Si algele de mare uscate nu fug prea repede nespa? (n'esc ce pas? )

Eu le "prind" la magazinele ce vand produse naturiste. Se gasesc cam in 5-6 magazine din targul nostru la pretul de apoximativ 3-4 RON pachetul de 100 g ce ajunge un an intreg.
Alge murate
.

.
Ingrediente:
alge de mare uscate (cam un sfert de pachet pentru un borcan de 800 ml)
otet alb (nu voi spune otet de orez caci e scump si pentru mine)
o lingurita de sare, sau cat socotiti. Eu nu pun de loc.
o lingurita de zahar sau miere
o jumatate de lingurita de seminte de mustar
cateva boabe de piper din culoarea politica pe care o agreati. (eu folosesc verde si roz)
....In categoria de "Liber alese":
cateva feliute de ghimbir; feliute de ardei iute, o pastaie-doua de cardamon, o jumatate de lingurita de seminte de coriandru, poate o steluta de anason stelat. Alegeti ce va place.
Mod de preparare:
Algele se pun in chiuveta intr-o sita mare asezata peste un castron si lasam sa curga un fir de apa peste ele cam o jumatate de ora. Astfel se spala sarea de pe ele, se hidrateaza si dispare izul de "lucru vechi". Ele isi vor spori considerabil volumul (3-5 ori) si vor deveni "grase" si lucioase. Se pot consuma chiar si asa fara problema.
Se indeasa intr-un borcan impreuna cu condimentele uscate, se completeaza cu apa, apoi se goleste apa intr-un vas si putem estima de cat lichid avem nevoie.
Otetul si apa in proportie de 1/3 otet - 2/3 apa se aduc la clocot impreuna cu sarea si zaharul. Lasam sa se raceasca la circa 50-60 de grade daca nu vrem sa asasinam vitaminele se torna in borcan pana sub capac, se inchide ermetic si dupa ce s-a racit complet se depoziteaza in frigider. Dupa cateva zile sunt murate si gata de consum. In frigider rezista si peste un an. Nu mi s-au muiat niciodata, nu au facut "floare"
Pot acompania aproape orice fel de mancare asiatica, pestele, au un efect cosmic

Se pot prepara in salate impreuna cu ceapa, ridichi albe(daikon) morcovi rasi, stafide, seminte de susan cu sos de soya + miere + suc de grepfruit + ulei de susan in combinatii multiple.
Apar tot mai frecvent si in semipreparatele din magazine in combinatie cu somonul afumat sau heringul "somonizat" (era sa-mi scape degetul pe "d"

.

.
Cu chineza stau cam prost ca nu am fost atent la scoala,