Any_annette pentru inceput eu totusi iti recomand achizitonarea urmatoarelor produse:
1. Planator (fara el nu ai cum sa ai un aspect intins si asezat al pastei, doar daca eventual vei lasa pasta foarte groasa dar nici asa nu-ti garantez ca va avea un aspect ingrijit si asezat pasta)
2. WILTON CUTTER/EMBOSSER e roata de tai pasta si are 3 modele: zimtata, normala si una in valuri (te ajuta sa iti faci diverse margini la tort si asta pentru ca la inceput nu prea ies marginile prea bine, poti taia pentru funda, poti taia pasta sa faci trandafiri stilizati- eu zic ca are mai multe intrebuintari ustensila asta)
3. Colorantii gel daca ii pui in cantitate mare iti strica consistenta pastei.
Cu colorantii praf culorile pastei vor iesi mult mai intense dar e necesar sa-ti iei tragakantul praf pentru a da elasticitate pastei altfel nu o vei putea intinde.
PS: Parere personala: arata mult mai elegant tortul alb si cu decorul colorat, nu de alta dar daca paste de pe tort va avea o culoare intensa decorul va fi ca inexistent (sfatul asta l-am primit de la Floare de colt)
4. Poti sa-ti iei alb sidef sau argintiu (asta in cazul in care iti plac torturile cu o tenta putin mai sclipicioasa. Alb sidef nu e tare sclipicios, da o nota de ..."ceva".
5. Pentru ustensilele pentru decoratiuni depinde foarte mult ce tip de decor doresti sa faci (genul ma refer).
a. Pt flori exista: produsele JEM SI JEM VEINERS si le gasesti la Flower & Leaf Cutters Plastic...mie personal mi se par mai finisate pe margine...desi nu am acest fel de decupatoare. Astfel nu stai si bibilesti ridurile frunzei si venele florilor si bla bla.
Sau exista deja din silicon facuta floarea si e calea cea mai simpla dar e investitia mai mare si se numesc produse FIRST IMPRESSION (FI MOLDS), DECOFLEX sau KAREN DAVIES.EX: JEM Floral Scrolls and Trims Cutter (florile au deja striatiile necesare...dai un ban dar stii ca stai in fata
)
b.Betisoarele pentru a da detalii decorului, sunt esentiale dpmdv. Fii atenta pentru ca exista si mari si mici (decoruri minuscule: fata, flori mici...etc) denumite JEM TOOL sau WILTON MODELING TOOLS, NEW MODELLING TOOLS, FMM TOOLS sau PME MINIATURE TOOLS. Aici recomand sa te uiti ce contine setul sau eventual ti le iei pe bucata deoarece fiecare ustensila o poti folosi la mai multe decoruri. Ex: un betisor de asta are forma de scoica si am vazut la unele torturi ca imprima aceasta scoica pe o bucata de pasta pusa sub forma de snur in jurul tortului si pot spune ca arata foarte bine.
c. WILTON ROLL & CUT MAT - e o foaie de plastic parca mare care are dimensiunile torturilor rotunde si si masuri pe margine:nu murdaresti toata mobila si se curata foarte usor...e mai usor daca o ai.
d. spatula WILTON COMFORT GRIP SPATULA
e. taietor blat FMProfessional cake lever
f. ridicator blat WILTON CAKE LIFTER (eu am de la tcm si nu sctric astfel marginile la tort)
g. uscator flori FMM FLOWER DRYING STAND
h. facalet din silicon, plastic PME PLASTIC ROLLING PIN, SMOOTH (e denumirea ce am gasit-o eu dar sunt si alte tipuri) nu ti se lipeste pasta de el
6. Cuttere
a. FLUTURASI - il gasesti la Plunger Cutters: BUTTERFLY PLUNGER CUTTER
b. Scula cu care tai fasii chiar cu modele pe margine si in loc sa te chinui cu liniar cu tampenii cu asta ai intins pasta si ai taiat. Il gasesti la Edge Cutter: WILTON RIBBON CUTTER & EMBROSSER sau FMM MULTI RIBBON CUUTER - varianta mai simplista
c. La Patchwork Cutters: esti o doamna pentru ca vii cu forma de metal si numai apesi pe pasta si iese forma...investitie mare si sunt doar pe tipuri de flori. Astea merg mult pe lateralele tortului...merge si sus evident insa va fi ne-3D tortul
. Gasesti forme pt fluturi pentru romburi, porumbei PATCHWORK CUTTER BRICKWORK EMBROSSER - e modelul de caramizi, cos de pe lateralul torturilor. SUnt folositoare zic eu
d. Tappit Cutter sunt decupatoarele de litere si cifre, ex: JEM CUTTER SET, TEXT EMBOSSER SET...daca ai scris frumos te-ai lipsit de o investitie
4. Iti trebuie cerc sau patrat pentru lasat tortul la rece. sa fii atenta de inaltimea lui le gasesti la Baking Rands: ADJUSTABLE BAKING RING.
Ce anume sa NU iei e acel pistol de SUGARCRAFT GUN INCL. DISC. SET.
PS: daca nu ai inteles ce am explicat intreaba-ma.Apropo iei denumirea data in engleza si te uiti pe google image ca sa ai idee cum arata produsul.