Risotto, fel de fel de feluri
#62
Postat 05 May 2010 - 08:41 PM
Ca a fost fara parmezan si fara supa de pui.
Doar cu zeama de portocala si creveti.
Dar a fost delicios si trebuie sa ma credeti pe cuvant.
Am luat orez colosal de la Scotti.
Nu am termen de comparatie,asa ca scuzati,pardon.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#63
Postat 15 May 2010 - 11:54 PM
Io azi am "maritat" niste brinza de burduf care s-a invechit de citeva saptamini bune de cind sta in frigider, cu un mar
Adica am taiat cubulete mici brinza si marul si cind risotto-ul era gata l-am "mantecat" numai cu brinza si marul.
#64
Postat 16 May 2010 - 07:18 AM
Adriana, la 15 May 2010 - 11:54 PM, a spus:
...si ti-a iesit impecabil!
In veci n-o sa-mi stea risotto asa in farfurie.
Imi trebuie o forma sau ce?!
...oricum o sa curga cand scot forma. Cu ce-i dai consistenta? Cu unt sau branza?
#65
Postat 16 May 2010 - 04:25 PM
Daca e de consistenta justa sta in forma, se numeste coppa pasta, asta e patrata dar gasesti de toate felurile, dupa ce il asezi in ea trebuie sa-l lasi 2 minute ca sa se stabilizeze si apoi o scoti, dar poti la fel de bine sa il pui intr-un castronel udat cu apa ca sa nu se prinda.
Consistenta de obicei i-o dau cu unt pe care il pun dupa ce am stis focul si parmigiano, dar depinde citeodata si de ingredientele care au fost puse in el, daca se potrivesc sau nu cu parmigiano. De exemplu in cazul asta, am pus brinza de burduf si marul dupa ce am stins focul si a fost suficient, amestecind brinza s-a topit si l-a "legat"
#66
Postat 19 May 2010 - 01:42 PM
.
.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#67
Postat 22 May 2010 - 07:09 PM
#69
Postat 22 May 2010 - 09:45 PM
#72
Postat 31 May 2010 - 10:11 PM
#73
Postat 13 June 2010 - 07:11 PM
#74
Postat 14 June 2010 - 08:12 AM
oricum, l-am mai facut mai demult si e tare bun
ii trag si o poza cand il fac mai pe seara
#75
Postat 14 June 2010 - 11:04 AM
eu il fac cu dovleac iarna dar pornind cu dovleacul cuburele crud
#76
Postat 14 June 2010 - 11:09 AM
credeam ca de la tine am reteta, nu mai stiu de unde e dar e demential.
pui dovleacul cand e gata risotto sa-l servesti si il amesteci incet sa nu se faca piure. noua ne-a placut tare
#78
Postat 27 June 2010 - 11:35 PM
#80
Postat 20 September 2010 - 10:12 PM
Acelasi procedeu dintotdeauna, dupa ce am adaugat prima data supa am pus si 3 rosii taiate bucatele dupa ce le-am scos pielita si semintele.