Forum Culinar: Muraturi - Un topic acrisor - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Muraturi - Un topic acrisor Muram tot ce prindem

#81 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 January 2011 - 07:29 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 January 2011 - 05:09 PM, a spus:

Alooo! Mi s-a invartosat uleiul de masline in frigider. Cum mai scot acu branza? Am scos borcanul din frigi, dar ... ies bule mici in obrcanel din jos in sus ... nu pot risca sa il las in casa.
Branza e sarata :violent1: nu pot consuma prea mult deodata ...si mai are termen doar vreo sapt 2 ...ce as putea sa prepar sa o consum mai repede ?

Multumiri si plecaciuni anticipate :notworthy:

Nu ai nici un motiv sa consumi mai repede daca s-a invartosat uleiul in frigi il scoti un pic mai devrema afara la temp. camerei chiar inainte sa servesti,si se va lichefia inapoi imediat...

Ca si retete depinde de ce fel de branza e,poti face cu aluat de paine,pizza,focace pe care sa pui cuburi de branza ,capacele de rosii chery,ceapa si maslinele,stropita abundent cu uleiul bun din borcan...

Idem cu niste spaghete,fierbi scurgi si condimentezi cu branza masline si rosii chery,stropit cu uleiul...

Tarta sarata tip quche cu aluat brizee,smantana oua si branza cu pricina...

#82 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 January 2011 - 07:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 January 2011 - 05:11 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 05 January 2011 - 12:24 AM, a spus:

Eu am pus ardeii iuti cu conopida si morcov,si s-au iutit conopida si morcovii maii ceva ca ardeii...Moama ce buni sunt... :notworthy:

Soacramea mureaza ardei iuti cu fasole verde ...ambele au acelasi scop/destinatie/picanterie final/a

Daadada si eu am de la mama cu conopida pus la borcan cu ardei iuti,sferturi de gogosari,bastonase de morcov si pastai deala subtiri si cilindrice (fagiolini),excelente,legumele si pastaile devin f. iuti ca trag de la ardei,eu mananc la ciorba si pun in farfurie si din otetul iutacios... :violent1:

#83 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 January 2011 - 07:38 PM

Merci :violent1: Gata am rezolvat-o: am facut cartofi frantuzesti. Acu i-am varat la cuptior. Sper sa iasa mmmbuuun :notworthy:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#84 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 January 2011 - 08:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 January 2011 - 07:38 PM, a spus:

Merci :violent1: Gata am rezolvat-o: am facut cartofi frantuzesti. Acu i-am varat la cuptior. Sper sa iasa mmmbuuun :notworthy:

Sa vii musai la raport sa-mi spui cum au fost.

#85 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 January 2011 - 11:53 PM

Surpise: tati a cerut supliment! FFFFfff bun! Imi vine sa ma duc sa rad si ultima portie :notworthy:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#86 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 January 2011 - 09:15 AM

Vezi postareaDaniella, la 15 January 2011 - 11:53 PM, a spus:

Surpise: tati a cerut supliment! FFFFfff bun! Imi vine sa ma duc sa rad si ultima portie :tongue3:

Hi hi hi!! I-am vazut ,si mie imi vine sa rad ultima ta portie... :tongue4: :unsure:

#87 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 16 January 2011 - 11:50 AM

Muram tot ce prindem?
Pai, coaja de pepene verde nu fuge prea repede.
- Nespa?
- Baspa! :unsure: - Gheorghe Dinica si Marin Moraru in Cuibul de viespi


Am gasit muratura asta pe net - watermelon pickle rind
La vara, materia prima va fi scumpa foc, dar facem un efort si o incercam.
Pana una-alta, mi-am pus un reminder pe computer cu data de 1 iulie si cu atentionare din saptamana in saptamana.

OK, dar ce muram azi? :drunken:
oo :tongue3:
Pickled eggs.
Oua murate.

Nu de alta dar sa vad ce tot infuleca 'ricanii din filme, prin cele carciumi si sălunuri.

Si cum mi-a ramas un surplus de marinata, iar ieri am spart nuci pentru coliva, din ciclul "Are you nuts?" :tongue4: am pus la murat si cativa mieji de nuca intr-un borcanel micut.
Discutam peste vreo zece zile. :unsure:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#88 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 January 2011 - 01:08 PM

Sefule, ne-ai incuriozat :unsure: ! Cum is ouale murate?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#89 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 16 January 2011 - 01:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 January 2011 - 01:08 PM, a spus:

Sefule, ne-ai incuriozat :tongue4: ! Cum is ouale murate?


Ce cuvant n-ai inteles ? :unsure:

Citeaza

Discutam peste vreo zece zile.


Pace :drunken:
Am glumit, dar din experienta stiu ca atunci cand vezi doar cuvantul scris lipsit de zambetul omului, pare mai sarcastic decat s-a avut intentia. Si nu s-a avut de loc.

Nu stiu nici eu.
Le-am pus doar de o ora sau doua. Doua bucati. Le-am tot vazut in filme, am citit si despre ele si m-am ... incuriozitat :tongue3: si eu.
Poate sa stie uptown girl sau alta fata din U.S. and A si ne spune si noua.
Daca nu, ma lamuresc oricum peste o saptamana - 10 zile si va tin la curent.
Ail bi bec !
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#90 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 January 2011 - 10:39 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 16 January 2011 - 01:32 PM, a spus:

Nu stiu nici eu.
Le-am pus doar de o ora sau doua. Doua bucati. Le-am tot vazut in filme, am citit si despre ele si m-am ... incuriozitat :D si eu.
Poate sa stie uptown girl sau alta fata din U.S. and A si ne spune si noua.
Daca nu, ma lamuresc oricum peste o saptamana - 10 zile si va tin la curent.
Ail bi bec !


Shefule, iti pot povesti cum se maninca oolele murate la maidanezi. :D De Paste alearga maidanezu' fuga-fuga dupa gaina mosului :D ... nu aia de se impiedica si face supa buna, ci una care mai face oo ! =)) Dupa ce-i salta mindretele depuse in cuibar (de preferinta alea cu coaja mai brunetica :P ), le fierbe fo' 30' in apa pina cind galbenusul devine de-o nuantza gri-albastru-turbata (asta se vede mai tirziu la necropsie :D ). Apoi dupa ce s-au racit, le curata de coaja, si le pune intr-o saramura (3 Lg sare "calcata de cocosh" la 1l de apa) ce trebuie schimbata cel putin o data la 2 zile. Oolele astfel preparate se servesc ca finger food la o bere sau la un paharel de snaps. Cum se maninca solæg ? Se taie cu grija albusul de jur-imprejur pe lungimea oului, fara a atenta la integritatea galbenusului :P , iar in cavitatile jumatatilor de albus ramase goale se adauga la alegere: mustar, ulei, un strop de otet si tabasco (dupa gust) punindu-se mai apoi galbenusul la loc. Se infuleca totul dintr-o imbucatura si cu pofta mare, iar ca sa fii sigur ca iti aluneca pe git la vale, tragi - cum spuneam, un paharel de snaps in sanatatea gazdei. :D

Imagine postata



#91 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 17 January 2011 - 12:04 AM

Si cine a mincat sau o sa manince sa ne spuna si noua daca se schimba gustul radical la oo si merita efortul, sau mai bine le punem mai multa sare si le mincam cu mustar sau alt sos recomandat :appl: Ca eu nu vreau sa muncesc degeaba daca nu e cazul :toothy9;
In ceea ce priveste muraturile, deocamdata sint indragostita de muraturile de toate felurile facute de Fruticom- Silistra- Bulgaria. Am luat gogosari, castraveti cu dovlecei patison si unele combinate (gogonele, conopida, castraveti etc) si au fost la inaltime intotdeauna. Se gasesc la Plus, am mai zis de citeva ori, deja putem sa le "taiem" factura :toothy6: Am refuzat orice oferta de muraturi de la maica-mea de cind le-am gasit pe astea. Deja devine suspicioasa, data viitoare trebuie sa primesc ceva de la ea, ca altfel nu mai pup...
Erau vremuri in care ma pasiona sa pun singura muraturi, cind am constatat ca e destul de greu sa le depozitezi cind n-ai un loc specializat pe chestia asta, unde sa nu fie nici prea cald, nici prea frig, am renuntat la cele pe care pot sa le si cumpar si am pus doar ce nu gaseam de niciun fel. Aici intra ardeii umpluti cu varza tocata, morcov si telina care se fac repede si sint deosebiti de orice alta muratura, si castravetii de vara pusi doar in saramura si scosi la soare, care se fac in citeva zile.

#92 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 January 2011 - 09:16 AM

Vezi postareaCarmella, la 17 January 2011 - 12:04 AM, a spus:

Si cine a mincat sau o sa manince sa ne spuna si noua daca se schimba gustul radical la oo si merita efortul, sau mai bine le punem mai multa sare si le mincam cu mustar sau alt sos recomandat ;) Ca eu nu vreau sa muncesc degeaba daca nu e cazul ;)


Carmella, am avut ocazia sa maninc un solæg de Paste acum 3 ani. Nefiind crescuta in/cu traditia asta, am incercat unul din curiozitate si la indemnurile gazdei. Insa am refuzat politicos sa-l servesc si pe al-2-lea din 2 motive:
1) nu-mi plac ouale rascoapte
2) mi s-a parut prea sarat si cauciucat pt. gustul meu :toothy9;

Ca drept urmare, la un Tuborg rece am preferat sa ma infig in bolul cu alune prajite, pt. ca prietena mea (sotia maidanezului) pusese monopol pe cel cu seminte de bostan. :appl:

Acu', Shefule, nu te uita la gura mea ! ;)
Nu renunta la proiectul pickled eggs ! S-ar putea sa-ti placa. :toothy6:

#93 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 17 January 2011 - 10:00 AM

eu tin minte ca sorina a facut oua de prepelita la borcan, dar e pe dincolo reteta.
daca o strigam tare Imagine postatapoate vine si ne spune mai multe.

pana atunci dau copy/paste de acolo

Citeaza

E simplu de facut.
* Se fierb ouale 8-9min, apoi se racesc si se cojesc.
* Apoi se pun pt 20 de ore sub otet alb.
* Se scot si se pun in borcane (20-22 de oua, eu am pus cam 25) si peste se adauga 1 1/2 lingura de pesto de patrunjel (patrunjel cu usturoi) si se toarna peste ulei de masline.

* Se inchide borcanul si se asteapta....


#94 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 January 2011 - 10:24 AM

Shefule, uite inca un experiment de murlaturi ;) pt. cind vor rasari pe piata dovleceii. :toothy6:

(iti dau rapidos un cp la o reteta mai veche de-a mea :appl: )

Reţeta e pt. 1 kg de dovlecei + 1 ceapă:

- 2,5 dl oţet de vin alb (7%)
- 2,5 dl apă
- 3 dl (270 g) zahăr tos
- 1 linguriţă cu seminţe de muştar
- 1/2 linguriţă cu boabe de piper alb
- 1/2 linguriţă cu praf de ghimbir (dacă n-ai, foloseşti o bucăţică de ghimbir proaspăt curăţat şi tăiat felii)

Se taie dovleceii (felii de 1,5 cm) şi ceapa în solzişori. Se fierb cca. 2' în apă puţin sărată şi se lasă la scurs într-o sită.
Între timp se fierb toate ingredientele de mai sus la foc potrivit cca. 5' (cronometrate de cînd apa dă în clocot). Se împarte cantitatea de legume în 2-3 porţii, iar fiecare porţie se fierbe pe rînd în zeama de mai sus pt. 5-10' (deci, prima porţie de legume fierte se pescuieşte cu o spumieră, se pune într-un borcan mărişor si se repetă operaţiunea).

Imagine postata


După ce ai terminat, mai laşi zeama să fiarbă încă vreo 5' şi o torni fierbinte peste dovleceii şi ceapa din borcan. Pui un capac ermetic şi ca să uiţi de aceştia vreo 5 zile, ascunzi borcanul într-o cămară răcoroasă.

Imagine postata


După aia ... poftă mare ! :toothy9;

Imagine postata



#95 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 January 2011 - 11:38 AM

Multumim pentru raspunsuri si pentru retetele / pozele care ne-au facut gura punga :toothy6:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#96 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 January 2011 - 11:37 AM

Pickled Eggs - Oua murate
(cu sfecla rosie)
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-168-12957749216164.jpg
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-168-12957751051733.jpg
.

Ouale se spala cu detergent, se clatesc bine se pun in apa rece cu un pic de sare si se fierb la foc dulce 20-30 de minute. Se imerseaza in apa rece si se curata cu atentie sa nu ramana resturi de membrane.
Le introducem in borcanul in care le vom conserva si apoi umplem cu apa pana sus. Apa se goleste intr-o oala. Astfel am estimat volumul necesar de solutie pentru marinare. Se marcheaza nivelul se goleste din oala jumatatate din cantitatea de apa si se inlocuieste cu otet de vin de noua grade, plus inca o jumatate de pahar pentru a compensa evaporarea. Se adauga sare ca la o saramura clasica, sau dupa gust si optional o frunza - doua de dafin, si/sau telina. Se lasa la fiert cateva minute. Sa zicem cinci.
In borcanul cu oua se pot adauga dupa plac mirosenii ;) Eu am pus: seminte de mustar, boabe de pieper, marar, doi catei de usturoi , un ardei iute si pentru un plus de culoare cateva feliute de sfecla rosie taiata fin. Va arat o parte din ele in imagine. Dupa obiceiul casei am folosit ardei iute uscat si afumat la flacara aragazului chiar atunci.
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-168-12957750444821.jpg
.

Se aseaza borcanul pe o suprafta metalica pentru a ajuta la disparea caldurii ...
Fac o paranteza: Doua cutite incrusisate mi se par mult mai putin eficiente decat o tava de prajituri cu fundul in sus sau o cratita. IMHO. Incheiat paranteza.
Solutia se toarna fiebinte in borcanul cu oua "cu varf" :) . Zero aer. Se infileteaza capacul se lasa la racit in bucatarie si apoi se depoziteaza in camara sau frigider de la doua saptamani la cateva luni (wikipedia)
Dupa sapte zile am facut proba.
Impresia ... artistica.
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-168-12957752215411.jpg
.

Oul e murat pana in mijlocul galbenusului, adica are gustul sarat-acru-picant al oricarui preparat murat. Cui i plac muraturile - mie cu siguranta :hungry: - il va aprecia. Dupa doar o saptamana, albusul isi pastreaza textura unui ou fiert si nu a devenit (deocamdata) cauciucos cum ne informeaza internetul. Galbenusul e fin, cremos si bineinteles murat.
Planuri de viitor. ;)
Data viitoare - da, va fi si o data viitoare - voi lega oul fiert curatat de coaja cu fasii de dantela. Am prezentat tehnologia acum un an la ouale incondeiate de Pasti, sau voi aplica frunzulite si le voi lega in bucati de ciorapi de matase. Am vazut century eggs decorate cu frunzulite si cred ca merita incercat.
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-168-12957753459902.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#97 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 January 2011 - 12:02 PM

Sefule ca de obicei dai clasa... :hungry:

Am vazut mai demult pe euforia cuisin pe Laura Calder tipa de gateste frantuzeste cum a preparat si ea asa oua fiete marinate(si branza murata a facut-o) dar nu mai gasesc,sunt pe net o gramada de retete deaei dar paia cu ouale nu o gasesc.Era tema acelui episod ,pt. picnic...Daca-l gaseste sau a vazut cineva dati-mi si mie de stire va rog,ca aratau super si alea... :)

#98 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 January 2011 - 01:29 PM

Mie-mi place ca sint roz :hungry: ador rozul...
In legatura cu consistenta cauciucoasa a albusului: eu oricum disting 2 feluri de albus 1. cauciucos de la inceput, adica cel care se rupe in fisii lungi daca tragi de el, si 2. felul sfarimicios, pe care nu poti sa-l desfaci usor de pe galbenus ca se sfarima. Nu prea vad cum in urma murarii cel din urma sa devina cauciucos, probabil ca ala care e de la inceput asa devine dupa murare "si mai".
Eu repet intrebarea (am un fix): merita tot acest efort sau poti sa maninci oua fierte cu gogonele alaturi?

#99 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 January 2011 - 05:21 PM

Vezi postareaCarmella, la 23 January 2011 - 01:29 PM, a spus:

...
Eu repet intrebarea (am un fix): merita tot acest efort ..

Intrebarea e usoara, raspunsul mai dificil. Sa incerc sa-l fac bucati.
Efortul? Nu e la preparare.
A fost mai laborioasa expunerea mea si alesul fotografiilor facute pe lumina proasta.

Citeaza

sau poti sa maninci oua fierte cu gogonele alaturi?


Sigur ca poti. Si gogonele sunt si mai bune. In plus au textura mai crantzanoasa si aroma.
Totul tine de gustul omului. Cum zicea a lu' Balosu din Morometii "Depinde dupa facultati"
Americanii pot sa faca avere vanzand oua murate in baruri. Si pentru mine e tot un acquired taste si voi prefera oricand castraverzii murati insa cum murez tot ce prind, trebuia sa incerc si asta.
Daca le-as acorda castravetilor si verzei murate nota 10, Oualor murate le-as da un 7,50 spre opt. In orice caz nu au nimic neplacut si cum spuneam, la o masa mai de fitze, poate voi prepara cateva mai incondeiate.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#100 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 January 2011 - 11:25 AM

Samburi de nuci murati.
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-168-12960337774261.jpg
.

M-am bucurat degeaba. Nu am inventat nimic. =))
Cand am postat ca am murat mieji de nuca am scris:
Are you nuts?
Raspund acum dupa ce m-am documentat:
Not at all!
Fac si altii.
In special nuci verzi murate. Daca citeam mai cu atentie The Pickwick Papers vedeam ca nucile se mureaza de secole:
"He was very fond of pickled walnuts, gentlemen. He said he always found that, taken without vinegar, they relished the beer."
Dar samburii de nuca murati apar mai rar. Unul se intreaba pe net, "De ce ai mura nuci? Doar sunt nuci"

Am un raspuns in urma experimentului.
Li se schimba radical textura. Se aseamana la textura cu nucile "crude" proaspat cazute din pom - ca h. sapiens in zorii omenirii :pupic:
Si se pot curata de pielita. Cu pielita, au un gust usor (dar usor) amarui dar si un plus de aroma.
In plus sunt murate.
Si pentru ca: "muram tot ce prindem" =))
Solutia de murat a fost un rest ramas de la murarea oualor. Cititi mai la deal.
Am inghesuit samburii uscati de nuca intr-un borcanel, am pus si cateva boabe de piper, seminte de mustar si prea putin ardei iute. Am turnat marinata fierbinte si am inchis borcanul si l-am pastrat in camara. dupa cateva zile lichidul s-a mai tulburat in urma descuamarii a o parte a membranei de pe samburi insa aceasta se decanteaza la fundul borcanului.
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-168-12960338563575.jpg
.

In sapte zile am putut sa savurez miniportia. Daca rupi samburii murati in bucati se pot curata de pielita chiar mai usor decat unele din nucile proaspete de toamna.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi