Forum Culinar: Risotto, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Risotto, fel de fel de feluri

#181 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2012 - 03:10 PM

da, eu :-* . aici scrie pe punga timpul de fierbere...in general 16-17 min e ok ptr el al dente.
eu zic sa-l gusti ( doua trei boabe intre dinti) si vezi daca e prea al dente il mai lasi 1-2 minute.
daca e risotto. dupa ce pui untul si parmezanul si-l amesteci ( mantecare) ...il mai lasi 2-3 minute sa se hodine ( fara foc) asa ca de
obicei se face operatia asta cand e bine al dente...caci apoi dupa *mantecare* si repaos...e perfect cum trebuie...
sper ca ai inteles explicatiile mele, si ca nu vine Adriana, cu *culisheru' shela* sa ma ia la fugareala, ca dau explicatii aiuristice :-*

#182 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2012 - 07:09 PM

Stellina, explicasi bine, nu e cazul sa iau sucitorul din cui :D

Foxy, tu vrei orez fiert si gata? Orezuri sunt multe de toate felurile pentru toate cerintele, mie nu mi-e clar ce vrei.
In orice caz depinde de cit il fierbi, normal, sa ramina al dente sau nu. Ar merge cel parboiled care e prefiertsi care teoretic nu se rascoace, aici asa scrie pe cutie, in Romania nu stiu.
Ca orez fiert e foarte bun si parfumat thai si basmati dar acolo e alt mod de a-l fierbe.
Repet, depinde ce vrei sa faci.

#183 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 March 2012 - 09:30 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 March 2012 - 07:09 PM, a spus:

Ar merge cel parboiled care e prefiertsi care teoretic nu se rascoace, aici asa scrie pe cutie, in Romania nu stiu.


nici la noi nu se rascoace cel parboiled. mi se pare potrivit ptr salate, ramane imprastiat.
la fel e si cel din cutiile gata portionate in punguta, uncle ben's. il fierbi direct in punguta lui.
da' intr-adevar, e important ce vrei sa faci cu el.

#184 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 March 2012 - 12:52 PM

Va multumesc pentru raspunsuri! :crying:
De ceva timp, jupanu' zice ca vrea sa-i dau orez simplu, fiert, dar care sa fie tarisor, fara sa aiba gustul fainos al bobului fiert insuficient. Mie-mi place sa fie fiert bine-bine si, implicit, bobul e mai umflat si mai moale. Probabil ca solutia ar fi sa iau orez prefiert si sa-l las in apa inca cateva minute, dupa ce-l fierb.
In magazine, sunt niste pungi cu legume si orez. Cand sunt gatite, orezul ramane mai tarisor, fara sa infloreasca. Fie se pune apa, fie ulei, depinde de instructiunile de pe punga. Cam asa vrea si jupanu' meu.... :wacko:

#185 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 March 2012 - 05:47 PM

Draguta mea, ce iti place tie (si mie, raaaau de tot) este orezul cu care facem noi pilaf ca la Väsälui, aici cunoscut sub numele de Milchreis (orez pentru orez cu lapte). Eu pe asta il pun si in sarmale ori ardei umpluti ca doar asa ies ca acasa.

Ce ii place lui Adi este ala chinezesc, Jasmin Reis.

Uite, asta e orezul pe care il gaseam pe täti drumurili. Il stiu prea bine ca ma punea mamaia sa il curat pentru sarmale pe ntru Duminica Mare si il uraaaaaam. La o punga de doua kile scoteam un pumn de mei si pietricele, grargarite si ce mai era.
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-12-13310487234403.jpg

Si asta e orez vietnamez, de ii place lui si pe care il mancam de obicei in restaurantele chinezesti.
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-12-13310487845713.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#186 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 March 2012 - 08:27 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 March 2012 - 05:47 PM, a spus:

Draguta mea, ce iti place tie (si mie, raaaau de tot) este orezul cu care facem noi pilaf ca la Väsälui, aici cunoscut sub numele de Milchreis (orez pentru orez cu lapte). Eu pe asta il pun si in sarmale ori ardei umpluti ca doar asa ies ca acasa.

Ce ii place lui Adi este ala chinezesc, Jasmin Reis.

Uite, asta e orezul pe care il gaseam pe täti drumurili. Il stiu prea bine ca ma punea mamaia sa il curat pentru sarmale pe ntru Duminica Mare si il uraaaaaam. La o punga de doua kile scoteam un pumn de mei si pietricele, grargarite si ce mai era.
Si asta e orez vietnamez, de ii place lui si pe care il mancam de obicei in restaurantele chinezesti.

Asaa..... si de ce te oprisi cu explicatiunile in drum???????? Continuarea, te rog! :floare: De un' se ia, cat / cum se fierbe....
Exista pe undeva vreo ustensila / masinarie care fierbe orezul la abur? E buna tehnica sau nu prea e indicata? :)

#187 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 March 2012 - 08:42 PM

Pai mamica, pentru orezul de ma punea mamaia sa il aleg te duci la Rediu Galian, la fosta Cooperativa si ii zici lu tanti Nela, ca Lori - nepoata lu' Catrasachi- o zis sa iti dea o punga de orez :)

Si dupa al'laltu' te duci si vorbesti cu nenii si tantili aiastea. Da' vezi sa nu-i intrerupri de la lucru.
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-12-13310593067321.jpeg

Masinarie nu am, aici m-ai prins :floare:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#188 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 March 2012 - 09:10 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 March 2012 - 08:42 PM, a spus:

Pai mamica, pentru orezul de ma punea mamaia sa il aleg te duci la Rediu Galian, la fosta Cooperativa si ii zici lu tanti Nela, ca Lori - nepoata lu' Catrasachi- o zis sa iti dea o punga de orez :)

Si dupa al'laltu' te duci si vorbesti cu nenii si tantili aiastea. Da' vezi sa nu-i intrerupri de la lucru.
Masinarie nu am, aici m-ai prins :)

Prin Rediu sper sa trec peste vreo 10 zile. Sper!!! De-oi avea timp, verific si pista ta cu orezu'... :)
Cat despre tantili din orezarie..... intai sa ma pun la punct cu vietnameza lor s-apoi om vedea ce si cum. :floare:

#189 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2012 - 10:50 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 March 2012 - 05:47 PM, a spus:

La o punga de doua kile scoteam un pumn de mei si pietricele, grargarite si ce mai era.

Ai dreptate, cit timp stateam la ales orezul, imi aduc aminte citeodata acum cind desfac punga si il arunc in tigaie/wok/oala :floare:

#190 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2012 - 10:53 PM

Vezi postareaFoxyy, la 06 March 2012 - 08:27 PM, a spus:

Exista pe undeva vreo ustensila / masinarie care fierbe orezul la abur? E buna tehnica sau nu prea e indicata? :floare:

Exista oala de fiert orez electrica, eu am luat-o de la Lidl, dedesubt fierbe orezul si deasupra legumele la abur, eu am folosit-o si cu orez basmati si cu integral si s-a comportat perfect, poate ca am pus poze pe la achizitii

#191 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 March 2012 - 11:01 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 March 2012 - 10:53 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 06 March 2012 - 08:27 PM, a spus:

Exista pe undeva vreo ustensila / masinarie care fierbe orezul la abur? E buna tehnica sau nu prea e indicata? :)

Exista oala de fiert orez electrica, eu am luat-o de la Lidl, dedesubt fierbe orezul si deasupra legumele la abur, eu am folosit-o si cu orez basmati si cu integral si s-a comportat perfect, poate ca am pus poze pe la achizitii

Am inteles. Astept sa vad cand imi face Lidl "bucuria" de-a aduce si pe aici asa ceva. :floare:

#192 Useril este offline   floricica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 07 March 2012 - 11:46 PM

Tu, Foxy, fata, dar quinoa ai incercat? Ca poate aia are textura pe care o vrea omu' tau, e al dente, o simti delicata si puternica, si e mai sanatoasa de nspe ori decat orezul. Fa o incercare.
The more I see, the less I know.

#193 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 08 March 2012 - 08:09 AM

Vezi postareafloricica, la 07 March 2012 - 11:46 PM, a spus:

Tu, Foxy, fata, dar quinoa ai incercat? Ca poate aia are textura pe care o vrea omu' tau, e al dente, o simti delicata si puternica, si e mai sanatoasa de nspe ori decat orezul. Fa o incercare.

N-am incercat, dar voi incerca. Saru' mana pentru sugestie! :love3:

#194 Useril este offline   Aniela 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 14-March 12

Postat 14 March 2012 - 07:23 PM

Quinoa este delicioasa si hranitoare. Obisnuiesc sa fac salata cu grapefruit rosu si stafide. E superrrr!

#195 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 March 2012 - 10:54 PM

Vezi postareaAniela, la 14 March 2012 - 07:23 PM, a spus:

Quinoa este delicioasa si hranitoare. Obisnuiesc sa fac salata cu grapefruit rosu si stafide. E superrrr!

Bun venit Aniela!
cum se face salata de care spui? pui si o poza la prima salata? :icon_fessee: Merci :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#196 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 April 2012 - 03:52 PM

Risotto piselli, pancetta, cipollotto e curcuma = Risotto cu mazare, kaiser, ceapa verde si curcuma
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-4-13344115263099.jpg

#197 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 April 2012 - 11:41 PM

Risotto asparagi e gamberetti=Risotto cu sparanghel si creveti, colorat cu praf curcuma ca imi place cind e asa galben :(
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-4-13350444748863.jpg

#198 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 April 2012 - 08:12 AM

Risotto con finocchi e Lapsang Souchong=Risotto cu fenel si Lapsang Souchong
Am prajit sunculita si ceapa verde, deglasat cu vin alb, adaugat fenelul taiat felii, pus capacul si lasat la fiert. Am pus totul intr-o farfurie si am prajit orezul, adaugat mare parte din fenel si apa fierbinte in care am pus ceaiul Lapsang Souchong in infuzie (4 gr intr-un litru de apa), la sfirsit am adaugat parmigiano si un cub mic de unt cu ierburi aromate, am pus in farfurie si decorat cu restul de fenel si sunculita
Imagine postata

#199 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 06 May 2012 - 02:18 PM

Risotto cu leurda si gamberi negri(tigre)
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-479-13363066864353.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#200 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 May 2012 - 11:16 PM

Risotto con fiori di zucca e toma piemontese
adica cu flori de dovlecei si o brinza locala
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-4-13369437882315.jpg

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi