Forum Culinar: Tehnici si ustensile(sau inlocuitori)-pt decorat torturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tehnici si ustensile(sau inlocuitori)-pt decorat torturi

#241 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 01 February 2012 - 01:46 PM

Vezi postareaany_annette, la 01 February 2012 - 01:40 PM, a spus:

Buna fetelor!
N-am facut niciodata un tort acoperit in pasta de zahar, tort decorativ, etc.
De ce instrumente (indispensabile) am nevoie la inceput pentru a decora un tort?

Care e colorantul cel mai indicat pentru pasta de zahar? Lichid sau in pulvere?

Multumesc mult de tot.


O reteta buna de pasta, un facalet si ...indemanare.Eu folosesc pentru colorare gel wilton.Pentru restul , poti improviza...
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#242 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 February 2012 - 01:57 PM

Vezi postareasce76, la 01 February 2012 - 01:46 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 01 February 2012 - 01:40 PM, a spus:

Buna fetelor!
N-am facut niciodata un tort acoperit in pasta de zahar, tort decorativ, etc.
De ce instrumente (indispensabile) am nevoie la inceput pentru a decora un tort?

Care e colorantul cel mai indicat pentru pasta de zahar? Lichid sau in pulvere?

Multumesc mult de tot.


O reteta buna de pasta, un facalet si ...indemanare.Eu folosesc pentru colorare gel wilton.Pentru restul , poti improviza...


Nu stiu cata indemanare am pentru a face asa ceva, insa ma atrage foarte mult.
Ma refeream la ustensile de genul aleia cu care imbini pasta de zahar sa nu se vada ca sunt 2 bucati imbinate de ex. Cum faci fara?

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13280974306534.jpg

#243 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 01 February 2012 - 02:02 PM

"Scula"asta este doar pentru nivelare si pentru a scoate aerul de sub foaia de zahar.Eu nu o am...Cu siguranta, fara scule, aspectul este mai....amator, dar tot frumos.
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#244 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 February 2012 - 02:04 PM

Vezi postareasce76, la 01 February 2012 - 02:02 PM, a spus:

"Scula"asta este doar pentru nivelare si pentru a scoate aerul de sub foaia de zahar.Eu nu o am...Cu siguranta, fara scule, aspectul este mai....amator, dar tot frumos.


Merci mult :floare: , o sa studiez cu atentie inainte de a ma apuca.
Va tin la curent :71: .

#245 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 01 February 2012 - 02:10 PM

Te-astept.Daca mai apare ceva, hai aici si intreaba.Poate apar si fete mai experimentate, ca eu nu prea pot sa ma laud cu ...experienta. :floare:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#246 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 February 2012 - 02:25 PM

Vezi postareasce76, la 01 February 2012 - 02:10 PM, a spus:

Te-astept.Daca mai apare ceva, hai aici si intreaba.Poate apar si fete mai experimentate, ca eu nu prea pot sa ma laud cu ...experienta. :floare:


Multumesc mult, am incercat sa ma uit la topicul cu torturi, dar nu am reusit, sunt prea mari pozele si merge foarte greu.

#247 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 02 February 2012 - 03:57 AM

Any_annette pentru inceput eu totusi iti recomand achizitonarea urmatoarelor produse:

1. Planator (fara el nu ai cum sa ai un aspect intins si asezat al pastei, doar daca eventual vei lasa pasta foarte groasa dar nici asa nu-ti garantez ca va avea un aspect ingrijit si asezat pasta)

2. WILTON CUTTER/EMBOSSER e roata de tai pasta si are 3 modele: zimtata, normala si una in valuri (te ajuta sa iti faci diverse margini la tort si asta pentru ca la inceput nu prea ies marginile prea bine, poti taia pentru funda, poti taia pasta sa faci trandafiri stilizati- eu zic ca are mai multe intrebuintari ustensila asta)

3. Colorantii gel daca ii pui in cantitate mare iti strica consistenta pastei.
Cu colorantii praf culorile pastei vor iesi mult mai intense dar e necesar sa-ti iei tragakantul praf pentru a da elasticitate pastei altfel nu o vei putea intinde.
PS: Parere personala: arata mult mai elegant tortul alb si cu decorul colorat, nu de alta dar daca paste de pe tort va avea o culoare intensa decorul va fi ca inexistent (sfatul asta l-am primit de la Floare de colt)

4. Poti sa-ti iei alb sidef sau argintiu (asta in cazul in care iti plac torturile cu o tenta putin mai sclipicioasa. Alb sidef nu e tare sclipicios, da o nota de ..."ceva".

5. Pentru ustensilele pentru decoratiuni depinde foarte mult ce tip de decor doresti sa faci (genul ma refer).

a. Pt flori exista: produsele JEM SI JEM VEINERS si le gasesti la Flower & Leaf Cutters Plastic...mie personal mi se par mai finisate pe margine...desi nu am acest fel de decupatoare. Astfel nu stai si bibilesti ridurile frunzei si venele florilor si bla bla.
Sau exista deja din silicon facuta floarea si e calea cea mai simpla dar e investitia mai mare si se numesc produse FIRST IMPRESSION (FI MOLDS), DECOFLEX sau KAREN DAVIES.EX: JEM Floral Scrolls and Trims Cutter (florile au deja striatiile necesare...dai un ban dar stii ca stai in fata :occasion14:)

b.Betisoarele pentru a da detalii decorului, sunt esentiale dpmdv. Fii atenta pentru ca exista si mari si mici (decoruri minuscule: fata, flori mici...etc) denumite JEM TOOL sau WILTON MODELING TOOLS, NEW MODELLING TOOLS, FMM TOOLS sau PME MINIATURE TOOLS. Aici recomand sa te uiti ce contine setul sau eventual ti le iei pe bucata deoarece fiecare ustensila o poti folosi la mai multe decoruri. Ex: un betisor de asta are forma de scoica si am vazut la unele torturi ca imprima aceasta scoica pe o bucata de pasta pusa sub forma de snur in jurul tortului si pot spune ca arata foarte bine.

c. WILTON ROLL & CUT MAT - e o foaie de plastic parca mare care are dimensiunile torturilor rotunde si si masuri pe margine:nu murdaresti toata mobila si se curata foarte usor...e mai usor daca o ai.

d. spatula WILTON COMFORT GRIP SPATULA

e. taietor blat FMProfessional cake lever

f. ridicator blat WILTON CAKE LIFTER (eu am de la tcm si nu sctric astfel marginile la tort)

g. uscator flori FMM FLOWER DRYING STAND

h. facalet din silicon, plastic PME PLASTIC ROLLING PIN, SMOOTH (e denumirea ce am gasit-o eu dar sunt si alte tipuri) nu ti se lipeste pasta de el

6. Cuttere
a. FLUTURASI - il gasesti la Plunger Cutters: BUTTERFLY PLUNGER CUTTER

b. Scula cu care tai fasii chiar cu modele pe margine si in loc sa te chinui cu liniar cu tampenii cu asta ai intins pasta si ai taiat. Il gasesti la Edge Cutter: WILTON RIBBON CUTTER & EMBROSSER sau FMM MULTI RIBBON CUUTER - varianta mai simplista

c. La Patchwork Cutters: esti o doamna pentru ca vii cu forma de metal si numai apesi pe pasta si iese forma...investitie mare si sunt doar pe tipuri de flori. Astea merg mult pe lateralele tortului...merge si sus evident insa va fi ne-3D tortul :salut:. Gasesti forme pt fluturi pentru romburi, porumbei PATCHWORK CUTTER BRICKWORK EMBROSSER - e modelul de caramizi, cos de pe lateralul torturilor. SUnt folositoare zic eu

d. Tappit Cutter sunt decupatoarele de litere si cifre, ex: JEM CUTTER SET, TEXT EMBOSSER SET...daca ai scris frumos te-ai lipsit de o investitie

4. Iti trebuie cerc sau patrat pentru lasat tortul la rece. sa fii atenta de inaltimea lui le gasesti la Baking Rands: ADJUSTABLE BAKING RING.

Ce anume sa NU iei e acel pistol de SUGARCRAFT GUN INCL. DISC. SET.

PS: daca nu ai inteles ce am explicat intreaba-ma.Apropo iei denumirea data in engleza si te uiti pe google image ca sa ai idee cum arata produsul.

#248 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 02 February 2012 - 08:03 AM

Vezi postareaany_annette, la 01 February 2012 - 02:04 PM, a spus:

o sa studiez cu atentie inainte de a ma apuca.
Va tin la curent :occasion14: .



Any, ce surprize ne pregatesti iar? :salut:
fiica dacilor

#249 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 February 2012 - 11:48 AM

Vezi postareayoyo, la 02 February 2012 - 03:57 AM, a spus:

Any_annette pentru inceput eu totusi iti recomand achizitonarea urmatoarelor produse:

1. Planator (fara el nu ai cum sa ai un aspect intins si asezat al pastei, doar daca eventual vei lasa pasta foarte groasa dar nici asa nu-ti garantez ca va avea un aspect ingrijit si asezat pasta)

2. WILTON CUTTER/EMBOSSER e roata de tai pasta si are 3 modele: zimtata, normala si una in valuri (te ajuta sa iti faci diverse margini la tort si asta pentru ca la inceput nu prea ies marginile prea bine, poti taia pentru funda, poti taia pasta sa faci trandafiri stilizati- eu zic ca are mai multe intrebuintari ustensila asta)

3. Colorantii gel daca ii pui in cantitate mare iti strica consistenta pastei.
Cu colorantii praf culorile pastei vor iesi mult mai intense dar e necesar sa-ti iei tragakantul praf pentru a da elasticitate pastei altfel nu o vei putea intinde.
PS: Parere personala: arata mult mai elegant tortul alb si cu decorul colorat, nu de alta dar daca paste de pe tort va avea o culoare intensa decorul va fi ca inexistent (sfatul asta l-am primit de la Floare de colt)

4. Poti sa-ti iei alb sidef sau argintiu (asta in cazul in care iti plac torturile cu o tenta putin mai sclipicioasa. Alb sidef nu e tare sclipicios, da o nota de ..."ceva".

5. Pentru ustensilele pentru decoratiuni depinde foarte mult ce tip de decor doresti sa faci (genul ma refer).

a. Pt flori exista: produsele JEM SI JEM VEINERS si le gasesti la Flower & Leaf Cutters Plastic...mie personal mi se par mai finisate pe margine...desi nu am acest fel de decupatoare. Astfel nu stai si bibilesti ridurile frunzei si venele florilor si bla bla.
Sau exista deja din silicon facuta floarea si e calea cea mai simpla dar e investitia mai mare si se numesc produse FIRST IMPRESSION (FI MOLDS), DECOFLEX sau KAREN DAVIES.EX: JEM Floral Scrolls and Trims Cutter (florile au deja striatiile necesare...dai un ban dar stii ca stai in fata :D)

b.Betisoarele pentru a da detalii decorului, sunt esentiale dpmdv. Fii atenta pentru ca exista si mari si mici (decoruri minuscule: fata, flori mici...etc) denumite JEM TOOL sau WILTON MODELING TOOLS, NEW MODELLING TOOLS, FMM TOOLS sau PME MINIATURE TOOLS. Aici recomand sa te uiti ce contine setul sau eventual ti le iei pe bucata deoarece fiecare ustensila o poti folosi la mai multe decoruri. Ex: un betisor de asta are forma de scoica si am vazut la unele torturi ca imprima aceasta scoica pe o bucata de pasta pusa sub forma de snur in jurul tortului si pot spune ca arata foarte bine.

c. WILTON ROLL & CUT MAT - e o foaie de plastic parca mare care are dimensiunile torturilor rotunde si si masuri pe margine:nu murdaresti toata mobila si se curata foarte usor...e mai usor daca o ai.

d. spatula WILTON COMFORT GRIP SPATULA

e. taietor blat FMProfessional cake lever

f. ridicator blat WILTON CAKE LIFTER (eu am de la tcm si nu sctric astfel marginile la tort)

g. uscator flori FMM FLOWER DRYING STAND

h. facalet din silicon, plastic PME PLASTIC ROLLING PIN, SMOOTH (e denumirea ce am gasit-o eu dar sunt si alte tipuri) nu ti se lipeste pasta de el

6. Cuttere
a. FLUTURASI - il gasesti la Plunger Cutters: BUTTERFLY PLUNGER CUTTER

b. Scula cu care tai fasii chiar cu modele pe margine si in loc sa te chinui cu liniar cu tampenii cu asta ai intins pasta si ai taiat. Il gasesti la Edge Cutter: WILTON RIBBON CUTTER & EMBROSSER sau FMM MULTI RIBBON CUUTER - varianta mai simplista

c. La Patchwork Cutters: esti o doamna pentru ca vii cu forma de metal si numai apesi pe pasta si iese forma...investitie mare si sunt doar pe tipuri de flori. Astea merg mult pe lateralele tortului...merge si sus evident insa va fi ne-3D tortul :P. Gasesti forme pt fluturi pentru romburi, porumbei PATCHWORK CUTTER BRICKWORK EMBROSSER - e modelul de caramizi, cos de pe lateralul torturilor. SUnt folositoare zic eu

d. Tappit Cutter sunt decupatoarele de litere si cifre, ex: JEM CUTTER SET, TEXT EMBOSSER SET...daca ai scris frumos te-ai lipsit de o investitie

4. Iti trebuie cerc sau patrat pentru lasat tortul la rece. sa fii atenta de inaltimea lui le gasesti la Baking Rands: ADJUSTABLE BAKING RING.

Ce anume sa NU iei e acel pistol de SUGARCRAFT GUN INCL. DISC. SET.

PS: daca nu ai inteles ce am explicat intreaba-ma.Apropo iei denumirea data in engleza si te uiti pe google image ca sa ai idee cum arata produsul.



Yoyo multumesc tare tare mult :D , ai fost foarte explicita.
Am citit tot cu atentie, acum o sa le iau pe rand unul cate unul.
Pistolul de care zici tu sa nu iau, e ala care face snururi?
Inca o data iti multumesc, ma apuc de studiat :D :notworthy: !


Vezi postareabristena, la 02 February 2012 - 08:03 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 01 February 2012 - 02:04 PM, a spus:

o sa studiez cu atentie inainte de a ma apuca.
Va tin la curent :71: .



Any, ce surprize ne pregatesti iar? :)


Nu vreau sa fac surprize la nivel inalt, vreau sa ma surprind pe mine in primul rand :D !

#250 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 02 February 2012 - 12:09 PM

spor la treaba :notworthy:
fiica dacilor

#251 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 February 2012 - 04:38 PM

Vezi postareabristena, la 02 February 2012 - 12:09 PM, a spus:

spor la treaba :tongue3:


Multumesc mult, nu m-apuc pana n-am tot ce-mi trebuie :rolleyes: !

#252 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 03 February 2012 - 02:22 AM

Asa este pistolul face snur sub diverse forme si tare subtiri. Ideea e ca pasta de zahar a lui Adriana nu are o consistenta tare moale sa poata iesi prin gaura pistolului si dai la manivela de te saturi pentru max 10 cm de snur cand colo ar trebui sa faci mult snur din toata cantitatea de pasta ce incape in pistol.

Apropo eu zic ca poti sa incepi sa faci tort sau pasta\, ca sa-ti obisnuiesti mana.\
Pasta daca e facuta si neutilizata toata o pui intr-o punga si o tii intr-un dulap. daca atunci cand doresti sa o utilizezi e intarita putin (adica te chinui sa o framanti) o pui in micro pentru cateva secunde (max.10) aici eu adaug si putin ulei, daca ai posibilitatea sa-ti iei crisco e si mai bine ca e o grasime vegetala parca care da elasticitate pastei.

Apropo sa-ti iei urmatoarele produse tare importante:
- esenta de migdale (pt a adauga la pasta asta ca sa aibe putina tenta de marcipan :sleepy1:)
- esenta de migdale care are alcool in compozitie http://www.realmag.r...dale+38+ml.html (sticlele astea au divers procentaj de alcool aduagat, care sticla are cel mai mult ala e mai bun) - asta il vei folosi la diluarea culorantilor gel sau praf pentru colorarea decorurilor
- coloranti poti sa-ti iei din supermarket din aceea gel (poti colora pasta cu ei)
- praf tylose pe care il poti folosi la pasta pt a-i conferi elasticitate si poti sa-ti faci si lipici din el (ca sa lipesti orice decoratiune de tort) sau lipici special destinat pentru asa ceva
- carioci alimentare (parca asa se numesc) le gasesti la magazine cu jucarii si pentru ca sunt facute pe baza de apa sunt non-toxice si le poti folosi la decoratiuni
- daca doresti sa lucrezi cu icing poti sa-ti iei si cream of tartar (confera statura royalului)
- amidon sa-ti mai iei
- tavi care au marginile detasabile (iti este mai usor sa lucrezi cu ele)
- folie teflonata (eu mi-am cumparat-o de la Lidl) nu se prinde nimic de ea. Inlocuieste hartia cerata doar ca aceasta o poti folosi de cateva sute de ori


PS: daca imi mai aduc aminte mai scriu

#253 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2012 - 11:24 AM

Vezi postareayoyo, la 03 February 2012 - 02:22 AM, a spus:

Asa este pistolul face snur sub diverse forme si tare subtiri. Ideea e ca pasta de zahar a lui Adriana nu are o consistenta tare moale sa poata iesi prin gaura pistolului si dai la manivela de te saturi pentru max 10 cm de snur cand colo ar trebui sa faci mult snur din toata cantitatea de pasta ce incape in pistol.

Apropo eu zic ca poti sa incepi sa faci tort sau pasta\, ca sa-ti obisnuiesti mana.\
Pasta daca e facuta si neutilizata toata o pui intr-o punga si o tii intr-un dulap. daca atunci cand doresti sa o utilizezi e intarita putin (adica te chinui sa o framanti) o pui in micro pentru cateva secunde (max.10) aici eu adaug si putin ulei, daca ai posibilitatea sa-ti iei crisco e si mai bine ca e o grasime vegetala parca care da elasticitate pastei.

Apropo sa-ti iei urmatoarele produse tare importante:
- esenta de migdale (pt a adauga la pasta asta ca sa aibe putina tenta de marcipan :hungry:)
- esenta de migdale care are alcool in compozitie http://www.realmag.r...dale+38+ml.html (sticlele astea au divers procentaj de alcool aduagat, care sticla are cel mai mult ala e mai bun) - asta il vei folosi la diluarea culorantilor gel sau praf pentru colorarea decorurilor
- coloranti poti sa-ti iei din supermarket din aceea gel (poti colora pasta cu ei)
- praf tylose pe care il poti folosi la pasta pt a-i conferi elasticitate si poti sa-ti faci si lipici din el (ca sa lipesti orice decoratiune de tort) sau lipici special destinat pentru asa ceva
- carioci alimentare (parca asa se numesc) le gasesti la magazine cu jucarii si pentru ca sunt facute pe baza de apa sunt non-toxice si le poti folosi la decoratiuni
- daca doresti sa lucrezi cu icing poti sa-ti iei si cream of tartar (confera statura royalului)
- amidon sa-ti mai iei
- tavi care au marginile detasabile (iti este mai usor sa lucrezi cu ele)
- folie teflonata (eu mi-am cumparat-o de la Lidl) nu se prinde nimic de ea. Inlocuieste hartia cerata doar ca aceasta o poti folosi de cateva sute de ori


PS: daca imi mai aduc aminte mai scriu



Nici nu stii cat de utile imi sunt sfaturile tale :toothy6: .
De carioci nu stiu ce sa zic, mie imi plac torturile mai "curate" .
Mi-ar placea sa invat sa fac royal icing, mi se scurg ochii uitandu-ma la torturile lucrate asa.
Daca-ti mai aduci aminte ceva, cu mare drag astept :toothy9; !

#254 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 03 February 2012 - 02:00 PM

- Cariocile le poti folosi daca doresti sa scrii pe tort (ex: la multi ani) daca ai nevoie sa faci ochisoru, sa dai detalii decorului =))
- instrument de taiat in foi blatul, eu de la zenker mi-am luat insa iti recomand sa il iei cu 2 fire, adica sa ai 2 nivele pentru ca astfel te ajuta sa-ti faci 3 foi instant si egale.
- spatula pentru intins crema intre blaturi si pentru finisarea tortului cu unt
trebuie sa fii atenta ca daca doresti pt intins crema in tava mai ales rotunda nu vei putea sa o intinzi cu o spatula mare, lunga. E important sa ai o spatula pt finisarea untului, restul nu e un "must have"
- posh cu duiuri, acum aici depinde ce zahar vei folosi la royal pentru ca daca nu e macinat foarte tare nu-ti va iesi prin duiul cel mai mic 00 (nu stiu daca asta e numarul cel mai mic).

PS: nu mai folosi "Raspuns=Quote (nu stiu cum scrie la tine)" mai ales la un raspuns lung si scris exact inainte de a da tu raspuns.

Si asta pentru ca umple pagina cu o postare de minim 2 ori =)) si rulez scroll-ul de la mouse de i se slabeste arcu (de o avea). Si de mi se strica mouse-ul la cat folosesc scroll-ul =)) te pun la plata :blush: (spre ca intelegi de gluma)....ma si gandesc cate un tort cu mouse-uri zi de zi =)))

#255 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2012 - 02:08 PM

Am inteles :blush: !

M-am apucat de studiat preturile si de unde imi convine sa iau uneltele. Am gasit cate ceva interesant.
Zahar se poate folosi din ala cumparat? Are si ceva amidon in el.

#256 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 03 February 2012 - 02:23 PM

Parca tu stai in Italia, intreab-o pe Adriana care zahar praf e cel mai fin.

Eu zaharul il cumpar din acela normal.
Uite citeste aici http://artaculinara....33 la postul #7831 legat de executia pastei de zahar.

Pasta de zahar nu necesita amidon, pentru ca strici elasticitatea pastei.
De ex eu cand o intind pe masa ca sa o pun pe tort presar zahar praf nu amidon si asta pentru ca daca as pune mult amidon si apoi ar trebui sa o intind din nou pt ca poate so fi rupt sau stiu eu ce motiv intrand asa mult amidon in ea o va strica si apoi pot sa o arunc.

#257 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2012 - 02:29 PM

Nu ziceam sa pun amidon, doar ca zaharul pudra din comert contine si ceva amidon, e-adevarat in procent foarte foart mic.

#258 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 03 February 2012 - 06:40 PM

Nu are nici o problema daca are putin in compozitie.
Insa cand lucrezi pasta incerca sa nu folosesti mult amidon ca ti-o strica, e adevarat ca daca are mult amidon in compizitie devine mai repede tare dar si mai casanta.

#259 Useril este offline   yrynuka 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 09-February 12

Postat 09 February 2012 - 03:34 PM

Vezi postareasce76, la 20 January 2012 - 09:52 AM, a spus:

Vezi postareaFloryn, la 20 January 2012 - 04:15 AM, a spus:

Buna tuturor!!! Sunt nou pe aici si as avea o intrebare pentru persoanele care sunt din Cluj-Napoca. Unde as putea gasi coloranti alimentari si diferite forme si ustensile pentru cofetarie(decupaje, figurine, litere, tot felu de accesori? (doar in Cluj)!!! Va multumesc anticipat! :lol:

On LINE , asa cum ti s-a spus, sau decupatoare mai gesesti in Gherla, la"rusi", forme de copt din silicon, la mag.chinezesc, din autogara, coloranti, mai pastelati(lichid), in Kaufland, ieftini si destul de O.K.

buna fetelor! felicitari pt tot ce ati postat aici si pt toatel minunile care ies din mainile voastre. azi am descoperit acest forum si am ramas placut surprinsa.
am si eu o intrebare. de unde va procutati pasta de modelat pt torturi? in kaufland nu am gasit colorant bun. am luat colorant si nici macar nu coloreaza. absolut deloc.

#260 Useril este offline   paulll12 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 02-March 12

Postat 02 March 2012 - 01:05 AM

buna!
Si la trandafirii din zahar praf trebuie amidon? ma refer la acei trandafiri facuti din zahar normal si macinat, ca stiu ca cel gata macinat (zaharul praf din comert) contine deja amidon; si cat anume? ce cantitate trebuie pusa de amidon la cata cantitate de zahar?
multumesc frumos.

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi