Pagina 1 din 1
Korean melon
#1
Postat 24 August 2011 - 05:28 PM
KOREAN MELON
Korean melon este un fruct oval de marime mijlocie, aproximativ de marimea unui papaya, cu o forma alungita, o piele netedă cu dungi, luminosa de culoare galbena.
Miezul este alb, firm si aromat.
Korean melon are o cavitate cu seminţe mici si numeroase.
Dupa cum sugereaza si numele, Korean melon este nativ din Asia.
Desi din punct de vedere geografic s-ar putea sa fi fost mai intai cultivat în China, se cultiva prolific în Coreea şi Japonia.
In America se gaseste in principal in pietele asiatice.
VALOARE NUTRITIVA/ 170 GR. (1 CUP)
- calorii: 48
- grasimi: 0 gr.
- colesterol: 0 mg.
- carbohidrati: 11 gr.
- proteine: 2 gr.
- sodiu 15 mg.
- potasiu: 0 mg.
- zahar: 10 gr.
- fibra dietetica: 2gr.
- Vitamina A 0%
- Vitamina C 62%
- Calciu 2%
- Fier 3%
Cu o valoare nutritiva scazuta în calorii, grasimi si sodiu, acesti pepeni sunt colesterol-free.
Pepenii galbeni coreeni sunt o buna sursa devitamina C, fibre dietetice, potasiu si calciu.
Este eficient pentru îngrijirea pielii.
De asemenea este foarte bun pentru digestie si constipatie usoara.
Se pot cobina bine cu castraveti, menta, usturoi, ghimbir şi lichior de portocale.
Se poate pastra netaiat pana la cinci zile la temperatura camerei iar taiat se pastreaza bine invelit in folie de plastic si bagat la frigider până la trei zile.
Se consuma proaspat si rece.
In general se taie pepenele in doua, se elimina semintele şi maduva si se umple apoi cu fructe proaspete.
Se mai serveste fie taiat felii sau cubulete, adăugat la salate de fructe sau cum am mai spus se servesc ca si cupe decorative cu alte fructe si/ sau inghetata.
Korean melon este un fruct oval de marime mijlocie, aproximativ de marimea unui papaya, cu o forma alungita, o piele netedă cu dungi, luminosa de culoare galbena.
Miezul este alb, firm si aromat.
Korean melon are o cavitate cu seminţe mici si numeroase.
Dupa cum sugereaza si numele, Korean melon este nativ din Asia.
Desi din punct de vedere geografic s-ar putea sa fi fost mai intai cultivat în China, se cultiva prolific în Coreea şi Japonia.
In America se gaseste in principal in pietele asiatice.
VALOARE NUTRITIVA/ 170 GR. (1 CUP)
- calorii: 48
- grasimi: 0 gr.
- colesterol: 0 mg.
- carbohidrati: 11 gr.
- proteine: 2 gr.
- sodiu 15 mg.
- potasiu: 0 mg.
- zahar: 10 gr.
- fibra dietetica: 2gr.
- Vitamina A 0%
- Vitamina C 62%
- Calciu 2%
- Fier 3%
Cu o valoare nutritiva scazuta în calorii, grasimi si sodiu, acesti pepeni sunt colesterol-free.
Pepenii galbeni coreeni sunt o buna sursa devitamina C, fibre dietetice, potasiu si calciu.
Este eficient pentru îngrijirea pielii.
De asemenea este foarte bun pentru digestie si constipatie usoara.
Se pot cobina bine cu castraveti, menta, usturoi, ghimbir şi lichior de portocale.
Se poate pastra netaiat pana la cinci zile la temperatura camerei iar taiat se pastreaza bine invelit in folie de plastic si bagat la frigider până la trei zile.
Se consuma proaspat si rece.
In general se taie pepenele in doua, se elimina semintele şi maduva si se umple apoi cu fructe proaspete.
Se mai serveste fie taiat felii sau cubulete, adăugat la salate de fructe sau cum am mai spus se servesc ca si cupe decorative cu alte fructe si/ sau inghetata.
#2
Postat 24 August 2011 - 06:54 PM
eu îl pap korean-style, adică cu tot cu seminţe şi substanţa gelatinoasă care le înconjoară. curăţ coaja şi feliez cu seminţe cu tot sau tai în jumate, pun gheaţă zdrobită în cavitate şi mănânc cu lingura
#3
Postat 24 August 2011 - 07:57 PM
Aaaa, asta-i pe gustul meude-fi-ni-tiv! Gabitzä, da' te antrenezi nu gluma pentru concurs Tine-o tot asa. Mor dupa felurile tale, explodeaza de viata si veselie! Bravo! Ah, da si imi mai place platoul ala de la Tacos. Mistooo räu!
Heave ho, buccaneers ;)
#4
Postat 24 August 2011 - 08:34 PM
Lapona Enigel, la 24 August 2011 - 07:57 PM, a spus:
Aaaa, asta-i pe gustul meu de-fi-ni-tiv! Gabitzä, da' te antrenezi nu gluma pentru concurs Tine-o tot asa. Mor dupa felurile tale, explodeaza de viata si veselie! Bravo! Ah, da si imi mai place platoul ala de la Tacos. Mistooo räu!
Multumesc Lapo, sincer mi-ai cam lipsit, dar sper ca a fost bine acolo unde ai fost.
#5
Postat 24 August 2011 - 09:35 PM
Missed you too, Bossy-Girl Din pacate abia am timp sa mai dau pe aici...darmite sa mai zic de facut vreo ceva pe la bucatarie. Dar nu-i nimic, v-oi prinde eu din urma la un moment dat Tu ia si te antreneaza mai departe ca imi place.
Heave ho, buccaneers ;)
#6
Postat 29 August 2011 - 11:49 PM
exemplificarea la stilul de mâncat corean
se transportă cu roaba, se profită de ocazie şi se pozează din nou florea soarelui
se curăţă de coajă, se taie cu aparatu de feliat mere şi se mănâncă cum se vede.
seminţele sunt cruncy iar ce le înconjoară este foarte dulce şi bun
se transportă cu roaba, se profită de ocazie şi se pozează din nou florea soarelui
se curăţă de coajă, se taie cu aparatu de feliat mere şi se mănâncă cum se vede.
seminţele sunt cruncy iar ce le înconjoară este foarte dulce şi bun
#7
Postat 01 September 2011 - 08:46 PM
Dexter, n-am incercat niciodata sa-l mananc asa. Cu prima ocazie cand mai cumpar o sa-l mananc cu tot cu seminte.
Eu, dupa cum se vede, sunt la cura de fructe de padure in perioada asta, zmeura, afine si mure si de aceea am folosit orice prilej de a le consuma.
Eu, dupa cum se vede, sunt la cura de fructe de padure in perioada asta, zmeura, afine si mure si de aceea am folosit orice prilej de a le consuma.
#8
Postat 01 September 2011 - 10:26 PM
eu dacă aş sta unde stai tu, aş face o cură prelungită cu piersici de georgia şi aş captura mirosul într-o fiolă, să-l am tot anu
#9
Postat 02 September 2011 - 04:55 PM
#10
Postat 02 September 2011 - 10:26 PM
Dexter, la 01 September 2011 - 10:26 PM, a spus:
aş captura mirosul într-o fiolă
Te-a marcat Parfumul lui Süskind?
O sa vad daca gasesc si eu melon-ul asta, sa ma rasfat cu el, asa cum spui tu, cu seminte cu tot!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Arata acest topic
Pagina 1 din 1