Forum Culinar: Risotto, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 18 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Risotto, fel de fel de feluri

#81 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 September 2010 - 07:44 AM

Am facut curatenie in cutia cu brinzeturi asa ca duminica la prinz
Risotto ai 4 formaggi
Imagine postata

#82 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 October 2010 - 07:24 PM

Azi Risotto zucca e castagne
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-4-128785462933.jpg

#83 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 November 2010 - 03:39 PM

Risot ai fnuj- din cartea cu bucataria piemonteza.Risotto cu fenel(fenicul).

Am calit ceapa si morcov cubulete in 1 lingura unt, am adaugat un fenicul mare taiat bucatele si orezul.Am "sfumat" cu vin rosè am adaugar bucati de carnat proaspat fara piele.Supa calda de carne si in rest procedati dupa tehnica bine cunoscuta.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-12900875334.jpg

#84 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 November 2010 - 06:47 PM

am sa-l incerc si eu ca fenelul nu reusesc sa-l maninc decit cu cirnati
miine revin ca fac risotto cu ciuperci

#85 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 November 2010 - 06:11 PM

Risotto ai funghi

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-12903558735.jpg

#86 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 November 2010 - 04:20 PM

Adriana, recunosc cu mina pe inima: la capitolul "risotto" inca mai am multa mamaliga de mincat. :tongue3: Asa ca dupa ce am citit topicul cap-coada si viceversa, m-am indreptat ca teleghidata spre locul meu de joaca, si anume: bucatarie ...

... unde am facut rapidescu o poza de buletin protagonistilor seniorez arborio si don homeru, ce aveam sa-i distribui in filmul "mama lui de risotto !" :D

Imagine postata

pe seniorezu (3 dl) l-am pozat si la nudul gol-golutz (fara ambalaj) in timp ce se frigea in tigaia fara ulei :P

Imagine postata

iar dupa aia l-am cuplat cu o ceapa verde, un catel de usturoi, un ardei gras, un pumn de mazare, un pic de sofran si le-am turnat la toti in cap un pahar de vin (2 dl); pe urma i-am mai blagoslovit din cind in cind cu cite un polonic de supa (6 dl in total) si i-am lasat sa fiarba in legea lor la slow aragaz =))
... aproape de final am pus 3 lg de unt si 2 Lg de parmesan ras, iar ce-a iesit, se vede ! :occasion14:

Imagine postata

p.s. am niste emotii, cum n-am avut in viata mea la examene !!! Imagine postata



#87 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 November 2010 - 06:08 PM

Arata superb!Nu e pentru mine(dau coltu de la crustacee :occasion14: ),dar arata foarte bine!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#88 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 November 2010 - 06:34 PM

Pai cred ca te subapreciezi, din cit se vede in poza mi se pare perfect, bobul e intreg asa cum tre sa fie, nimic nu e mai neplacut decit un risotto cu orezul rascopt.
Iar nenea homaru care se uita la mine cu ochii aia m-a terminat, eu nu l-am cumparat niciodata ca mi-e teama ca nu stiu sa-l curat si il distrug. Singurul lucru pe care nu l-as fi pus a fost parmezanul, stii ca aici nu se amesteca pestele cu brinza.
Asa ca :occasion14:
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-129078915792.png

#89 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 13 December 2010 - 01:49 PM

Vezi postareaMaya, la 26 November 2010 - 06:08 PM, a spus:

Arata superb!Nu e pentru mine(dau coltu de la crustacee =)) ),dar arata foarte bine!


Maya, sa fiu in locul tau, le-as inlocui cu niste cubulete de somon (prajite separat sau puse la fiert in risotto in ultimele 10'). :angryfire:

#90 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 13 December 2010 - 02:03 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 November 2010 - 06:34 PM, a spus:

Iar nenea homaru care se uita la mine cu ochii aia m-a terminat, eu nu l-am cumparat niciodata ca mi-e teama ca nu stiu sa-l curat si il distrug. Singurul lucru pe care nu l-as fi pus a fost parmezanul, stii ca aici nu se amesteca pestele cu brinza.


Adriana, nu-i dificil sa-l cureti. Ai nevoie de un cutit (bine ascutit si ceva mai solid) + fortza in miini (daca n-ai, prinde momentul cind esti nervoasa pe soacra si devii mai energica ! =)) )

(cam ce tre' sa faci dupa ce e fiert homarul, uite aici)

http://www.youtube.c...h?v=7IkosNM11h8


p.s. merci pt. nota. =)) (meritam mai putin pt. gafa cu parmezanul :angryfire: )

#91 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 December 2010 - 12:14 AM

am fiert o caracatita in sos de rosii facut de mine, un borcan micut, lichidul rezultat era un borcan dublu ca marime
asa ca am folosit acest sos minunat cu gust de peste pentru un risotto
excelent
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12933152422141.jpg

#92 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 January 2011 - 07:41 PM

Iar Risotto ai funghi
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12951996580618.jpg

#93 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 January 2011 - 06:17 PM

Risotto all'arancia e taleggio
In timp ce fierbea am adaugat sucul de la 3 portocale mici si la sfirsit in loc de unt am pus o bucata de taleggio
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12957994392473.jpg

#94 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2011 - 07:19 PM

Risotto mandarini e taleggio
Adica cel de deasupra facut cum trebuia de la inceput, am mixat 6 mandarine si am pus ceea ce a rezultat in risotto si la sfirsit amestecat cu un pachet de taleggio, ma duc sa povestesc la brinzeturi despre el.
Foarte bun.
Imagine postata

#95 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 January 2011 - 07:38 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 December 2010 - 12:14 AM, a spus:

am fiert o caracatita in sos de rosii facut de mine, un borcan micut, lichidul rezultat era un borcan dublu ca marime
asa ca am folosit acest sos minunat cu gust de peste pentru un risotto
excelent


din zeama de la caracatita mea pot sa fac asa ceva? se face la fel, cu orezul sticlit in ulei, cu vin si unt si parmezan la sfarsit? zeama mea n-are suc de rosii, da' i grena ea destul. si pot sa pun si suc de rosii, ca am!

#96 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2011 - 07:43 PM

Da binenteles, fara parmezan la sfirsit doar.
Dar lichidul tau e apa+cel lasat de ea sau e doar lichidul lasat de ea?

#97 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 January 2011 - 07:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 January 2011 - 07:43 PM, a spus:

Da binenteles, fara parmezan la sfirsit doar.
Dar lichidul tau e apa+cel lasat de ea sau e doar lichidul lasat de ea?


am aproape un litru de zeama+apa in care a fiert, usor sarata. merge?

#98 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2011 - 07:59 PM

merge

#99 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 January 2011 - 08:03 PM

grazie, cara!

#100 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 February 2011 - 12:24 AM

Risotto porri, piselli e prosciutto = Risotto cu praz, mazare si prosciutto
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12969446532075.jpg

Arata acest topic


  • 18 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi