Cat despre motivul infectiei, nici pe departe nu este stressul. Eu m-am simtit foarte foarte rau si asta de multe luni incoace. Cum am mai spus, am avut cateva nopti in care am zis "Pa lume". Am tot fost la analize, m-au masurat si tot facut ultrasunete, plus gastroendoscopie ca eu eram convinsa ca am dat naiba in ulcer. Dar eu ieseam mereu sanatoasa.

Se pare ca, cel mai probabil, m-am infectat cu HAV in scoala. Spre deosebire de ceilalti virusi, responsbali pentru B si C, care se transmit prin saliva, contact sexual si sange, HAV se transmite prin contact normal. Sursele cele mai probabile sunt legume nespalate corespunzator, apa infestata, mediul neigienic si toaleta. Avand in vedere ca lucrez intr-o institutie publica unde se perinda multi oameni si mai ales oameni care calatoresc peste tot in lume nu e exclus sa il fi contactat acolo.
Insa o sursa foarte frecventa de HAV sunt fructele de mare, in special cele cu carapace. Eu am fost in Franta anul trecut si am facut un festin intreg cu animalute de mare de tot felul...proaspata scoase din mare. Am mancat si stridii scoase din mare, pe loc. In orice caz virusul este eradicat in Europa de Vest si este foarte improbabil sa te imbolnavesti aici. Regiunea suspectata este Eurpa de sud-est. Iar eu nu am fost in tara de aproape 4 ani...
Ce ma nelinisteste e ca doctorul m-a pus intai pe repaos si trebuie sa revin in doua saptamani sa facem iar analizele. Apoi a adaugat: daca valorile nu scad...e posibil sa fie un virus de alt tip.
Asadar, tre sa astept doar. Hm...Mi-am luat Bärlapptee si incep o cura cu el. Mancare sanatoasa si somn de voie. Dar la cafea imi este enorm de greu sa renunt. Tu ai spus ca bei multa cafea, eu beau maxim doua pe zi. Tu cate bei?