Forum Culinar: Muraturi - Un topic acrisor - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Muraturi - Un topic acrisor Muram tot ce prindem

#101 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 January 2011 - 11:55 AM

doamne, sefule, esti inepuizabil Imagine postata(ma refer la fantezie Imagine postata)

#102 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 January 2011 - 02:40 AM

sefule multumesc pentru feed-back-ul cu ouale
acum ai venit si cu nucile, esti intradevar un maestru in ceea ce priveste inovatiile si creativitatea! felicitari, ador nouvelle/creative cuisine!!!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#103 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 June 2011 - 08:45 AM

Muram tot ce prindem?
Hai la prins de castraveti!

Am pus ieri la solar prima transa din vara asta de castraveti mur(l)ati* la soare.
Pe bubosii respectivi i-am frecat constiincios cu peria de teama bacteriilor E-coli si i-am si oparat de trei ori (dimineata la pranz si seara) - o premiera, sa vedem cum ies.
Miroseniile care-mi plac mie: Ramurele de cimbru uscat, de busioc uscat cu floare, crengute de visin.
Printre dansii, boabe de agurida, catei de usturoi, boabe de piper, seminte de mustar si un ardei iute, care chipurile accidental :blackeye: , s-a aruncat in cutitul meu si s-a putin spart.
Saramura am amestecat-o cu un pahar din borsul meu de legume (de fapt o moare fara sare) care contine deja amorsa de fermentatie.


______________
* vorba fetii din orasu' de sus B)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#104 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 June 2011 - 03:29 PM

Gand la gand, cand am cazut din pat m-am dus dupa castraveti, eu le-am pus usturoi,piper, marar in floare, ardei iute si cimbru si crengute de vin ca tot am facut dulceata! :blackeye:
Nu le-am pus zeama de bors, dar le-am pus un colt de paine. Eu le zic castraveti de vara! Recunosc ca i-am spalat bine, dar nu i-am frecat cu peria.Ii cred si eu pe astia de la televizor care zic ca pe aici nu avem problema asta la castraveti, at least. B)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#105 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 26 June 2011 - 09:50 PM

Vezi postareazerda, la 26 June 2011 - 03:29 PM, a spus:

Gand la gand, cand am cazut din pat m-am dus dupa castraveti, eu le-am pus usturoi,piper, marar in floare, ardei iute si cimbru si crengute de vin ca tot am facut dulceata! :)
Nu le-am pus zeama de bors, dar le-am pus un colt de paine. Eu le zic castraveti de vara! Recunosc ca i-am spalat bine, dar nu i-am frecat cu peria.Ii cred si eu pe astia de la televizor care zic ca pe aici nu avem problema asta la castraveti, at least. :(


Zerda, ce sunt crengutele de vin?

#106 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 June 2011 - 10:23 AM

Vezi postareaArmina, la 26 June 2011 - 09:50 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 26 June 2011 - 03:29 PM, a spus:

Gand la gand, cand am cazut din pat m-am dus dupa castraveti, eu le-am pus usturoi,piper, marar in floare, ardei iute si cimbru si crengute de vin ca tot am facut dulceata! :D


Zerda, ce sunt crengutele de vin?


1. C'est quelque chose du bon :D
Si sunt sigur ca sunt aromate.

2. Vin la tine / vin degeaba .

Sunt "precis" ca e vorba de tot de visin
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#107 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 27 June 2011 - 10:35 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 27 June 2011 - 10:23 AM, a spus:

1. C'est quelque chose du bon :D
Si sunt sigur ca sunt aromate.

2. Vin la tine / vin degeaba .

Sunt "precis" ca e vorba de tot de visin


Si io m-am gandit la visin dar am vrut sa fiu precisa de confirmarea zerdei :D

#108 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2011 - 08:34 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 27 June 2011 - 10:23 AM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 26 June 2011 - 09:50 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 26 June 2011 - 03:29 PM, a spus:

Gand la gand, cand am cazut din pat m-am dus dupa castraveti, eu le-am pus usturoi,piper, marar in floare, ardei iute si cimbru si crengute de vin ca tot am facut dulceata! :hungry:


Zerda, ce sunt crengutele de vin?


1. C'est quelque chose du bon :)
Si sunt sigur ca sunt aromate.

2. Vin la tine / vin degeaba .

Sunt "precis" ca e vorba de tot de visin


dadada, de visin.!!!! :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#109 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 July 2011 - 01:49 PM

Draga Adriana, vrei te rog sa schimbi numele acestui topic (pentru a fi mai cuprinzator) in:


Muraturi - Un topic acrisor

cu subtitlul

Muram tot ce prindem


Multumesc pentru ajutor.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#110 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 July 2011 - 02:44 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 17 July 2011 - 01:49 PM, a spus:

Draga Adriana, vrei te rog sa schimbi numele acestui topic (pentru a fi mai cuprinzator) in:


Muraturi - Un topic acrisor

cu subtitlul

Muram tot ce prindem


Multumesc pentru ajutor.

ok :occasion14:

#111 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 July 2011 - 03:20 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 16 January 2011 - 11:50 AM, a spus:

Muram tot ce prindem?
Pai, coaja de pepene verde nu fuge prea repede.
- Nespa?
- Baspa! :D - Gheorghe Dinica si Marin Moraru in Cuibul de viespi


Am gasit muratura asta pe net - watermelon pickle rind
La vara, materia prima va fi scumpa foc :D , dar facem un efort si o incercam.
Pana una-alta, mi-am pus un reminder pe computer cu data de 1 iulie si cu atentionare din saptamana in saptamana.


Zis si facut. De trei ori m-a atentionat calculatorul pana acum.

Multumesc Adriana pentru promptitudine :occasion14:

Urmeaza reteta.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#112 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 July 2011 - 03:33 PM

Coaja de pepene verde murata
Watermelon Pickled Rind
.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-168-13109092577194.jpg
.


Ingrediente:
o lubenita de 6-7 kilograme
sare grunjoasa neiodata
otet de 9 grade
zahar sau miere
seminte de mustar
boabe de piper negru
palarii de flori de marar
foi de dafin
un ardei iute

Optionale

Ceapa, usturoi, boabe de agurida, morcov, seminte de coriandru, enibahar, cuisoare, ghimbir, scortisoara, you name it. Stiti mai bine ce va place.
Americanii folosesc in retetele lor, cuisoare, scortisoara, ghimbir. Si le fierb de le innebusc. Eu am virat inspre castraveciorii bulgaresti, ca si pepenele, vorba lui Eminescu e tot un fel de "bulgaroi cu ceafa groasa" :occasion14:

Mod de preparare:
Taiati pepenele in felii si faceti ce stiti cu miezul :D. Cojile se taie transversal fasii de 2 cm latime (e mai usor de curatat). Se inlatura partea roz si apoi coaja verde. Un cutit economic (vegetables peeler) solid ajuta mult. Fasiile de coaja se taie patratele, dreptunghiuri sau mai fancy. Se pun intr-un castron cu apa sarata, eventual si cuburi de gheata si se lasa in frigider pana a doua zi.
Buuun. E a doua zi, v-ati intors de la servici si aveti un pic de timp liber. Incepeti prin a steriliza borcanele. Cand sunt putine eu pun borcanele ude dar bine scuturate in cuptorul cu microunde si le las 1 minut pe putere medie si 1 minut pe putere maxima. In fiecare borcan se pun seminte de mustar, boabe de piper, marar, o jumatate de frunza de dafin, feliute de chilli cate socotiti apoi coaja de pepene scursa.
Se prepara solutia de marinare din apa si otet in proportia de 1 la 4 - mai gustati si voi. Sare se da cam o lingura la litru si zahar cam tot atat, poate ceva mai putin. Se aduce la fiert, se pun o parte din condimentele pe care nu le-ati introdus in borcane. Eu am pus o ceapa taiata felii, 5-6 fire de cimbru uscat, doua frunze de dafin, o frunza de telina, 10 seminte de coriandru si 3 boabe de enibahar sparte. Dupa ce da un clocot se lasa sa infuzeze 10 minute, se strecoara si se toarna peste coaja de pepene din borcane.
.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-168-13109093868848.jpg
.

Se infileteaza capacele, se verifica etanseitatea rasturnand borcanele cu capacul in jos. Se sterilizeaza la bain-marie douazeci de minute din momentul fierberii, apoi se acopera cu oarece textile si se lasa sa se raceasca foarte incet. Se depoziteaza in camara.
Eu voi sacrifica un borcanel, il voi cerceta din doua in doua zile si va voi spune in cat timp sunt gata de servit.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#113 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 July 2011 - 04:20 PM

Puse de bubulet in persuana'.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-405-13109123979865.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-405-13109124079277.jpg

#114 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 18 July 2011 - 05:47 AM

Struguri murati (Maya stie deja ce vorbesc :) )
si separat
Prune murate


Exceptand fazele cu curatatul de coaja - aici se elimina cat de cat doar coditele fructelor - si lasatul peste noapte in frigider - tot ne-necesar si el, se procedeaza ca in reteta de mai la deal - Coaja de pepene verde murata

Hai lelita in deal la vie!
Hai lelita, hai lelita, hai!
Sa culegem razachie
.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-168-13109606115445.jpg
.
Ochiii lui Dobrin ... aaa ...Sauron
.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-168-13109606280173.jpg
.


Poze mai vechi

Nu curatati prunele de os -_- raman mai ferme. La struguri, doar daca aveti placere :blush:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#115 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 July 2011 - 02:12 PM

mie prunele murate nu mi-au placut. alea in otet au fost mai bune, parca.

am niste castraveti excedentari, ia sa pun si eu un borcan mic!

edit: gata, am prestat!

#116 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 July 2011 - 12:59 PM

S-a facut fasolea verde(pastai).Am pus si trei borcane la murat.Le-am oparit 3 minute, le-am "blocat" in apa rece, le-am zvantat si indesat in borcane cu usturoi, seminte de marar si dafin, marar si cimbru.

1 litru si jumatate de apa, 250 ml otet, 1 lingura sare, 100 gr zahar, in clocot si turnat peste pastai.

Revin cu poza si cu rezultat cand or fi gata!

#117 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 July 2011 - 08:47 AM

Un zucchinel nu a fugit suficient de repede.
L-am prins! :hug:
.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-168-13113172422582.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#118 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 July 2011 - 11:28 AM

Varza murata de vara
.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-168-13114131425124.jpg
.

Iei o varza mare si indesata. Si un ardei gras. O toci cat poti mai bine. La fel faci si cu ardeiul. Ai nevoie de oala de 10 litri sau o copaie. Framanti varza cu un pumn de sare grunjoasa neiodata. Bagi o maturica de cimbru uscat intr-o punga si freci bine, apoi condimentezi varza cu măcinişul de cimbru din punga. Indoi cotoarele de cimbru si le legi cu ata impreuna cu cateva bete de cimbru cu palaria pe cap si le ţâpi in varza. Indesi varza intr-un borcan presand bine. Isi lasa singura apa de care are nevoie. Acoperi borcanul cu o farfurioara sau il legi la gura cu tifon. Il pui in geam, la soare de sa-si faca rânză si vecinii.
Si pleci de-acolo. :)
Te intorci peste cateva zile cand varza e murata si muiata.
O pui in borcane mai mici si o ti in frigider.

Si vreau sa incerc sa fac si Kimchi vara asta.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#119 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 23 July 2011 - 12:03 PM

Maestre, si matale faci kimchi?
Poate schimbam ceva retete :tongue3:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#120 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 23 July 2011 - 12:19 PM

la mine in familie nu mananca niimeni muraturi. nici nu ma gandesc sa fac, cumpar un borcan si imi ajunge pt mine.
kimchi asta ma intriga dar...cum am zis...doar pt mine? nu am mancat niciodata, nu stiu cum e

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi