Caut retete de pîine, paste, etc, fara...
#21
Postat 23 September 2011 - 05:11 PM
#22
Postat 23 September 2011 - 05:27 PM
Sorella, daca te intereseaza caut reteta pe forumul italian si ti-o traduc, mie nu-mi place ca e prea nu's cum sa zic, greoaie, dar mie nu-mi plac castanele in dulciuri desi le ador in mincaruri.
Dar Stella mi-a dat alta idee, se pot face din faina de castane gnocchi sau paste normale.
#23
Postat 23 September 2011 - 06:03 PM
Adriana, la 23 September 2011 - 05:27 PM, a spus:
Sorella, daca te intereseaza caut reteta pe forumul italian si ti-o traduc, mie nu-mi place ca e prea nu's cum sa zic, greoaie, dar mie nu-mi plac castanele in dulciuri desi le ador in mincaruri.
Dar Stella mi-a dat alta idee, se pot face din faina de castane gnocchi sau paste normale.
Stella, merci de reteta. Le trec pe toate la catastif, sa vedem ce gasesc si ce pot face.
Sorela, daca e ceva greoi, nu.
Eu urasc castenele, nici nu pot sa-mi închipui cum e faina sau cum ies pastele din aceasta faina. Dar daca-s bune, si mai gasesc si faina, ar fi perfect! Merci de pe acum
Adriana, la 23 September 2011 - 05:27 PM, a spus:
Imi pare asa de rau ca inca e "mica", dar cu tata alergic sansele sa aiba si ea sunt mari.
Acu am descoperit din pacate si eu pe pielea mea chestiile astea, desi inca sunt departe de a avea un raspuns
Sport la toate sa fie cit mai bine si cit mai usor de dus
Sorella, si eu am o alergie extrem de puternica la crustacee, dar asta nu este considerata "mostenitoare".
Oricum, daca stau si ma gîndesc bine, aproape toti adolescetii pe care-i stiu sufera de alergii. 2-3, dar direct la 8 din primul sut! Mama ei de treaba!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#24
Postat 23 September 2011 - 06:18 PM
Eu as fi mai degraba adepta pastelor.
Oricum scriu aici reteta in italiana ca sa-mi amintesc sa o traduc
Castagnaccio(Susanna)
350 gr faina de castane
750 gr apa
1 lingura de zahar (sau nu)
sare
2 linguri de stafide
5 linguri de seminte de pin
nuci si scoarta de portocala
rozmarin
Se cerne faina si se adauga apa incet incet amestecind cu un tel, zaharul, sare, coaja de portocala, stafidele si o parte din semintele de pin
se unge cu unt o forma dreptunghiulara de aluminiu (28x35) se presara faina, se varsa compozitia si se lasa sa odihneasca citeva ore (sau de seara pina dimineata)
se pulverizeaza ulei deasupra (2 linguri circa), se imprastie semintele de pin ramase, citeva nuci si rozmarinul.
Se coace la 220°C pentru 15 minute apoi se coboara temperatura si se coace alte 15/20 de minute.
Suprafata trebuie sa fie crocanta.
#25
Postat 23 September 2011 - 08:23 PM
Eu kamut-ul si farro il vad pe toate blogurile gluten-free.Probabil multe retete le vei gasi la Montignace.
Intre timp asta-i cu cocos:
Linkul meu
Asta-i cu migdale si alune:
Linkul meu
#26
Postat 23 September 2011 - 08:58 PM
Mai e si varianta faina de malai pentru anumite dulciuri (alivanca, de exemplu), sau malaiul obisnuit pentru mamaliga, in loc de piine.
#27
Postat 23 September 2011 - 09:17 PM
Maya, la 23 September 2011 - 03:33 PM, a spus:
Zerda, deci la tine testul de control iese pozitiv, doar ca înca nu s-a putut identifica "activistul"?
am iesit alergica la histamina!! m-au testat si de praf, si de puf, si de flori, fructe, peste, branza, mezeluri, pana si de apa! cand am auzit de apa, mi-a cazut fata, dar cica sunt oameni care au alergii legate de apa, ca doar nu e din aia distilata.
in concluzie ma alergizez eu la histamina mea, ceea ce i-a lasat si pe ei in ceata!ca histamina este un hormon produs ca urmare a unei alergii. se pare ca dintr-un oarecare motiv secretez prea multa si devin alergica la ea.
de aia ziceam ca nici ei nu stiu ce sa faca.
#28
Postat 23 September 2011 - 10:00 PM
zerda, la 23 September 2011 - 09:17 PM, a spus:
Maya, la 23 September 2011 - 03:33 PM, a spus:
Zerda, deci la tine testul de control iese pozitiv, doar ca înca nu s-a putut identifica "activistul"?
am iesit alergica la histamina!! m-au testat si de praf, si de puf, si de flori, fructe, peste, branza, mezeluri, pana si de apa! cand am auzit de apa, mi-a cazut fata, dar cica sunt oameni care au alergii legate de apa, ca doar nu e din aia distilata.
in concluzie ma alergizez eu la histamina mea, ceea ce i-a lasat si pe ei in ceata!ca histamina este un hormon produs ca urmare a unei alergii. se pare ca dintr-un oarecare motiv secretez prea multa si devin alergica la ea.
de aia ziceam ca nici ei nu stiu ce sa faca.
da...ce sa mai zic? Si Denise e alergica SI la histamina...
Lili, merci de retete
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#29
Postat 24 September 2011 - 01:02 AM
Dar nu mai stiu de ce sa ma testeze momentan.Se mai gandesc.Acum faza acuta mi-a trecut,asa ca-i las sa se gandeasca.
Eu cred ca in perioade de stres probabil ca o iau razna cu productia de histamina. Acum tu stii daca e si cazul Denisei, eu in ambele ocazii eram foarte stresata.
#30
Postat 27 September 2011 - 10:03 AM
Daca vrei faina de castane numa zi si ti-o trimit.
Cu faina de castane se pot face si gnocchi, pui un 800 de gr de cartofi si 200 de faina de castane, circa.
#31
Postat 27 September 2011 - 02:56 PM
Adriana, la 27 September 2011 - 10:03 AM, a spus:
Daca vrei faina de castane numa zi si ti-o trimit.
Cu faina de castane se pot face si gnocchi, pui un 800 de gr de cartofi si 200 de faina de castane, circa.
Merci de traducere.
Momentan ne descurcam. Cum spuneam, nu ne panicam, ci am început cu a nota absolut tot ce manînca, pentru adescoperi ce o deranjeaza cel mai mult.
Camera ei este aproape anitialergena, baitanii nu mai au voie în camera, uar restul...
Înca nu a renuntat de tot la pîine, pentru ca nu gasim înlocuitori zilnici pentru pachetul de la scoala. Nu maninca ea multa pîine, si am observat ca alergia se intensifica daca maninca pîine unde vin toate aceste cereale în ingrediente. Adora pîinea neagra de secara, în amestec cu multe alte faini si seminte. Combinatia, se pare ca îi stîrneste crize. În ziua în care a mincat doar o chifla din faina de grîu, nu a fost problema. Eh, vedem noi....cercetam.
Deocamdata am experimentat cu un aluat din clatite, în care am înlocuit faina cu amidon de porumb.
Rezultatul a fost destul e satisfacator pentru prima încercare. Denisei chiar i-au placut
Asa arata clatitele:
Sectiune. Sînt umplute, chiar daca nu se vede
Am pus un jeleu de gutui, dar s-a cam topit si nu prea se vede.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#32
Postat 28 September 2011 - 01:42 AM
Nu va descurajati si nu panicati, toate se rezolva. Trebuie vazut daca e o alergie alimentara sau o intoleranta alimentara, simptomele seamana. Odata ce veti gasi agentul alergogen va va fi mult mai usor sa stabiliti si sa respectati o dieta. Multa sanatate.
#33
Postat 03 October 2011 - 06:19 PM
Ria, multumesc
Asa încet încet am facut anumite schimbari, si observam ca ajuta foarte mult. Înca nu am început nicio terpie. Momentan se pare sa fie ok daca respecta anumite lucruri.
Desi nu avem noi multe cîrpe ( asa numesc eu textilele împrastiate prin casa precum covoare, draperii grele, mochete...etc), am renuntat si la covorasul mititel de lîna din camera Denisei. I-am schimbat plapuma, perna, lenjerii, etc cu cele pentru alergici. Am scos tot ce era cu pene afara. Pisoii nu mai au voie în camera ei.
La alun nu e greu de renuntat. Se poate înlocui cu orice alta nuca. Totusi tinem sub observatie, pentru ca ni s-a spus ca si o alta nuca poate declansa alergia la aluna (Dar despre "elementele" declansatoare am învatat deja multe de la alergiile lui Dan).
La mult îndragita faina de secara am renuntat complet.
Ovaz, noroc ca nu se omoara dupa nimic unde apare. Eventual bars de cereale, dar la astea se poate renunta fara probleme.
Faina de grîu, am înlocuit-o cu maaaare succes, cu faina de spelta. Faina de grîu se poate înlocui cu faina alba de spelta, în orice reteta care contine faina de grîu! Asta e cool!
Trebuie doar lucrat olecuta mai atent cu ea. Nu trebuie framîntata, amestecata, mixata asa mult ca faina de grîu. Pîinea, este chiar mai buna decît cea din faina de grîu. Prajituri cu faina de spelta înca nu am facut, dar urmeaza.
Pentru a însela ochiul, mîine cumpar faina neagra, si ne prefacem ca este de secara
Sarea... folosim în continuare cea de mare sau Himalaya. Momentan a spus doc-ul sa renunte la sarea de bucatarie care contine "agenti de despartire"
În afara de asta, îsi noteaza zilnic ce manînca, sa vedem cine deranjeaza. Jurnal cu hapa-hapa
Stres prea mult nu are momentan, asa ca histaminele nu-s turbate. Nu stiu daca "perioada" are vreun rol, dar am impresia ca în zilele respective, histaminele sînt cele care deranjeaza... Posibil? Mai urmarim...
Dupa ce mai adun niste rezultate, retete...etc, voi mai scrie si voi muta subiectul într-o zona mai de jurnal
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges