Adriana, la 21 February 2010 - 01:45 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 21 February 2010 - 03:42 AM, a spus:
Nucile prajite cu ulei sau far'de ?
Ibidem, pentru orez?
In italiana sunt 2 verbe,
tostare e
friggere, prima se face fara nimic, a doua intr-o grasime.
In romaneste din cite stiu eu exista numai unul care identifica ambele operatii.
Atit nucile cit si orezul prajite (tostate) fara nimic, ca daca era in ulei scriam in wokul cel teflonat in care aceasta operatie se poate face fara nici o problema
Pai asa ar trebui sa faci la toate risottourile ca sa iasa cu bobul intreg si distinct, nu terciuit, mi-ai aratat orezul ala sau l-ai tinut numai pentru tine?
L-am aratat( plin de mandrie, pe forumul vechi) si am si primit si laude de la tine
Asa am facut o singura data, restul datilor am fript in grasimea in care era calita ceapa si boabele de orez.
Sti de ce am intrebat?
In prima ta postare de aici noiembrie 2009, scrie:
Citeaza
Am calit ceapa taiata marunt in wokul in care incalzisem uleiul
cind ea s-a inmuiat am adaugat orezul
De unde se intelege, si din poza a doua tot asa am crezut, ca ai adugat orezul peste ceapa, care era impreuna cu uleiul in care a fost calita.
pe forumul culinar ai scris in 2004:
Citeaza
Cind ceapa este calita se adauga orezul (...) si se lasa sa se prajeasca amestecind mereu pina ce devine sticlos orezul si incepe aproape sa se prinda.
Asa stiam si eu din Wikipedia:
Citeaza
The rice is first cooked briefly in butter or olive oil to coat each grain in a film of fat, this is called tostatura
Sir Jammie Oliver spune tot asa:
Citeaza
In a separate pan heat the olive oil and butter, add the onions, garlic and celery, and fry very slowly for about 15 minutes without colouring. When the vegetables have softened, add the rice and turn up the heat.[stage 2]The rice will now begin to lightly fry, so keep stirring it. After a minute it will look slightly translucent. Add the vermouth or wine and keep stirring
Sa tragem totusi o concluzie ca citind in diverse locuri m-am "nedumerit".
Azi sunt cam militian (si mi-am pierdut
din nou portmoneul cu acte si bani
)
Sunt doua retete , totusi?
Bobul de orez se gateste in ulei sau fara ulei?
Scuze de deranj si multumesc pentru rabdare