Forum Culinar: Florile noastre - Forum Culinar

Salt la continut

• 40 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Florile noastre

#221 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 26 November 2011 - 05:08 PM

am si eu nevoie de un sfat =))

imi plac florile...de obicei nu rezista prea mult la mine in casa...pana si menta mi s-a uscat ...uit sa le ud =))...nu de asta vroiam sa va cer sfatul cum sa fac sa nu uit sa le ud :beer2:)...ci sa imi spuneti si mie ce flori se mentin si nu se usuca in casa...mai ales iarna cand in casa temperatura este in jur de 23-24 grade...as avea unde sa le tin afara dar afara iarna temperat ura ajunge in jur de 3-5 grade..care cred ca e destul de jos pt flori..

momentan am o orhidee care vad ca nu s-a ofilit...am luat-o cu una din tije ofilita la varf si un nene care are florarie mi-a spus sa ii tai tija de la al doilea nod de jos si ca in primavara imi va creste la loc...am taiat-o, a doua tija vad ca e ok si inca mai traieste..apa o data pe saptamana..din pacate nu e foarte luminoasa sufrageria mea..si nici nu am unde sa o pun in alta parte ca am pisoi curios...

oricum as vrea sa mai iau una doua flori dar nu stiu ce..imi plac toate, violete, azalee, trandafiri..orice...dar tot ce am avut pana acum mi s-au uscat in casa..chiar daca le-am udat regulat =))

multumesc de ajutor!

#222 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 26 November 2011 - 05:43 PM

Anna, eu cu florile sunt paralela...imi pare rau!
Le iubesc dar....

#223 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 December 2011 - 11:44 AM

Anna, cactusii se preteaza bine la temperaturile astea si nu necesita udarea prea deasa.Coroana lui isus iarasi, la fel.

Eu ma oftic ca anul trecut am uitat cactusii afara si a venit frigul, cand i-am bagat in casa s-au inmuiat si au murit.Supravietuisera saracii 2 ani la tratementele sotului care uita sa-i ude si din neatentie i-aum terminat eu si-i aveam de vreo 5 ani si au tot fost plimbati.

Sa va arat craciunita mea si ea cu o poveste mai aparte care in ciuda neglizentei mele a supravietuit.Mi-aum luat-o acum 2 ani de craciun si a tot inflorit.Anul asta nu stiu cum a avut cam multa apa, adica cred ca stiu, era in vasul ei care acesta pus in altul in care aveam bilute de argila care le folosesc si pt orhideea.Fiind pusa mai sus, eu doar o udam nu ma mai uitam si in vas si saracuta a cam baltit in apa.Pana intr-o zi cand o tot vedeam bleaga, am dat-o jos de unde era si nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca e cam "fleasca".Nu m-am indurat sa o arunc, am curatat-o de pamant si radacinile putrezite si i-am pus frunzele in apa.Asa a stat cateva luni pana m-am mutat, acum o satamana am pus-o in pamant(defapt e un fel de argila) ca deja avea boboci.
Si priviti cat de frumoasa este

Fisiere atasate

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#224 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 December 2011 - 04:09 PM

Bine ca mi-ai adus aminte, Ioana! uite-acu m-am dus si eu s-o ud, a mea-i spanzurata-n balcon si nu prea ajung. E plina de boboci a mea, inca n-a inflorit, dar promite sa fie o frumusete!

Cred ca-i smulg coada canarului, iar mi-a mancat dintr-o floare! :)

#225 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 10 January 2012 - 05:15 PM

Am venit sa confirm regula!
Azaleea mea s-a sfarsit :71: La fel cum ati descris,frumoasa tare cam sa zic 1 luna si jumatate,dupa care s-a uscat instantaneu.Daca n-as fi citit pe aici,credeam ca i-am facut eu ceva,dar nu.Nu sunt de durata,cu toate ca a mea a stat la racoare,asa cum le place.Ba,am mai si intrebat la magazin specializat si mi-a spus ca este planta de sezon,asemenea stelutelor de craciun, si n-are cum sa tina mult.Macar am reusit s-o imortalizez in poze si sa ne bucure ochiul o perioada.Dar imi va fi de-nvatatura,nu mai cumpar flori decat dupa ce citesc despre ele,cel putin,informatii generale.

#226 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2012 - 09:12 PM

mi-a inflorit crinul, a evoluat intr-o saptamana cat n-a facut-o in jumatate de an.

Fisier atasat  crin.jpg (50.85K)
Number of downloads: 0
are ditamai florile

Fisier atasat  crin 1.jpg (56.98K)

are 3 flori pe o tija si deja creste si a doua

Fisier atasat  crin2.jpg (43.12K)

si coroana lui Isus careia ii merge tare bine.ar fi fost ea mai inaltuta dar la un moment dat mi-a rupt-o Mitzi

Fisier atasat  coroana lui Isus1.jpg (74.54K)

imi plac la nebunie floricelele ei asa micute si gingase

Fisier atasat  coroana lui Isus.jpg (49.97K)

Acasa la mine

#227 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2012 - 12:01 AM

Ioana eu stiu ca e amaryllis asta.
Mie mi-e teama ca s-au uscat ai mei ca nu prea dau nici un semn de viata.
Narcize
Fisier atasat  narcisi.jpg (114.6K)

#228 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 March 2012 - 07:58 AM

Vezi postareaAdriana, la 15 March 2012 - 12:01 AM, a spus:

Narcize

Frumusele narcisele tale! :hug:
Amaryllis-ii trebuiesc lasati sa se usuce, raman complet fara frunze, iar cand li se nazare lor sa iasa iar la suprafata (desi nu sunt udati deloc in perioada de repaus), apare tija de floricele. Cand se intampla asta, trebuiesc scosi la lumina si udati regulat.
Asta-i "tratamentul" de care au parte ai mei si, desi au ceva anisori in carca, tot fac flori. Si de alea mari, nu mici si pitice! =))

#229 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 15 March 2012 - 08:57 AM

Pai asa fac Foxy ca ii am de ani de zile, dar anul asta mi se par cam adormiti, inafara unei tije micute a unui bulb copil care s-a dezvolatat pe linga cei mari, pauza.

#230 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2012 - 12:23 PM

Vin si eu c-o intrebare pentru posesoarele sau 'stiutoarele' de 'Hibiscus'.Am citit ca nu e o planta pretentioasa(fapt care m-a bucurat nespus de mult)nici la temperaturi nici la lumina,etc si ca le place stropite pe frunze.Booooon,am executat cerinta,doar ca dupa aia,mugurii care stateau sa faca flori s-au ofilit la capete si au cazut inainte sa se desfaca,in afara de vreo 2,care au dat flori,dar totusi mult mai mici decat cele pe care le avea cu o saptamana in urma,cand a fost adusa de la florarie.I-am zis sotului ca cei de la florarie le-o fi pus cine stie ce solutii secrete,de erau atat de mari si cu atat de multi boboci,la care el a zis ca nu crede,ca-s eu prea sceptica.
Acuma nu stiu ce sa-i fac si cum s-o ingrijesc sa-i fie bine,caci in afara de plantele verzi,care le merge bine,celor cu flori,alaturi de orhidei,se pare ca nu le place la noi :(

#231 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 March 2012 - 12:27 PM

Vezi postareaEllani, la 15 March 2012 - 12:23 PM, a spus:

Vin si eu c-o intrebare pentru posesoarele sau 'stiutoarele' de 'Hibiscus'.Am citit ca nu e o planta pretentioasa(fapt care m-a bucurat nespus de mult)nici la temperaturi nici la lumina,etc si ca le place stropite pe frunze.Booooon,am executat cerinta,doar ca dupa aia,mugurii care stateau sa faca flori s-au ofilit la capete si au cazut inainte sa se desfaca,in afara de vreo 2,care au dat flori,dar totusi mult mai mici decat cele pe care le avea cu o saptamana in urma,cand a fost adusa de la florarie.I-am zis sotului ca cei de la florarie le-o fi pus cine stie ce solutii secrete,de erau atat de mari si cu atat de multi boboci,la care el a zis ca nu crede,ca-s eu prea sceptica.
Acuma nu stiu ce sa-i fac si cum s-o ingrijesc sa-i fie bine,caci in afara de plantele verzi,care le merge bine,celor cu flori,alaturi de orhidei,se pare ca nu le place la noi :(

Hibiscus nu-i o planta pretentioasa, dar are nevoie de niste chestii esentiale: apa si loc fix. Iar in acel loc, sa nu fie curent.
In general, majoritatea plantelor luate din comert dau intai inapoi, iar mai incolo isi revin. Cumva, e normal sa pice bobocii, dar daca nici mai tarziu (peste vreo luna-doua) nu da semne de acomodare, e posibil sa fie alte probleme.
Unele plante nu rezistau la noi, iar tata sustinea ca e din pricina materialelor folosite la constructia blocului, prea mult beton strica. :(

#232 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2012 - 12:42 PM

Offf,Foxyy,sa vezi cum mi-a cazut bucuria de a o admira in disperare.
Daca tatal tau zicea de beton,la noi e din lemn,deci betonul strica,lemnul tot nu le place.Cred ca ma mut cu ele intr-un cort :(
Sper sa se acomodeze,caci in fond frunzele sunt bine,dar totusi stau cu sufletul la gura.

#233 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2012 - 02:11 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 March 2012 - 12:01 AM, a spus:

Narcize
Atasament narcisi.jpg

Da,da ai dreptate, eu obisnuita ca in tara sa-i zic crin.Pe vremuri nu se stia de denumirea asta, asa cum trandafirul japonez era denumirea pt mai multe soiuri :(

Sa sti ca si asta al meu vegeta de jumatate de an cred.a fost inflorit in iarna spre primavara apoi s-a uscat.parea ca moare,avea niste uscaturi pe locul unde fusese tija.eram la un pas sa-l arunc.il tineam intr-o camera la geam,dar camera aia nefiind locuita nu o incalzeam.ei in 2 saptamani cat am avut musafiri amaryllis-ul meu a crescut precum fat frumos :(

Frumoase narcisele, abia astept sa dea si ale mele.

Vezi postareaFoxyy, la 15 March 2012 - 12:27 PM, a spus:

Hibiscus nu-i o planta pretentioasa, dar are nevoie de niste chestii esentiale: apa si loc fix. Iar in acel loc, sa nu fie curent.
In general, majoritatea plantelor luate din comert dau intai inapoi, iar mai incolo isi revin. Cumva, e normal sa pice bobocii, dar daca nici mai tarziu (peste vreo luna-doua) nu da semne de acomodare, e posibil sa fie alte probleme.
Unele plante nu rezistau la noi, iar tata sustinea ca e din pricina materialelor folosite la constructia blocului, prea mult beton strica. :(

Asa cum spune si Foxy, la inceput cand le iei s-ar putea sa te dezamageasca.Asa am patit eu cu primul meu Hibiscus, era plin de boboci,dupa cateva zile ai picat toti.In primul rand ca saracul cand l-am cumparat eu fiind incantata de boboci ca e plin , n-am analizat mai atent sa vad ca majoritatea (probabil de la transport) erau cam subrezi.

Cat de chestia cu locul fix....hmm, cel in cauza a fost plimbat dupa mine in 6 locuri diferite si arata foarte bine, a stat inclusiv pe terasa vara, iarna in casa.
La ambii le merge foarte bine.normal acum cat i-am tinut in camera neincalzita au stagnat,cum le-am dat caldura au inceput sa le dea frunze noi

Acasa la mine

#234 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 16 March 2012 - 07:59 PM

Prima zambilica inflorita :sad3:
Fisier atasat  zambila.jpg (136.46K)

#235 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 March 2012 - 08:15 PM

adriana, frumoasă zambilica ta, se simte mirosu' pân'la mine :sad3:

frangipani mai are cineva? a mea e încă sub formă de băţ cu frunze, da' se face ea mare ...

#236 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 16 March 2012 - 08:23 PM

sa stii ca virgula chiar miroase foarte fain

e frumoasa frangipane m-am uitat dupa ea pe google

#237 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 March 2012 - 08:26 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 March 2012 - 08:23 PM, a spus:

faina frangipane m-am uitat dupa ea pe google

să vezi cum miroase ... eu aşa îmi imaginez că miroase în rai :sad3:

#238 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 16 March 2012 - 08:33 PM

Atunci o s-o caut cind ma duc la cumparat de flori.

#239 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2012 - 10:04 PM

Vezi postareaIoana, la 15 March 2012 - 02:11 PM, a spus:

Asa cum spune si Foxy, la inceput cand le iei s-ar putea sa te dezamageasca.Asa am patit eu cu primul meu Hibiscus, era plin de boboci,dupa cateva zile ai picat toti.In primul rand ca saracul cand l-am cumparat eu fiind incantata de boboci ca e plin , n-am analizat mai atent sa vad ca majoritatea (probabil de la transport) erau cam subrezi.

Cat de chestia cu locul fix....hmm, cel in cauza a fost plimbat dupa mine in 6 locuri diferite si arata foarte bine, a stat inclusiv pe terasa vara, iarna in casa.
La ambii le merge foarte bine.normal acum cat i-am tinut in camera neincalzita au stagnat,cum le-am dat caldura au inceput sa le dea frunze noi

Multumesc,m-ati mai linistit caci mi se rupea inima sa vad ca se usuca unul cate unul bobocii cei gata sa dea in floareDoar 2 au reusit sa se desfaca,dar mai mici ca florile initiale.Acum sa vad cum vor reusi mugurii mai mici ,care vad ca stau inca pe planta.
Alta-i baiul ca am citit ca vara le place afara,iar tu ai confirmat,doar ca noi n-avem terasa acoperita.Si cum aici sunt ploi si vant puternic foarte des mi-ar fi frica sa-l las afara.Pe de alta parte ar fi bine atunci cand vom mai pleca la vara pe vreo 2-3 saptamani,caci am inteles ca le place udati des si cred ca 2 saptamani fara udat l-ar nimici. :scratch:

#240 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 March 2012 - 09:41 AM

Vezi postareaEllani, la 17 March 2012 - 10:04 PM, a spus:

Multumesc,m-ati mai linistit caci mi se rupea inima sa vad ca se usuca unul cate unul bobocii cei gata sa dea in floareDoar 2 au reusit sa se desfaca,dar mai mici ca florile initiale.Acum sa vad cum vor reusi mugurii mai mici ,care vad ca stau inca pe planta.
Alta-i baiul ca am citit ca vara le place afara,iar tu ai confirmat,doar ca noi n-avem terasa acoperita.Si cum aici sunt ploi si vant puternic foarte des mi-ar fi frica sa-l las afara.Pe de alta parte ar fi bine atunci cand vom mai pleca la vara pe vreo 2-3 saptamani,caci am inteles ca le place udati des si cred ca 2 saptamani fara udat l-ar nimici. :sad3:

Pot sta foarte bine si in casa, eu nu i-am tinut tot timpul afara ca in unele locuri n-am avut cum.Dar sincer mie nu mi-ar place sa stea numai afara.Mama are unul care vara il tinea afara, ajunsese sa aibe 2 m.Mie imi plac micutei si bocati nu asa vlajgabi :scratch:

Cat de plecat de acasa, exista atatea moduri de udat florile pe perioada concediului.

Adriana, mi-am afundat nasul in zambila ta.Am avut si eu in ghiveci una, asa frumos mirosea,tot roz era.Acum astept sa iasa alea din gradina.

Acasa la mine

Arata acest topic

• 40 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou