Forum Culinar: Risotto, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Risotto, fel de fel de feluri

#261 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 November 2015 - 11:03 PM

Merci mult de lamurire, Adriana. Eram in dubiu, dar ma bucur ca, instinctiv procedam corect. Eu fac si mi plac si pastele si risotto, doar daca sunt gatite al dente, corect al dente.
si, da, fara a generaliza, ai dreptate cu neitalianul: chiar aseara am avut o discutie cu o cunostinta, care, culmea, traieste in Italia de cativa ani, care spunea ca "fierb pastele 5 minute in plus (daca pe pachet sunt 10 min le fierb 15), ca sa nu se mai simta faina din ele la dinte, ca asta inseamna al dente". :hello:
Aici sistemul meu digestiv 100% il intelege pe italian de ce procedeaza asa. Pana sa fac cunostinta cu metoda nu mancam paste fainoase nici 1 data la 3 ani.

Da, Asa-i orezul negru e alta treaba..., l am pomenit pt ca eu de multe ori il fac tot dupa metoda rizotto.
Si, ca o incununare a serii, a mancat Bea un castron plin de orez negru cu spanac si hribI si m-a pus sa i promit ca ii fac iar in we, exact la fel, doar un pic mai putin pepperoncino :105:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#262 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 January 2016 - 12:11 AM

Risotto cu cirnat si ridichi
cind zic ridichi la ora asta ma gindesc la astea
Imagine postata
Imagine atasata: monthly_01_2016/post-4-14529822608383.jpg

#263 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 January 2016 - 12:16 AM

Fisiutele de deasupra sunt ginger murat, de cind am fost la restaurant japonez saptamina trecuta m-am indragostit =)) azi l-am cumparat si dragostea continua :)

#264 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 January 2016 - 12:09 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 January 2016 - 12:11 AM, a spus:

Risotto cu cirnat si ridichi
cind zic ridichi la ora asta ma gindesc la astea
Imagine postata
Atasament risottosalsicciarape.jpg


Bune, bune!Am o gramada de la Ramo si le omor cum pot! =))

#265 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 January 2016 - 11:50 PM

le-am facut si drept garnitura in tigaie cu un picut de ceapa si sos de rosii
apoi imi plac mult de tot cu cirnati in tigaie
si o data aveam una mare de tot, am taiat-o in jumatate si facuta umpluta cu carne tocata precum legumele umplute cu carne
data viitoare daca e frageda si buna o incerc si amestecata cu alte verdeturi si taiata fin in salata

#266 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 April 2016 - 09:58 PM

Risotto all'asparagina
sparanghel salbatic, desi cred ca e cultivat din moment ce l-am cumparat de la magazin :icon_fessee: mult mai subtire decit cel normal
Imagine atasata: monthly_04_2016/post-4-14606639137676.jpg

#267 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 June 2016 - 11:51 PM

Risotto cu cirnat afumat si mazare

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-4-14649042626971.jpg

#268 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 June 2016 - 02:19 PM

Risotto cu mazare si ciuperci uscate
Imagine atasata: monthly_06_2016/post-4-14651291896037.jpg

#269 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 August 2016 - 10:49 PM

in timp ce pregatim risotto asta ne e aperitivul, un tarallo (integral de data asta), o bucatica de parmigiano din cel care a fost ras pentru risotto si o felie de speck din cel care a fost folosit pentru risotto alaturi evident de un pahar de Arneis :)
Imagine atasata: monthly_08_2016/post-4-14718116621976.jpg
Azi risotto cu speck si dovlecei
Imagine atasata: monthly_08_2016/post-4-14718116971204.jpg
Si pentru ca am facut si un filmulet va arat o parte din proces, in momentul in care incepe filmare am prajit intr-o lingura de ulei cite un pumn de orez de caciula, o micuta ceapa rosie, cuburelele de speck, sare si curcuma
in timpul filmarii am degresat cu un rosè, adaugat prima apa calda si dovlecelul (meu adica din productia proprie :toothy9; )
dupa ce s-a terminat filmarea a continuat fierberea adaugind cind e nevoie alta apa si amestecind din cind in cind, stins focul, adaugat parmigiano, amestecat si servit (fara unt de data asta pentru ca era deja destula grasime in speck)
http://www.youtube.c...h?v=8MVLuYbWDS8

#270 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 August 2016 - 08:37 AM

Tare! Stefano invirte si tu filmezi. :)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#271 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 August 2016 - 11:55 AM

Vezi postareaPeter, la 22 August 2016 - 08:37 AM, a spus:

Tare! Stefano invirte si tu filmezi. :)

Peter

Pai? Se stie cine e sefa nu? :toothy9;

#272 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 August 2016 - 09:54 AM

Vezi postareaAdriana, la 21 August 2016 - 10:49 PM, a spus:

am prajit intr-o lingura de ulei cite un pumn de orez de caciula,


si mana de orez ptr cratita? ca mereu zici de ea :)

sa va fie e bine, bun si aperitivu'!

#273 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 August 2016 - 11:23 AM

asa e, si ea, evident, e inclusa de default :)
mersi :)

#274 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 September 2016 - 09:58 PM

Risotto con salsiccia di Bra
v-am mai zis de ea, e o specialitate dintr-un orasel din apropiere si caracteristica ei fata de restu de cirnati e ca e facuta cu carne de vita si foarte putin de porc
Imagine atasata: monthly_09_2016/post-4-14737103216577.jpg

#275 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2017 - 06:18 PM

Risotto radicchio, curcuma e gorgonzola
Poate aspectul nu pare prea atragator dar a fost excelent
Imagine atasata: monthly_03_2017/post-4-14898539124595.jpg

#276 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 April 2017 - 03:51 AM

risotto cu porcini congelați (prima oară cînd găsesc așa ceva, de obicei îi iau deshidratați). in poză se văd mai mult cozile, erau și pălării :hungry:

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-1215-14932577420316.jpg

#277 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 April 2017 - 08:27 AM

Aspectul pare a fi perfect. :hungry:

#278 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 May 2017 - 06:27 PM

Am refacut azi un risotto pe care l-am mincat intr-un restaurant, cu sparanghel si speck de rata (pui de rata afumat)
Imagine atasata: monthly_05_2017/post-4-14940880529052.jpeg

#279 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 May 2017 - 11:13 AM

Risotto cacio e pepe con pistacchio
Imagine atasata: monthly_05_2017/post-4-14947531929459.jpg
ingredientele:
Imagine atasata: monthly_05_2017/post-4-14947532141672.jpg

#280 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 May 2017 - 10:46 PM

Risotto speck e peperone
Imagine atasata: monthly_05_2017/post-4-14954860078932.jpg

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi