La-Chef-A, la 13 October 2011 - 05:10 PM, a spus:
Daniella, cu multa placere. Imi pare rau ca a durat asa mult sa vezi filmul, cu siguranta tine de viteza de conectare la internet. Oricum chiar si asa ma bucur nespus ca cineva a vazut documentarul. Pe mine m-a apucat asa ca o paranoia de la o vreme pentru ca tot ce citesc legat de ce mancam si cum mancam ma ingrozeste si cu cat citesc mai mult cu atat ma apuca paranoia si mai mult. Cert e ca de la vreme, cam de la sfarsitul lui august am inceput sa mananc polen, o lingurita dimineata si o lingurita inaintea de masa de pranz, plus beau apa cat cuprinde, numai dimineata pana sa beau cafea beau circa un litru de apa, apoi multe salate si fructe, toate crude si chiar ma simt mult mai bine. In plus am slabit 8Kg, ceea ce nu e deloc de neglijat. Cat despre vitamine nu stiu exact ce sa spun, eu sunt de principiu ca e bine sa le iei direct de la sursa, adica din produsele proaspete pe cat posibil si mai putin sub forma de pastile.
Documentarul ala si inca cateva, le am vazut acum cateva luni. Presupun ca din 8 kg date jos, cateva sunt numai apa, lichide, retinute organism (carbs). Felicitari

Problema cu legumele si fructele de azi este ca nu mai contin cine stie ce nutrienti, ca in trecut, iar fructele sunt bune, dar in cantitati moderate (altfel ingrasa sau sunt doar fructoza). Deci vrei nu vrei, tot la suplimente ajungi (nu medicamente) care completeaza foarte bine alimentatia.
Daniella, la 13 October 2011 - 05:36 PM, a spus:
Eu chiar ma gandeam zilele astea cum naiba sa fac sa beau 1,5 - 2 l apa /dimneata inainte de orice, cum zice ala in documentar, ca mi se pare enorm. Stiu ca intr-o seara (inainte sa vad documentarul) muream de sete si am baut 2 pahare de 500 ml apa, dupa care am simtit ca-mi crapa burta ... 2 ore m.a durut ...am exagerat! probabil tb treptat ...cate 250 ml / 1 data. Dar asta inseamna sa ai vreo 2 ore de joaca cu apa si cu baia de dimineata. Ia spune cum reusesti?
Fructe si legume destul de multe mananc si eu, dar nu sucuri de legume (mai rar) cum mentioneaza ei si nu cred ca peste 51% din hrana mi-e cruda/zi. Chiar ziceam cand am timp sa caut pe net metoda Charlotte Gerson de care pomeneau in film, cred ca vom afla mai multe info, sau vom capata mai multa paranoia

. Eu cred ca la metoda, baza e ceva vegan, doar cu fructe de mare eventual ...
Cu apa, nu te forta exagera, dar daca ai sticla mereu langa tine si bei mereu, incet , incet iti formezi un obicei si vei ajunge la 1-2 litri pe zi. Eu am mereu sticla de apa pe masa si beau zilnic 1.5 l, uneori ceva mai putin, uneori si mai mult, dar asta e minimul de apa care il beau la servici. Din tot ce am citit nu e bine nici sa mananci numai raw, organismul are nevoie de legume crude cat si de legume gatite, contin nutrienti si enzime diferite, in functie de starea alimentelor. Cel mai bine e sa mentii un echilibru. De carne tot ai nevoie, implicit de B12 (carenta de B12, e foarte periculoasa).