Risotto, fel de fel de feluri
Postat 03 March 2012 - 03:10 PM
eu zic sa-l gusti ( doua trei boabe intre dinti) si vezi daca e prea al dente il mai lasi 1-2 minute.
daca e risotto. dupa ce pui untul si parmezanul si-l amesteci ( mantecare) ...il mai lasi 2-3 minute sa se hodine ( fara foc) asa ca de
obicei se face operatia asta cand e bine al dente...caci apoi dupa *mantecare* si repaos...e perfect cum trebuie...
sper ca ai inteles explicatiile mele, si ca nu vine Adriana, cu *culisheru' shela* sa ma ia la fugareala, ca dau explicatii aiuristice
Postat 03 March 2012 - 07:09 PM
Foxy, tu vrei orez fiert si gata? Orezuri sunt multe de toate felurile pentru toate cerintele, mie nu mi-e clar ce vrei.
In orice caz depinde de cit il fierbi, normal, sa ramina al dente sau nu. Ar merge cel parboiled care e prefiertsi care teoretic nu se rascoace, aici asa scrie pe cutie, in Romania nu stiu.
Ca orez fiert e foarte bun si parfumat thai si basmati dar acolo e alt mod de a-l fierbe.
Repet, depinde ce vrei sa faci.
Postat 03 March 2012 - 09:30 PM
Adriana, la 03 March 2012 - 07:09 PM, a spus:
nici la noi nu se rascoace cel parboiled. mi se pare potrivit ptr salate, ramane imprastiat.
la fel e si cel din cutiile gata portionate in punguta, uncle ben's. il fierbi direct in punguta lui.
da' intr-adevar, e important ce vrei sa faci cu el.
Postat 05 March 2012 - 12:52 PM
De ceva timp, jupanu' zice ca vrea sa-i dau orez simplu, fiert, dar care sa fie tarisor, fara sa aiba gustul fainos al bobului fiert insuficient. Mie-mi place sa fie fiert bine-bine si, implicit, bobul e mai umflat si mai moale. Probabil ca solutia ar fi sa iau orez prefiert si sa-l las in apa inca cateva minute, dupa ce-l fierb.
In magazine, sunt niste pungi cu legume si orez. Cand sunt gatite, orezul ramane mai tarisor, fara sa infloreasca. Fie se pune apa, fie ulei, depinde de instructiunile de pe punga. Cam asa vrea si jupanu' meu....
Postat 06 March 2012 - 05:47 PM
Ce ii place lui Adi este ala chinezesc, Jasmin Reis.
Uite, asta e orezul pe care il gaseam pe täti drumurili. Il stiu prea bine ca ma punea mamaia sa il curat pentru sarmale pe ntru Duminica Mare si il uraaaaaam. La o punga de doua kile scoteam un pumn de mei si pietricele, grargarite si ce mai era.
Si asta e orez vietnamez, de ii place lui si pe care il mancam de obicei in restaurantele chinezesti.
Postat 06 March 2012 - 08:27 PM
Lapona Enigel, la 06 March 2012 - 05:47 PM, a spus:
Ce ii place lui Adi este ala chinezesc, Jasmin Reis.
Uite, asta e orezul pe care il gaseam pe täti drumurili. Il stiu prea bine ca ma punea mamaia sa il curat pentru sarmale pe ntru Duminica Mare si il uraaaaaam. La o punga de doua kile scoteam un pumn de mei si pietricele, grargarite si ce mai era.
Si asta e orez vietnamez, de ii place lui si pe care il mancam de obicei in restaurantele chinezesti.
Asaa..... si de ce te oprisi cu explicatiunile in drum???????? Continuarea, te rog! De un' se ia, cat / cum se fierbe....
Exista pe undeva vreo ustensila / masinarie care fierbe orezul la abur? E buna tehnica sau nu prea e indicata?
Postat 06 March 2012 - 08:42 PM
Si dupa al'laltu' te duci si vorbesti cu nenii si tantili aiastea. Da' vezi sa nu-i intrerupri de la lucru.
Masinarie nu am, aici m-ai prins
Postat 06 March 2012 - 09:10 PM
Lapona Enigel, la 06 March 2012 - 08:42 PM, a spus:
Si dupa al'laltu' te duci si vorbesti cu nenii si tantili aiastea. Da' vezi sa nu-i intrerupri de la lucru.
Masinarie nu am, aici m-ai prins
Prin Rediu sper sa trec peste vreo 10 zile. Sper!!! De-oi avea timp, verific si pista ta cu orezu'...
Cat despre tantili din orezarie..... intai sa ma pun la punct cu vietnameza lor s-apoi om vedea ce si cum.
Postat 06 March 2012 - 10:50 PM
Postat 06 March 2012 - 10:53 PM
Foxyy, la 06 March 2012 - 08:27 PM, a spus:
Exista oala de fiert orez electrica, eu am luat-o de la Lidl, dedesubt fierbe orezul si deasupra legumele la abur, eu am folosit-o si cu orez basmati si cu integral si s-a comportat perfect, poate ca am pus poze pe la achizitii
Postat 06 March 2012 - 11:01 PM
Adriana, la 06 March 2012 - 10:53 PM, a spus:
Foxyy, la 06 March 2012 - 08:27 PM, a spus:
Exista oala de fiert orez electrica, eu am luat-o de la Lidl, dedesubt fierbe orezul si deasupra legumele la abur, eu am folosit-o si cu orez basmati si cu integral si s-a comportat perfect, poate ca am pus poze pe la achizitii
Am inteles. Astept sa vad cand imi face Lidl "bucuria" de-a aduce si pe aici asa ceva.
Postat 07 March 2012 - 11:46 PM
Postat 08 March 2012 - 08:09 AM
floricica, la 07 March 2012 - 11:46 PM, a spus:
N-am incercat, dar voi incerca. Saru' mana pentru sugestie!
Postat 14 March 2012 - 07:23 PM
Postat 14 March 2012 - 10:54 PM
Aniela, la 14 March 2012 - 07:23 PM, a spus:
Bun venit Aniela!
cum se face salata de care spui? pui si o poza la prima salata? Merci
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 14 April 2012 - 03:52 PM
Postat 21 April 2012 - 11:41 PM
Postat 23 April 2012 - 08:12 AM
Am prajit sunculita si ceapa verde, deglasat cu vin alb, adaugat fenelul taiat felii, pus capacul si lasat la fiert. Am pus totul intr-o farfurie si am prajit orezul, adaugat mare parte din fenel si apa fierbinte in care am pus ceaiul Lapsang Souchong in infuzie (4 gr intr-un litru de apa), la sfirsit am adaugat parmigiano si un cub mic de unt cu ierburi aromate, am pus in farfurie si decorat cu restul de fenel si sunculita
Postat 13 May 2012 - 11:16 PM
adica cu flori de dovlecei si o brinza locala