Geany, la 12 June 2010 - 08:04 AM, a spus:
Big fan de muraturi, biiiiig.
Si cui i place sa manance...
Am deschis cred si eu un topic pe undeva, gen "Murez tot ce prind"
Pentru restul familiei procedez la fel ca tine.
Nu vad insa darabul de pita ce se pune deasupra in borcan pentru a porni si accelera fermentarea.
Eu ma feresc de sare cat pot si pentru muraturile personale pripite (si ma mai laudam ca sunt ardelean!)oparasc legumele cu apa cu otet - proportia 2 la 1 in favoarea apei si bag buruieni si condimente cu pumnul. Fac deseori legume - marinate? murate? - ce se pot consuma in 3-4 ore. Ma dau in vant si dupa dovleceii si tuchinii murati. I coc pe grill inainte. Asijderea procedez si cu vinentele, ceapa, ridichile negre iarna, sfecla, merele, etc.
Pe gratar, in borcan, oparite cu apa acrita si miros-deniile si dupa 3-4 ore se pot deja consuma.
Murez tot ce prind!
Legume, alge, fructe(struguri, prune)
Se poate acri in borcan, la soare (nu uita de coltul gros de paine) si varza chiar si cea de vara. O ajutam mult tocand-o.