Risotto, fel de fel de feluri
#81
Postat 28 September 2010 - 07:44 AM
Risotto ai 4 formaggi
#83
Postat 18 November 2010 - 03:39 PM
Am calit ceapa si morcov cubulete in 1 lingura unt, am adaugat un fenicul mare taiat bucatele si orezul.Am "sfumat" cu vin rosè am adaugar bucati de carnat proaspat fara piele.Supa calda de carne si in rest procedati dupa tehnica bine cunoscuta.
#84
Postat 20 November 2010 - 06:47 PM
miine revin ca fac risotto cu ciuperci
#86
Postat 26 November 2010 - 04:20 PM
... unde am facut rapidescu o poza de buletin protagonistilor seniorez arborio si don homeru, ce aveam sa-i distribui in filmul "mama lui de risotto !"
pe seniorezu (3 dl) l-am pozat si la nudul gol-golutz (fara ambalaj) in timp ce se frigea in tigaia fara ulei
iar dupa aia l-am cuplat cu o ceapa verde, un catel de usturoi, un ardei gras, un pumn de mazare, un pic de sofran si le-am turnat la toti in cap un pahar de vin (2 dl); pe urma i-am mai blagoslovit din cind in cind cu cite un polonic de supa (6 dl in total) si i-am lasat sa fiarba in legea lor la slow aragaz
... aproape de final am pus 3 lg de unt si 2 Lg de parmesan ras, iar ce-a iesit, se vede !
p.s. am niste emotii, cum n-am avut in viata mea la examene !!!
#87
Postat 26 November 2010 - 06:08 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#88
Postat 26 November 2010 - 06:34 PM
Iar nenea homaru care se uita la mine cu ochii aia m-a terminat, eu nu l-am cumparat niciodata ca mi-e teama ca nu stiu sa-l curat si il distrug. Singurul lucru pe care nu l-as fi pus a fost parmezanul, stii ca aici nu se amesteca pestele cu brinza.
Asa ca
#90
Postat 13 December 2010 - 02:03 PM
Adriana, la 26 November 2010 - 06:34 PM, a spus:
Adriana, nu-i dificil sa-l cureti. Ai nevoie de un cutit (bine ascutit si ceva mai solid) + fortza in miini (daca n-ai, prinde momentul cind esti nervoasa pe soacra si devii mai energica ! )
(cam ce tre' sa faci dupa ce e fiert homarul, uite aici)
http://www.youtube.c...h?v=7IkosNM11h8
p.s. merci pt. nota. (meritam mai putin pt. gafa cu parmezanul )
#91
Postat 26 December 2010 - 12:14 AM
asa ca am folosit acest sos minunat cu gust de peste pentru un risotto
excelent
#93
Postat 23 January 2011 - 06:17 PM
In timp ce fierbea am adaugat sucul de la 3 portocale mici si la sfirsit in loc de unt am pus o bucata de taleggio
#94
Postat 30 January 2011 - 07:19 PM
Adica cel de deasupra facut cum trebuia de la inceput, am mixat 6 mandarine si am pus ceea ce a rezultat in risotto si la sfirsit amestecat cu un pachet de taleggio, ma duc sa povestesc la brinzeturi despre el.
Foarte bun.
#95
Postat 30 January 2011 - 07:38 PM
Adriana, la 26 December 2010 - 12:14 AM, a spus:
asa ca am folosit acest sos minunat cu gust de peste pentru un risotto
excelent
din zeama de la caracatita mea pot sa fac asa ceva? se face la fel, cu orezul sticlit in ulei, cu vin si unt si parmezan la sfarsit? zeama mea n-are suc de rosii, da' i grena ea destul. si pot sa pun si suc de rosii, ca am!
#96
Postat 30 January 2011 - 07:43 PM
Dar lichidul tau e apa+cel lasat de ea sau e doar lichidul lasat de ea?
#100
Postat 06 February 2011 - 12:24 AM