Mancare si sanatate
#21
Postat 23 September 2011 - 11:23 PM
Da, sucurile contin zahar. Da, carnea are si grasime. Da, mai stiu io ce are si colesterol. Si mai stiu io ce altceva are si cacat de musca. Asta e. Da' sunt naturale. Si bune pentru om.
Ma lupt mereu cu aia care cumpara lapte degresat. Ca cica nu poa sa bea d-ala normal. Cacat! Mofturi. Sa puie juma de pahar de lapte normal si juma de apa si sa bea. E la fel de indoit insa e mai sanatos decat ala din care s-a scos deja smantana si ce e bun si din reziduu se re-face ceva ce seamana cu laptele si in care fabrica baga toate cacaturile obtinute in alta fabrici. Apoi, smantana se degreseaza si aia si din ce ramane se re-face smantana "sanatoasa". Untul nu e untul scos din lapte/smantana ci si ala se mai prelucreaza cu ceva tot din fabrica si se inmulteste cu... apa. Nu mai zic nimic de untul tartinabil scos direct din frigider.
Acu' nu tre sa fii ainstain ca sa te gandesti oleaca la ce mananci.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#22
Postat 24 September 2011 - 01:12 AM
Dar am inceput sa scriu acest post legat de pisica mea. Cand cumparam lapte degresat, nu se atingea de el fereasca Sfantul! altfel cum e o mare pofticioasa, bea si ceai de tei daca gaseste, de ala nu se atingea! Dupa cateva luni am ajuns la concluzia ca n-o fi ea proasta si am luat aceeasi marca de lapte dar integral, mi-a hapait de pe mana si stropii sariti cand am deschis cutia!
Stiu ca ele au mirosul si gustul mai dezvoltat, dar de ala cu 0,1% nu se atingea de loc, iar cu ala 1,5% puteam s-o las gardian. Ceva simtea ea, parerea mea!
#23
Postat 24 September 2011 - 02:39 AM
beau lapte degresat ca asa imi place, hi lo se numeste la mine (un pic in cafea sau ceai sau pe cereale nu o sa ma omoare)
canola oil se gaseste la noi si zice ca e mai bun decat altele. ulei de masline ev folosesc si grapeseed oil, avocado, peanut, sesame...depinde
nu mancam carnuri decat rar, pui, peste este la putere
legumele la abur nu lipsesc de multe ori...cam la orice masa le mancam..(ai mei cand au pleca de aici si au ajuns acasa au primit complimente ce bine aratau...nu mancasera in viata lor legume cum mancam noi si sa stea fara grasimi

cam atat.
#24
Postat 24 September 2011 - 10:46 PM
Angel, la 24 September 2011 - 02:39 AM, a spus:
Nu ma pricep, si nu stiu cum sînt grasimile astea la margarina cu ulei de masline. Dar daca sînt hidrogenate, nu e ok...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#25
Postat 25 September 2011 - 04:36 AM
Acum 2 luni dr m-a pus la dieta low fat si dieta fara produse cara provoaca aciditatea.
Asa ca am cumparat lapte degresat (degresat complet!). N-am putut sa beau nici macar un sfert de ceasca, l-am scuipat instantaneu! Prefer sa beau apa!
Am incercat cu cel 1%, mai merge, daca e combinat cu cereale sau altceva. Dar gol, nasol la gust!
Copilului ii dau integral (sa zicem integral, ca aici n-am vazut cu grasime mai mare de 3.25%). In Montreal nu gases lapte de la ferma, nu au voie sa il vinda la particulari direct.
Apoi am experimentat branza Mozzarella feliata - fat free! Felia aia era transparenta, translucida, cum vreti voi, dar numai a branza nu semana!
Iar iaurturile fat free sunt pline de amidon ca sa le ingroase.
Daca-i zic doctorului ca nu pot sa mananc low fat, imi zice: pai d-aia ai probleme! daca mananc low fat, ingerez tot felul de kk-uri care sunt bagate in produse!
Carnea rosie nu e buna, pestele are mercur, puiul e crescut cu concentrate cancerigene, asa ca ce avem de ales?
Legume, legume si iar legume (pe cat posibil plantate in curtea proprie)!
#26
Postat 25 September 2011 - 04:45 AM

Am invatat ca nu trebuie sa merg decat pe margini in supermarketurile americane. Avem insa magazine romanesti, bosniece, poloneze, germane, rusesti, mexicane, indiene, pakistane, iraniene, coreene, doar sa numesc cateva. Deci varietate cat cuprinde.
Lori, asa e , pe cat posibil eu cumpar organic, dar daca traiesti o vreme intr-un loc iti faci anunmite "obiceiuri" si nu conteaza ca esti in Germania sau America, dupa parerea mea. Eu, de exemplu, cumpar fructe de sezon, iar sezon poate sa fie intr-un anumit loc pentru un anumit produs. Avem si noi piata cu produse de ferma, crescute local, fara pesticide si alte minuni tehnice. Diferenta de gust e de la cer la pamant. In fiecare duminica dimineata merg la asa zisa piata care tine cam din aprilie pana in octombrie. Depinde de fiecare ce posibilitati are in primul rand si ce alege in al doilea rand. Si bineintels, cat de informat este fiecare, ca poti sa crezi ca e bine sa bei lapte fara grasimi si sa fie chiar mai rau decat daca ai bea unt lichid. Who knows????

#27
Postat 25 September 2011 - 07:16 AM
Da, cumpar: organic/bio/natural, mai mult integral,fructe multe, legume multe,unt( grasimea animala este cea mai buna) salam sau carnat natural fara nitrati si alte prostii care se mai adauga la celalate
Mananc multe dulciuri facute de mine, nu pot fara ele, incerc sa nu mananc dar greu...in fiecare zi imi trebuie o bucatica de ceva dulce..
Mai folosesc ca indulcitori mierea de albine sau siropul de artar. Zaharul este foarte chimic dar eu il folosesc destul de des in dulciurile care le prepar, dar la unele, nu ca de ex: lapte cu fidea, orez cu lapte...etc , prefer sa pun miere albine sau sirop artar.
Folosesc canola oil la prajeli de lunga durata cum ar fii: parjoale,snitele...etc ca este cel mai bun ulei care la o anumita temperatura nu se arde. Uleiul de masline se foloseste mai mult in salate, supe ,mancarici ca se arde foarte repede.
Rare ori mananc : cartofi prajiti, costite de porc,dulciuri cumparate, paste albe, orez alb
Pe copii i-am invatat ca sunt produse bune din magazin si alte chimice" asa le-am denumit eu...cand vrea un anume produs fetita mea cea mare si ii zic daca e bun sau chimic'.
La mine buba cea mare sunt Dulciurile!! mda...
Pupici!!
#28
Postat 25 September 2011 - 04:11 PM
#29
Postat 25 September 2011 - 05:01 PM
Dexter, la 25 September 2011 - 04:11 PM, a spus:
Io-l mînc! Uite : http://artaculinara....by-uptown-girl/
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#30
Postat 25 September 2011 - 05:10 PM
La-Chef-A, la 25 September 2011 - 04:45 AM, a spus:
cum adica pe margini?
#32
Postat 25 September 2011 - 05:23 PM
a confirmat cum zice si Dexterul: mai bine o carne slaba de porc decat pui!
de aceea eu mananc curcan, peste, fructe de mare, porc mai rarut (nu pra cumpar, numai cand ma nimeresc pe undeva), vita mai rarut
Nu tin ulei de cat de masline extravirgin in casa de cativa ani, am facut bucataria deschisa si cu asta am incheiat cu prajelile. Doar daca nu'sht ce pofta ma apuca si atunci dupa fumul ce se face in casa, spun: ultima oara, nu mai fac chiftele.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#33
Postat 25 September 2011 - 06:50 PM
aura, la 25 September 2011 - 05:10 PM, a spus:
Adica ma feresc sa intru pe randurile din mijloc unde sunt doar produsele frumos impachetate dar pline e E-uri. Legumele si fructele, ca si produsele lactate si in general tot ce este neprocesat se gaseste in coltul cel mai indepartat al magazinului, pe laterale si in spate de tot. Este o strategie de marketing foarte des practicata de marile supermarketuri, ca sa te faca in felul acesta, vrei nu vrei, sa treci printre toate randurile cu rafturi pline de produse procesate dar foarte frumos ambalate. De cele mai multe ori cumparatorii mai agata cate ceva in drum si uite asa se umple cosul cu te miri ce.
#34
Postat 25 September 2011 - 07:36 PM
Angel, la 24 September 2011 - 02:39 AM, a spus:
Cred ca faci o confuzie. Margarina aia nu e facuta DIN ulei de masline ci are si putin ulei de masline in ea.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#35
Postat 25 September 2011 - 08:07 PM
dragos, la 25 September 2011 - 07:36 PM, a spus:
vegetale sunt toate margarinele ...
e o strategie de marketing si pe la noi margarina cu omega 3 si omega 6 ...ba inca ii face reclama Nadia Comaneci

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#36
Postat 25 September 2011 - 09:41 PM
Oana,bine faci ca nu cumperi suc.Daca poti sa-l convingi si pe sotul meu,mi-ai reduce 50% din lupta mea cu el.Ii spun ca nu e bine aia,nu e recomandata cealalta.Si ce credeti-imi zice ca el nu crede,pentru ca oricum e doar o parere,iar el le are pe-ale lui si uite-asa,lupta e infinita.Ma stradui sa gatesc in casa,inclusiv dulciuri.Dar,cum nu dai,si faina nu e ok,si zaharul e aiurea si nici de produsele ale caror eticheta le face sanatoase,nu poti fi 100% sigur.
Si ca tot vorbim de sanatate,am citit pe undeva pe-aici,daca nu ma gresesc,Daniela spunea ca nu e bine sa dezghetam carnea in apa.Iertati-mi ignoranta,dar care e problema,pentru ca chiar nu stiu.
#37
Postat 26 September 2011 - 03:43 AM
Daniella, la 25 September 2011 - 05:23 PM, a spus:
a confirmat cum zice si Dexterul: mai bine o carne slaba de porc decat pui!.
eu iau carne de pui fara hormoni si antibiotice, ii iau naturali. Eu sunt alergica la porc, mai ales in RO ce alergii naspa mai faceam...plina de bune, dureri de ficat...Aici nu fac dar prefer sa nu bag toxine in mine, asa ca retin toxinele in loc sa le dau afara.. Orcum orice carne e plina de toxine dar porcul o intrece!!
Pupici!!
#38
Postat 26 September 2011 - 10:11 AM
Mananc porc, imi place.Important e sa nu exagerezi.Slanina(pancetta) mi-o fac singura.E adevarat ca 80% o fac cadou la prieteni alfel nu ar avea farmec.

Pentru mine o felie de jambon crud e un fel de antidepresiv.

Coca cola?
Da, cu rom.Ca altfel n-ar mai exista Cuba Libre.

Important este sa nu cazi in extreme, nici intr-o parte nici in cealalta.
#39
Postat 26 September 2011 - 10:50 AM

si nu, eu nu iau numai organice si mananc si porc ocazional si aluaturi de cumparat si chimicale...
fructe mananc la greu, daca reteta cere zahar pun zahar nu altceva, grasimi nu prea pot sa diger insa nu tai grasimea de la bacon (portia mea

nu mai stu
am grija de mine si de altii din familie dar nu sant anala

denaturata dom'le



sper sa intelegeti ceva, ma grabesc si nu le-am repetat
#40
Postat 26 September 2011 - 11:24 AM
Ellani, la 25 September 2011 - 09:41 PM, a spus:
Ellani nici o ignoranta! Toti aflam


"Carnea congelata are valoare nutritiva egala cu cea a celei proaspete, dar pastrata si decongelata necorespunzator isi pierde calitatile nutritive si savoarea.
Decongelarea carnii se face lent, la frigider, intre 2 si 4A° C ca sa se permita resorbtia sucului in carne. Carnea o data decongelata se foloseste la gatit si nu se mai congeleaza din nou. Cel mai bine este insa sa preparam carnea congelata sau refrigerata fara o decongelare prealabila, deoarece prin decongelare se elimina masiv sucul celular si astfel carnea isi pierde o mare parte din calitatile nutritive." sursa: http://www.mediculta...e-din-carne.php
iata si ce e cu reabsorbtia sucurilor proprii in carne:
"Conditiile de baza ce trebuie indeplinite sunt: incalzirea lenta a tesuturilor musculare pentru a putea reabsorbi lichidul interfibrilar rezultat din topirea cristalelor de gheata; evitarea condensarii umiditatii aerului in timpul decongelarii care in general este infectat cu microbi si care in contact cu albuminele musculare solubile constituie un mediu foarte prielnic dezvoltarii bacteriilor.
Daca decongelarea se face prea repede, apa rezultata din topirea cristalelor nu poate fi reabsorbita in intregime si se infiltreaza in tesutul conjunctiv, scurgandu-se apoi din carne."
"Decongelarea corecta a carnii - carnea se va lasa sa se decongeleze in frigider, cu o seara inainte, acoperita (in folie sau intr-un vas de portelan cu capac). Nu se recongeleaza in nici un caz si mai ales nu se decongeleaza fortat!
Cu cit decongelarea se face mai lent, cu atit modificarile si pierderile de suc sint mai mici. Carnea, dupa decongelare, trebuie sa aiba caracteristicile unei carni proaspete. Carnea decongelata trebuie folosita imediat, intrucit din cauza exudarii de suc exista pericolul invadarii cu flora microbiana si al alterarii rapide."
Si eu mananc si de-alea si de-alea, incercand sa evit pe cat posibil ce e daunator, fara a fi insa habotnica. Mai mult la bebelusa vreau sa fiu mai restrictiva cu alimente cu chimicale sau procesate sau prost conservate/preparate.
Eu zic ca ar fi cel mai sfant: carne, legume, fructe, oua, branzeturi, ulei de masline EV, condimente naturale pe cat posibil dintr.o sursa de curte/gradina cunoscuta. Cum asta nu e mereu posibil, fie incercam sa gasim o sursa (Dar langa casa omului nu e sezon tot anul nici de legume/fructe nici macar de carne/oua), fie incercam sa citim etichetele si sa ne straduim sa evitam factorii de risc. Nu putem sa evitam totul caci si etichetele sunt mincinoase uneori (biologic, bio, eco, fara zahar etc), dar in plus poluarea e deja incepand cu aerul pe care il respiram si nu ne putem muta cu totii in zone nepoluate. Dupa aer urmeaza si celelelate ... apa dura, spori alergici, chimicalele din aer/detergenti/cosmetice etc....
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!