Forum Culinar: Risotto, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Risotto, fel de fel de feluri

#101 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 February 2011 - 07:03 PM

yammi, arata grozav.
adriana, mai deunazi am mancat la o carciuma din urbe un risotto cu ...sfecla.
avea o culoare roz intens placuta, ei il serveau ca acompaniament
la niste fileuri de peste umplute cu ceva pesto cu migdale.era surprinzator de bun...poate ma incumet sa fac odata, macar de culoare :)

#102 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 February 2011 - 07:24 PM

cum era sfecla, fiarta?
da-mi un indiciu sa incerc
oricum n-o gasesc decit fiarta intreaga sau felii in otet

#103 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 February 2011 - 07:45 PM

Tocmai, ca nu era decat culoarea...deci banuiesc eu ca au folosit-o doar la supa cu care au facut risotto-ul...

am gugalit si am gasit ...
http://www.slate.fr/...ltiero-marchesi

http://latetedanslec...ves-et-aux.html

#104 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 February 2011 - 08:00 PM

Aha, am inteles, incerc :)

#105 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 February 2011 - 04:10 PM

Riso del pilota sau Orez mantovan

L-am mancat la prietenii nostrii din Mantova. E simplu si bun.
Se chema pilota de la cel care "pilota", manuia orezul.Sa nu va ganditi la Formula 1.

Nu este un risotto, deci nu este nevoie de supa si vin.
Cantitatiile sunt simple un pahar de orez de persoana, la doua pahare de apa.Asta este valabil pentru orezul local, vilaone nano.Pentru orice alt orez, cantitatea de apa este un pic mai mare.

Am folosit oala de lut.Am pus apa la fiert.Cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul.Nu se arunca pur si simplu in apa, se foloseste o palnie sau un con de hartie.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12971733811678.jpg

Varful piramidei, trebuie sa depaseasca un pic nivelul apei.Vai ce-mi plac detalile astea. :wub:

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-1297173461893.jpg

Se lasa pe foc mic pana absoarbe incet toata apa.Incercati sa nu amestecati.Eu am facut-o spre sfarsit.

Intre timp ne ocupam de pesto.Nu, nu cel cu busuioc: pesto de carne.

Se foloseste pasta de la carnati proaspeti(salamelle).O puteti inlocui cu carne de porc tocata, dar sa nu ziceti la nimeni ca e orez mantovan. :)

Se pune carnea intr-o tigaie fara grasime si se caleste.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12971738242957.jpg

Am adaugat si ace de rozmarin.Si jumatate de pahar de vin alb sec.Cand s-a evaporat tot lichidul e gata.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12971738767298.jpg

Cand a fiert orezul se ia de pe foc si se adauga pesto de carne.Se amesteca bine ingredientele, deasupra oalei se pune un prosop de bucatarie (va absorbi aburii, fara sa obtinem o ploaie tropicala inauntru) si peste, capacul.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12971740113906.jpg

Se serveste su parmigiano.Daca doriti puteti sa-l adaugati impreuna cu pesto de carne.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12971740813684.jpg

#106 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2011 - 05:49 PM

Splendid, desi am facut un miliard de feluri de risotto pe asta nu l-am facut.

#107 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 February 2011 - 09:40 PM

Sigur facut cu supa si tot tacamul iese un risotto bun, dar am zis sa respect reteta traditionala si sa nu scandalizez mantovanii.

#108 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2011 - 10:46 PM

pai sigur ca respectam :director: cel putin prima data :hungry:

#109 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 February 2011 - 10:48 PM

Risotto salsiccia di Bra e curcuma
iar risotto cu cirnat cu carne de vitel si curcuma
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12982349005229.jpg

#110 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 20 February 2011 - 11:32 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 February 2011 - 10:48 PM, a spus:

Risotto salsiccia di Bra e curcuma
iar risotto cu cirnat cu carne de vitel si curcuma
Atasament risottobracurcuma.jpg


Ce risotto verde, imi place tare mult cum arata.

#111 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 February 2011 - 11:44 PM

Cum verde, eu il vad galben :rolleyes:

#112 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 21 February 2011 - 12:39 AM

Vezi postareaAdriana, la 20 February 2011 - 11:44 PM, a spus:

Cum verde, eu il vad galben :violent1:


Galben, verde, arata imbietor. :rolleyes:

#113 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2011 - 08:58 AM

E bun tare, pentru ca felul asta de cirnat e facut cu foarte multa carne de vita si mirodenii, si are un gust aparte. Pe linga facut asa in risotto imi mai place la nebunie sa il folosesc la paste
http://artaculinara....dpost__p__27142

#114 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 06 March 2011 - 09:03 PM

Risotto alla carbonara
Se face la fel ca si pasta alla carbonara,inlocuind pasta cu orez.
Peste orezul fiert am pus pancetta trasa la tigaie.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-162-12994376956054.jpg

Am pus si ouale amestecate cu parmigiano si piper,si am amestecat pe foc.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-162-12994379981641.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-162-12994380911083.jpg
Daca vreti sa va iasa orezul mai cremos adaugati un pic de panna da cucina.(smantana)

#115 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2011 - 11:24 PM

Nu mi-a trecut niciodata prin minte sa fac risotto in felul asta, o sa incerc neaparat :D

noi azi, cu mazare si pancetta si curcuma pentru culoare :hungry:
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-12994466680691.jpg

#116 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2011 - 03:09 PM

Azi risotto al pesce
creveti si midii congelate si tentacule de calamari taiate si gatite cu un strop de ulei si usturoi
deasupra 5 feluri de piper macinat
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-12999353334968.jpg

#117 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 March 2011 - 06:55 PM

Yammi...un assagio se impune, deci iau cate o imbucatura din fiecare :-*

#118 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 13 March 2011 - 04:04 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 March 2011 - 11:24 PM, a spus:

noi azi, cu mazare si pancetta si curcuma pentru culoare :lol:


:rolleyes:
Cand fac salate cu orez fiert bob cu bob, impart cantiatatea de orez in jumatate si o fierb separat. Intr-una din oale pun cucurma sau chiar curry (contine si cucurma, iar aroma e mai semnificativa pentru cei care o agreaza) apoi clatesc boabele superficial.
Astfel obtin un orez mozaic in doua culori-cunosc-pe-lumeeeeee :D.
A treia culoare - violet o obtin prin raderea unei felii de sfecla rosie.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#119 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 March 2011 - 08:44 AM

Vezi postareaAdriana, la 12 March 2011 - 03:09 PM, a spus:

Azi risotto al pesce
creveti si midii congelate si tentacule de calamari taiate si gatite cu un strop de ulei si usturoi
deasupra 5 feluri de piper macinat
Atasament risottopesce.jpg


woaaaaw! ce lovitura! ce poftaaaa! mbuuun! cand unesti vietatile cu orezul?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#120 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2011 - 11:45 AM

Vezi postareaDaniella, la 13 March 2011 - 08:44 AM, a spus:

cand unesti vietatile cu orezul?

http://artaculinara....sotto-cu-peste/

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

23 useri citesc topicul
0 membri, 23 vizitatori, 0 utilizatori anonimi