Muraturi - Un topic acrisor Muram tot ce prindem
#41
Postat 03 August 2010 - 11:21 AM
Si algele de mare uscate nu fug prea repede nespa? (n'esc ce pas? )
Eu le "prind" la magazinele ce vand produse naturiste. Se gasesc cam in 5-6 magazine din targul nostru la pretul de apoximativ 3-4 RON pachetul de 100 g ce ajunge un an intreg.
Alge murate
.
.
Ingrediente:
alge de mare uscate (cam un sfert de pachet pentru un borcan de 800 ml)
otet alb (nu voi spune otet de orez caci e scump si pentru mine)
o lingurita de sare, sau cat socotiti. Eu nu pun de loc.
o lingurita de zahar sau miere
o jumatate de lingurita de seminte de mustar
cateva boabe de piper din culoarea politica pe care o agreati. (eu folosesc verde si roz)
....In categoria de "Liber alese":
cateva feliute de ghimbir; feliute de ardei iute, o pastaie-doua de cardamon, o jumatate de lingurita de seminte de coriandru, poate o steluta de anason stelat. Alegeti ce va place.
Mod de preparare:
Algele se pun in chiuveta intr-o sita mare asezata peste un castron si lasam sa curga un fir de apa peste ele cam o jumatate de ora. Astfel se spala sarea de pe ele, se hidrateaza si dispare izul de "lucru vechi". Ele isi vor spori considerabil volumul (3-5 ori) si vor deveni "grase" si lucioase. Se pot consuma chiar si asa fara problema.
Se indeasa intr-un borcan impreuna cu condimentele uscate, se completeaza cu apa, apoi se goleste apa intr-un vas si putem estima de cat lichid avem nevoie.
Otetul si apa in proportie de 1/3 otet - 2/3 apa se aduc la clocot impreuna cu sarea si zaharul. Lasam sa se raceasca la circa 50-60 de grade daca nu vrem sa asasinam vitaminele se torna in borcan pana sub capac, se inchide ermetic si dupa ce s-a racit complet se depoziteaza in frigider. Dupa cateva zile sunt murate si gata de consum. In frigider rezista si peste un an. Nu mi s-au muiat niciodata, nu au facut "floare"
Pot acompania aproape orice fel de mancare asiatica, pestele, au un efect cosmic la ornarea farfuriilor cu preparate de peste sau fructe de mare.
Se pot prepara in salate impreuna cu ceapa, ridichi albe(daikon) morcovi rasi, stafide, seminte de susan cu sos de soya + miere + suc de grepfruit + ulei de susan in combinatii multiple.
Apar tot mai frecvent si in semipreparatele din magazine in combinatie cu somonul afumat sau heringul "somonizat" (era sa-mi scape degetul pe "d" )
.
.
Cu chineza stau cam prost ca nu am fost atent la scoala, iar pe traducerea lipita pe pachet nu au mentionat specia. Daca cineva ma poate lamuri daca algele pe care le folosesc de peste 17 ani (cele din pachet) sunt Kombu , Wakame sau alta specie, raman dator. Sau poate, cine stie, ma achit cumva.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#42
Postat 03 August 2010 - 12:10 PM
Am vazut candva pe blogul Isabelei(Isabela cuisin)...
#43
Postat 03 August 2010 - 09:58 PM
Multumesc pentru întelegere.
(Daca nu ai timp sa editezi mesajul,scrie-mi si o fac eu )
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#44
Postat 03 August 2010 - 11:10 PM
Am voie sa modific in cazul asta postarea deaici si sa dau un link acolo?!cum sa fac?...
#45
Postat 03 August 2010 - 11:15 PM
Geany, la 03 August 2010 - 11:10 PM, a spus:
Am voie sa modific in cazul asta postarea deaici si sa dau un link acolo?!cum sa fac?...
Da,deci poti lasa textul/adica reteta scrisa,si stergi imaginile(eventual lasi o imagine finala),apoi pui un link catre subiectul de la imagini,si cu asta treaba e rezolvata!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#47
Postat 06 August 2010 - 10:29 AM
E bestiala...
#48
Postat 06 August 2010 - 11:10 AM
Geany, la 06 August 2010 - 10:29 AM, a spus:
E bestiala...
Esti bestiala !
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#49
Postat 06 August 2010 - 11:21 AM
W Mamadeus Paparotti, la 06 August 2010 - 11:10 AM, a spus:
Multumesc,mi-o tot repeta toata lumea asa ca incerc s-o iau ca pe un compliment ...
Ador ceapa din aceasta reteta,macerata astfel,uleiul(aromat si parfumat) e grozav de folosit la condimentat:paste,sosuri,salate,ardei copti etc,sau folosit pt. urmatoare transa de ''murat''cepa sau masline,deshtia'...
#50
Postat 06 August 2010 - 01:06 PM
Eu am uitat sa mai postez, nu stiu de ce.
Am in frigider doua borcane cu branza afumata de casa (de la Romania ) marinata impreuna cu rosii uscate la soare si ulei de floare. E atat de buna ca nu am cuvinte. cateva linguri de acolo intr-un castron, cateva rosii proaspete maruntite acolo, amestecat bine si mancat cu paine proaspata de casa. Duamne cat poate fi de bun! Sigur tie trebuie sa-ti multumesc ca tu mi-ai bagat ideile astea in cap. Poze n-am.
#51
Postat 06 August 2010 - 01:18 PM
#52
Postat 06 August 2010 - 01:23 PM
#53
Postat 06 August 2010 - 01:30 PM
- cum poti sti daca iti place branza folosita sau condimentele folosite?
- pe eticheta scrie inclusiv conservanti
- uleiul folosit nu-mi inspira incredere
Sunt si marci din alea ff scumpe, ce folosesc ingrediente super de calitate, dar alea sunt atat de scumpe ca ....
#54
Postat 06 August 2010 - 03:20 PM
Pisoi, la 06 August 2010 - 01:30 PM, a spus:
... unsoarea de uraniu
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#55
Postat 09 August 2010 - 04:21 PM
boabe de piper,seminte e mustar,mult marar,morcovi si telina.
Un borcan este deja gata halit.Minunati
Si muraturile de azi,cu bunatati din gradina mamei,facute dupa reteta lui Geany.
Cu saramura calda - 1 l apa,2 lg sare pt. muraturi-adica neiodata,1 lg. zahar,2 lg otet).
În stînga: pepene rosu,rosii,ardei mai mari dar nu iuti,morcovi,dafin,
boabe de piper,seminte de mustar,ramurele de rozmarin,oregano,busuioc verde si lila.
În dreapta ardei mici si grasuti(Apfelpaprika) cu ardei mic iuti,morcovi,telina.
Ardeii sînt întregi.Nu am facut asa niciodata.Sper sa se mureze bine
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#56
Postat 09 August 2010 - 04:55 PM
Mie nu-mi vine sa mai murez nimic pentru ca nu se mananca la noi in casa muraturi vara, asa ca imi pun frana la fiecare impuls. dar toamna e aproape si atunci sa te tii .
#57
Postat 09 August 2010 - 05:16 PM
Pisoi, la 09 August 2010 - 04:55 PM, a spus:
Mie nu-mi vine sa mai murez nimic pentru ca nu se mananca la noi in casa muraturi vara, asa ca imi pun frana la fiecare impuls. dar toamna e aproape si atunci sa te tii .
Nu le-am asezat nicicum.Stau pe masa,iar acolo bate soarele prin geam...atît tot.
La noi doar castravetii se manînca rapid.Un borcan e gata,celalalt probabil o sa prinda toamna.Sta la rece,no problem
Restul,mai ales ardeii,mai de la toamna încolo...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#58
Postat 09 August 2010 - 05:26 PM
#59
Postat 09 August 2010 - 07:11 PM
zerda, la 09 August 2010 - 05:26 PM, a spus:
Da!Se mureaza mai repede,si îmi plac mai mult la gust decît ei cu otet.Pastrati la rece,tin si astia timp îndelungat.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#60
Postat 09 August 2010 - 08:29 PM
Maya a spus:
Draga Maya chiar sa ma tii la curent,eu sunt f. multumita,nu-i mai vantur astfel,dar se mureaza putin mai greu,odata murat dat la rece...
Arata intr-un mare fel...