Forum Culinar: Risotto, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Risotto, fel de fel de feluri

#121 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2011 - 11:45 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 13 March 2011 - 04:04 AM, a spus:

Cand fac salate cu orez fiert bob cu bob, impart cantiatatea de orez in jumatate si o fierb separat. Intr-una din oale pun cucurma sau chiar curry (contine si cucurma, iar aroma e mai semnificativa pentru cei care o agreaza) apoi clatesc boabele superficial.
Astfel obtin un orez mozaic in doua culori-cunosc-pe-lumeeeeee :scratch:.
A treia culoare - violet o obtin prin raderea unei felii de sfecla rosie.

buna idee

#122 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 March 2011 - 03:03 PM

Risotto tricolore
Pentru aniversarea a 150 de ani de la Unirea Italiei
Mi-am pregatit dinainte ingredientele, adica ceapa taiata, pireul de spanac si sosul de rosii, permigiano ras.
Executarea a durat exact 20 de minute. Alte 10 minute mi-au trebuit sa fac aranjamentele si sa fac pozele dar asta e alta poveste :angryfire:
Risotto facut ca de obicei, lasat foarte al dente si dupa "mantecare" impartit in 3, o parte lasata asa, una amestecata cu piureul de spanac cald si una cu sosul de rosii cald si el.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13003670110337.jpg

#123 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 March 2011 - 06:10 PM

:floare:

Viva VERDI! :floare:
cioè - Vittorio Emanuele Re D'Italia
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#124 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 March 2011 - 06:35 PM

e con loro Torino, la prima capitale dell'Italia unita.
Grazie
:floare:

#125 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 March 2011 - 06:39 PM

sunteti fantastice! si tu si Eataly! chiar simtiti si aniversati italieneste ! Felicitari amandorura (Lilianei pentru paharele):floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#126 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 March 2011 - 10:00 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 March 2011 - 03:03 PM, a spus:

Risotto tricolore
Pentru aniversarea a 150 de ani de la Unirea Italiei



Minunat Adriana! :floare:

#127 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 18 March 2011 - 04:41 PM

Super Adriana!!!!!
Lasati fetelor ca vin si eu cu un burger cu stelute si dungute de 4 iulie. :floare:

#128 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 March 2011 - 05:26 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 18 March 2011 - 04:41 PM, a spus:

Super Adriana!!!!!
Lasati fetelor ca vin si eu cu un burger cu stelute si dungute de 4 iulie. :floare:


Abia astept! :love7:

#129 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 18 March 2011 - 08:24 PM

Sper ca nu e bai ca postez si eu tot aici ce am facut astazi.Daca e vreo problema,Adriana,poti muta :D

Risi (e) Bisi-Orez cu mazare
Prima data am servit acest fel cu orez ca si garnitura la nu mai stiu ce,in Ungaria si tin minte ca i-a placut tare mult lui Patrick.Am incercat sa-l "reproduc" acasa,dar nu mi-a iesit cum a fost ala.
Acum cateva zile am dat pe blogul Laurei S.(Afrodite) de reteta si chiar sunt incantata de rezultat(am modificat putin cantitatile fata de Laura).A iesit ceea ce am mancat in Ungaria.
Laura scria si putin despre acest fel de orez cu mazare,cum ca ar fi ceva traditional italienesc(nu mai stiu ce regiune) si ca se serveste candva in aprilie,de St. Marcus(sper ca bine am retinut).Eu mai multe nu stiu(istoric/traditional),daca stiti mai multe si vreti sa completati,sunteti invitatii mei.

Asadar,am avut nevoie de:
-300 g orez
-600 ml apa(sau supa,daca aveti;eu am adaugat in apa un rest din niste legume maruntite ,deshidratate)
-o ceapa,impanata cu 4 cuisoare(eu nu am impanat,ci am presar praf de cuisoare)
-putin unt,o lingura
-280 g mazare(din doza am avut eu)
-patrunjel(congelat,in cazul meu)
-sare,zahar,piper
-parmezan

Se pune apa(supa) la fiert.Cand clocoteste adaugam orezul si ceapa impanata(praful de cuisoare) si lasam sa fiarba (eu am reglat la treapta 7 din 10 ) pana scade apa.Acum depinde si ce fel de orez folositi.Eu am avut un soi ieftin,de la Penny,dar neasteptat de bun.

In timp ce orezul fierbe,pregatim mazarea.
Intr-o tigaie topim untul,adaugam o lingurita de zahar,iar cand prinde o culoare frumoasa,ruginiu-deschis,adaugam mazarea si patrunjelul tocat marunt.A mea(mazarea) a trebuit numai saltata de cateva ori in tigaie,ca era de la doza.Mazarea proaspada o sa dureze probabil putintel mai mult,dar si rezultatul va fi mult mai bun.

Cand apa de la orez a scazut si orezul e fiert(aveti grija sa nu il prea fierbeti) se amesteca cu mazarea,se potriveste de sare si piper si se serveste alaturi de ce vreti voi,sau asa simplu.Noi am servit in felul urmator:copiii alaturi de crenvusti fierti si nelipsitul Ketchup :) ,eu cu niste creveti prajiti rapid cu putin usturoi si rozmarin si putin parmezan deasupra :D

Nu pot spune decat DELICIOS!!!


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-59-13004725676911.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-59-13004725773006.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-59-13004726044341.jpg



O paranteza:pana am pozat eu farfuria mea si a lui Amelie,Patrick a fost gata.Inseamna ca i-a placut :D (cu crenvurstii nu prea se mai omoara el)
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-59-13004723864004.jpg

Manchmal ist weniger einfach mehr....

#130 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 March 2011 - 11:45 PM

Mai bine daca prefera orezul si mazarea cremwurstilor :rolleyes:

Azi la prinz, cu citiva creveti congelati si ardei rosu si galben
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13005710649822.jpg
risotto ai gamberetti e peperoni
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13005710970523.jpg

#131 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 20 March 2011 - 02:16 AM

am facut si eu acum 2 seri dar nu am pozat...am facut cu legume roast, initial am vrut sa le pun langa risotto dar pana la urma le-am integrat si pe ele la sfarsit si bine am facut, super bun a fost - ardei gras am avut, dovleac kent, ceapa rosie si morcov.
colorat si gustos

#132 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 March 2011 - 01:34 AM

Risotto agli asparagi e curcuma
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13011824200462.jpg

#133 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 29 March 2011 - 10:03 AM

Adriana tu sei il chef di riso!

Cand vad orezurile tale sincer imi e pofta desi mie nu-mi place orezul pentru ca orezul meu nu arata nici pe sfert ca ale tale si sigur nici "nu miroase" pe langa ale tale plus ca tre sa pun la socoteala ca e atat de uscat incat simti ca-mi zgarie gatleju la inghitire.

Poate o sa invat si eu cum sa fac orez si sa nu se prinda de oala si mai mult cum sa-l fac suculent adica sa nu zgarie esofagul cand incerc sa-l inghit dar, mai ales sa fie aromat ... :toothy9; :notworthy:

Curcuma e bun la orez?????? Bine ca aflu si eu (la ce il pot folosi) nu de alta dar am condimentul acela de juma de an si sta frumos in pachet :cheers:.

#134 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 March 2011 - 10:26 AM

Pai daca nu-ti place n-are sens sa insisti, mie imi place foarte mult risotto, de aceea il tot fac in jdemii de variante. Si nu e deloc uscat, si nici nu se prinde pentru ca nu trebuie sa se prinda, un risotto.
Nu stiu la ce se mai foloseste curcuma, mie imi place sa pun un pic pentru ca anumite risottouri imi place sa le vad mai colorate.
Are un gust un pic pronuntat, spre amar, trebuie pus putin si mai are darul si de a colora destul de bine.

#135 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 April 2011 - 06:42 PM

Risotto pancetta e zucchine = Risotto cu sunculita afumata si dovlecei
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-4-13024537566485.jpg

#136 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 May 2011 - 03:06 PM

Risotto piselli, pancetta e cipollotto
Risotto cu mazare, kaiser si ceapa verde
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13066744008182.jpg

#137 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 June 2011 - 08:44 PM

Risot ai fnuj(Risotto con finocchio e salsiccia)-Risotto cu finocchi(fenel) si carnat proaspat.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-9-13072130366294.jpg

#138 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 July 2011 - 10:27 AM

Am facut risotto cu (adio şi-un)praz verde :violent1: si ardei gras galben.

Am vazut la Gordon Ramsay - care are niste ★★★ Michelin pe constiinta - ca nu se misca de langa tigaie si mesteca tot timpul.

Am facut tot asa si a iesit cremos si matasos, basca cu bobul intreg.

In supa de legume am pus la fiert si pielitele stranse de trei zile, de pe un pui afumat.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#139 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 July 2011 - 10:41 AM

Bravo.

#140 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 September 2011 - 10:42 PM

Cind ramine un risotto de care te plictisesti il poti transforma intr-o omleta.
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-4-13149961345604.jpg
Eu am aruncat 2 oua peste risotto, amestecat, un pic de parmigiano si la cuptor, risotto era cu ciuperci, de aceea e mai inchisa la culoare sectiunea :-*
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-4-13149961487845.jpg

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi