W Mamadeus Paparotti, la 05 May 2012 - 05:35 PM, a spus:
Am demarat experimentul Castraveti murati alla oisobagi.
Cel mai mult a durat pana am fiert si racit ... cum sa-i spun? sosul ? marinata? saramura?
Incerc sa nu trisez si sa nu folosesc ca si starter zeama gata fermentata de kimchi pe care eu o am, dar altii nu.
Vreau sa vad ce se intampla, cat de curand si in ce masura intra in functiune lactobacilul.
Am condimentat absoult romaneste: catei de usturoi zdrobiti usor cu fundul unui pahar,floare de cimbru uscata, o ramurica de busuioc uscat, marar verde, ardei iute - fulgi, macinati impreuna cu orezul.
Din cinci bucati, doi catraveti i-am despicat longitudinal fara sa-i desprind, in cruce. o data dinspre un capat, si la 90 de grade dinspre celalt. Alte trei bucati i-am segmentat longitudinal in cate 6 bucati.
Deasemenea nu am pus de data acesta nici ceapa verde, nici ridiche, nici ghimbir, nici leurda.
Multe retete coreene contin otet.
Am spus NU. Doresc fermentatie lacto-acida naturala si onesta.
Daca pot...
Sa tragem cateva cocluzii in urma experimentului.
Sau sa vedem inatai o poza ca sa stim despre ce vorbim?
.

.
Metoda sta in picioare. Este foarte rapida si eficienta. Dupa 30 de ore castavetii erau OK, dupa 48 de ore erau murati
to perfection.
Picanti cu simt de raspundere de la fulgii de chili macinati si fierti impreuna cu faina de orez. Cred ca daca as fi folosit ardei iute proaspat nu ar fi avut timp sa-si faca lucrarea in timp atat de scurt.
Mirosul si gustul sunt foarte apetisante, cele ale unei muraturi fermentate traditionale romanesti de toamna, de cea mai buna calitate.
Acri, fermi, crocanti cu exceptia zonei cu seminte care este ceva mai moale. Din cauza acesta le acord cu maxima exigenta doar un minus zece.
Dar pot veni la marire de nota

Iata cum:
Data viitoare voi inlatura semintele cu o lingurita.
Nici o diferenta intre cei crestati si cei segmentati. Sau murat in profunzime. Voi segmenta pentru a eficientiza spatiul din borcan.
Nota bene: Nu au facut "floare" - pojghita de mucegai.
Dar voi continua experimentul prin aceea ca am mutat castravetii intr-un borcan mai mic, am completat cu saramura si l-am pus acoperit doar cu un castronel in camara. Sa vedem in cat timp apare mucegaiul.
In cazul castravetilor murati pripit la soare dupa metoda romaneasca acesta apare de multe ori dupa cateva zile cat timp castravetii nu sunt inca pe deplin fermentati.
.

.