Forum Culinar: Labneh - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Labneh

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 July 2011 - 03:29 PM

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-9-1312118279324.jpg

Labaneh este un tip de branza foarte raspandita in Orientul Mijlociu, obtinuta din iaurt de oaie, capra sau vaca.


Am amestecat un kilogram de iaurt cu un pic de sare si l-am pus la scurs intr-o sita deasa, unde am asezat in prealabil un prosop de bucatarie.Eu prosopul folosit pentru branza il fierb si-l clatesc in mai multe ape.

Am lasat iaurtul la scurs in frigider 48 de ore.L-am presat si scurs des.

Branzica o puteti servi imediat sau aromatizata cu verdeturi sau alte condimente.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-9-13121186892742.jpg

Sau formati bilute si le conservati in ulei de masline la frigider, chiar si o saptamana.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-9-13121187702925.jpg

Daca aveti acces la iaurt grecesc vi-l recomand.

.

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 31 July 2011 - 03:49 PM

Cu toate ca cerul e inorat,branza asta straluceste .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 31 July 2011 - 07:56 PM

Faine pozele Eataly!

Si noua ne place labneh-ul. :floare:

Intr-adevar, iese foarte bun din iaurt grecesc, dar cand nu il gasesc folosesc iaurt 10% grasime.

De la prietena mea libaneza am invatat sa-l presar cu zaatar, sau doar putina sare si mult piper :) si sa-l stropesc cu ulei de masline. Il servim pe chipsuri de paine pita .... adica pita pensulata cu ulei de masline, taiata in triunghiuri si prajita in cuptor la 180 C pentru cateva minute (scuze, poza e de pe net).

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-257-13121349058322.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#4 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 01 August 2011 - 03:43 AM

Felicitari! :) :) :(
In borcanel ai unit doua din primele 5 cele mai sanatoase ingrediente

http://www.health.co...0410299,00.html

Am insa o mica problema cu denumirea.
Taie-i eventual un "a" din nume si lasa-l doar Labneh deoarece in limba romana, in special pentru un barbat, suna intr-un mare fel sa declari ca ai facut... :floare:


Fotografia e uluitoare!
Aferim!
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 August 2011 - 11:04 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 01 August 2011 - 03:43 AM, a spus:

Felicitari! :) :) :)
In borcanel ai unit doua din primele 5 cele mai sanatoase ingrediente

http://www.health.co...0410299,00.html

Am insa o mica problema cu denumirea.
Taie-i eventual un "a" din nume si lasa-l doar Labneh deoarece in limba romana, in special pentru un barbat, suna intr-un mare fel sa declari ca ai facut... :)


Fotografia e uluitoare!
Aferim!


Maestro, stiu ca are mai multe denumiri:

There are many different brands and types of labaneh in Israel

Il labaneh (in ebraico לבנה), pronunciato anche Labneh, (in arabo: لبنة)

daca va zgarie rau urechile modific, nu-i bai.

Multumesc de aprecieri. :)

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 August 2011 - 11:06 AM

Lia si la noi e urat si rece, aducem soarele macar in farfurie.

Ria, retin ideea si incerc si eu. :)

#7 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 11 July 2016 - 07:55 PM

Vezi postareaEataly, la 31 July 2011 - 03:29 PM, a spus:

Atasament IMG_8036.JPG

Labaneh este un tip de branza foarte raspandita in Orientul Mijlociu, obtinuta din iaurt de oaie, capra sau vaca.


Am amestecat un kilogram de iaurt cu un pic de sare si l-am pus la scurs intr-o sita deasa, unde am asezat in prealabil un prosop de bucatarie.Eu prosopul folosit pentru branza il fierb si-l clatesc in mai multe ape.

Am lasat iaurtul la scurs in frigider 48 de ore.L-am presat si scurs des.

Branzica o puteti servi imediat sau aromatizata cu verdeturi sau alte condimente.

Atasament IMG_7983.JPG

Sau formati bilute si le conservati in ulei de masline la frigider, chiar si o saptamana.

Atasament IMG_8038.JPG

Daca aveti acces la iaurt grecesc vi-l recomand.

.


Daca in uleiul ala mai pui si rozmarin (uita de usturoi) o sa iasa traznet! Unde mai pui ca poti pastra bilele in ulei mai mult de o saptamana.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi