Forum Culinar: Tehnici si ustensile(sau inlocuitori)-pt decorat torturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tehnici si ustensile(sau inlocuitori)-pt decorat torturi

#281 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 09 April 2012 - 06:25 PM

Doar ce mi-am luat inelul de inox pt. taiat torturi.
SI l-am prins si la reducere, de la 80 la 60 lei :) :)
Acum...sper sa ma descurc eu cu el :D

#282 Useril este offline   nicoletta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 09-April 12
  • Locationiasi

Postat 20 April 2012 - 12:27 PM

am descoperit acest site intamplator cautand,defapt ustensile pt.torturi.a fost uimitor cate am putut descoperi si chiar unele idei le-am pus in practica.Imi place sa fac torturi dar nu sunt atat de profesionista ca Natasha,spre exemplu.Va multumesc tuturor pt. idei si sper sa ajung si eu macar pe jumatate cat faceti voi.

#283 Useril este offline   nicoletta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 09-April 12
  • Locationiasi

Postat 20 April 2012 - 10:33 PM

Vezi postareayrynuka, la 09 February 2012 - 03:34 PM, a spus:

Vezi postareasce76, la 20 January 2012 - 09:52 AM, a spus:

Vezi postareaFloryn, la 20 January 2012 - 04:15 AM, a spus:

Buna tuturor!!! Sunt nou pe aici si as avea o intrebare pentru persoanele care sunt din Cluj-Napoca. Unde as putea gasi coloranti alimentari si diferite forme si ustensile pentru cofetarie(decupaje, figurine, litere, tot felu de accesori? (doar in Cluj)!!! Va multumesc anticipat! :)

On LINE , asa cum ti s-a spus, sau decupatoare mai gesesti in Gherla, la"rusi", forme de copt din silicon, la mag.chinezesc, din autogara, coloranti, mai pastelati(lichid), in Kaufland, ieftini si destul de O.K.

buna fetelor! felicitari pt tot ce ati postat aici si pt toatel minunile care ies din mainile voastre. azi am descoperit acest forum si am ramas placut surprinsa.
am si eu o intrebare. de unde va procutati pasta de modelat pt torturi? in kaufland nu am gasit colorant bun. am luat colorant si nici macar nu coloreaza. absolut deloc.


#284 Useril este offline   nicoletta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 09-April 12
  • Locationiasi

Postat 20 April 2012 - 10:37 PM

acum un an in urma colorantii lichizi de la kaufland,erau foarte buni,dar luna trecuta am cumparat culoarea galbena si nu coloreaza deloc,culoarea este ca si cum ar fi amestecat amidon cu esenta galbena,iar la rosu e roze deja si nu e buna singura care a ramas e albastru

#285 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 21 April 2012 - 09:19 AM

Vezi postareanicoletta, la 20 April 2012 - 10:37 PM, a spus:

acum un an in urma colorantii lichizi de la kaufland,erau foarte buni,dar luna trecuta am cumparat culoarea galbena si nu coloreaza deloc,culoarea este ca si cum ar fi amestecat amidon cu esenta galbena,iar la rosu e roze deja si nu e buna singura care a ramas e albastru

Acum, fata de un an in urma, colorantul din Kauf (colin) este natural, betacaroten. Galbenul coloreaza daca iei mai multe sticlute si le reduci prin fierbere dar va mirosi puternic a morcov.

#286 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 21 April 2012 - 12:51 PM

Vezi postareaNataly, la 22 March 2012 - 11:46 PM, a spus:

Seara buna tuturor!

Am si eu o intrebare, poate are cineva un raspuns pt. mine =))
Mi-am cumparat pt. taiat tortul ce se vede in poza de mai jos (care apropo e de pe net luata; poza, la ea ma refer) dar mi se pare ca nu e bun de nimic.

Imagine postata


Am citit undeva acum catva timp ca exista un fel de inel de inox prin care poti baga lama cutitului si poti taia astfel tortul in parti egale.
Stie cineva despre ce vorbesc si unde as putea gasi asa ceva sa cumpar?


Am si eu nu e bun de nimic

#287 Useril este offline   paulll12 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 02-March 12

Postat 23 April 2012 - 07:54 PM

Buna ziua tuturor,

Revin cu o intrebare:
Ce as putea sa pun sub trandafirii facuti din zahar praf, ca sa nu ajunga direct pe frisca de pe torturi, caz in care s-ar topi si frisca s-ar colora ?

Multumesc frumos!

#288 Useril este offline   lucikutza 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 30-October 11
  • LocationGalati

Postat 24 April 2012 - 08:25 AM

Vezi postareapaulll12, la 23 April 2012 - 07:54 PM, a spus:

Buna ziua tuturor,

Revin cu o intrebare:
Ce as putea sa pun sub trandafirii facuti din zahar praf, ca sa nu ajunga direct pe frisca de pe torturi, caz in care s-ar topi si frisca s-ar colora ?

Multumesc frumos!



Buna ,incearca sa faci suport din ciocolata alba topita si asezi frumos placuta de cioco peste frisca si apoi asezi ornamentele de PDZ pe care le lipesti tot cu cioco topita.
Asa am facut eu cand am avut de facut un tort cu frisca si ornamente din Pdz.
Sper ca iti este de ajutor mesajul meu.o zi buna

#289 Useril este offline   nicoletta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 09-April 12
  • Locationiasi

Postat 24 April 2012 - 12:14 PM

Lucikutza iti multumesc pt ajutorul dat,chiar si eu vroiam sa pun aceiasi intrebare.

#290 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 24 April 2012 - 07:56 PM

Eu am pus si direct pe frisca si spre surprinderea mea nu sa intamplat nimic dar ideea lui luci este ok.
Ia ce am cumparat azi.
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1067-13352901286032.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1067-13352901407082.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1067-1335290149546.jpg

#291 Useril este offline   nicoletta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 09-April 12
  • Locationiasi

Postat 25 April 2012 - 03:32 AM

Marina,spune-ne si noua de unde ai achizitionat asa ceva?

#292 Useril este offline   Cora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 29-January 12
  • LocationIasi

Postat 26 April 2012 - 09:01 AM

Si eu vreau sa stiu.... :toothy6: :rolleyes: Multumim!!!!!!

#293 Useril este offline   nicoletta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 09-April 12
  • Locationiasi

Postat 26 April 2012 - 02:25 PM

Am o rugaminte la voi fetelor ,pentru o incepatoare care face torturi mai rar(acum)sa imi spuneti care sunt instrumentele de baza care nu trebuie sa imi lipseasca in decorarea cu pasta de zahar.Eu pana acum am facut blat simplu de pandispan si cu frisca,dar acum am vazut ce minunatii ati facut voi cu aceasta pasta :notworthy:

#294 Useril este offline   paulll12 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 02-March 12

Postat 26 April 2012 - 11:43 PM

Vezi postarealucikutza, la 24 April 2012 - 08:25 AM, a spus:

Vezi postareapaulll12, la 23 April 2012 - 07:54 PM, a spus:

Buna ziua tuturor,

Revin cu o intrebare:
Ce as putea sa pun sub trandafirii facuti din zahar praf, ca sa nu ajunga direct pe frisca de pe torturi, caz in care s-ar topi si frisca s-ar colora ?

Multumesc frumos!



Buna ,incearca sa faci suport din ciocolata alba topita si asezi frumos placuta de cioco peste frisca si apoi asezi ornamentele de PDZ pe care le lipesti tot cu cioco topita.
Asa am facut eu cand am avut de facut un tort cu frisca si ornamente din Pdz.
Sper ca iti este de ajutor mesajul meu.o zi buna


Multumesc! Da, imi este de mare ajutor! Am sa incerc si asa si mi-a mai zis cineva sa fac (decupez) niste petale din folie de aluminiu si sa le asez dedesubt - o sa incerc ambele variante, prima avand avntajul ca e total comestibil :scratch: - ceea ce de altfel si vreau mai mult sa fie.:floare:

#295 Useril este offline   lucikutza 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 30-October 11
  • LocationGalati

Postat 27 April 2012 - 10:07 AM

Paull Mai poti incerca si fara nimic dedesubt cum a spus si Marina cu conditia sa il prezinti in maximum 2 ore.ca dupa incepe sa se inmoaie Pdz ,dar nu se strica decorul ,doar se inmoaie si cand le mananci sunt gata de mancat ,adica moi :thumleft:) conteaza foarte mult si dimensiunea ornamentelor,cel mic ,mic risti sa se dizolve,insa cel mare se inmoaie putin.


Marina de unde ai luat literele ,si cat de mari sunt ,si cat au costat?Off ce de intrebari in una singura.
Cifre nu au?
Te pup ,de fapt pe toata lumea.o zi buna

#296 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 27 April 2012 - 09:23 PM

[quote name='nicoletta' date='25 April 2012 - 05:32 AM' timestamp='1335317520' post='145408']
Marina,spune-ne si noua de unde ai achizitionat asa ceva?
[/quoor
L-am luat din dragon 12 buc 15 ron

#297 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 27 April 2012 - 09:29 PM

Vezi postareanicoletta, la 26 April 2012 - 02:25 PM, a spus:

Am o rugaminte la voi fetelor ,pentru o incepatoare care face torturi mai rar(acum)sa imi spuneti care sunt instrumentele de baza care nu trebuie sa imi lipseasca in decorarea cu pasta de zahar.Eu pana acum am facut blat simplu de pandispan si cu frisca,dar acum am vazut ce minunatii ati facut voi cu aceasta pasta :rolleyes:


Nicoleta depinde foarte mult de ceea ce vrei sa faci si foarte multe ustensile le poti lua le preturi mici uite iti trimit nr meu de telpe MP si iti dau mai multe informatii utile si de loc scumpe pupici si spor la treaba.

#298 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 27 April 2012 - 09:31 PM

[quote name='lucikutza' date='27 April 2012 - 12:07 PM' timestamp='1335514077' post='145910']
Paull Mai poti incerca si fara nimic dedesubt cum a spus si Marina cu conditia sa il prezinti in maximum 2 ore.ca dupa incepe sa se inmoaie Pdz ,dar nu se strica decorul ,doar se inmoaie si cand le mananci sunt gata de mancat ,adica moi :rolleyes:) conteaza foarte mult si dimensiunea ornamentelor,cel mic ,mic risti sa se dizolve,insa cel mare se inmoaie putin.


Marina de unde ai luat literele ,si cat de mari sunt ,si cat au costat?Off ce de intrebari in una singura.
Cifre nu au?
Te pup ,de fapt pe toata lumea.o zi buna
[/quote
Daca te uiti mai atent sunt acele bratari care se baga literele cu numele dorit deci iti poti da seama ce marime au

#299 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 27 April 2012 - 09:36 PM

Vezi postareaCora, la 26 April 2012 - 09:01 AM, a spus:

Si eu vreau sa stiu.... :Demon: :rolleyes: Multumim!!!!!!

Din Dragon.

#300 Useril este offline   Cora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 29-January 12
  • LocationIasi

Postat 27 April 2012 - 09:51 PM

Vezi postareamarina, la 27 April 2012 - 09:36 PM, a spus:

Vezi postareaCora, la 26 April 2012 - 09:01 AM, a spus:

Si eu vreau sa stiu.... :lol: :love7: Multumim!!!!!!

Din Dragon.

Multumesc, Marina... :D
Sper sa ajung si eu prin Bucuresti sa fac o vizita prin Dragon...

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi