Forum Culinar: Muraturi - Un topic acrisor - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Muraturi - Un topic acrisor Muram tot ce prindem

#181 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 06 June 2012 - 02:52 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 23 July 2011 - 04:48 PM, a spus:

Merci beaucoup!
Ce am vazut eu pe la televizor, cred ca prin calatoriile lui Anthony Bourdain, si am mai citit prin retete, continea daca nu ma insel si ridichi koreene (pe mine ma bate capul sa incerc cu daikon). Si le puneau in vase de pamant, ingropate apoi in pamant.
Eu as putea sa le ingrop in sufragerie, sau in pivnita.
Uite aici la minutul 12:30
.
http://www.youtube.c...h?v=u7r24ECVcMw
.

cu continuarea in partea 2

Cu plantele de mustar mi-ai dat o idee grozava. Stiu unde sa culeg in apropiere garlic mustard (alliaria petiolata), care are un gust genial
.
http://www.youtube.c...h?v=NX9cSF0H6GE
.



Clipul cu A Bourdain nu mai poate fi accesat, dar oricum pe mine ma intereseaza cam prin ce zona e gara domniei tale, ca sa ma pot raporta putin la locul obarsiei mele si sa pot astfel sa imi dau cu presupusul daca neamurile mele pot gasi asa ceva, adica "alliaria petiolata"
Deoarece eu, aici, nu prea cred sa am sanse....
Oricum o sa tin minte pentru la anul, cand sper sa mai traiesc si sa fiu sanatoasa, sa caut prin februarie-martie, timpul fiind aici mai avansat ca in Romania cu cel putin o luna-o luna jumatate
Acum s-ar mai gasi in Romania? - doar de curiozitate

#182 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 06 June 2012 - 03:01 PM

Vezi postareazerda, la 06 June 2012 - 11:02 AM, a spus:

Pana vine Shefu, eu cam asa l-am facut cum a zis Dexter http://artaculinara....r/page__st__120 doarca eu am pus si ridiche neagra, ca asa am avut. Si n-am pus ardei iuti am pus Sriracha hot chili paste.
Cand il mananc pun ulei de susan si uneori sos de soia peste el.



multumesc pentru raspunsul prompt, dar eu tot vreau sa stiu prin comparatie, ca as prefera doar in saramaura daca cu otet seamana cu muraturile bulgaresti
de gustibus... B)

#183 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 June 2012 - 03:04 PM

Eu nu i-am pus otet si am inteles si de la rude de peste ocean, ca nu se pune, decat asa daca vrei , cum ziceai si tu e ca la castraveti sunt mii de variante. cred ca varianta de baza a pus-o dexter.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#184 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 June 2012 - 03:11 PM

Vezi postarearedivivus, la 06 June 2012 - 02:52 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 23 July 2011 - 04:48 PM, a spus:

Merci beaucoup!
Ce am vazut eu pe la televizor, cred ca prin calatoriile lui Anthony Bourdain, si am mai citit prin retete, continea daca nu ma insel si ridichi koreene (pe mine ma bate capul sa incerc cu daikon). Si le puneau in vase de pamant, ingropate apoi in pamant.
Eu as putea sa le ingrop in sufragerie, sau in pivnita.
Uite aici la minutul 12:30
.
http://www.youtube.c...h?v=u7r24ECVcMw
.

cu continuarea in partea 2

Cu plantele de mustar mi-ai dat o idee grozava. Stiu unde sa culeg in apropiere garlic mustard (alliaria petiolata), care are un gust genial
.
http://www.youtube.c...h?v=NX9cSF0H6GE
.



Clipul cu A Bourdain nu mai poate fi accesat, dar oricum pe mine ma intereseaza cam prin ce zona e gara domniei tale, ca sa ma pot raporta putin la locul obarsiei mele si sa pot astfel sa imi dau cu presupusul daca neamurile mele pot gasi asa ceva, adica "alliaria petiolata"
Deoarece eu, aici, nu prea cred sa am sanse....
Oricum o sa tin minte pentru la anul, cand sper sa mai traiesc si sa fiu sanatoasa, sa caut prin februarie-martie, timpul fiind aici mai avansat ca in Romania cu cel putin o luna-o luna jumatate
Acum s-ar mai gasi in Romania? - doar de curiozitate

Sigur, petziolata B) se gaseste si se culege pana prin septembrie. Daca sti dupa ce te uiti il poti gasi prin parcuri ca Mandea B). E considerat buruiana si planta invaziva.
Am uitat de "gara noastra mica". Raporteaza-te la Ardealul chezaro-craiesc, la Sibii mai precis.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#185 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 June 2012 - 03:16 PM

Vezi postarearedivivus, la 06 June 2012 - 10:55 AM, a spus:

Domnu' Shefu' ( cu sau fara gara - acelasi farmec B) ) - am si eu o intrebare: muraturile la care ati respectat reteta coreeana nu sunt prea acre?
Adica...eu detest muraturile bulgaresti, recte facute in otet, asta insemnand ca pe cele nemtesti le gasesc inca si mai odioase, dar poate in combinatiile aratate in acest topic deosebit nu are acelasi efect.
* de otet zic
Mie imi plac de mor doar gogosarii si conopida in otet, dar marinata facuta cu miere, nu cu zahar.
As vrea sa stiu, pana la urma, cum a fost mai bun: cu otet sau cu saramura noastra traditionala? - ma refer la ultimul Kimchi pe care l-am "citit" B)

Da, sunt acre bine. Daca pre preferi, prea acre. B) Si eu ador asta!
Sunt si koreeni prin spatiul virtual care pun kimchi de castraveti cu otet. O scurtatura ... nu prea inspirata IMHO.
Eu nu am pus niciodata otet la kimchi, si nici nu voi pune ever! Imi place la muraturi gustul de fermentatie lactica.
Dar e slobod la experimentari.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#186 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 06 June 2012 - 05:13 PM

Domnu' Shefu(actualmente fara gara), multumesc de ambele raspunsuri - o sa fac fara otet, ca nu ma inspira cu.
Si buruiana cu pricina imi pare cunoscuta, dar eu "vegetez" acum in Tara Sfanta, unde verzaciunile sunt usor diferite si in orice caz cu alt tempo vegetal decat in Romania noastra draga
Dar o sa ma focusez, ca le wikipedia zice ca e cam euro-asiatica, mai stii cum o gasesc si pe aici?? Oricum e incitanta, asa ca merita sa imi gasesc, IN SFARSIT!, si atlasul botanic israelian (dupa care suspin de pe vremea cand nu eram excesiv preocupata de o oarecare problema personala) pentru a putea sa-mi reperez toate plantele care ma intereseaza.
Ca aici e RAIUL vegetal B)

#187 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 June 2012 - 07:50 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 05 June 2012 - 02:24 PM, a spus:

rapida a ciupercilor pleurotus,


Maestro, le bagi asa crude in moarea aia.Sau mai sufera vre'un tratament inainte de "murare"?
Ma simt Deny cand pun atatea intrebari, dar na.... B)

#188 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 June 2012 - 09:33 AM

Vezi postareaEataly, la 06 June 2012 - 07:50 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 05 June 2012 - 02:24 PM, a spus:

rapida a ciupercilor pleurotus,

Maestro, le bagi asa crude in moarea aia.Sau mai sufera vre'un tratament inainte de "murare"?
Ma simt Deny cand pun atatea intrebari, dar na.... :D

Raspunz cu placere.
Crude , cum le-a facut ma-sa :D
Taiate, felii, lejer.
Prefer pleurotus, care spre coada sunt mai texturate.
Sunt gata in 24 de ore ==> potol rapid :D
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#189 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 07 June 2012 - 11:46 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 18 July 2011 - 05:47 AM, a spus:

Struguri murati (Maya stie deja ce vorbesc ;) )
si separat
Prune murate




Daca n-o fi aceasta reteta pe undeva, pe forum, pot sa va spun cum fac eu prunele murate:

1kg prune
300 g zahar(eu de fapt pun miere)
150 ml otet
500 ml apa
1-2 linguri scortisoara
Se fierbe o marinata din zahar/miere, otet, apa si scortiosara. Se spala prunele si se lasa sa se scurga pe un prosop, insirate intr-un singur strat.
Intre timp, se raceste marinata.
Prunele se aseaza in borcane si se toarna peste ele marinata rece.Se pune deasupra hrean aranjat in cruce ca sa apese pe prune si sa le tina acoperite.
Se etanseizeaza borcanele si se lasa circa 2 luni ca sa se mureze.

La ce muraturi rapide face Shefu', astea par matusalemice :). Dar gustul este divin.

#190 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 07 June 2012 - 02:29 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 29 July 2011 - 06:12 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 23 July 2011 - 12:03 PM, a spus:

Maestre, si matale faci kimchi?
Poate schimbam ceva retete :)

Ia si de aici:

http://www.ezrhit.co...ealthiest-foods


nici link-ul asta nu mai duce nicaieri.... pana ma trezesc eu.... ;)

#191 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 07 June 2012 - 05:34 PM

Shefu' - tot eu :D


Mai am urmatoarele intrebari:

- De ce castravetii taiati ? – nu merg pusi…romaneste? Adica intregi? Poate asta e explicatia pt care semintele sunt mai moi…

- Faina de orez o amesteci cu apa si o lasi sa umble libera prin borcan, adica e parte din sos/saramura/marinata? Sau ai facut o…cum ziceai? Papalashca? Am uitat :D – apropos: ce e aia ?? :D

- Ridichea daykon ce e daca e inlocuita cu ridiche obisnuita, nu din aia neagra? Ca aici nu gasesc neagra :(

- Pentru culoare ce-ar fi sa pun turmeric, si amestecat cu boia sa dea un portocaliu, cumva? Sfecla coloreaza TOT, amestecul meu ar face doar sosul colorat si restul…doar cu o tenta; parca n-as vrea sa aiba totul una si aceeasi culoare

Sper ca am intrebat tot

Am cumparat cam de toate, dar acum imi pare rau ca am luat nappa, nu apucasem sa citesc tot ce ai postat. O sa pun, simultan, si castraveti. Sper sa-mi adun si fortele pana maine-poimaine, sa fac reteta. Revin cu rezultatul.

Sau cu alte intrebari? hmm

#192 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 June 2012 - 09:50 PM

Vezi postarearedivivus, la 07 June 2012 - 05:34 PM, a spus:

Shefu' - tot eu =))

Mai am urmatoarele intrebari:
- De ce castravetii taiati ? – nu merg pusi…romaneste? Adica intregi? Poate asta e explicatia pt care semintele sunt mai moi…
Ocupa mult mai bine spatiul in borcan + se mureaza mai repede si in profunzime, dar raman fermi ==> taie-i
- Faina de orez o amesteci cu apa si o lasi sa umble libera prin borcan, adica e parte din sos/saramura/marinata? Sau ai facut o…cum ziceai? Papalashca? Am uitat :D – apropos: ce e aia ?? =))
Din apa, zahar, fulgi de chili, faina de orez, se FIERBE cam 15-20 de minute ... papalashka :D Se lasa la racit, se amesteca apoi cu legumele taiate si frecate cu sare, lasate si ele sa se inmoaie astfel cateva ore - o noapte. Da, face parte din sos/saramura/marinata
- Ridichea daykon ce e daca e inlocuita cu ridiche obisnuita, nu din aia neagra? Ca aici nu gasesc neagra :(
Absolut nici o problema. Se pot pune ridichi albe lungi (la noi in orice hypermarket ~= daykon) Sau orice fel de ridiche, sau nici un fel. Sau morcovi. Fiti inventivi, folositi ingrediente locale si de sezon.
- Pentru culoare ce-ar fi sa pun turmeric, si amestecat cu boia sa dea un portocaliu, cumva? Sfecla coloreaza TOT, amestecul meu ar face doar sosul colorat si restul…doar cu o tenta; parca n-as vrea sa aiba totul una si aceeasi culoare
Ad libitum. "Cum va place" spunea Will Shakespeare. Uimeste-ne!
In razboi, dragoste si ... kimchi =)) nu sunt reguli. Personal urasc fundamentalismul, chiar si culinar de genul: "daca nu e havana cubaneza, rulata pe coapsele matasoase, ale unei creole de 21 de ani pe nume Consuelo, ala nu e trabuc"

Sper ca am intrebat tot
Sper ca am raspuns la tot :D
Am cumparat cam de toate, dar acum imi pare rau ca am luat nappa, nu apucasem sa citesc tot ce ai postat. O sa pun, simultan, si castraveti. Sper sa-mi adun si fortele pana maine-poimaine, sa fac reteta. Revin cu rezultatul.
Sau cu alte intrebari? hmm
Un raspuns necerut:
Cele 30 - 50 de ore necesare fermentarii, sa se petreaca la cald intr-un vas mare cu spatiu suficient deasupra pentru momentul in care incepe sa "fiarba". Nu puneti direct in borcan cu capac infiletat etans. Vasul se acopera lejer, sa poata sa vina bacilu' sa-si faca lucrarea, si sa puta =)) : prin casa, scara blocului, cartier, oras, giudetz, tara, continent,galaxie ... :D


Succes!
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#193 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 June 2012 - 09:56 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 07 June 2012 - 09:50 PM, a spus:

"daca nu e havana cubaneza, rulata pe coapsele matasoase, ale unei creole de 21 de ani pe nume Consuelo, ala nu e trabuc"[


=))
Ok, m-am linistit ca nici eu n-am crosetat kimchi in bratele unei coreence pe nume Xiong-Ha!

#194 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 08 June 2012 - 06:45 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 07 June 2012 - 09:50 PM, a spus:


Un raspuns necerut:
Cele 30 - 50 de ore necesare fermentarii, sa se petreaca la cald intr-un vas mare cu spatiu suficient deasupra pentru momentul in care incepe sa "fiarba". Nu puneti direct in borcan cu capac infiletat etans. Vasul se acopera lejer, sa poata sa vina bacilu' sa-si faca lucrarea, si sa puta =)) : prin casa, scara blocului, cartier, oras, giudetz, tara, continent,galaxie ... =))



adica pute chiar asa de rau?? ca aici se comunica destul de liber cu mediul inconjurator, nu se inchide nimic etans, nici macar in sezonul in care ploua chiar si orizontal =)) (pe bune ca ploua si orizontal!)
sper sa nu ma alunge astia din bloc, ca numai ce am renovat apartamentul...ma rog, inainte de "aventurile" mele din ultimul an, dar tot "de curand" se cheama, la cat am tras

#195 Useril este offline   DoReMi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 27-March 12

Postat 08 June 2012 - 03:31 PM

De cateva zile ma obsedeaza reteta asta .. acru si picant ..
Am gasit majoritatea ingredientelor .. in afara de ridichie .. nici alba nici neagra , si cum am doua gulii mari si praspete in frigeder .. tare ma bate gandul sa le folosesc .
Credeti ca ar fi ok ?

#196 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 08 June 2012 - 03:33 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 07 June 2012 - 09:50 PM, a spus:

Sau orice fel de ridiche, sau nici un fel. Sau morcovi.


Vezi postareaDoReMi, la 08 June 2012 - 03:31 PM, a spus:

De cateva zile ma obsedeaza reteta asta .. acru si picant ..
Am gasit majoritatea ingredientelor .. in afara de ridichie .. nici alba nici neagra , si cum am doua gulii mari si praspete in frigeder .. tare ma bate gandul sa le folosesc .
Credeti ca ar fi ok ?

Bun venit! :)
Un pic mai sus, Shefu' chiar a zis ce se poate face, in caz ca-i penurie de ridichi.... :floare:

#197 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 June 2012 - 03:39 PM

Doremi, nici eu n-am pus ridiche.Pune ce ai si daca ai.Sa ne zici cum a iesit! :floare:

#198 Useril este offline   DoReMi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 27-March 12

Postat 08 June 2012 - 03:44 PM

Vezi postareaFoxyy, la 08 June 2012 - 03:33 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 07 June 2012 - 09:50 PM, a spus:

Sau orice fel de ridiche, sau nici un fel. Sau morcovi.


Vezi postareaDoReMi, la 08 June 2012 - 03:31 PM, a spus:

De cateva zile ma obsedeaza reteta asta .. acru si picant ..
Am gasit majoritatea ingredientelor .. in afara de ridichie .. nici alba nici neagra , si cum am doua gulii mari si praspete in frigeder .. tare ma bate gandul sa le folosesc .
Credeti ca ar fi ok ?

Bun venit! :)
Un pic mai sus, Shefu' chiar a zis ce se poate face, in caz ca-i penurie de ridichi.... :floare:

Sarumina . Cred ca ma apuc .. am emotii .Sper ca am inteles bine :
Varza taiata bucati mari , morcov ,ghimbir , usturoi, ceapa verde ,, ridichie (gulie in cazul meu) subtirel .. frecat cu sare lasat cateva ore .
Faina de orez fiarta cu adaos de zahar , racita amestecata cu fulgi de chili .
Amestecat tot .. borcan .. sos de peste ,agitat , presat .. lasat .. visat .. mancat ..

#199 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 08 June 2012 - 03:52 PM

Vezi postareaDoReMi, la 08 June 2012 - 03:44 PM, a spus:

Sarumina . Cred ca ma apuc .. am emotii .Sper ca am inteles bine :
Varza taiata bucati mari , morcov ,ghimbir , usturoi, ceapa verde ,, ridichie (gulie in cazul meu) subtirel .. frecat cu sare lasat cateva ore .
Faina de orez fiarta cu adaos de zahar , racita amestecata cu fulgi de chili .
Amestecat tot .. borcan .. sos de peste ,agitat , presat .. lasat .. visat .. mancat ..

Spor la treaba si te asteptam cu impresii! :floare:

#200 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 08 June 2012 - 04:45 PM

Vezi postareaDoReMi, la 08 June 2012 - 03:31 PM, a spus:

De cateva zile ma obsedeaza reteta asta .. acru si picant ..
Am gasit majoritatea ingredientelor .. in afara de ridichie .. nici alba nici neagra , si cum am doua gulii mari si praspete in frigeder .. tare ma bate gandul sa le folosesc .
Credeti ca ar fi ok ?

Daaaaaaaaa!!! :floare:
Been there, done that!

In absenta ridichilor, mirosul kimchi-ului nu mai este chiar atat de ... plebeu.
Sigur, gustul se schimba in functie de ingredientele folosite si de proportia lor. Si asta inseamna o reteta noua ce se adauga la sutele, poate chiar miile existente.

Eu am pus azi la fermentat o transa noua - cam 6 litri:
Tot fara ridichi de data aceasta.
Varza de vara, zucchini, morcov, ardei iuti jalapenos proaspeti, dar si fulgi de chili, ghimbir, usturoi verde, ceapa verde, o sfecla rosie mica, frunze uscate de curry, frunze verzi de mustar salbatic. Cand am macinat orezul ca sa-l transform in faina, pe langa fulgii de chili am pus in rasnita si o pastaie de cardamon negru, doua de cardamon verde si o lingurita de fructe de coriandru. Sos de soya, sare, zahar, si un pachetel de ansoa sarate uscate pe care le-am tocat din cutit.

Daca aveti frunze verzi de hrean la dispozitie nu le ocoliti! Raman tari si texturate. Aroma e cea cunoscuta.
Puteti incerca sa puneti si frunza de vita de vie.
Stiti ceva? Pana incercati voi, incerc eu :) chiar acum si va spui pe urma.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi