Risotto, fel de fel de feluri
#141
Postat 18 September 2011 - 02:12 PM
azi, inspirata de Eataly, Risotto al Barbera
#142
Postat 20 September 2011 - 11:18 AM
Zeama si-au lasat destul de putina pentru intentiile mele, cam 150 ml, insa mintea mea a .. forfotit in continuare.
Am luat bolul cu apa in care am curatat gososarii de pielea arsa cu membrane cu tot, i-am mai adaugat doi pumni din cotoarele gosogasilor copti pe gratar si niste apa. Sare era destula, caci i-am lasat la inmuiat si nadusit sub prosoape presarati cu sare.
Am fiert amestecul o jumatate de ora, api l-am filtrat.
Am obtinut un fond concentrat de gogosari, maroniu cu aroma intensa de de gososari copti + gustul de fum. Yesss!
Risotto-ul l-am preparat traditional cu acest fond, insa gogosarii copti si taiati bucatele i-am adaugat in risotto - ma temeam sa nu se imprastie de tot - doar dupa 8 minute din cele 18.
A iesit exact cum mi l-am inchipuit si dupa parerea unui prieten din Canada picat la noi in timp ce mestecam in tigaie - acum nu ma mai misc de langa ea - a avut din plin "The Yum Factor"
Va prezint risotto-ul meu de gogosari copti cu aroma dubla:
.
.
.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#144
Postat 20 September 2011 - 08:31 PM
Eu nu fac foarte des, dar cu putina vreme in urma am mancat la un restaurant in Bruxelles un somon la gratar cu garnitura de legume, dar avand alaturi o cupa de risotto absolut grozav. Acum, problema mea este ca as vrea sa fac si eu, dar n-am nici cea mai vaga idee cu ce era facut. In meniu nu era trecut, iar bucatarii plecasera, fiind foarte tarziu, iar ospatarul nu stia ce tip de risotto e.
Ce stiu este ca avea un usor gust de usturoi, doar putin, cat sa-i dea savoare, iar prin el avea ceva urme de verde. Nu stiu daca era spanac sau vreo alta planta. Ma gandeam ca poate ai o idee cam ce ar fi putut contine sa stiu de unde sa pornesc in cautarea unei retete. Multumesc mult oricui ma poate ajuta cu ceva indicii.
#145
Postat 20 September 2011 - 09:31 PM
Tot ce pot sa-ti zic sa faci e sa urmezi pasii pusi de mine in prima pagina, eventual eliminind ceapa daca nu te convinge si inlocuind-o cu un catel de usturoi doar ca sa parfumezi uleiul, adaugi supa ca sa fie mai gustos si spre sfirsit adaugi acel verde care ti se pare ca l-ai vazut, stingi, pui o nuca de unt, pui intr-o cupa, lasi sa se odihneasca 2 minute si apoi intorci pe farfurie si ai cupola de risotto.
#146
Postat 20 September 2011 - 09:35 PM
Adriana, la 20 September 2011 - 09:31 PM, a spus:
Tot ce pot sa-ti zic sa faci e sa urmezi pasii pusi de mine in prima pagina, eventual eliminind ceapa daca nu te convinge si inlocuind-o cu un catel de usturoi doar ca sa parfumezi uleiul, adaugi supa ca sa fie mai gustos si spre sfirsit adaugi acel verde care ti se pare ca l-ai vazut, stingi, pui o nuca de unt, pui intr-o cupa, lasi sa se odihneasca 2 minute si apoi intorci pe farfurie si ai cupola de risotto.
Multumesc mult de raspuns. O sa vad ce pun pentru verdele ala, eventual mai caut retete de risotto cu usturoi sa vad ce gasesc, poate reusesc sa-mi dau seama.
#147
Postat 20 September 2011 - 09:45 PM
#148
Postat 20 September 2011 - 09:58 PM
#150
Postat 21 September 2011 - 07:46 AM
puii de portobello sunt dupa reteta lui mon cher sau si risotto?
#151
Postat 21 September 2011 - 08:37 PM
Narnia, la 20 September 2011 - 09:35 PM, a spus:
Adriana, la 20 September 2011 - 09:31 PM, a spus:
Tot ce pot sa-ti zic sa faci e sa urmezi pasii pusi de mine in prima pagina, eventual eliminind ceapa daca nu te convinge si inlocuind-o cu un catel de usturoi doar ca sa parfumezi uleiul, adaugi supa ca sa fie mai gustos si spre sfirsit adaugi acel verde care ti se pare ca l-ai vazut, stingi, pui o nuca de unt, pui intr-o cupa, lasi sa se odihneasca 2 minute si apoi intorci pe farfurie si ai cupola de risotto.
Multumesc mult de raspuns. O sa vad ce pun pentru verdele ala, eventual mai caut retete de risotto cu usturoi sa vad ce gasesc, poate reusesc sa-mi dau seama.
O fi fost leurda verdele ala?
#153
Postat 22 September 2011 - 09:32 PM
petunie, la 21 September 2011 - 08:37 PM, a spus:
Sincera sa fiu, n-am nici cea mai vaga idee. In orie caz, era un verde intens, culoare spanacului fiert. Am sa-l fac cum a spus Adriana, chiar maine, daca am timp, si o sa vad daca am sa adaug ceva verde sau nu, oricum era mai mult de culoare, nu se simtea vreun gust/miros special, cu exceptia usturoiului.
Dexter, la 21 September 2011 - 08:57 PM, a spus:
Era restaurantul hotelului la care am stat si iar meniul online este foarte sumar prezentat, acolo m-am uitat in primul rand, inainte sa postez.
Multumesc mult pentru raspunsuri. O sa revin sa va spun daca l-am nimerit la fel sau nu.
#159
Postat 23 September 2011 - 08:35 PM
Renunta la dovlecei si fa-l cu mai multa leurda. Poate-ti place
Aici o reeta: http://artaculinara....da-si-zucchini/
Din pacate, acum ai sansa sa gasesti doar leurda congelata.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#160
Postat 23 September 2011 - 09:54 PM
Narnia, la 22 September 2011 - 09:32 PM, a spus:
petunie, la 21 September 2011 - 08:37 PM, a spus:
Sincera sa fiu, n-am nici cea mai vaga idee. In orie caz, era un verde intens, culoare spanacului fiert. Am sa-l fac cum a spus Adriana, chiar maine, daca am timp, si o sa vad daca am sa adaug ceva verde sau nu, oricum era mai mult de culoare, nu se simtea vreun gust/miros special, cu exceptia usturoiului.
Maya, la 23 September 2011 - 08:35 PM, a spus:
Renunta la dovlecei si fa-l cu mai multa leurda. Poate-ti place
Aici o reeta: http://artaculinara....da-si-zucchini/
Din pacate, acum ai sansa sa gasesti doar leurda congelata.
Io zisai de leurda,da nu m-o crezut
E si verde si are si gust de usturoi