Muraturi - Un topic acrisor Muram tot ce prindem
Postat 09 August 2010 - 11:34 PM
Postat 07 September 2010 - 08:26 AM
cele zarzaveituri ( castraveti, gogonele, rosii coapte , morcov , telina si conopida) la fundul borcanului si deasupra, frunze de telina, marar inflorit si cimbru.
cativa catei de usturoi si ardei iute .buuuuuuuuuuni.
Imagini atasate
Postat 07 September 2010 - 09:19 AM

Postat 14 September 2010 - 04:41 PM

Contin tije de marar uscat cu floare,si alte uscaturi pt. muraturi de la socrela,radacina de telina,hrean,morcov,ardei iuti,usturoi...
Torn peste ei apa oparita in care am dizolvat la 1 l de apa 1 lingura de sare neiodata de muraturi,maine ii scurg si mai oparesc o data zeama si o torn fierbinte peste ei in borcane..
Postat 24 September 2010 - 06:13 PM
Tocana de legume cu orez,gogosari marinati,conopida cu ardei iuti la otet...

Zarzavat...

Zacusca..

Castraveti si gogonele,bine merci linistiti pe gresia din balcon..

Cat pe ce sa uit de sacul de mere de la tara...

Postat 24 September 2010 - 09:53 PM
intru si eu pe topicul acesta de muraturi

Ceapa murata chiar vreau sa incerc si eu,imi place ceapa la nebunie.
Si vreau sa va admir si muraturile/conservele,waw-deci eu dupa ce-am prestat 3 borcane pricajite de muraturi,am cazut lata,nu stiu cum de puteti sa prestati atatea damigene:D.
Observ in pozele lui Geany

PS-vreau si eu gogosari

Postat 25 September 2010 - 01:13 AM
ortansa, la 24 September 2010 - 09:53 PM, a spus:

[regarding the blue soup]
Bridget: How's it look?
Mark: Uh, great. It's, um, blue.
Bridget: Blue?
Mark: No, but, blue is good. If you ask me there isn't enough blue food.
Bridget: Oh, shit! It must be the string.
Mark: Oh, it's string soup?
- Bridget Jones Diary (2001)
Se intampla la cele mai mari case. In prezenta otetului, anumiti catei de usturoi se inalbastresc. Am borcane in care doar uniii catei s-au invinetit.
Posibila solutie:
Pui la fiert cateva linguri de apa si arunci cateii de usturoi acolo pret de 8 secunde. Nu mai mult. Apoi scurgi repede apa.
E o tehnica pe care am folosit-o si cand fac sos de usturoi. Aroma devine mai pastel, mai putin plebee, iar feliile de catei de usturoi astfel tratate pot fi introduse intr-o baza de bechamel (+ smanata) si nu se mai flescaie la temperataura inalta chiar daca mai dam cateva clocote.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 25 September 2010 - 07:22 AM

Ps. am citit intr-o revista cu bucatareli ca ,se pot lasa cateii de usturoi in coaja lor nedecojiti,tot am zis ca asa o sa fac si eu,dar de cate ori ma apuc nu ma lasa inima si tot ii decojesc...
Postat 19 December 2010 - 02:43 PM

Postat 03 January 2011 - 01:00 AM
Am cateva intrebari:
Spune-mi te rog daca e bai ca e branza foarte sarata sau afumata sau cu mucegai? pui orice branza? cum sigilezi borcanele? nu incalzesti, nu fierbi nik, corect?
se poate refolosi uleiul daca e presat la rece, pentru acelasi scop? sau pentru salate (sau se sareaza si se condimenteaza prea tare?)?
mai poti umbla la borcan in alea 3 zile, daca iti aduci aminte sa mai bagi ceva

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 03 January 2011 - 10:55 AM
Daniella, la 03 January 2011 - 01:00 AM, a spus:
Am cateva intrebari:
Spune-mi te rog daca e bai ca e branza foarte sarata sau afumata sau cu mucegai? pui orice branza? cum sigilezi borcanele? nu incalzesti, nu fierbi nik, corect?
se poate refolosi uleiul daca e presat la rece, pentru acelasi scop? sau pentru salate (sau se sareaza si se condimenteaza prea tare?)?
mai poti umbla la borcan in alea 3 zile, daca iti aduci aminte sa mai bagi ceva

Draga Daniella reteta nu e a mea si a inceput de la un experiment cum zice seful la prima pagina vezi de mai studiaza pe acolo se face cu branze nobile,cu rosmarin proaspat cu ulei de masline,eu nexam am facut pi' moldovineste,si zau ca mi-a placut,am facut si cu telemea si cu cas,dar cel mai mult mi-a placut cu feta,oricum eu am taiat cuburele branza,am presarat-o cu boia dulce si iute si piper(de la mine putere asa),am pus in borcan alternand cu multa ceapa taiata julien(ceapa aia devine bestiala),cu masline si usturoi doar un catel taiat feliute intr-un borcan,am aflat ca e suficient pt. gustul meu,dar acuma na fiecare cu gustul lui,am mai pus bobite de piper 1-2 foi de dafin si completat cu ulei,chiar de floarea soarelui cand nu am avut de masline...Mie mi-a placut f. mult asa...Lasat 3 zile la temp. camerei apoi dat la frigider...Nu are nimk daca deschizi borcanul...Daca branza e f. sarata eu asi desara-o putin in prealabil desi asa murata''s-ar putea sa devina numai buna...Cum am zis eu doar am experimentat si mi-a placut,cel mai bine faci un borcanel de proba si vezi tu dupaia cum ti-ar place pe gustul tau...poate vede seful si-ti mai da el sfaturi pretioase,ca el stie mai bine...

Daca o comiti sa vii musai la apel sa-mi spui ce si cum ca-s curioasa rau...

Pupa printesa...
Ps. uleiul ala eu l-am folosit apoi ori pt. pus rapid inca o tura de branza,ori condimentat salate,sosuri pt. paste etc,e f. bun sa nu-l arunci...
Ultimul platou cu branza murata de sarbatori...

Postat 04 January 2011 - 12:52 AM

insa uitasem sa pun ceapa si foile de dafin (ca nu am revazut reteta) asa ca azi am executat si platoul de branzeturi brie si mucegaiuri de la Revelion (stanga) si de-aia l-am desfacut si refacut:

eu am pus si peperoncino, rozmarin uscat dar intreg, busuioc uscat dar intreg piper rosu boabe (ca ala negru il am intr.o rasnita de nu se desface si as fi vrut sa-l pun intreg) si am pus o capatana de usturoi la ambele borcane, dar nu am feliat cateii, am mai pus 3 cepsoare rosii.
De aratat imi place cum arata, voi reveni si cu impresii despre gust. Cred ca ma prezint cu el de Sf Ion la tata, sa guste tot famelionul si asa o sa ma prezentez cu impresii mai serioase, ca altfel ... numai eu m-as lupta cu ele ...
Sunt tare curioasa si eu...
Mercic de reteta!

Sa stii ca eu am citit tot topicul in prealabil, insa unde zice Amadeus ca s-a discutat o gramada e loc gol si nu am gasit pagina, ca nu stiu de ce dar eu cu search-ul de pe arta nu ma descurc deloc ... imi returneaza sute de alte chestiuni, numai ce caut nu.

Si doar tu si Pisoi ati executat aici branzeturi "murate" sub ulei.
Postat 04 January 2011 - 10:01 AM

P.s sa stii ca da dependenta...

Postat 04 January 2011 - 02:55 PM
Postat 04 January 2011 - 11:08 PM

Sa stii ca si mama pune conopida, gogosar, morcov si telina in acelasi borcan ..., cred ca e uzual.
Se mureaza si mere? Si cum mai pescuia ardeiasul iute din borcanul cu de toate?

Postat 05 January 2011 - 12:21 AM
Daniella, la 04 January 2011 - 11:08 PM, a spus:

Si mere

Postat 05 January 2011 - 12:24 AM
Carmella, la 05 January 2011 - 12:21 AM, a spus:
Daniella, la 04 January 2011 - 11:08 PM, a spus:

Si mere

Eu am pus ardeii iuti cu conopida si morcov,si s-au iutit conopida si morcovii maii ceva ca ardeii...Moama ce buni sunt...

Postat 15 January 2011 - 05:09 PM
Branza e sarata

Multumiri si plecaciuni anticipate

Postat 15 January 2011 - 05:11 PM
Geany, la 05 January 2011 - 12:24 AM, a spus:

Soacramea mureaza ardei iuti cu fasole verde ...ambele au acelasi scop/destinatie/picanterie final/a