Forum Culinar: Florile noastre - Forum Culinar

Salt la continut

• 40 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Florile noastre

#581 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 May 2020 - 11:57 PM

nu sint crini
aici se numesc Amaryllis dar nu miros deosebit asa cum imi amintesc eu ca miros crinii

#582 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 24 May 2020 - 05:23 AM

Eu la amarillys tot crini le spun, iar unii sunt parfumați! Am avut bulbi luați de la Lidl, dar i-am pierdut!

Asta era parfumat si l-am pierdut, s-a uscat dupa înflorire.
Fisier atasat  281D0691-E696-4008-815F-B9406F1A5433.jpeg (170.53K)
Number of downloads: 0

Asta din grădina soacrei nu e parfumat!
Fisier atasat  D786D456-FC83-4615-8F54-9625A08B3044.jpeg (188.67K)

#583 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 May 2020 - 11:37 AM

aaok, i-am mirosit da' nu miros si ma si mir ca ies doar cei roz ca ar trebui sa fie si rosii
frumos primul

#584 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 24 May 2020 - 12:18 PM

Nici nu am mai vazut bulbi de amarillys de atunci ca am vrut sa mai iau sa pun in grădina! Aveau un parfum superb! :love7:

#585 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 May 2020 - 02:53 PM

Ia uitati si mini-gradinita noastra. Tot astept sa dea semintele de leustean si usturoi un semn...
Fisier atasat  101423067_1134117793611364_5173432058155892736_n.jpg (128.3K)
Fisier atasat  101443419_669085433650312_9081446350091976704_n.jpg (118.87K)

Am pus mancare pentru pasari in doua locuri in cate o jumatate de nuca de cocos, eh, una a disparut peste noapte...de ce ailalta nu, beats me! S-or fi gandit hoatele alea sa nu se bucure doar ele. Talhar, talhar, dar cu etica, da? Imagine postata

Ah, da, si cineva imi mananca frunzele de menta, dar numai din aia marocana, ca e mai dulce si blanda in aroma. De aia englezeasca nu se atinge nimeni Imagine postata

Si si busuiocul mi-l haleste, hmmmmm. Imagine postata

Fantana bunicilor mei era napadita de crini. Doamne ce lux sa bei apa abia scoasa din fantana in aroma aia de crini, in arsita de vara...Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#586 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 27 May 2020 - 05:28 PM

Ai facut minuni Lori, bravo!

#587 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 27 May 2020 - 05:39 PM

Vai ce frumos Lori!

Sa stii ca nici eu nu am reusit sa cresc leustean din seminte, daca-ti iese, zi-ne secretul :rolleyes:
Imagine postata

#588 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 27 May 2020 - 05:57 PM

Wow Lori, ce frumos ai facut! Ai melci prin zona? Anul trecut melcii i-au mâncat mamii toți dovlecii si dovleceii :pupic: =)) nimic nu a ramas! Sau sa nu fie vreun pasaroi :rolleyes: ....ai si lavanda =))

#589 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 28 May 2020 - 04:04 AM

Vezi postareamino, la 01 February 2020 - 09:35 AM, a spus:

A inflorit olandezul, dupa o pauza de un an!

Wow mino! E superb! Imagine postata

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 May 2020 - 02:53 PM, a spus:

Ia uitati si mini-gradinita noastra. Tot astept sa dea semintele de leustean si usturoi un semn...
Atasament 101423067_1134117793611364_5173432058155892736_n.jpg
Atasament 101443419_669085433650312_9081446350091976704_n.jpg

Am pus mancare pentru pasari in doua locuri in cate o jumatate de nuca de cocos, eh, una a disparut peste noapte...de ce ailalta nu, beats me! S-or fi gandit hoatele alea sa nu se bucure doar ele. Talhar, talhar, dar cu etica, da? Imagine postata

Ah, da, si cineva imi mananca frunzele de menta, dar numai din aia marocana, ca e mai dulce si blanda in aroma. De aia englezeasca nu se atinge nimeni Imagine postata

Si si busuiocul mi-l haleste, hmmmmm. Imagine postata

Fantana bunicilor mei era napadita de crini. Doamne ce lux sa bei apa abia scoasa din fantana in aroma aia de crini, in arsita de vara...Imagine postata

Ce frumos ai facut Lori! Sa te bucuri de gradinita ta!Cu leustean din seminte, nu stiu ce sa zic dar poate tu ai sa ai bafta :*

#590 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2020 - 07:35 PM

Sunteti voi prea indulgente cu mine Imagine postata ! Nu mi se pare cine stie ce, si , sincer, nici prin cap nu-mi trecea ca o sa ajung aici Imagine postata
Totul a inceput cu rasad de leustean dat de colega mea din gradina ei. I l-am spotuit acum vreo trei ani cand am fost la un gratar la ea si zic aaaaaa, ai leusteeeeeaaaaaan? Da' ea, nemtoaica, stii ce e ala leustean?? Pe germana ii spune betisor drag sau bun ori iarba lui Maggi , pentru ca seamana cu o aroma -Maggi- pe care si-o pun ei in supe, cand se serveste. Desi nu au nici o legatura leusteanul cu Maggi - nu cuburi, o ceva lichid. Si eu, pffff, stiu ce-ai ala leustean! Sistah! La noi nu exista ciorba fara leustean. Si uite-asa a mai crescut B. putin, ma rog cultura ei generala. Cu ceva minute inainte mai avusese o revelatie, cum ca romanii nu sunt, de fapt, un popor de tigani. Si uite-asa , ma aprovizioneaza cu leustean si mi-a dat si mai multe tije cu radacini sa le pun aici la mine in fata, sa vedem ce zic. Tufa ei are 30 de ani vechime. Si de la radacina aia...am ajuns sa scot tot si sa plantez altele Imagine postata Aveam doua ghivece de busuioc si patrunjel, am zis ca e pacat sa le las sa se vestejeasca, apoi , de fiecare data cand luam mennta pentru Hugo, beam un cocktail si restul de menta se ofilea si o aruncam, asa ca intr-o zi la piata am vazut menta de tot felul si am luat marocana si englezeasca, dar nu va zic cate alte neamuri mai sunt! Pentru Mojito, pentru Hugo etc. Si salvie am pus ca de secole mi se scurg ochii la iepurele lui Any Imagine postata si mereu cand am chef sa iau iepure, nu am salvie. Si rozmarin pentru ca ador cartofii cu rozmarin. Si iaca vrajitoarea cu ierburile la ea Imagine postata

Mda si intr-un centru imens de plante si flori si gradinarit ...mi s-a legat levantica de mana , niste trandafirici si tot asa, ca am zis ca , totusi , niste culoare imi lipseste grav. Tramdafirul ala mare era deja acolo si cred ca se bucura maxim de companie gagiu', ca vad ca i-au explodat florile.

Si pentru ca si eu incerc de ani si ani de zile sa pun leustean, am luat si seminte. Sa vedem ce o iesi acum, daca o iesi, ca ala e pretentios maxim...

Or sa apara si melcii/limacsii, dar la ai ale pun capcane cu bere. Nu cred eu ca sunt melcii, ca inca e frig pentru ei, cred ca ori hotomanele alea de veverite ori topaitul ala de cintezoi.

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 28 May 2020 - 07:37 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#591 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2020 - 07:42 PM

Vezi postareamino, la 27 May 2020 - 05:57 PM, a spus:

Wow Lori, ce frumos ai facut! Ai melci prin zona? Anul trecut melcii i-au mâncat mamii toți dovlecii si dovleceii :pupic: =)) nimic nu a ramas! Sau sa nu fie vreun pasaroi :rolleyes: ....ai si lavanda =))

Am si levantica si bujorei, poate infloresc, stiu eu...
Despre limacsi si melci, am mai scris, cred, pe undeva , candva: Capcane cu bere. Le place maxim berea. Sa ia o strachina si sa o umple cu bere, nu cu ochi, sa lase asa un cm pana la buza si sa le imprastie prin gradina. Vin si beau si cad in ea. Nu e foarte amuzant sa ii culegi dupa aia umflati de bere si cazuti acolo, dar salveaza plantele. Soarta.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#592 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2020 - 04:37 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 May 2020 - 07:42 PM, a spus:

Am si levantica si bujorei, poate infloresc, stiu eu...
Despre limacsi si melci, am mai scris, cred, pe undeva , candva: Capcane cu bere. Le place maxim berea. Sa ia o strachina si sa o umple cu bere, nu cu ochi, sa lase asa un cm pana la buza si sa le imprastie prin gradina. Vin si beau si cad in ea. Nu e foarte amuzant sa ii culegi dupa aia umflati de bere si cazuti acolo, dar salveaza plantele. Soarta.

Si eu am bujorei. Abia astept sa ii vad infloriti! Anul asta totul e mai tarziu.La noi nu sunt melci neam dar avem slugs - aka melci fara cochile. Tare scarbosi sunt! Bleah! Ies dupa ploaie sau pe vreme de ploaie. Si in cutia de posta ii gasesti!

#593 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2020 - 08:58 AM

Pai de aia ziceam, Wowy, ca mai scapi de ei cu bere. Avem si cu cochilie, dar limacsii astia fara sunt peste tot, cum spui. Macar de ar fi comestibili Imagine postata
Fisier atasat  limacs-pe-podeaua-padurii-800.jpg (223.94K)

In bere cu ei! Nu rezista la bere.

Aici si paduchii sunt atat de agresivi si de rapid pe plante, mai ales pe trandafiri. Una doua ii impanzesc. Am adunat de pe o pagina de FB cu oameni mutati la tara tot felul de retete cum sa ii combati.

Pai cand ai pus bujoreii? Eu acum i-am luat, i-am gasit la oferta, 4,50 ghiveciul, unul roz si unul alb si i-am luat fara sa stau pe ganduri. Ii ador de cand sunt copil, cand ne adunam de Duminica Mare la mamaia si tataia, ca era hram in sat, si era plina gradina mamaiei. Avea visinii, roz si roz cu alb. Stia ca nu plecam inapoi la Vaslui fara sa imi iau bujori sau fara macar sa ii miros Imagine postata, daca era prea aglomerat la cursa si se scuturau Imagine postata Of, Doamne, amintiri...
Ai mei au doua saptamani de cand i-am plantat, dar frunzulitele de la varf, unde ar trebui sa se faca bobocelul s-au uscat Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#594 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,426
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 29 May 2020 - 11:27 AM

Cat imi place si mie mirosul bujorilor!!! Am luat un buchet de bujori imbobociti, abia asteptam sa se deschida sa ii miros. Nu miros deloc :( . Cu paduchii de trandafiri si eu am probleme. Eu am ales insa sa il pigulesc in fiecare dimineata, sa il caut pe sub fiecare frunzulita si sa ii omor cu mana mea :( E drept ca eu am doar unul, si e pe balcon, deci imi e usor si la indemana sa fac asta.
Si pentru ca ca tot l-am pomenit, hai sa vi-l si arat, l-am luat in primavara, erau doar 2 bete acoperite de ceara sau cu ce ii acopera cand ii scot la vanzare? A crescut foarte mult insa abia acum are vreo 3 bobocei firavi. Am si uitat ce culoare trebuiau sa fie.
Fisier atasat  P5292652.JPG (2.78MB)
Tot pe balcon mai am un maslin luat anul trecut, la reducere, era ultimul ramas si parea cam pricajit, mi s0a facut mila de el. Ia uitati ce vesel e acum, se vede care sint crengutele noi crescute, si e plin de maslinute. Ma indoiesc ca va putea sa le si tina, insa mi-e drag tare de el.
Fisier atasat  P5292647.JPG (2.98MB)

Fisiere atasate

brain loading....please wait....

#595 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,426
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 29 May 2020 - 11:34 AM

Si tot din categoria "salvate", copacelul asta a fost anul trecut de fapt crengi decorative vandute pentru a atarna ouale de paste pe ele. Doar ca in cele 2 saptamani cat le-am tinut intr-o vaza cu decoratiile pe ele au facut radacini, asa ca mi-a fost mila sa le arunc, le-am plantat intr-un ghiveci pe balcon. Asa arata astazi:
Fisier atasat  P5292654.JPG (2.7MB)
Alti locatari pe balcon ar mai fi petunii plantate anul asta, lavanda de anul trecut care sta sa infloreasca si un ghiveci cu un amestec de flori de camp dar care doecamdata sint doar frunze, nu au inflorit
Fisier atasat  P5292650.JPG (2.94MB)
Fisier atasat  P5292651.JPG (2.97MB)
Si pentru ca tot s-a vorbit de leustean si alte plante aromatice, ma duc sa caut topicul respectiv sa va arat si proiectul meu de carantina
brain loading....please wait....

#596 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSuffolk

Postat 29 May 2020 - 01:26 PM

Vai blackie ce frumos e balconul tau :(

Lori m-ai omorat cu poza aia cu limax gras si flamand :71:
dar sa stii ca eu nu dau bere la melci, prefer sa o beau eu! Am zis! Si am pus peleti albastri printre flori ca mi le mancau intr-o veselie, acu zac morti, tre sa ma duc sa ii culeg :(
Imagine postata

#597 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2020 - 02:15 PM

Aha, deci limaxul vostru e slugul de la mine. Am niste bere expirata si as putea sa le-o dau... dar... trebuie sa ii culeg dupa?! Bleah!

In alta ordine de idei, tare ne-am potrivit Lori si blackie! Bujorii sunt florile mele preferate. Ziua mea fiind in mai, an de an aveam casa plina de bujori. Si anul trecut am avut ca i-am zis unei prietene despre asta si mi-a dat de la ea din gradina. Si ei ii plac mult si are multe feluri. Pe la florarii nu am vazut buchete de bujori.
Bujorii mei sunt plantati de cativa ani- 4 cred. Imediat ce ne-am mutat la casa noastra. Credeam ca o sa se inmulteasca dar vad ca nu. Poate le mai trebuie timp sau sa le pai adaug pamant bun la radacina ( dar nu stiu cum ). La mine pamantul e nisipos si poate nu le place asa tare.

Blackie frumos balconul tau. Am inceput si eu sa imi fac terasa. poate ma mai inspir de la tine.

Si o sa fac si eu poze ca se pare ca nu am facut poze mai deloc..

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 29 May 2020 - 02:16 PM

#598 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2020 - 03:57 PM

Pai, ia sa vii cu poze , puhlease! Imagine postata
Hazel, ce pelete albastre, mami? Ia da si la noi pontul, te rog! Suna bine! De acord cu tine: berea la noi, karma la ei Imagine postata

Blackie, Imagine postataImagine postataImagine postata Sunt absolut a-do-ra-bi-le!!! Te intrebam de ele la topicul cu verdeata. Vai, tre sa ma duc iar pe la magazinul ala sa casc gura la ele. Si ma bucur maxim pentru domnul maslinel! Ce faaaain! Si abia astept sa imi vad si eu piticuuul Imagine postata

Fisier atasat  post-178-0-07099400-1590744695.jpg (2.94MB)

Poftiti si reteta contra paduchilor/puricilor de plante. Enervante creaturi!
Fisier atasat  Screenshot (488).png (369.19K)
Si asta:
Fisier atasat  Screenshot (486).png (595.54K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#599 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSuffolk

Postat 29 May 2020 - 05:25 PM

Slug killer

Lori uite la produsul asta, eu asta il folosesc pentru limacsi si melci.
Imagine postata

#600 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSuffolk

Postat 29 May 2020 - 06:43 PM

Trebuie neaparat sa va zic faza, culmea obrazniciei dom'le! Am udat un pic ghivecele si straturile ca e seceta si soare si se usuca repede. Am o stropitoare de plastic in care torn apa din galeata. Stropitoarea infundata, cand ma uit ce era? Un melc bloca tzaspocul, iesise din casa si se bagase cu coarnele in gaura de la stropitoare! Ati mai vazut asa ceva? :( . L-am iertat si l-am aruncat peste gard in spatiul comun, pe iarba verde, sa se descurce.
Imagine postata

Arata acest topic

• 40 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic