Forum Culinar: Risotto, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Risotto, fel de fel de feluri

#141 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 September 2011 - 02:12 PM

Ieri la prinz Risotto cu ardei galben si cirnat = Risotto al peperone giallo e salsiccia di Bra
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-4-13163478873035.jpg
azi, inspirata de Eataly, Risotto al Barbera
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-4-13163479438383.jpg

#142 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 September 2011 - 11:18 AM

Ieri am copt cateva kilograme de gogosari pentru pus la punga. In timp ce i curatam mi-a venit ideea sa-i folosesc la risotto.
Zeama si-au lasat destul de putina pentru intentiile mele, cam 150 ml, insa mintea mea a .. forfotit in continuare.

Am luat bolul cu apa in care am curatat gososarii de pielea arsa cu membrane cu tot, i-am mai adaugat doi pumni din cotoarele gosogasilor copti pe gratar si niste apa. Sare era destula, caci i-am lasat la inmuiat si nadusit sub prosoape presarati cu sare.
Am fiert amestecul o jumatate de ora, api l-am filtrat.
Am obtinut un fond concentrat de gogosari, maroniu cu aroma intensa de de gososari copti + gustul de fum. Yesss!

Risotto-ul l-am preparat traditional cu acest fond, insa gogosarii copti si taiati bucatele i-am adaugat in risotto - ma temeam sa nu se imprastie de tot - doar dupa 8 minute din cele 18.
A iesit exact cum mi l-am inchipuit si dupa parerea unui prieten din Canada picat la noi in timp ce mestecam in tigaie - acum nu ma mai misc de langa ea - a avut din plin "The Yum Factor"
Va prezint risotto-ul meu de gogosari copti cu aroma dubla:
.
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-168-1316510133017.jpg
.
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-168-13165101429418.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#143 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 September 2011 - 11:20 AM

La cit imi plac ardeii copti cred ca m-as innebuni dupa el :floare:

#144 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 20 September 2011 - 08:31 PM

Adriana, sunt de mare clasa risotto-urile tale, indiferent de ce tip sunt. Imagine postata

Eu nu fac foarte des, dar cu putina vreme in urma am mancat la un restaurant in Bruxelles un somon la gratar cu garnitura de legume, dar avand alaturi o cupa de risotto absolut grozav. Acum, problema mea este ca as vrea sa fac si eu, dar n-am nici cea mai vaga idee cu ce era facut. In meniu nu era trecut, iar bucatarii plecasera, fiind foarte tarziu, iar ospatarul nu stia ce tip de risotto e.
Ce stiu este ca avea un usor gust de usturoi, doar putin, cat sa-i dea savoare, iar prin el avea ceva urme de verde. Nu stiu daca era spanac sau vreo alta planta. Ma gandeam ca poate ai o idee cam ce ar fi putut contine sa stiu de unde sa pornesc in cautarea unei retete. Multumesc mult oricui ma poate ajuta cu ceva indicii.

#145 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 September 2011 - 09:31 PM

E greu de spus ce ar fi putut contine daca nu l-am vazut si gustat :angryfire:
Tot ce pot sa-ti zic sa faci e sa urmezi pasii pusi de mine in prima pagina, eventual eliminind ceapa daca nu te convinge si inlocuind-o cu un catel de usturoi doar ca sa parfumezi uleiul, adaugi supa ca sa fie mai gustos si spre sfirsit adaugi acel verde care ti se pare ca l-ai vazut, stingi, pui o nuca de unt, pui intr-o cupa, lasi sa se odihneasca 2 minute si apoi intorci pe farfurie si ai cupola de risotto.

#146 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 20 September 2011 - 09:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 September 2011 - 09:31 PM, a spus:

E greu de spus ce ar fi putut contine daca nu l-am vazut si gustat :angryfire:
Tot ce pot sa-ti zic sa faci e sa urmezi pasii pusi de mine in prima pagina, eventual eliminind ceapa daca nu te convinge si inlocuind-o cu un catel de usturoi doar ca sa parfumezi uleiul, adaugi supa ca sa fie mai gustos si spre sfirsit adaugi acel verde care ti se pare ca l-ai vazut, stingi, pui o nuca de unt, pui intr-o cupa, lasi sa se odihneasca 2 minute si apoi intorci pe farfurie si ai cupola de risotto.


Multumesc mult de raspuns. O sa vad ce pun pentru verdele ala, eventual mai caut retete de risotto cu usturoi sa vad ce gasesc, poate reusesc sa-mi dau seama. :(

#147 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 September 2011 - 09:45 PM

Cum ti-am zis eu usturoiul se simte foarte putin sau deloc, daca vrei si-ti place il poti adauga spre sfirsit sau chiar cind stingi focul impreuna cu untul.

#148 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 20 September 2011 - 09:58 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 September 2011 - 09:45 PM, a spus:

Cum ti-am zis eu usturoiul se simte foarte putin sau deloc, daca vrei si-ti place il poti adauga spre sfirsit sau chiar cind stingi focul impreuna cu untul.


Multumesc mult, Adriana! Daca il fac saptamana asta, revin cu o poza. Imagine postata

#149 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 21 September 2011 - 07:40 AM

un risotto cu pui de portobello dupa reteta lui ton cher :thumleft:

Imagine postata



#150 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 September 2011 - 07:46 AM

Frumoasa prezentarea :thumleft:
puii de portobello sunt dupa reteta lui mon cher sau si risotto?

#151 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 September 2011 - 08:37 PM

Vezi postareaNarnia, la 20 September 2011 - 09:35 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 20 September 2011 - 09:31 PM, a spus:

E greu de spus ce ar fi putut contine daca nu l-am vazut si gustat :angryfire:
Tot ce pot sa-ti zic sa faci e sa urmezi pasii pusi de mine in prima pagina, eventual eliminind ceapa daca nu te convinge si inlocuind-o cu un catel de usturoi doar ca sa parfumezi uleiul, adaugi supa ca sa fie mai gustos si spre sfirsit adaugi acel verde care ti se pare ca l-ai vazut, stingi, pui o nuca de unt, pui intr-o cupa, lasi sa se odihneasca 2 minute si apoi intorci pe farfurie si ai cupola de risotto.


Multumesc mult de raspuns. O sa vad ce pun pentru verdele ala, eventual mai caut retete de risotto cu usturoi sa vad ce gasesc, poate reusesc sa-mi dau seama. :)


O fi fost leurda verdele ala?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#152 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 September 2011 - 08:57 PM

Vezi postareaNarnia, la 20 September 2011 - 08:31 PM, a spus:

un restaurant in Bruxelles un somon la gratar cu garnitura de legume, dar avand alaturi o cupa de risotto absolut grozav

cum se cheamă resturantul, poate are site şi menu online?

#153 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 22 September 2011 - 09:32 PM

Vezi postareapetunie, la 21 September 2011 - 08:37 PM, a spus:

O fi fost leurda verdele ala?


Sincera sa fiu, n-am nici cea mai vaga idee. In orie caz, era un verde intens, culoare spanacului fiert. Am sa-l fac cum a spus Adriana, chiar maine, daca am timp, si o sa vad daca am sa adaug ceva verde sau nu, oricum era mai mult de culoare, nu se simtea vreun gust/miros special, cu exceptia usturoiului.


Vezi postareaDexter, la 21 September 2011 - 08:57 PM, a spus:

cum se cheamă resturantul, poate are site şi menu online?


Era restaurantul hotelului la care am stat si iar meniul online este foarte sumar prezentat, acolo m-am uitat in primul rand, inainte sa postez.
Multumesc mult pentru raspunsuri. O sa revin sa va spun daca l-am nimerit la fel sau nu. Imagine postata

#154 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 September 2011 - 09:58 PM

o fi fost usturoi verde?

#155 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 September 2011 - 10:02 PM

eu zic că a fost sparanghel :floare:

#156 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 September 2011 - 10:07 PM

sparanghel cu gust de usturoi? :floare:

#157 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 September 2011 - 10:10 PM

sparanghel pe lângă usturoi :floare:

#158 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 22 September 2011 - 10:22 PM

Poate nu era nici una nici alta. Imagine postata

La usturoi verde m-am gandit si eu, sparanghelul iese din discutie, era prea inchis la culoare si prea fin, ca o frunza.

Arata ca in poza de AICI, cu diferenta ca "verdele" era tocat mai fin.

#159 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 September 2011 - 08:35 PM

Leurda! :hello:

Renunta la dovlecei si fa-l cu mai multa leurda. Poate-ti place :tongue3:
Aici o reeta: http://artaculinara....da-si-zucchini/
Din pacate, acum ai sansa sa gasesti doar leurda congelata.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#160 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 September 2011 - 09:54 PM

Vezi postareaNarnia, la 22 September 2011 - 09:32 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 21 September 2011 - 08:37 PM, a spus:

O fi fost leurda verdele ala?


Sincera sa fiu, n-am nici cea mai vaga idee. In orie caz, era un verde intens, culoare spanacului fiert. Am sa-l fac cum a spus Adriana, chiar maine, daca am timp, si o sa vad daca am sa adaug ceva verde sau nu, oricum era mai mult de culoare, nu se simtea vreun gust/miros special, cu exceptia usturoiului.






Vezi postareaMaya, la 23 September 2011 - 08:35 PM, a spus:

Leurda! =))

Renunta la dovlecei si fa-l cu mai multa leurda. Poate-ti place :tongue3:
Aici o reeta: http://artaculinara....da-si-zucchini/
Din pacate, acum ai sansa sa gasesti doar leurda congelata.


Io zisai de leurda,da nu m-o crezut =))
E si verde si are si gust de usturoi :hello:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi