Forum Culinar: Muraturi - Un topic acrisor - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Muraturi - Un topic acrisor Muram tot ce prindem

#41 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 03 August 2010 - 11:21 AM

Muram tot ce prindem! :D
Si algele de mare uscate nu fug prea repede nespa? (n'esc ce pas? ) :(
Eu le "prind" la magazinele ce vand produse naturiste. Se gasesc cam in 5-6 magazine din targul nostru la pretul de apoximativ 3-4 RON pachetul de 100 g ce ajunge un an intreg.

Alge murate
.
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-168-128082686139.jpg
.

Ingrediente:
alge de mare uscate (cam un sfert de pachet pentru un borcan de 800 ml)
otet alb (nu voi spune otet de orez caci e scump si pentru mine)
o lingurita de sare, sau cat socotiti. Eu nu pun de loc.
o lingurita de zahar sau miere
o jumatate de lingurita de seminte de mustar
cateva boabe de piper din culoarea politica pe care o agreati. (eu folosesc verde si roz)
....In categoria de "Liber alese":
cateva feliute de ghimbir; feliute de ardei iute, o pastaie-doua de cardamon, o jumatate de lingurita de seminte de coriandru, poate o steluta de anason stelat. Alegeti ce va place.

Mod de preparare:
Algele se pun in chiuveta intr-o sita mare asezata peste un castron si lasam sa curga un fir de apa peste ele cam o jumatate de ora. Astfel se spala sarea de pe ele, se hidrateaza si dispare izul de "lucru vechi". Ele isi vor spori considerabil volumul (3-5 ori) si vor deveni "grase" si lucioase. Se pot consuma chiar si asa fara problema.
Se indeasa intr-un borcan impreuna cu condimentele uscate, se completeaza cu apa, apoi se goleste apa intr-un vas si putem estima de cat lichid avem nevoie.
Otetul si apa in proportie de 1/3 otet - 2/3 apa se aduc la clocot impreuna cu sarea si zaharul. Lasam sa se raceasca la circa 50-60 de grade daca nu vrem sa asasinam vitaminele se torna in borcan pana sub capac, se inchide ermetic si dupa ce s-a racit complet se depoziteaza in frigider. Dupa cateva zile sunt murate si gata de consum. In frigider rezista si peste un an. Nu mi s-au muiat niciodata, nu au facut "floare"

Pot acompania aproape orice fel de mancare asiatica, pestele, au un efect cosmic :( la ornarea farfuriilor cu preparate de peste sau fructe de mare.

Se pot prepara in salate impreuna cu ceapa, ridichi albe(daikon) morcovi rasi, stafide, seminte de susan cu sos de soya + miere + suc de grepfruit + ulei de susan in combinatii multiple.
Apar tot mai frecvent si in semipreparatele din magazine in combinatie cu somonul afumat sau heringul "somonizat" (era sa-mi scape degetul pe "d" :D )
.
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-168-128082691107.jpg
.

Cu chineza stau cam prost ca nu am fost atent la scoala, :D iar pe traducerea lipita pe pachet nu au mentionat specia. Daca cineva ma poate lamuri daca algele pe care le folosesc de peste 17 ani (cele din pachet) sunt Kombu , Wakame sau alta specie, raman dator. Sau poate, cine stie, ma achit cumva.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#42 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 August 2010 - 12:10 PM

Rosii uscate in cuptor,si puse la macerat in ulei de masline cu un catel de usturoi,o bucatica de ardei iute rosu, ceva bobite de piper si o foaie de dafin Rosii uscate in cuptor....
Am vazut candva pe blogul Isabelei(Isabela cuisin)...


Imagine atasata: monthly_08_2010/post-405-128082941431.jpg

#43 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 August 2010 - 09:58 PM

Geany,am o rugaminte.Daca la "pas cu pas" oricum reteta este prezentata mai detaliat,atunci as dori ca aici sa apara doar textul/reteta + eventual o poza finala,si un link catre subiectul din subforumul Retetelor în imagini.

Multumesc pentru întelegere.
(Daca nu ai timp sa editezi mesajul,scrie-mi si o fac eu :) )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#44 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 August 2010 - 11:10 PM

Am inteles,initial am vrut sa o pun doar aici,apoi am pus-o la pas cu pas ce pot sa fac,mai sterg din poze,?!
Am voie sa modific in cazul asta postarea deaici si sa dau un link acolo?!cum sa fac?...

#45 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 August 2010 - 11:15 PM

Vezi postareaGeany, la 03 August 2010 - 11:10 PM, a spus:

Am inteles,initial am vrut sa o pun doar aici,apoi am pus-o la pas cu pas ce pot sa fac,mai sterg din poze,?!
Am voie sa modific in cazul asta postarea deaici si sa dau un link acolo?!cum sa fac?...

Da,deci poti lasa textul/adica reteta scrisa,si stergi imaginile(eventual lasi o imagine finala),apoi pui un link catre subiectul de la imagini,si cu asta treaba e rezolvata! :) :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#46 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 August 2010 - 11:17 PM

Imediat...

#47 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 August 2010 - 10:29 AM

Recidivat cu branza''murata''de fapt in ulei,deci cubulete de branza feta(le-am pudrat cu piper rosu cayene si piper),feliute de rosii uscate ,feliute de ceapa si de usturoi,masline,bobite de piper,foi de dafin,cate o bucatica de ardei iute rosu,acoperit tot cu ulei de masline,las la macerat 2-3 zile la temp. camerei apoi dau la frigider...

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-405-128108328483.jpg

E bestiala... :rolleyes:

#48 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 August 2010 - 11:10 AM

Vezi postareaGeany, la 06 August 2010 - 10:29 AM, a spus:

Recidivat cu branza''murata''
E bestiala... :D

Esti bestiala ! :rolleyes:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#49 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 August 2010 - 11:21 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 06 August 2010 - 11:10 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 06 August 2010 - 10:29 AM, a spus:

Recidivat cu branza''murata''
E bestiala... :D

Esti bestiala ! :rolleyes:

Multumesc,mi-o tot repeta toata lumea asa ca incerc s-o iau ca pe un compliment :D ...

Ador ceapa din aceasta reteta,macerata astfel,uleiul(aromat si parfumat) e grozav de folosit la condimentat:paste,sosuri,salate,ardei copti etc,sau folosit pt. urmatoare transa de ''murat''cepa sau masline,deshtia'...

#50 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 August 2010 - 01:06 PM

Geany, ce fain arata!

Eu am uitat sa mai postez, nu stiu de ce.
Am in frigider doua borcane cu branza afumata de casa (de la Romania :) ) marinata impreuna cu rosii uscate la soare si ulei de floare. E atat de buna ca nu am cuvinte. cateva linguri de acolo intr-un castron, cateva rosii proaspete maruntite acolo, amestecat bine si mancat cu paine proaspata de casa. Duamne cat poate fi de bun! Sigur tie trebuie sa-ti multumesc ca tu mi-ai bagat ideile astea in cap. Poze n-am. :)

#51 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 August 2010 - 01:18 PM

Sa traiesti Pisoi si eu ii multumesc sefului,si mie imi plac enorm,toate ashtia''.... :)

#52 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 August 2010 - 01:23 PM

Asa de simplu de facut si cand te gandesti ca ar costa o caciula de bani cumparate deagata(vb. lui Nico')si poti sa condimentezi dupa gust si sa te joci cum iti place...

#53 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 August 2010 - 01:30 PM

Da mai! M-am uitat la alea cumparate si:
- cum poti sti daca iti place branza folosita sau condimentele folosite?
- pe eticheta scrie inclusiv conservanti :)
- uleiul folosit nu-mi inspira incredere

Sunt si marci din alea ff scumpe, ce folosesc ingrediente super de calitate, dar alea sunt atat de scumpe ca ....

#54 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 August 2010 - 03:20 PM

Vezi postareaPisoi, la 06 August 2010 - 01:30 PM, a spus:

Sunt si marci din alea ff scumpe, ce folosesc ingrediente super de calitate, dar alea sunt atat de scumpe ca ....


... unsoarea de uraniu :)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#55 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 August 2010 - 04:21 PM

Castravetii mei murati,fara otet,doar cu apa rece si sare +
boabe de piper,seminte e mustar,mult marar,morcovi si telina.
Un borcan este deja gata halit.Minunati :D


Imagine postata


Si muraturile de azi,cu bunatati din gradina mamei,facute dupa reteta lui Geany.
Cu saramura calda - 1 l apa,2 lg sare pt. muraturi-adica neiodata,1 lg. zahar,2 lg otet).

În stînga: pepene rosu,rosii,ardei mai mari dar nu iuti,morcovi,dafin,
boabe de piper,seminte de mustar,ramurele de rozmarin,oregano,busuioc verde si lila.

În dreapta ardei mici si grasuti(Apfelpaprika) cu ardei mic iuti,morcovi,telina.
Ardeii sînt întregi.Nu am facut asa niciodata.Sper sa se mureze bine :P


Imagine postata

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#56 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 09 August 2010 - 04:55 PM

Maya, cat de bine poa' sa arate. Cum asezi tu borcanele in lumina sa faca raze! :D Artista domn'e.

Mie nu-mi vine sa mai murez nimic pentru ca nu se mananca la noi in casa muraturi vara, asa ca imi pun frana la fiecare impuls. dar toamna e aproape si atunci sa te tii :P .

#57 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 August 2010 - 05:16 PM

Vezi postareaPisoi, la 09 August 2010 - 04:55 PM, a spus:

Maya, cat de bine poa' sa arate. Cum asezi tu borcanele in lumina sa faca raze! :violent1: Artista domn'e.

Mie nu-mi vine sa mai murez nimic pentru ca nu se mananca la noi in casa muraturi vara, asa ca imi pun frana la fiecare impuls. dar toamna e aproape si atunci sa te tii :D .


Nu le-am asezat nicicum.Stau pe masa,iar acolo bate soarele prin geam...atît tot.
La noi doar castravetii se manînca rapid.Un borcan e gata,celalalt probabil o sa prinda toamna.Sta la rece,no problem :P
Restul,mai ales ardeii,mai de la toamna încolo...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#58 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 August 2010 - 05:26 PM

Maya, la castraveti ai pus paine??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#59 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 August 2010 - 07:11 PM

Vezi postareazerda, la 09 August 2010 - 05:26 PM, a spus:

Maya, la castraveti ai pus paine??

Da!Se mureaza mai repede,si îmi plac mai mult la gust decît ei cu otet.Pastrati la rece,tin si astia timp îndelungat.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#60 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 August 2010 - 08:29 PM

Maya a spus:

[/center]

Draga Maya chiar sa ma tii la curent,eu sunt f. multumita,nu-i mai vantur astfel,dar se mureaza putin mai greu,odata murat dat la rece...
Arata intr-un mare fel...

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi