Risotto, fel de fel de feluri
#21
Postat 08 January 2010 - 09:45 AM
Bineinteles ca n-am avut sofran sau alte minunatii pa care le-ai put tu,brocolii nu mananc eu,dovlecei nu mananca sotul,asa ca l-am facut cu pui ,morcovi si ceva mazare.
Dar,am respectat pasii de baza. Si cum am citit eu pe la subiectul de pe culi ,ca imparti vinul frateste,un pahar risotto,unul tu,in timp ce caleam carnea,am degustat vinul :laughing7:
Si cum de obicei nu beau vin,dupa ce am terminat paharul ,am pus ceapa si orezul la calit. Nu stiu daca sclipea cum trebuie,ca oricum sclipea toata bucataria .
Cam asta a iesit...
By monarom, shot with Canon PowerShot A530 at 2010-01-07
Mazarea uitasem sa o pun,asa ca am adaugat-o spre sfarsit. Dar nu ne-a pocnit in dinti,deci cred ca a fost ok.
Acum serios,e cel mai bun orez pe care l-am mancat vreodata !Ca-i risotto sau nu....
multumesc Adriana,sigur nu mai fac pilaf clasic in viata mea !
#22
Postat 08 January 2010 - 12:20 PM
mona a spus:
Si cum de obicei nu beau vin,dupa ce am terminat paharul ,am pus ceapa si orezul la calit. Nu stiu daca sclipea cum trebuie,ca oricum sclipea toata bucataria
Asta mi-a placut cel mai mult din toata povestea
mona a spus:
multumesc Adriana,sigur nu mai fac pilaf clasic in viata mea !
Ma bucur ca ti-a placut.
Bobul atit cit vad din poza mi se pare cam prea copt dar e posibil ca voi sa nu gasiti feluri de orez care se preteaza bine la risotto si nu ramin bine intregi sau poate ca ceea ce pentru noi e al dente pentru voi e crud si il mai coaceti un pic, asta e singurul lucru care mi se pare diferit. In rest lucrul cel mai important e ca a fost pe placul vostru.
Acu nu stiu ce scrie pe pungile de orez care se gasesc in Romania dar aici unele marci scriu si pe punga ca e pentru risotto sau pentru altele, ar trebui cumparat mereu pentru operatia asta cel pentru risotto, teoretic ar trebui sa se mentina bine bobul intreg.
#23
Postat 09 January 2010 - 10:00 PM
Nu stiu daca e si la noi orez special pt risotto,ca n-am cautat. In orice caz,cum ti-am spus,ne-a placut foarte mult si sigur voi incerca mult mai multe variante.
#24
Postat 09 January 2010 - 11:15 PM
#25
Postat 09 January 2010 - 11:32 PM
#26
Postat 24 January 2010 - 05:24 PM
Imagini atasate
#27
Postat 30 January 2010 - 08:20 PM
#28
Postat 30 January 2010 - 09:13 PM
Nu stiu de ce, eu obisnuiesc mai mult sa fac pastele cu peste, risotto extrem de rar.
#29
Postat 31 January 2010 - 03:51 PM
Risotto arancia e rosmarino = Risotto cu portocale si rozmarin
Am prajit in putin ulei o echalota, am adaugat orezul, am continuat fierberea cu apa fierbinte, am adaugat spre sfirsit sucul de la 2 portocale si coaja rasa de la una, am stins focul cind era gata si am "mantecat" cu parmigiano si cu ulei parfumat cu o ramura de rozmarin.
#30
Postat 31 January 2010 - 04:04 PM
#31
Postat 31 January 2010 - 11:09 PM
#32
Postat 07 February 2010 - 11:41 PM
Mai intii am prajit kaiserul bucatele, l-am dat deoparte si in grasimea lasata am calit ceapa si orezul, am adaugat apa si dupa 5 minute kaiserul, dupa alte 10 minute broccolii care erau deja fierti si putina curcuma. "Mantecat" doar cu parmigiano, untul ar fi fost in plus pentru ca era deja destula grasime.
#33
Postat 15 February 2010 - 12:39 PM
(Cu untdelemn + unt, ceapa, vin, supa de legume, parmezan si toate cele)
E demna sa o numesc risotto?
Sau trebuie iar sa o numesc "pilafotto sau "orezotto" ?
.
.
.
Vi prego di essere gentile
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#34
Postat 15 February 2010 - 12:50 PM
W Mamadeus Paparotti, la 15 February 2010 - 12:39 PM, a spus:
(Cu untdelemn + unt, ceapa, vin, supa de legume, parmezan si toate cele)
E demna sa o numesc risotto?
Sau trebuie iar sa o numesc "pilafotto sau "orezotto" ?
Vi prego di essere gentile
m-ai dezamagit, ma asteptam sa iesi din tipare si sa fie in forma de triunghi ori trapez in rest ok
#35
Postat 15 February 2010 - 01:12 PM
#36
Postat 15 February 2010 - 03:16 PM
Eataly, la 30 January 2010 - 08:20 PM, a spus:
O reteta de risotto marinara, se poate, te rog frumos?
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#37
Postat 15 February 2010 - 03:18 PM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#38
Postat 15 February 2010 - 07:30 PM
#39
Postat 21 February 2010 - 01:20 AM
E o reteta traditionala piemonteza, eu am pastrat ingredientele dar reteta am facut-o in stilul meu.
Am prajit nucile bucatele si le-am scos din wok. Am prajit orezul si l-am scos din wok. Am adaugat putin ulei in care am prajit o ceapa mica
Am adaugat orezul, am amestecat si am deglasat cu un pahar de vin alb sec piemontez
Am adaugat apoi pe rind apa fierbinte pina cind orezul era fiert al dente. Am stins focul si am adaugat brinza castelmagno si untul bucati
Dupa ce am pus orezul in farfurie am asezat deasupra bucatile de nuca prajite si am trasat si fire de miere de salcim
E excelent
#40
Postat 21 February 2010 - 03:42 AM
Adriana, la 21 February 2010 - 01:20 AM, a spus:
E o reteta traditionala piemonteza, eu am pastrat ingredientele dar reteta am facut-o in stilul meu.
Am prajit nucile bucatele si le-am scos din wok. Am prajit orezul si l-am scos din wok. Am adaugat putin ulei in care am prajit o ceapa mica
Nucile prajite cu ulei sau far'de ?
Ibidem, pentru orez?
Am facut odata incercarea de a praji bobul de orez, uscat. Fara ulei. Apoi am calit ceapa in unt + leguma (nu mai stiu care a fost atunci) si am continuat cu tehnologia risotto. Mi-a placut rezultatul. Bobul de orez a crescut dar nu s-a "popcornizat" , nu a "inflorit" si paraca si-a facut o coaja subtire. Trebuie sa mai repet.
Ieri le-am facut parintilor mei - la ei acasa - primul lor risotto cu dovelecei.
(Acasa facuse Dumneaei mancare asa ca m-am dus sa gatesc in deplasare, "sa nu-mi stric mana" )
L-au adorat.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare