Forum Culinar: Risotto, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 18 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Risotto, fel de fel de feluri

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 November 2009 - 03:39 PM

Risotto alla salsiccia e curcuma=Risotto cu cirnat si curcuma

Ingrediente pentru 4 persoane:
- 500 gr cirnat de Bra
informatii despre acest produs aici: http://www.salsiccia...a.it/storia.asp
in lipsa se poate folosi un cirnat pe cit posibil cit mai putin gras
- 350 gr orez Carnaroli
- 1 l supa a mea era facuta cu concentratul pentru supa facut in Bimby (Thermomix), voi reveni cu reteta
- o ceapa mica
- 3 linguri de ulei extravirgin de masline
- 1 lingura de curcuma praf

Am calit ceapa taiata marunt in wokul in care incalzisem uleiul
Imagine postata
cind ea s-a inmuiat am adaugat orezul amestecind frecvent ca sa se prajeasca bine boabele de orez si imediat dupa aceea bucatile de cirnat ca sa se topeasca putina grasime pe care o avea
Imagine postata
am adaugat un pic de vin si cind s-a evaporat am inceput sa adaug cite un polonic de supa, amestecind din cind in cind
Imagine postata
cind era aproape gata am adaugat curcuma
Imagine postata
si la sfirsit am stins focul si presarat abundent parmigiano ras
Imagine postata
rezultatul final
Imagine postata

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 November 2009 - 04:42 PM

O întrebare care are de a face cu risotto..în general.
Cineva mi-a spus ca risotto trebuie neaparat facut/stins cu vin,altfel nu e risotto.
Eu nu cred asta!..deci spune-mi tu ca am dreptate,ca sa pot da cuiva una dupa ceafa :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 November 2009 - 04:47 PM

Nu e neaparat, sunt mai multe idei, asa cum unii pun tot lichidul de la inceput, altii cu polonicul ca mine, si tot asa.
Despre vin sunt unii care il pun fiert, ca sa nu mai aiba alcool, altii care il pun normal.
Eu sincer, toate diferentele astea nu le-am simtit pentru ca am facut tot felul de probe in toate felurile.
In general se pune vin, ma duc sa corectez mesajul pentru ca am uitat sa scriu de el, de data asta l-am folosit, vinul, din cauza cirnatului, ca sa ii iau din grasime, nu stiu daca chestia asta are o baza stiintifica dar eu am facut-o :mrgreen:

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 November 2009 - 05:09 PM

Acu' ce sa fac? Pot da dupa ceafa ,sau nu? :D
Eu nu cred ca vinul este o obligatie,ca risotto sa fie "original" ..este o posibilitate :P
Oricum,eu folosesc vin la risotto.De fapt,daca stau si ma gîndesc,eu folosesc chiar foarte des vinul,la mîncare :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 22 November 2009 - 05:21 PM

Adriana, eu cu risotto inca nu am reusit sa o scot la capat... Iar am dat-o in bara zilele trecute! A iesit ok la consistenta, dar sarat de mama focului (supa de am folosit-o a fost ocna, si eu nu am gustat-o inainte sa o pun :D ) insa nu ma dau batuta si mai incerc...
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 November 2009 - 06:06 PM

Maya a spus:

Acu' ce sa fac? Pot da dupa ceafa ,sau nu? :P

tu, da, ca e mai sigur :D
si daca te intreaba de ce ii zici ca ti-am zis eu :D

Bunny a spus:

Adriana, eu cu risotto inca nu am reusit sa o scot la capat... Iar am dat-o in bara zilele trecute! A iesit ok la consistenta, dar sarat de mama focului (supa de am folosit-o a fost ocna, si eu nu am gustat-o inainte sa o pun :( ) insa nu ma dau batuta si mai incerc...

Pai importanta e consistenta.
Si supa asta a mea e extrem de sarata pentru ca are la 300 de gr de carne 300 de gr de sare, daca imi amintesc bine, dar am pus o lingura la un litru de apa si risotto-ul evident ca nu l-am mai sarat si a iesit foarte bine.

#7 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 22 November 2009 - 06:28 PM

Bunny a spus:

Adriana, eu cu risotto inca nu am reusit sa o scot la capat... Iar am dat-o in bara zilele trecute! A iesit ok la consistenta, dar sarat de mama focului (supa de am folosit-o a fost ocna, si eu nu am gustat-o inainte sa o pun :D ) insa nu ma dau batuta si mai incerc...


Bunny, era supa adevarata, sau din cuburi? Cu cea din cuburi am dat si eu niste chixuri memorabile...
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#8 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 22 November 2009 - 06:31 PM

Alexandru, era supa de-adevaratelea, facuta de mama din oase de vita... Dar era sarata rau si mi-am dat seama cam tarziu.
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#9 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 November 2009 - 12:27 AM

Nici mie nu imi reuseste mereu risotto. In sensul ca nu imi iese cremos. De cele mai multe ori, daca ramine pe a doua zi, e uscat si se alege bob cu bob.

Cind fac supa de oase pentru gatit (sosuri, pasta de mici, supe crema) nu pun sare decit cit sa iau spuma la carne, pentru ca le scad mult, si se sareaza destul. Prefer sa mai adaug, daca e nevoie, in produsul finit.
raluca elena

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 November 2009 - 08:33 AM

Raluca, prajesti bine orezul in ulei, sa vezi ca bobul e sticlos?
Doi, ce fel de orez folosesti?

#11 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 November 2009 - 09:12 AM

De prajit l-am prajit binisor de fiecare data, dar nu de fiecare data acelasi orez :D
Nu mai tin minte ce am folosit de fiecare data, dar o sa fiu atenta de acum inainte.
Culmea e ca am facut un risotto cu rata acum vreo 2 saptamini, dar sa ma bata mamaie daca mai tin minte ce orez am pus...
raluca elena

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 November 2009 - 09:17 AM

raluca elena a spus:

De prajit l-am prajit binisor de fiecare data, dar nu de fiecare data acelasi orez :D
Nu mai tin minte ce am folosit de fiecare data, dar o sa fiu atenta de acum inainte.
Culmea e ca am facut un risotto cu rata acum vreo 2 saptamini, dar sa ma bata mamaie daca mai tin minte ce orez am pus...

Atunci cind iese bine, sper cit mai curind, incearca sa-ti notezi ce fel de orez ai folosit si sa il cauti iar, e foarte importanta calitatea lui si daca nimeresti pe unul care iti place n-are nici un rost sa faci alte experimente nereusite, il folosesti mereu pe acela si gata.

#13 Useril este offline   Kroko 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationA doua stea la stanga

Postat 24 November 2009 - 07:36 PM

Maya a spus:

Acu' ce sa fac? Pot da dupa ceafa ,sau nu? :D
Eu nu cred ca vinul este o obligatie,ca risotto sa fie "original" ..este o posibilitate :P
Oricum,eu folosesc vin la risotto.De fapt,daca stau si ma gîndesc,eu folosesc chiar foarte des vinul,la mîncare :)


Maya, vinu-i ptr. baut ... pacat de el sa-l pui doar in mancare :D

On-topic: Adriana, un italian - de mic in Franta - mi-a spus ca la risotto se pune mereu curcuma. Asa-i?
Eu pun ca-mi place culoarea, gust special zic ca nu-i da, sau nu mai am eu papile sensibile ;)

Si cu saratul: am dat-o si eu de cateva ori in bara ca saram normal ... si uitam ca mai prinde sare si de la parmigiano. Acum m-am invatat ... mai putin la inceput, gust prinde si de la cascaval :D

Sanatate!
www.watch-in.com => un altfel de forum ptr. romanii de pretutindeni ( inca in dezvoltare :) )

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2009 - 09:13 AM

In primul rind curcuma nu cred, poate sofran ca el se naste aici.
In cel cu osso buco da, e obligatoriu, dar nu in absolut toate risotto-urile.
Si si eu il pun cind vreau tot ca sa ii dea culoare, dar nu intotdeauna.

#15 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 04 December 2009 - 11:03 AM

Adriana am cumparat de curand curcuma, inca nu am folosit condimentul
si reteta asta vine numai bine :-*
Acum ramane de vazut daca nimeresc orezul potrivit, nu mi-a iesit risotto mereu :oops:

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 December 2009 - 11:07 AM

Mai zic o data, daca va iese bine cu un anumit tip de orez, folositi-l mereu pe acela.
Hai ca-ti tin pumnii, nu pune multa curcuma, cind vezi ca e un pic colorat cit sa-ti placa, gata :-*

#17 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 04 December 2009 - 11:47 AM

Asa am sa fac, adica lipesc pe frigider numele marcii de orez cu care imi reuseste
risotto :-*
Imagine postata

#18 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 08 December 2009 - 09:47 PM

Eu orice i-as face orezului nu-mi iese in veci asa. Pot sa-i fac si acatiste, ori iese lipicios, ori imprastiat.
Ah cum arata asta! :drool:
Imagine postata

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2009 - 12:49 AM

Risotto speck e mela=Risotto speck si mere
Am taiat speck-ul bucatele si l-am pus in wok la foc mare pina ce s-a rumenit frumos, am adaugat orezul (cite un pumn de caciula plus unul pentru wok :drool: )
Imagine atasata: 54_0158d649f1e8d7959d3aac16160100a2.jpg
apoi am adaugat cite un pic de apa fierbinte amestecind din cind in cind, cind orezul era copt al dente am omogeneizat cu un mar taiat bucatele, unt cit o nuca si parmigiano reggiano ras
Imagine atasata: 54_1113b3eb76242fd10384ad7fca4454d1.jpg
Am vrut sa incerc metoda asta noua de a-l coace cu apa in loc de supa, se pare ca in felul asta se mentine gustul ingredientelor, era bun si asa, mai incerc si cu alte tipuri de risotto sa vad daca e valabil.
Imagine atasata: 54_1b22e2ffa7af3b7e5a1f87d84ee025a1.jpg

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 December 2009 - 03:48 PM

Risotto radicchio e caciocavallo affumicato_Risotto cu salata radicchio si cascaval afumat
Am prajit orezul cu cepusoara in putin ulei, am inceput sa vars apa fierbinte si dupa ce a inceput sa fiarba am adaugat salata radicchio taiata
Imagine atasata: 54_59ccc5433cde01fa442a8b9c39ae07f3.jpg
Cind orezul era gata am stins focul si am adaugat cascavalul taiat bucatele
Imagine atasata: 54_123366d9e92de0f6641ce5e5d77205d1.jpg
Am amestecat si servit
Imagine atasata: 54_e1dec12ebfe119d8634b0c4a8ff03837.jpg

Arata acest topic


  • 18 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi