Forum Culinar: Risotto, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Risotto, fel de fel de feluri

#241 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 November 2014 - 04:08 AM

Vezi postareaAdriana, la 11 November 2014 - 09:53 AM, a spus:

Bune tare animale doar ca e mult de curatat la ele.

plus că trebuie atacate manual și se duc sucurile pîn'la cot

#242 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 November 2014 - 03:48 PM

Da e multa munca si pentru cine pregateste si pentru cine maninca

#243 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2014 - 04:55 PM

Risotto pere gorgonzola e noci
Imagine atasata: monthly_12_2014/post-4-14186551839057.jpg

#244 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2014 - 12:19 AM

Risotto cu cirnat afumat si ardei rosii
Imagine atasata: monthly_12_2014/post-4-14198915641338.jpg

#245 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 January 2015 - 04:28 PM

Risotto porro, zucca e speck adica cu praz, dovleac si speck
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-4-1421591137351.jpg

#246 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2015 - 04:50 PM

Risotto cu pasta de cirnat si fenel
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-4-14221974155319.jpg

#247 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 March 2015 - 01:32 AM

secțiune prin risotto cu două feluri de ciuperci - porcini și king oyster aka pleurotus eryngii. am primit aplauze și bisuri repetate și indemnul să fac în fiecare săptămînă :)
textura pleouroatelor in risotto este de nota 100, plus că absorb toate sucurile posibile.

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-1215-14271530691879.jpg

#248 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 March 2015 - 08:55 AM

Arata superb :)

#249 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 March 2015 - 12:45 PM

:) super idee pt pleurotusi, care mie mi se par insipizi. Probabil celalalt tip de ciuperca e gustos. Cum ai facut condimentul? merci :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#250 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 March 2015 - 01:55 AM

doamnelor, mulțumesc :appl:

dani
, am călit ceapa in ulei cu un rest (2-3 linguri) de mujdei vîrtos, gen mayo și am adăugat ciupercile peste. in rest, pașii clasici de risotto, mantecatul numai un unt. au imprumutat gustul de la prăjit, de la vin și au absorbit și din supă. super!

#251 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 May 2015 - 09:42 PM

Risotto prosciutto cotto e porcini
Prosciutto cotto di Praga cumparat de la Lidl si hribi congelati de la Esselunga, supa facuta de la fiert cartofi morcovi si carne pentru salata boeuf, bun
Imagine atasata: monthly_05_2015/post-4-14309412722573.jpg

#252 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 August 2015 - 11:32 PM

Risotto cu mazare si kaizer afumat cu orez "invechit" http://acquerello.it/
Imagine atasata: monthly_08_2015/post-4-14391559408978.jpg

#253 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 12 August 2015 - 08:15 PM

Hello! :cheers:
Aicea nu se glumeste, avem totul original, controlat, protejat... :thumleft:
Orez carnaroli din Pavia, cu carnaciori Norcini din Umbria, stropit cu vin alb Custoza de prin Veneto, sofran de-ala galben aprins din... <_< a lui, toaaaaaate in:

RISOTTO ALLA MILANESE (unde Milano n-are nici-o treaba!)

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-477-14394027984687.jpg

Va salut!
Ma duc sa scriu in alta parte!

#254 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 September 2015 - 06:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 March 2014 - 05:44 PM, a spus:

aceeasi marca de risotto adica Maratelli
Risotto al Barbera e salame di Turgia fresco

Again, de data asta doar cu salam fara vin rosu
Imagine atasata: monthly_09_2015/post-4-14415560182709.jpg

#255 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 September 2015 - 11:28 PM

Risotto pancetta e zucca

am folosit o sunca care nu e fiarta precum kaiserul ci afumata, plus dovleac si am experimentat o idee a unui amic de pe forumul italian
Am prajit sunca cu orezul in wok fara nimic altceva, am adaugat dovleacul taiat bucatele si apoi apa fierbinte si curcuma, am lasat la fiert amestecind din cind in cind si inainte de a se evapora tot lichidul am adaugat 2 linguri de otet din portocale rosii, am lasat sa se termine de fiert si cu focul stins amestecat cu parmigiano. Interesant, miine sper sa fac alt experiment.
Imagine atasata: monthly_09_2015/post-4-14419204863682.jpg

#256 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 September 2015 - 12:26 PM

Ce gust preponderent avea?? Dulce?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#257 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 September 2015 - 02:30 PM

De ce sa fie dulce, de la dovleac zici?
Nu, pentru ca era un tip de dovleac care nu era cel mai dulce si apoi folosesc mereu ori alt ingredient ca de exemplu sunca care e sarata ca mai sus, sau bere ca lichid ca in cel de azi.
Azi l-am facut astfel:
- am prajit rapid orezul cu o ceapa rosie in putin ulei
- am adaugat dovleac, bere, sare, curcuma si terminat de fiert
- inainte de a stinge focul am adaugat putin otet si dupa ce am stins focul am adaugat untul aromat si brinza maasdam
a iesit foarte bine, foarte putin amar
Imagine atasata: monthly_09_2015/post-4-14419746178453.jpg

#258 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2015 - 09:33 AM

Risotto con salsiccia affumicata e finocchio
am gasit la Lidl un cirnat afumat savoiard (francez) foarte bun si l-am pus intr-un risotto impreuna cu fenel
Imagine atasata: monthly_10_2015/post-4-14452400329039.jpg

#259 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 November 2015 - 09:42 PM

Sunt fff apetisante risotto ale tale, Adriana! Eu sunt mare amatoare, dar dl Dani nu se atinge de orez, asa ca doar pt mine rar fac..., insa macar ma pot juca fara teama cu ce ingrediente si condimente poftesc :hello: Beutzei ii place cu spanac si ii mai place cu porcini.

Asta seara am facut orez negru (eu il ador, doar ca Bea nu l gusta pt ca-l vede asa negru), cu spanac, legume uscate si un strop de hribi uscati. F bun, dar nu am facut foto. Din greseala :hug: am scapat un piculet mai mult pepperoncino, dar eu sunt mare amator de picant, nu i bai.

Am o intrebare: la rizotto, dupa ce incepi sa adaugi lichidul focul il lasi mare sau mediu? Ori? Eu il las la maximum ca la fiertul pastelor si trebuie sa scot rizotto cu minute bune mai repede decat scrie in instructructiunile de pe pachet. Nu stiu daca nu cumva procedez gresit, consistenta imi place. Mai ales la asta negru cand vad 45 min, mi se lungesc urechile. :105:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#260 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 November 2015 - 10:27 PM

Risotto e o chestie si orezul negru cu totul alta. Metoda de fierbere e diferita.
La risotto focul nu se atinge e mereu mare de la inceput pina la sfirsit. Pe pachet nu ma uit niciodata, timpul il decid eu, cum stii orezul trebuie sa fie al dente ca nu se poate minca un risotto rascopt. :105: . Desi sunt aproape sigura ca daca ii dau unui "neitalian" un risotto cum trebuie o sa-mi zica ca e crud. :hello: In functie de recipientul pe care il folosesti, si in functie de cit conduce el caldura, jonglezi cu momentul in care stingi focul. Pentru ca daca recipientul e un bun conductor termic trebuie sa stingi focul cind e inca un picut lichid, pentru ca el continuind sa mai fiarba dupa ce ai stins focul absoarbe acel putin lichid. Daca il stingi prea tirziu se usuca prea tare si isi pierde din cremozitatea pe care trebuie sa o aiba adica sa fie all'onda

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

25 useri citesc topicul
0 membri, 25 vizitatori, 0 utilizatori anonimi