Risotto, fel de fel de feluri
#261
Postat 11 November 2015 - 11:03 PM
si, da, fara a generaliza, ai dreptate cu neitalianul: chiar aseara am avut o discutie cu o cunostinta, care, culmea, traieste in Italia de cativa ani, care spunea ca "fierb pastele 5 minute in plus (daca pe pachet sunt 10 min le fierb 15), ca sa nu se mai simta faina din ele la dinte, ca asta inseamna al dente".
Aici sistemul meu digestiv 100% il intelege pe italian de ce procedeaza asa. Pana sa fac cunostinta cu metoda nu mancam paste fainoase nici 1 data la 3 ani.
Da, Asa-i orezul negru e alta treaba..., l am pomenit pt ca eu de multe ori il fac tot dupa metoda rizotto.
Si, ca o incununare a serii, a mancat Bea un castron plin de orez negru cu spanac si hribI si m-a pus sa i promit ca ii fac iar in we, exact la fel, doar un pic mai putin pepperoncino
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#262
Postat 17 January 2016 - 12:11 AM
cind zic ridichi la ora asta ma gindesc la astea
#263
Postat 17 January 2016 - 12:16 AM
#264
Postat 17 January 2016 - 12:09 PM
Adriana, la 17 January 2016 - 12:11 AM, a spus:
cind zic ridichi la ora asta ma gindesc la astea
risottosalsicciarape.jpg
Bune, bune!Am o gramada de la Ramo si le omor cum pot!
#265
Postat 17 January 2016 - 11:50 PM
apoi imi plac mult de tot cu cirnati in tigaie
si o data aveam una mare de tot, am taiat-o in jumatate si facuta umpluta cu carne tocata precum legumele umplute cu carne
data viitoare daca e frageda si buna o incerc si amestecata cu alte verdeturi si taiata fin in salata
#266
Postat 14 April 2016 - 09:58 PM
sparanghel salbatic, desi cred ca e cultivat din moment ce l-am cumparat de la magazin mult mai subtire decit cel normal
#269
Postat 21 August 2016 - 10:49 PM
Azi risotto cu speck si dovlecei
Si pentru ca am facut si un filmulet va arat o parte din proces, in momentul in care incepe filmare am prajit intr-o lingura de ulei cite un pumn de orez de caciula, o micuta ceapa rosie, cuburelele de speck, sare si curcuma
in timpul filmarii am degresat cu un rosè, adaugat prima apa calda si dovlecelul (meu adica din productia proprie )
dupa ce s-a terminat filmarea a continuat fierberea adaugind cind e nevoie alta apa si amestecind din cind in cind, stins focul, adaugat parmigiano, amestecat si servit (fara unt de data asta pentru ca era deja destula grasime in speck)
http://www.youtube.c...h?v=8MVLuYbWDS8
#270
Postat 22 August 2016 - 08:37 AM
Peter
#271
Postat 22 August 2016 - 11:55 AM
#274
Postat 12 September 2016 - 09:58 PM
v-am mai zis de ea, e o specialitate dintr-un orasel din apropiere si caracteristica ei fata de restu de cirnati e ca e facuta cu carne de vita si foarte putin de porc
#275
Postat 18 March 2017 - 06:18 PM
Poate aspectul nu pare prea atragator dar a fost excelent
#276
Postat 27 April 2017 - 03:51 AM
#278
Postat 06 May 2017 - 06:27 PM