Risotto, fel de fel de feluri
#101
Postat 06 February 2011 - 07:03 PM
adriana, mai deunazi am mancat la o carciuma din urbe un risotto cu ...sfecla.
avea o culoare roz intens placuta, ei il serveau ca acompaniament
la niste fileuri de peste umplute cu ceva pesto cu migdale.era surprinzator de bun...poate ma incumet sa fac odata, macar de culoare
#102
Postat 06 February 2011 - 07:24 PM
da-mi un indiciu sa incerc
oricum n-o gasesc decit fiarta intreaga sau felii in otet
#103
Postat 06 February 2011 - 07:45 PM
am gugalit si am gasit ...
http://www.slate.fr/...ltiero-marchesi
http://latetedanslec...ves-et-aux.html
#105
Postat 08 February 2011 - 04:10 PM
L-am mancat la prietenii nostrii din Mantova. E simplu si bun.
Se chema pilota de la cel care "pilota", manuia orezul.Sa nu va ganditi la Formula 1.
Nu este un risotto, deci nu este nevoie de supa si vin.
Cantitatiile sunt simple un pahar de orez de persoana, la doua pahare de apa.Asta este valabil pentru orezul local, vilaone nano.Pentru orice alt orez, cantitatea de apa este un pic mai mare.
Am folosit oala de lut.Am pus apa la fiert.Cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul.Nu se arunca pur si simplu in apa, se foloseste o palnie sau un con de hartie.
Varful piramidei, trebuie sa depaseasca un pic nivelul apei.Vai ce-mi plac detalile astea.
Se lasa pe foc mic pana absoarbe incet toata apa.Incercati sa nu amestecati.Eu am facut-o spre sfarsit.
Intre timp ne ocupam de pesto.Nu, nu cel cu busuioc: pesto de carne.
Se foloseste pasta de la carnati proaspeti(salamelle).O puteti inlocui cu carne de porc tocata, dar sa nu ziceti la nimeni ca e orez mantovan.
Se pune carnea intr-o tigaie fara grasime si se caleste.
Am adaugat si ace de rozmarin.Si jumatate de pahar de vin alb sec.Cand s-a evaporat tot lichidul e gata.
Cand a fiert orezul se ia de pe foc si se adauga pesto de carne.Se amesteca bine ingredientele, deasupra oalei se pune un prosop de bucatarie (va absorbi aburii, fara sa obtinem o ploaie tropicala inauntru) si peste, capacul.
Se serveste su parmigiano.Daca doriti puteti sa-l adaugati impreuna cu pesto de carne.
#106
Postat 08 February 2011 - 05:49 PM
#107
Postat 08 February 2011 - 09:40 PM
#109
Postat 20 February 2011 - 10:48 PM
iar risotto cu cirnat cu carne de vitel si curcuma
#110
Postat 20 February 2011 - 11:32 PM
Adriana, la 20 February 2011 - 10:48 PM, a spus:
iar risotto cu cirnat cu carne de vitel si curcuma
risottobracurcuma.jpg
Ce risotto verde, imi place tare mult cum arata.
#112
Postat 21 February 2011 - 12:39 AM
#113
Postat 21 February 2011 - 08:58 AM
http://artaculinara....dpost__p__27142
#114
Postat 06 March 2011 - 09:03 PM
Se face la fel ca si pasta alla carbonara,inlocuind pasta cu orez.
Peste orezul fiert am pus pancetta trasa la tigaie.
Am pus si ouale amestecate cu parmigiano si piper,si am amestecat pe foc.
Daca vreti sa va iasa orezul mai cremos adaugati un pic de panna da cucina.(smantana)
#115
Postat 06 March 2011 - 11:24 PM
noi azi, cu mazare si pancetta si curcuma pentru culoare
#116
Postat 12 March 2011 - 03:09 PM
creveti si midii congelate si tentacule de calamari taiate si gatite cu un strop de ulei si usturoi
deasupra 5 feluri de piper macinat
#117
Postat 12 March 2011 - 06:55 PM
#118
Postat 13 March 2011 - 04:04 AM
Adriana, la 06 March 2011 - 11:24 PM, a spus:
Cand fac salate cu orez fiert bob cu bob, impart cantiatatea de orez in jumatate si o fierb separat. Intr-una din oale pun cucurma sau chiar curry (contine si cucurma, iar aroma e mai semnificativa pentru cei care o agreaza) apoi clatesc boabele superficial.
Astfel obtin un orez mozaic in doua culori-cunosc-pe-lumeeeeee .
A treia culoare - violet o obtin prin raderea unei felii de sfecla rosie.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#119
Postat 13 March 2011 - 08:44 AM
Adriana, la 12 March 2011 - 03:09 PM, a spus:
creveti si midii congelate si tentacule de calamari taiate si gatite cu un strop de ulei si usturoi
deasupra 5 feluri de piper macinat
risottopesce.jpg
woaaaaw! ce lovitura! ce poftaaaa! mbuuun! cand unesti vietatile cu orezul?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#120
Postat 13 March 2011 - 11:45 AM
Daniella, la 13 March 2011 - 08:44 AM, a spus:
http://artaculinara....sotto-cu-peste/