SANATATE, DREPTURILE PACIENTILOR..
Postat 11 December 2009 - 08:11 AM
Unde gasim un doctor bun pt cutare problema medicala? -cum se ajunge la el....Cit ii plicu' ??
Sfaturi naturiste pt diferitele noastre probleme medicale
Cam tot ceeace tine de INFORMATIE pt ameliorarea sau regasirea sanatatii
In pur stil prietenesc sa ne intr ajutoram.
Multumesc.
Postat 11 December 2009 - 08:48 AM
Postat 11 December 2009 - 12:46 PM
Lapona Enigel a spus:
LAPONICA CRED CA M AM INCURCAT.....ADEVARUL CA NICI NU AM STIUT UNDE SA L PLASEZ
Se poate muta la un loc mai corect.....cum ziceti voi
multumesc
Postat 17 December 2009 - 12:21 AM
Are cineva idee cum un angajat cu carte de munca si contract de munca pe perioada nedeterminata poate renunta la asigurarea de sanatate obligatorie?
multumesc anticipat pt sfaturi.
Postat 21 December 2009 - 07:43 PM
anaiordan a spus:
Nu sînt sigur, dar cred că trebuie să întrebi la Casa de Asigurări cu care ai contract, de obicei este acolo unde este înscrisă firma.
Postat 21 December 2009 - 09:56 PM
anaiordan a spus:
Are cineva idee cum un angajat cu carte de munca si contract de munca pe perioada nedeterminata poate renunta la asigurarea de sanatate obligatorie?
Din cate stiu eu, NU! asigurarea se plateste automat, intra in calculul "darilor".
Dar iti poti face o asigurare suplimentara!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 27 December 2009 - 11:35 PM
multumesc!
Postat 28 December 2009 - 12:47 AM
anaiordan a spus:
multumesc!
Cum adica nu ai voie sa ai doua asigurari in acelasi timp, in diferite state UE? Cine zice?
Postat 28 December 2009 - 01:26 PM
Postat 28 December 2009 - 03:40 PM
Daca nu esti angajata si platesti tu contributia, ai putea sa vorbesti la "Directia Muncii" din localitatea ta (unde platesti) si sa dai doar pentru pensii si/sau somaj, fara sanatate! Ia incearca!
Postat 28 December 2009 - 05:23 PM
Postat 28 December 2009 - 06:57 PM
anaiordan a spus:
Asigurarea medicala face parte din contractul de munca.Nu poti renunta la ea , odata ce ai semnat contractul de munca.
Si nici angajatorul nu-ti poate prezenta un contract din care sa lipseasca asigurarea medicala.Legal vorbind.Abia il asteapta ITM-ul.
(Dar fiindca traim in Romania , exista destule cazuri in care el, angajatorul desi e obligat prin contract sa plateasca banii retinuti din salariul angajatului , catre Casa de Asigurari de Sanatate...n-o face, si baga banii aia in buzunaru propriu.Afli asta abia cand trebuie sa platesti vreo spitalizare sau sa iei banii pe concediu medical....)
Postat 28 December 2009 - 09:19 PM
Postat 29 December 2009 - 05:29 AM
raluca elena a spus:
ana esti angajata in 2 tari s au cum???
FETELOR STIE CINEVA DACA EXISTA O ASIGURARE COMPLEMENTARA DE SANATATE CA M AU OMORIT SPAGILE PE CARE LE DAU PE NIMIC LA SPITALELE DIN RO
MAMA IESE MIINE DIN AL N LEA SPITAL SI EU NU STIU NIMIC NICI CE ARE NICI TRATAMENT ....RIEN DE RIEN
A SI AM DESCOPERIT UN CAMIN DE BATRINI LA 1500 DE EUROS
MIE IMI VINE SA MOR......mama are 615 ron lunar si nu vrea la mine...
o minunatie de sfirsit de an
stie cineva un camin pe linga sau in buc convenabil????
Postat 29 December 2009 - 11:48 AM
m-am gandit sa devin PFA, si aici nu e obligatorie asigurarea...platesti ce vrei tu din dari...dar mi-e frica cu acest impozit forfetar...apoi cu faptul ca declaratiile trebuie depuse personal...si nu am de gand sa merg in fiecare an in tara sa fac asta...
seriviciul asta il voi avea cta voi putea de mult pentru e foarte flexibil...si chiar daca imi voi gasi aici de munca tot voi putea sa lucrez ce fac acum ...deci la un moment dat voi fi angajata in doua tari...dar pana atunci mai e...
Carmaw...sor-mea are in RO asigurare de la Medlife...nu stiu cat plateste ca e de la serviciu...ei o folosesc pt controalele anuale de medicina muncii...dar oricum ea s-a mai dus la ei in particular si e foarte multumita de servicii....dar nu stiu costurile...
Postat 29 December 2009 - 12:55 PM
Postat 29 December 2009 - 01:28 PM
Oricum va multumesc pt raspunsuri.
Postat 22 May 2010 - 02:39 PM
In conditiile in care eu in Medias mi-am facut un buletin de 2 pagini de analize cu 120 de lei, sa platesc 130 de lei pt 1 analiza?? Nu-s ticnita!
Imi pare rau ca am mers acolo. Nu spun ca nu sunt buni, dar practica niste preturi de stai in coada. M-am dus la ei pt ca in urma cu cativa ani a mers si mama mea cu aceeasi problema, iar preturile au fost rezonabile.
http://clipedelicioase.blogspot.com/
Postat 01 June 2010 - 08:18 PM
imi pare sincer rau de faptul ca sistemul sanitar ;;;a luat-o la vale
Ma uit si eu pe antena3 zilnic mi se ridica parul in cap
Treb sa ajung acolo si deja imi e frica daca oi avea nevoie de vre un doctor bun ....unde-l caut?
Postat 01 June 2010 - 09:05 PM
carmaw, la 01 June 2010 - 08:18 PM, a spus:
Pai nu te mai uita la postul ala, ca de-aia ti se ridica parul pe cap.
PS. Cosmina, doar stii bine ca Interservisan are cele mai scumpe servicii medicale din tot Clujul. E policlinica privata, asa ca are tot dreptul sa fixeze ce preturi doreste. Doar concurenta poate decide daca pretul e prea mare si in Cluj chiar este concurenta. Daca n-ar avea pacienti in mod sigur ar reduce, doar nu o sa vrea sa dea faliment.