Muraturi - Un topic acrisor Muram tot ce prindem
#221
Postat 05 July 2012 - 09:33 AM
Am preparat si versiunea mea de spatamana acesta cu ...
nectarine +
ardei iuti, ghimbir, zahar mai putin dar tot de palmier, ansoa-uri uscate macinate, Nam pla sauce, amchur katai(pulbere din mango verde uscat) si cata sare a mai cerut.
Usturoiul l-am sarit acum caci aroma era prea reusita.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#222
Postat 18 July 2012 - 09:41 AM
Stiti ce s-a stricat?? kimchi! desi la cata iuteala avea era ultimul la care ma asteptam! Probabil variatiile l-au afectat!
Acum va trebui sa fac din nou, sa astept, asta era de vreo luna , numai bun! E, a fost ca nu mai e! Cu avariile lor mi-au distrus munca !!
#223
Postat 19 July 2012 - 07:16 AM
acum ma tot framant daca sa pun sau nu niste felii de pepene verde
sau poate mai cumpar o data varza chinezeasca, pentru ca restul am tot timpul in casa
castraveti nu mai pun ca nu reusim sa gasim un aprozar cinstit, de unde sa luam castraveti proaspeti - ultimele 2 dati au facut gaura pe mijloc
plus ca nici sarea nu e chiar ce trebuie si numai sare nu o sa-mi mai car din Romania!
si cand te gandesti ca am cumparat pana si amidonul chinezesc(sau cum ii zice)!
#224
Postat 19 July 2012 - 08:22 AM
Azi le-am dus parintilor cantalupi de 13 lei, cumparati de la piata si m-am intors de la ei cu rosii cherry de 20 de lei si tarhon de 30 lei.(daca vrei sa fi luat in serios ca ardealean si sa ai trei bun cu doamna, musai sa ai in gradina o tufa de tarhon si una de leustean)
Good trade! a jubliat indianul(cu pene, nu cu pata rosie intre sprancene) din mine.
Cam o ora de manopera, sare, otet si avem tarhon conservat pentru trei familii.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#225
Postat 19 July 2012 - 08:52 AM
Si era in frigider, unde e racoare in mare parte a timpului, eu tot pe penele de curent dau vina ca mai aveam niste fructe in frigider si mi le-a ars si pe alea tip bruma, daca ma fac inteleasa! Adica probabil porneste cu putere dupa pana si face si gheata pe peretele din spate.
#226
Postat 06 September 2012 - 10:44 PM
dupa ce am cumparat ce imi trebuia nu m-am putut abtine si am luat fix 4,7 kg de pisoiasi:
acum va rog sa-mi spuneti cum se conserva pentru iarna, eu nu am pus si nici nu am mancat pana acum si sunt putin reticenta.
am recitit acum rapid si pe diagonala referirile din topic, dar nu m-am lamurit pe deplin.
#227
Postat 06 September 2012 - 11:09 PM
#228
Postat 15 September 2012 - 07:57 AM
Dupa 3 zile le-am scos cotorul si i-am umplut cu branza de capra, se conserva sub ulei in frigider.
Sau ii folositi ca atare.
#229
Postat 07 October 2012 - 09:23 PM
N-am pus castraveciori ca nu mi-au placut,erau prea vestejiti,dar am pus un soi de pepenesi, gogonele, sfecla, varza rosie,conopida
#230
Postat 10 October 2012 - 04:01 PM
si se pun ca gogosarii cica, deci m-am executat 1 cana de otet la 2 cani de apa, o lingura de sare si o lingurita de zahar, boabe de mustar si piper, foi de dafin si am lasat pestisorii sa inoate intr-un borcan doar printre ei, in celalalt cu niste gogosari!:
e clar ca n-au nicio sansa si-i voi devora !
#231
Postat 15 October 2012 - 12:29 PM
Exista o explicatie, se poate ca o anumita persoana sa fii umblat la ei si sa nu fii insurubat bine borcanul iar ei nefiind facuti sa fii fermentat! Alta nu am, ca asa ceva nu am patit!
Sper ca i-am salvat totusi!
#232
Postat 15 October 2012 - 03:40 PM
Am pus acum 2 saptamini ardei umpluti cu varza, abia astept sa se faca
#233
Postat 18 October 2012 - 09:56 PM
In alta ordine de idei, cum si eu murez tot ce prind azi ma ciocnesc la magazinul de dupa colt de o varza. Ce treaba aveam eu cu ea, nu-mi era clar, ca eu maine plec si mai vin luni dupa-masa, dar am luat-o!
Si cum stateam asa la tembelizor si a venit vorba de Nurnberg mi-am adus aminte de varza murata mancata acolo si gata, pa film!
Am pus varza murata in vin reteta in engleza dupa ce am citit o mie de retete in germana din care nu pricepeam mare lucru.
In fine, sare piper si vin stiu si in germana cum se cheama.
Ideea e, asta se pritoceste?? o las asa, in liniste si pace, la racoare??
Ca dupa ce am tocat-o fin , am pus sare, a lasat zeama, am pus vin peste dupa ce am indesat-o, dupa aia ce mai fac?? sau nu mai fac?? Ca asta depaseste cunostintele mele de germana!
Daca nu vreti sa plang dupa varza tocata fin, va rog, o mana de ajutor!
#234
Postat 19 October 2012 - 10:30 AM
Zerdy, eu nu te pot ajuta din nefericire.
Din ciclul muram tot ce prindem:
gogonele
fennel
rodie
dressingul e dupa reteta Gelutzei.
Va zic ce iese!
#235
Postat 19 October 2012 - 11:33 AM
#236
Postat 19 October 2012 - 02:27 PM
#237
Postat 11 November 2012 - 01:59 AM
Drag mi-i kimchi romanesc
Si-acum stiu cum sa-l pornesc
Am pornit un kimchi ... romanesc cu multe ingrediente de baza neaose, de sezon si ieftine.
Varza indigena (80 bani/kg) gogonele (1 leu/ kg) ridichi negre ( 2 lei/kg) ceapa verde (1 leu legatura) ardei iute (5 lei/kg). Usturoi (8 lei/kg) la modul manelist - fara numar, fara numar
De peste hotare: ghimbir, sos de soya, sos de peste.
Merge si cu gogonele?
Nu-i prea ...gogonata?
Nu!
It works like charm!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#238
Postat 20 November 2012 - 03:21 PM
Eataly, la 19 October 2012 - 10:30 AM, a spus:
Zerdy, eu nu te pot ajuta din nefericire.
Din ciclul muram tot ce prindem:
gogonele
fennel
rodie
dressingul e dupa reteta Gelutzei.
Va zic ce iese!
Arata cam asa acum:
Bune, bune!
#239
Postat 20 November 2012 - 04:20 PM
#240
Postat 20 November 2012 - 04:58 PM
Si eu speram ca rodia sa dea culoare.Dar probabil otetul a fost mai puternic.