Adriana, la 01 September 2011 - 08:48 AM, a spus:
Da' io n-am zis nicaieri ca mor de dorul salatei aleia, eram curioasa daca mai exista si restaurantul si salata

Sugestiile pentru reteta sunt binevenite si o sa le incerc, mi-am amintit de ea pentru ca o facusem cu citiva ani in urma la sugestia lui Nenea Radu si ieri am dat peste pozele de atunci

Restaurantul Mignon, heheeeee, ce memorie!
Era unul din restaurantele tinute de faimosii frati Chivu, ca si Bolta Rece (la sosea), Select (pe lînga Izvor) si înca un mic restaurant pe aleea Alexandru (tot la sosea).
Faimoasa salata era de fapt o salata de morcov, telina si în functie de sezon, andive sau varza taiata fin. Daca puteai sa te boieresti, lista ingredientelor se lungea cu cîteva crevete (maaare lux pe vremea lu' Ceasca)
Fitza nu erau cruditatile ci sosul, care era un hibrid de sos "Aurore" si "Remoulade", adica un Remoulade cu cîteva picaturi de ketchup.
Reteta sosului Remoulade este adeseori pocita, asa ca am sa încerc sa redau o reteta cît de cît corecta :
2 oua fierte tari
1 galbenus crud
1 lingura mustar de Dijon
otet sau zeama de lamîie dupa gust
2 linguri castraveciori murati tocati
1 lingura capere în otet tocate
sare, piper, verdeturi tocate fin (patrunjel, tarhon, hasmatuchi)
Se amesteca galbenusurile fierte, cel crud si mustarul pîna se obtine o crema, se sareaza, se pipereaza.
Se bate ca o maioneza cu ulei, pîna se umfla bine, se acreste usor cu zeama de lamîie sau otet (atentie, mai vin castravetii si caperele!) Pîna aici, ai facut un sos "Gribiche".

Se adauga albusurile fierte tari tocate, castraveciorii, caperele, verdeturile tocate.
Se rectifica asezonarea (sare, acru, piper)
Eh, daca la asta adaugi o lingura de ketchup, obtii faimosul sos pentru cruditati al fratilor Chivu
Fratii Chivu, m-ar mira sa mai fie în viata, probabil au plecat dupa vecinul lor, Nichita Stanescu. În locul Mignonului, astazi se afla un restaurant chinezesc.