Forum Culinar: Florile noastre - Forum Culinar

Salt la continut

• 40 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Florile noastre

#521 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 February 2016 - 10:02 AM

Vezi postareaEllani, la 02 February 2016 - 10:58 PM, a spus:

Foxxy-Moni si cine mai stie de Amaryllis,luminati-ma, va rog! Anul trecut, iarna ,am primit in dar unul. Vara bulbul a stat la racoare si toamna,cind a dat semn de mugur l-am plantat in pamint si scos la lumina in camera. A facut niste frunze mari si frumoase si mai mult nimic. L-am dat la rece,pe pervazul altei odai,pentru ca citisem pe undeva ca nu face flori daca-i cald si udat. Evident ca acum i se usuca deja si frunzele,dar mugur de floare asa si nu a dat. Ce sa-i fac mai departe? Sa-l dau la cald,ud,etc? Mai face sa tin bulbul pentru la anul sau nu? Pentru ca acum, din cite inteleg, flori nu mai apuc sa vad pe el si eu care speram ca voi avea macar o particica din pervazul tau inflorit, Moni!

Acum, lasa-l in camera racoroasa, nu-l mai uda. Or sa i se usuce complet frunzele. Cand nu mai are nici una, da-l la intuneric. Sau lasa-l in acea camera racoroasa, dar acoperit (eventual cu o cutie). Daca ai putea sa scoti bulbul si sa-l tii intr-o cutie cu nisip, ar fi excelent. Daca nu, lasa-l in ghiveci. Aaaaaa - ghiveciul sa fie cu putin mai larg decat bulbul, ca sa-i fortezi dezvoltarea pe "verticala" - sa faca flori. Daca e mult prea larg vasul, planta se dezvolta in "lateral" - creste bulbul in dimensiune, eventual apar si ceva puisori, dar flori nu prea mai face.
In mod normal, Amaryllis-ul infloreste singur, dupa ce simte ca s-a terminat cu perioada de repaus. De ce n-a facut asta.... n-am idee. Uneori se intampla si asa, ies multe frunze, dar fara sa apara vreo floare. :floare:

#522 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 03 February 2016 - 10:20 PM

Multumesc,Monica de feedback prompt! :floare: La pepinierele care vind inainte de Craciun, am observat ca bulbii cu flori nu au frunze si oarecum nadajduiam ca asta e ciclul lor normal si daca lasa al meu frunzele,e pentru ca urmeaza mugurele de floare. Dar fiind deja februarie,probabil ca intra, sau a intrat deja in repaus si ,cel putin anul asta, ioc flori.
Acum ca zici ca trebuie tinut bulbul la intuneric,ma intreb daca nu asta a fost si cauza lipsei de flori, pentru ca de stat, a stat el primavara si vara la mai racoare si umbra,dar nici chiar frigider si intuneric total. Sa vad ce face la anul,ca daca nici atunci nu infloreste, imi iau adio forever de la ei,oricit de rau mi-ar pare!
De fapt mai am si Clivia,care tot sta la racoare acum,pentru ca tot nu vrea sa-nfloreasca,desi are o tufa de frunze pe ea. Daca nu le dau de capat,va trebui sa renunt.

#523 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 04 February 2016 - 09:47 AM

Vezi postareaEllani, la 03 February 2016 - 10:20 PM, a spus:

Multumesc,Monica de feedback prompt! :floare: La pepinierele care vind inainte de Craciun, am observat ca bulbii cu flori nu au frunze si oarecum nadajduiam ca asta e ciclul lor normal si daca lasa al meu frunzele,e pentru ca urmeaza mugurele de floare. Dar fiind deja februarie,probabil ca intra, sau a intrat deja in repaus si ,cel putin anul asta, ioc flori.
Acum ca zici ca trebuie tinut bulbul la intuneric,ma intreb daca nu asta a fost si cauza lipsei de flori, pentru ca de stat, a stat el primavara si vara la mai racoare si umbra,dar nici chiar frigider si intuneric total. Sa vad ce face la anul,ca daca nici atunci nu infloreste, imi iau adio forever de la ei,oricit de rau mi-ar pare!
De fapt mai am si Clivia,care tot sta la racoare acum,pentru ca tot nu vrea sa-nfloreasca,desi are o tufa de frunze pe ea. Daca nu le dau de capat,va trebui sa renunt.

Eu as zice sa nu renunti, e pacat de plante. Cred ca trebuie sa le "simti" nitel ritmul. Apoi, va veti intelege de minune, sunt sigura!

#524 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2016 - 12:33 PM

Primele
zambile
Fisier atasat  zambile.jpg (60.57K)
Number of downloads: 0
si narcise galbene
Fisier atasat  narcisegalbene.jpg (71.22K)

#525 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 03 April 2016 - 05:30 PM

Primele lalele
Fisier atasat  lalele.jpg (110.54K)

#526 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 30 May 2016 - 07:18 PM

Weekendul ce a trecut am fost la o nunta intr-un orasel in Wesfalia de nord, langa granita cu Olanda. Desi poate am mai vazut dar nu am bagat de seama, nu stiu ce sa zic, insa m-am indragostit de nist flori care initial nu am stiut ce sunt. Unele ca niste tufisuri, altele inalte si cu statura unor copacei in toata regula. Le-am facut o poza si am intrebat localnicii. Asa am aflat ca sunt azalee. De nume auzisem insa nu cred sa fi vazut vreodata florile in realitate. Oh, ce frumusete...

Ajunsa acasa, am mers la Garten Center si am cautat un hibrid care sa fie rezistent in zona noastra. M-am documenat inainte si am inteles ca le plac solurile acide si cam deloc cele calcaroase cum avem noi aici, mai in sud. LE place lumina dar nu soarele direct si le place apa multa.

Vroiam sa va intreb daca aveti azalee si ce indrumari imi dati sa le ingijesc exemplar si sa se faca frumoase.

Am cumparat una de test. Sper sa ii mearga bine si la anul sa ii aduc o prietena :occasion14:. Asta e a mea, inca in ghiveci ca ploua aici de 2 zile si nu am reusit sa ii incropim culcusul.

Fisier atasat  rhododendron.JPG (194.7K)

#527 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,652
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 31 May 2016 - 03:36 AM

Vezi postareaKiva, la 30 May 2016 - 07:18 PM, a spus:

Weekendul ce a trecut am fost la o nunta intr-un orasel in Wesfalia de nord, langa granita cu Olanda. Desi poate am mai vazut dar nu am bagat de seama, nu stiu ce sa zic, insa m-am indragostit de nist flori care initial nu am stiut ce sunt. Unele ca niste tufisuri, altele inalte si cu statura unor copacei in toata regula. Le-am facut o poza si am intrebat localnicii. Asa am aflat ca sunt azalee. De nume auzisem insa nu cred sa fi vazut vreodata florile in realitate. Oh, ce frumusete...

Ajunsa acasa, am mers la Garten Center si am cautat un hibrid care sa fie rezistent in zona noastra. M-am documenat inainte si am inteles ca le plac solurile acide si cam deloc cele calcaroase cum avem noi aici, mai in sud. LE place lumina dar nu soarele direct si le place apa multa.

Vroiam sa va intreb daca aveti azalee si ce indrumari imi dati sa le ingijesc exemplar si sa se faca frumoase.

Am cumparat una de test. Sper sa ii mearga bine si la anul sa ii aduc o prietena :occasion14:. Asta e a mea, inca in ghiveci ca ploua aici de 2 zile si nu am reusit sa ii incropim culcusul.

Atasament rhododendron.JPG

Foarte frumoasa noua ta achizitie!
Eu nu ma pricep la azalee (dar la ce flori ma pricep...), dar am inteles ca sunt un gen de Rhodondendron. Interesanta coincidenta ca avem aici in oras un parc de Rhododendroni, am inteles ca acum e sezonul, am fost chiar acum o saptamana pentru prima data de cand suntem aici, si erau doar cativa infloriti. Imi spusese de anul trecut un coleg ca e o minunatie cand sunt toti in floare, abia astept weekendul ca vreau sa mergem iarasi, poate avem noroc :occasion14: .
Scuze de off topic...

#528 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 31 May 2016 - 07:59 AM

Vezi postareaKiva, la 30 May 2016 - 07:18 PM, a spus:

Am cumparat una de test. Sper sa ii mearga bine si la anul sa ii aduc o prietena :). Asta e a mea, inca in ghiveci ca ploua aici de 2 zile si nu am reusit sa ii incropim culcusul.

Prea multe sfaturi / indrumari, n-am de unde sa-ti dau...... O singura data am avut azalee, dar n-a rezistat decat vreo 2 saptamani. E drept ca era si mica.. chipurile pentru interior.
Dar.. aici vad multe tufe plantate in curti. Rezista bine-mersi peste iarna, nu sunt ingrijite in mod deosebit plantele. Chiar in curtea casei au proprietarii cateva tufe de azalee si-s pline de flori. Tinand cont ca tot in zona aia au muuuuulte alte tipuri de flori, tind sa cred ca nu le stropesc (pe nici unele) cu nimic deosebit. Solul e.... cum o fi.... pamant universal.
Nu te-am lamurit prea mult, scuze..
Oricum, bafta multa cu azaleea si sa creasca mare si frumoasa!! :thumleft:

#529 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 June 2016 - 07:04 PM

Adi_Edi, aici o cheama tot Rhododendron dar e din familia azaleelor. Sincera sa fiu, nu stiu cum e cunoscuta in Romania. Eu de azalee auzisem insa de Rhododendron nu :thumleft:. Sa mergi in parc sa le vezi. Sunt de vis...

Foxxy, eu cred ca daca au solul care le trebuie nu au nevoie de mare atentie. Soacra-mea mi-a spus ca a incercat si ea sa creasca una acum cativa ani si nu a mers. Poate am eu mana mai buna (ea asa zice) si un pic de noroc si se prinde si ii prieste aici.

Inca nu am plantat-o ca nu am avut timp. Poate saptamana asta. Dar deja ma ingrozesc ca o sa tabare melcii pe ea. Cu ploile de aici sunt peste tot. Mi-e o sila de ei...of, Doamne...

#530 Useril este offline   roxetta 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationAustria

Postat 02 June 2016 - 09:28 AM

Kiva, si noi avem in gradina 4 Rhododendroni(diferite culori) care rezista foarte bine si nu au nevoie de ingrijire speciala. Poate datorita solului, cum zici tu, le merge asa bine.

Ziceai de melci, dar sa stii ca si noi avem in fiecare an ffff multi si nu sunt interesati deloc de Rhododendron. In schimb imi distrug mereu salata si ardeii :thumleft:

#531 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 03 June 2016 - 12:04 AM

Azaleele ca si rododendronii si cameliile au nevoie de teren acid.
Mie cameliile mi-au murit de 2 ori, azalee si ele, toate in ghiveci.
Desi si eu le vad plantate in curti si camelii si azalee, poate ca asa as putea sa le mai dau o sansa, da' in ghiveci nu.

Am vazut ca bujorii au facut chestia asta, nu's daca o fi saminta, voi stiti ce e? ca de-ar fi saminta as incerca sa fac plantute.
As rupe una sa vad ce e inauntru :thumleft:
Fisier atasat  semipeonie.jpg (202.64K)

#532 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 June 2016 - 07:24 PM

Vezi postarearoxetta, la 02 June 2016 - 09:28 AM, a spus:

Kiva, si noi avem in gradina 4 Rhododendroni(diferite culori) care rezista foarte bine si nu au nevoie de ingrijire speciala. Poate datorita solului, cum zici tu, le merge asa bine.

Ziceai de melci, dar sa stii ca si noi avem in fiecare an ffff multi si nu sunt interesati deloc de Rhododendron. In schimb imi distrug mereu salata si ardeii :icon_fessee:

Am plantat-o. Am facut o groapa mai mare pe care am 'captusit-o' cu pamant special pentru rhododendron si apoi presarat ingrasamant pentru ea. Am mutat planta in pamant si am inchis groapa. De 3 zile de cand am plantat-o, si seara inainte sa merg la dus si dimineata o vizitez si adun 20-30 melci din jur. Azi unul era deja cocotat pe ea. Am presarat azi in jur zat de cafea. Vreau sa cumpar o sarma de cupru sa o inconjor. Macar sa se prinda si sa ia avant si apoi poate se potolesc. Acum e ceva nou pentru ei si e yammy...

Roxetta, eu salata am in sera si asa am scapat sa mi-o atace. Afara am 2 parcelute imprejmuite cu un gardut cu zimti, tot impotriva melcilor. Am cateva vinete si ardei. Am observat ca frunzele de jos sunt mancate, probabil noaptea mai scapa pe acolo, in rest e curat.

#533 Useril este offline   roxetta 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationAustria

Postat 07 June 2016 - 11:03 AM

Am plantat-o. Am facut o groapa mai mare pe care am 'captusit-o' cu pamant special pentru rhododendron si apoi presarat ingrasamant pentru ea. Am mutat planta in pamant si am inchis groapa. De 3 zile de cand am plantat-o, si seara inainte sa merg la dus si dimineata o vizitez si adun 20-30 melci din jur. Azi unul era deja cocotat pe ea. Am presarat azi in jur zat de cafea. Vreau sa cumpar o sarma de cupru sa o inconjor. Macar sa se prinda si sa ia avant si apoi poate se potolesc. Acum e ceva nou pentru ei si e yammy...

Roxetta, eu salata am in sera si asa am scapat sa mi-o atace. Afara am 2 parcelute imprejmuite cu un gardut cu zimti, tot impotriva melcilor. Am cateva vinete si ardei. Am observat ca frunzele de jos sunt mancate, probabil noaptea mai scapa pe acolo, in rest e curat.
[/quote]

Sper sa-i mearga cel putin la fel de bine ca alor mei!

Eu am doua paturi pentru legume si cu toate ca sunt destul de inalte(130cm), tot se catara cate 1-2. Am sa incerc si eu cu sarma de cupru, cam la 30 cm de sol, poate asa reusesc sa-i intorc din drum. Cred ca incep sa fiu off topic povestind aici despre legume, scuze!

#534 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 27 June 2016 - 10:50 PM

Furtuna de aseara se pare ca a rupt gladiolele ca azi soacra-mea le-a cules si mi le-a pus in vaza
Fisier atasat  gladiolo.jpg (104K)

#535 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 21 March 2017 - 03:10 PM

Zambilele mele :floare:
Fisier atasat  zambile.jpg (97.66K)

#536 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 March 2017 - 08:31 AM

cand am timppun si eu cateva poze

#537 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 11 June 2017 - 05:18 PM

Anul asta am schimbat culoarea la surfinii
Fisier atasat  surfinie.jpg (249.28K)

#538 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 12 June 2017 - 07:57 PM

Ce frumoase sunt, Adriana!
Weekend-ul asta le-am pus si eu. Anul trecut am avut mov si roz, anul asta am rosu inchis,in fata casei, si mov, in curte.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#539 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 12 June 2017 - 09:09 PM

Acum da, dar mi-au dat un pic emotii pentru ca am schimbat locul din care le-am cumparat si nu avea cite imi trebuiau mie fucsia si mi le-a dat pe astea, fiind mai inchise la culoare unele de la ploaie sau soare se mai decoloreaza dar acum arata bine. Cum eu pun cite 30 o data nu e usor sa le gasesc pe toate de aceeasi culoare, si nu-mi place sa le pun amestecate pentru ca nu cresc la fel si nu-mi mai face cascada frumoasa :( Sa speram ca se vor mentine :71:

#540 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 June 2017 - 03:20 PM

Foarte frumoase!! Un pic de mov cum se zice.... :71:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic

• 40 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

20 useri citesc topicul