Forum Culinar: Mancare si sanatate - Forum Culinar

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mancare si sanatate

#61 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 October 2011 - 09:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 October 2011 - 05:36 PM, a spus:

Una peste alta felicitari pt cele 8 kg date jos in mai putin de 2 luni! Eu chiar ma gandeam zilele astea cum naiba sa fac sa beau 1,5 - 2 l apa /dimneata inainte de orice, cum zice ala in documentar, ca mi se pare enorm. Stiu ca intr-o seara (inainte sa vad documentarul) muream de sete si am baut 2 pahare de 500 ml apa, dupa care am simtit ca-mi crapa burta ... 2 ore m.a durut ...am exagerat! probabil tb treptat ...cate 250 ml / 1 data.

Tine cana / paharul langa tine si, la fiecare 10-15 minute, ia o gura de apa. Macar atat! Bei un pahar de 150 ml pe ora si tot e ceva! Nu conteste de ti-e sete ori ba. Pur si simplu, iei o gura de apa. Inchipuie-ti ca-ti clatesti gura, daca ai musai nevoie de-un motiv.
Si, atentie mare, apa nu poate fi inlocuita de nici un alt lichid. Cand se zice ca trebe 1.5 l lichide pe zi, inseamna apa. Mineralele, electrolitii si alte bazdaganii ce sunt doar in apa simpla, nu pot fi luate din cafea sau supa. Multi zic: pai eu beau 1 kil de cafea pe zi, plus supa, plus 2 pahare de apa... si gata, am cei 2 litri zilnic! Gresit!

#62 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 14 October 2011 - 07:07 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 13 October 2011 - 05:10 PM, a spus:

Daniella, cu multa placere. Imi pare rau ca a durat asa mult sa vezi filmul, cu siguranta tine de viteza de conectare la internet. Oricum chiar si asa ma bucur nespus ca cineva a vazut documentarul. Pe mine m-a apucat asa ca o paranoia de la o vreme pentru ca tot ce citesc legat de ce mancam si cum mancam ma ingrozeste si cu cat citesc mai mult cu atat ma apuca paranoia si mai mult. Cert e ca de la vreme, cam de la sfarsitul lui august am inceput sa mananc polen, o lingurita dimineata si o lingurita inaintea de masa de pranz, plus beau apa cat cuprinde, numai dimineata pana sa beau cafea beau circa un litru de apa, apoi multe salate si fructe, toate crude si chiar ma simt mult mai bine. In plus am slabit 8Kg, ceea ce nu e deloc de neglijat. Cat despre vitamine nu stiu exact ce sa spun, eu sunt de principiu ca e bine sa le iei direct de la sursa, adica din produsele proaspete pe cat posibil si mai putin sub forma de pastile.

Documentarul ala si inca cateva, le am vazut acum cateva luni. Presupun ca din 8 kg date jos, cateva sunt numai apa, lichide, retinute organism (carbs). Felicitari :(
Problema cu legumele si fructele de azi este ca nu mai contin cine stie ce nutrienti, ca in trecut, iar fructele sunt bune, dar in cantitati moderate (altfel ingrasa sau sunt doar fructoza). Deci vrei nu vrei, tot la suplimente ajungi (nu medicamente) care completeaza foarte bine alimentatia.

Eu chiar ma gandeam zilele astea cum naiba sa fac sa beau 1,5 - 2 l apa /dimneata inainte de orice, cum zice ala in documentar, ca mi se pare enorm. Stiu ca intr-o seara (inainte sa vad documentarul) muream de sete si am baut 2 pahare de 500 ml apa, dupa care am simtit ca-mi crapa burta ... 2 ore m.a durut ...am exagerat! probabil tb treptat ...cate 250 ml / 1 data. Dar asta inseamna sa ai vreo 2 ore de joaca cu apa si cu baia de dimineata. Ia spune cum reusesti?
Fructe si legume destul de multe mananc si eu, dar nu sucuri de legume (mai rar) cum mentioneaza ei si nu cred ca peste 51% din hrana mi-e cruda/zi. Chiar ziceam cand am timp sa caut pe net metoda Charlotte Gerson de care pomeneau in film, cred ca vom afla mai multe info, sau vom capata mai multa paranoia :( . Eu cred ca la metoda, baza e ceva vegan, doar cu fructe de mare eventual ...

Cu apa, nu te forta exagera, dar daca ai sticla mereu langa tine si bei mereu, incet , incet iti formezi un obicei si vei ajunge la 1-2 litri pe zi. Eu am mereu sticla de apa pe masa si beau zilnic 1.5 l, uneori ceva mai putin, uneori si mai mult, dar asta e minimul de apa care il beau la servici. Din tot ce am citit nu e bine nici sa mananci numai raw, organismul are nevoie de legume crude cat si de legume gatite, contin nutrienti si enzime diferite, in functie de starea alimentelor. Cel mai bine e sa mentii un echilibru. De carne tot ai nevoie, implicit de B12 (carenta de B12, e foarte periculoasa).
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#63 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 October 2011 - 02:01 PM

Vezi postareaDexter, la 13 October 2011 - 08:40 PM, a spus:

pentru nebăutorii de apă cu predispoziţie naturală, nu e uşor, dar cu perseverenţă, se formează obiceiul.

despre mersul la budă se spune că dacă nu faci pipi la fiecare 1.5-2 ore, eşti deshidratat.

eu din pacate pt mine nu am o predispozitie naturala de a bea apa. Apoi se spune ca daca ne e sete, creierul nu percepe prea exact comanda si de multe ori ne informeaza ca ne e foame, asa ca eu mananc.
In plus fata de greutate, se mai calculeaza si in functie de temperatura ambientala, astfel: la fiecare 10 grade Celsius peste 20 se adauga 1 l apa necesar de baut, pentru a evita si deshidratarea prin transpiratie.
Eu sunt defecta in cazul asta (probabil din cauza ca m-am obisnuit sa tin abdomenul incordat) astfel, daca beau o cana mare de apa in max 15 min simt nevoia sa merg la buda, nu ca as scapa pe mine neaparat, ci ca se face burta cat un cimpoi. In pozitia sezand nu incordez abdomenul, asa ca timpul se mareste..., dar nu mult.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#64 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 02:07 PM

Vezi postareaFoxyy, la 13 October 2011 - 09:09 PM, a spus:

Tine cana / paharul langa tine si, la fiecare 10-15 minute, ia o gura de apa. Macar atat! Bei un pahar de 150 ml pe ora si tot e ceva! Nu conteste de ti-e sete ori ba. Pur si simplu, iei o gura de apa. Inchipuie-ti ca-ti clatesti gura, daca ai musai nevoie de-un motiv.
Si, atentie mare, apa nu poate fi inlocuita de nici un alt lichid. Cand se zice ca trebe 1.5 l lichide pe zi, inseamna apa. Mineralele, electrolitii si alte bazdaganii ce sunt doar in apa simpla, nu pot fi luate din cafea sau supa. Multi zic: pai eu beau 1 kil de cafea pe zi, plus supa, plus 2 pahare de apa... si gata, am cei 2 litri zilnic! Gresit!

Foxyy si M_rules in documentar nu-i vorba de cant de apa necesara / zi. Aici se spune ca inainte de a manca absolut orice altceva, dimineata sa bei intre 1.5-2 l apa /zi. De aia ziceam ca ai nevoie de ceva timp in the morning: tu cu apa si cu buda acasa!
La apa aia necesara corpului pentru a nu se deshidrata /zi cred ca sunt ok orice lichide: apa+ceai+supa (Cafea nu, ea deshidrateaza si necesita o cant dubla de apa doar pt a compensa)....cel putin asa cred. Insa cand e vorba de apa in scop terapeutic, cum e asta de dimineta pe stomacul gol pt detoxifiere, apai e vorba fix de apa: 2 l apa inainte de abaga orice alt aliment in gura (lichid sau solid).

#65 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 14 October 2011 - 02:10 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 October 2011 - 02:07 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 13 October 2011 - 09:09 PM, a spus:

Foxyy aici nu-i vorba de cant de apa necesara / zi. Aici se spune ca inainte de a manca absolut orice altceva, dimineata sa bei intre 1.5-2 l apa /zi. De aia ziceam ca ai nevoie de ceva timp in the morning: tu cu apa si cu buda acasa!
La apa aia necesara corpului pentru a nu se deshidrata /zi cred ca sunt ok orice lichide: apa+ceai+supa (Cafea nu, ea deshidrateaza si necesita o cant dubla de apa doar pt a compensa)....cel putin asa cred. Insa cand e vorba de apa in scop terapeutic, cum e asta de dimineta pe stomacul gol pt detoxifiere, apai e vorba fix de apa: 2 l apa inainte de abaga orice alt aliment in gura (lichid sau solid).

Daca zici tu ca ma insel, asa o fi. Da' din cate stiu io, ai nevoie de 2 kile de apa pe zi. Nu tre' sa bei toata apa deodata. Io n-am auzit pana acu' asa ceva, drept sa-ti zic. E drept ca tre' sa bei apa dimineata, dar un pahar sau 2. In nici un caz nu e vorba de 2 kile.
Repet, io n-am auzit / priceput niciodata chestia cu 2 l de apa dimineata! :notworthy:

#66 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 02:20 PM

ref la mancarea gatita, oamenii inainte de a descoperi focul, cat si animalele au mancat doar raw, deci nu-s prea convinsa ca ai nevoie de gatit. Oricum ei in documentar nu zic sa mananci doar raw, ci ca un procent mai mic de 51% raw provoaca dezechilibre pe care nu le poti compensa facand media pe 2 sau mai multe zile. Aceste dezechilibre se transforma incet incet in boli, pe care apoi incercam sa le tratam cu medicamente/fiec boala, in loc sa corectam nutritia, care e cauza tuturor bolilor secolului..., ceea ce tot citesc de aproape 20 ani se confirma aici.
Daca metoda nutritionala Charlotte Gerson e fara carne nu stiu sigur, ca nu am apucat sa acut mai multe info, si in documentar nu zice asta, ci doar sa mancam muuuuulte fructe si legume (crude si sub forma de sucuri), fructe de mare, mancarea gatita sa nu depaseasca 49% din totalul de hrana ingerata zilnic. Asta ar fi doar pentru un mod de alimentatie sanatos. Daca e vorba si de o boala (ei zic ca metoda trateaza si cancerul, bolile de inima etc) probabil dieta se schimba, incepand cu detoxifierea 1.5-2 l apa pe stomacul gol si mai multe cruditati si alimente panaceu: spirulina, chlorella, miere pura, polen, goji etc. Ei zic ca aceste alimente complexe/sanatoase care sunt foarte usor de digerat, fara o energie mare depusa de organism vor deveni alimentele de maine.
Dar in fine, pentru cine nu a vazut si doreste sa afle mai multe, cel mai bine e de vazut documentarul. Pentru mine face sens cu ceea ce am tot citit despre nutritia sanatoasa si bolile determinate de un regim alimentar deficitar.

Ralesu, inseamna ca nu doar aici doctorii (ailalti) habar nu au de nutritie. De fapt in documentar spune ca mai toti sunt "sponsorizati" de marile companii farmaceutice... . La noi nu stiu daca s-a ajuns la asta intr-o masura prea mare.

#67 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 02:24 PM

Vezi postareaFoxyy, la 14 October 2011 - 02:10 PM, a spus:

Daca zici tu ca ma insel, asa o fi. Da' din cate stiu io, ai nevoie de 2 kile de apa pe zi. Nu tre' sa bei toata apa deodata. Io n-am auzit pana acu' asa ceva, drept sa-ti zic. E drept ca tre' sa bei apa dimineata, dar un pahar sau 2. In nici un caz nu e vorba de 2 kile.
Repet, io n-am auzit / priceput niciodata chestia cu 2 l de apa dimineata! :notworthy:

Daca ai timp sa vezi documentarul o sa vezi acolo. Mie mi-a placut si repet: citesc despre asta de 17 ani si nu a fost ceva care sa contrazica, cele ce am citit in domeniul medical si naturist pana acum. E drep tnu am studii medicale, dar nici nu pot fi dusa de nas prea usor in domeniul asta.
cele 1.5-2 l apa dimineata inaitne de toate sunt pentru detoxifiere, nu zice ca e un regim de viata normal. Dar noi toti suntem intoxicati din cauza calitatii hranei de azi, in toate sunt aditivi, zahar, chimicale pe legume/fructe, alimentele sunt pera procesate. De aceea o detoxifiere e binevenita si in cazul meu, nu ma pronunt despre fiecare...

#68 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 14 October 2011 - 02:28 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 October 2011 - 02:24 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 14 October 2011 - 02:10 PM, a spus:

Daca ai timp sa vezi documentarul o sa vezi acolo. Mie mi-a placut si repet: citesc despre asta de 17 ani si nu a fost ceva care sa contrazica, cele ce am citit in domeniul medical si naturist pana acum. E drep tnu am studii medicale, dar nici nu pot fi dusa de nas prea usor in domeniul asta.
cele 1.5-2 l apa dimineata inaitne de toate sunt pentru detoxifiere, nu zice ca e un regim de viata normal. Dar noi toti suntem intoxicati din cauza calitatii hranei de azi, in toate sunt aditivi, zahar, chimicale pe legume/fructe, alimentele sunt pera procesate. De aceea o detoxifiere e binevenita si in cazul meu, nu ma pronunt despre fiecare...

O sa ma uit, candva. Poate azi, sa vad la ce ora ajung acasa.
Din ce stiu eu, intr-adevar, apa trebuie bauta pe stomacul gol, dar impartita pe tot parcursul zilei. 2 pahare dimineata, cu jumatate de ora inainte de micul dejun, 2 la pranz (la fel, inainte de masa), 2 seara (inainte de cina) si 2 la culcare, sau inainte de nani.
Chiar sunt curioasa sa vad care-i treaba cu documentarul cu pricina. Mi se pare taaaaare ciudat sa incerci sa bei atata apa dimineata. Toti (pana acum) ziceau ca apa bauta pe stomacul gol detoxifiaza organismul, dar vorbeau de 1-2 pahare, depinde cat poate fiecare sa bea.

#69 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 02:28 PM

Vezi postareaM_rules, la 14 October 2011 - 07:07 AM, a spus:

Documentarul ala si inca cateva, le am vazut acum cateva luni. Presupun ca din 8 kg date jos, cateva sunt numai apa, lichide, retinute organism (carbs). Felicitari :notworthy:
Problema cu legumele si fructele de azi este ca nu mai contin cine stie ce nutrienti, ca in trecut, iar fructele sunt bune, dar in cantitati moderate (altfel ingrasa sau sunt doar fructoza). Deci vrei nu vrei, tot la suplimente ajungi (nu medicamente) care completeaza foarte bine alimentatia.

Si ei spun ca vitaminele/suplimentele sunt foarte importante in completarea hranei. Dar nu lasa sa se inteleaga toata metoda si sunt convinsa ca nu e vb de vitamine de sinteza. Ei pomenesc de alimentele minune: spirulina, chlorella, polen, goji si multe altele ...
Ei zic ca Vitamina C injectata in doze mari vindeca si cancerul... si nu m.ar mira sa fie asa ... intrebarea e de CARE vitamina C?

Btw cine zica de alergie, vitamina C este antihistaminic.

La fel pomenesc de Niacina (vit. B3) ca un panaceu pentru boli grave.

#70 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 02:32 PM

Vezi postareaFoxyy, la 14 October 2011 - 02:28 PM, a spus:

O sa ma uit, candva. Poate azi, sa vad la ce ora ajung acasa.
Din ce stiu eu, intr-adevar, apa trebuie bauta pe stomacul gol, dar impartita pe tot parcursul zilei. 2 pahare dimineata, cu jumatate de ora inainte de micul dejun, 2 la pranz (la fel, inainte de masa), 2 seara (inainte de cina) si 2 la culcare, sau inainte de nani.
Chiar sunt curioasa sa vad care-i treaba cu documentarul cu pricina. Mi se pare taaaaare ciudat sa incerci sa bei atata apa dimineata. Toti (pana acum) ziceau ca apa bauta pe stomacul gol detoxifiaza organismul, dar vorbeau de 1-2 pahare, depinde cat poate fiecare sa bea.

Abia astept sa te uiti si tu ca sa dezbatem dupa aceea. Merita sa pierzi 70 minute din viata ta (ca sa mergi la un dr cu drumul pierzi si mai mult ...si unii sunt pe langa drum ... ). Acu' nah fiecare are incredere in sursele pe care le citeste si le aplica in consecinta sau nu. Documentarul asta e pe de-o parte anti-companii farmaceutice, pe de alta pomenesc despre metoda lor, desi nu zic prea multe despre asta din urma cat sa zici ca e reclama la ea, deci inclin sa am destul de multa incredere, mai ales ca 90% din ce se spun ei nu este o noutate.

M_rules mai da-ne si alte documentare despre vindecarea prin nutritie daca mai ai. Merci :notworthy:

#71 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 14 October 2011 - 05:16 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 October 2011 - 02:28 PM, a spus:

Si ei spun ca vitaminele/suplimentele sunt foarte importante in completarea hranei. Dar nu lasa sa se inteleaga toata metoda si sunt convinsa ca nu e vb de vitamine de sinteza. Ei pomenesc de alimentele minune: spirulina, chlorella, polen, goji si multe altele ...
Ei zic ca Vitamina C injectata in doze mari vindeca si cancerul... si nu m.ar mira sa fie asa ... intrebarea e de CARE vitamina C?

Btw cine zica de alergie, vitamina C este antihistaminic.

La fel pomenesc de Niacina (vit. B3) ca un panaceu pentru boli grave.

Citeste pe wiki de Linus si de vitamina C si institutul caruia i a pus bazele, o sa afli multe info interesante.

Vezi postareaDaniella, la 14 October 2011 - 02:32 PM, a spus:

Abia astept sa te uiti si tu ca sa dezbatem dupa aceea. Merita sa pierzi 70 minute din viata ta (ca sa mergi la un dr cu drumul pierzi si mai mult ...si unii sunt pe langa drum ... ). Acu' nah fiecare are incredere in sursele pe care le citeste si le aplica in consecinta sau nu. Documentarul asta e pe de-o parte anti-companii farmaceutice, pe de alta pomenesc despre metoda lor, desi nu zic prea multe despre asta din urma cat sa zici ca e reclama la ea, deci inclin sa am destul de multa incredere, mai ales ca 90% din ce se spun ei nu este o noutate.

M_rules mai da-ne si alte documentare despre vindecarea prin nutritie daca mai ai. Merci :notworthy:

Sunt multe documentare, eu nu cred ca sunt 100% aplicabile/adevarate, dar la multe inveti si 70-80% sunt lucruri importante.
Uite pe aici unul despre diabet si mai multe:
http://www.sprword.c...deos/simplyraw/
si
http://www.sprword.com/health.html
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#72 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 October 2011 - 05:52 PM

din păcate sunt şi multe mode, ce a fost la modă acum doi ani se dovedeşte a fi nociv sau neeficient şi aşa mai departe, plus că ce merge la tine, nu merge la mine şi vice versa...
cel mai nou superaliment este fructul de baobab, de ăsta ştiaţi? :D

#73 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,778
  • LocationToronto

Postat 15 October 2011 - 12:56 AM

Vezi postareaDexter, la 14 October 2011 - 05:52 PM, a spus:

din păcate sunt şi multe mode, ce a fost la modă acum doi ani se dovedeşte a fi nociv sau neeficient şi aşa mai departe, plus că ce merge la tine, nu merge la mine şi vice versa...
cel mai nou superaliment este fructul de baobab, de ăsta ştiaţi? :105:

Da, cel putin cine are yahoo email imposibil sa nu fi aflat :) !
(Recunosc ca nu am citit articolul, doar titlul :rolleyes: )

#74 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 October 2011 - 08:49 AM

Eu chiar ma gandeam zilele astea cum naiba sa fac sa beau 1,5 - 2 l apa /dimneata inainte de orice,

am citit ca necesarul de apa e de 30ml/kg corp.
s-o bei toata, dimineata...hm!

#75 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,778
  • LocationToronto

Postat 15 October 2011 - 03:20 PM

Vezi postareamoatza, la 15 October 2011 - 08:49 AM, a spus:

Eu chiar ma gandeam zilele astea cum naiba sa fac sa beau 1,5 - 2 l apa /dimneata inainte de orice,

am citit ca necesarul de apa e de 30ml/kg corp.
s-o bei toata, dimineata...hm!

Inclin si eu sa cred ca e vorba de detoxifiere, nici eu nu ma vad band zilnic atata apa inainte de a pune ceva in gura, chiar daca m-as trezi cu 5 ore inainte sa plec la serviciu. Da, am mai auzit ca e benefic sa bei apa dimineata pe stomacul gol (eventual cu un pic de lamaie), dar nu in cantitatea asta.
Cat despre doctorii de aici, am si eu experienta mea :angry: ... Acum un an ne-am mutat intr-un oras langa Toronto si la scurt timp dupa aceea am inceput cu totii sa facem tot felul de bronsite si alte chestii pulmonare (eu se pare ca am fost la un pas de TBC). Aproape toata iarna am tinut-o in antibiotice, cand unul, cand altul, asta dupa mai bine de 10 ani de Canada fara antibiotic, nici unul din familie! L-am intrebat pe doctor ce crede, e orasul mai poluat sau ce, a ridicat din umeri si n-a zis nimic. Nu ma asteptam sa-mi dea statistici dar sa incerce sa-mi dea ceva idei, despre imunitate sau mai stiu eu ce (dar e normal ca nu e in interesul lui sa ne intarim sistemul imunitar).
Dupa cateva luni la analize mi-a iesit o anemie, nu ingrijoratoare, dar destul sa ma puna pe ganduri. Am inceput sa am un pic mai multa grija de mine, sa mananc dimineata acasa, mai multe salate, etc. I-am zis si doctorului ca nu ma mir ca-s anemica, la cat de dezordonat mananc, si a zis si el sa incerc sa nu sar peste micul dejun, eventual sa-mi iau niste cocktailuri din alea de la farmacie sau aprozar (milkshakes gata preparate) :icon_fessee: .

#76 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 October 2011 - 10:04 PM

aha, deci ti-a recomandat niste prafuri! good!

da, e pt detoxifiere, cura de apa pe stomacul gol. Dar ... : toti avem nevoie de detox :icon_fessee:

#77 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 15 October 2011 - 10:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 October 2011 - 10:04 PM, a spus:

aha, deci ti-a recomandat niste prafuri! good!

da, e pt detoxifiere, cura de apa pe stomacul gol. Dar ... : toti avem nevoie de detox :icon_fessee:

Normal ca n-am apucat sa vad filmu'. Motafiri, curat in casa, mancare.....
Da' stau si ma intreb: ce inseamna detoxu' asta? Nu cumva e vorba de-o perioada (scurta) de timp? Doar nu m-oi curata toata viata de acu' incolo... Si, daca inseamna perioada scurta, de ce sa nu faci asta sambata si duminica? Faci ochisori, dai pe gat un borcan de juma' de kil de apa, saluti restu' casei, mai iei o stacana si tot asa. Si, normal ca stai in casa dimineata cu pricina. Dupa capu' meu cel sec, 2 zile pe saptamana sunt de ajuns pentru curatarea organismului (sper ca nu definitiva). Daca vrei, faci treaba asta in fiecare saptamana.... Dar atata timp cat incerci (si, mai ales) si reusesti sa mananci corect, nu tre' sa-ti bati capul cu foarte multe detoxifieri. Tot la groapa ajungem.

#78 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2011 - 07:52 AM

Foxyy nu cred ca pt un proces de detox sunt suf 2 zile, dar penru inceput e bine si asa. Ca urmare ieri si azi am baut destul de usor 2 sticlute de 500ml apa plata si cu putina organizare si vointa pot sa o lungesc si-n timpul saptamanii, mai ales ca am norocul sa am doar 5 min pana la serviciu, deci nu-i broblem.
Dupa ce ma obisnuiesc cu aceasta cantitate sper sa reusesc sa cresc la 3 sticlute ...dar mai cand o veni caldura, acu-mi ingheata maruntaiele dim pe stomacul gol iesit din plapuma, chiar daca apa e la temp camerei.
Cat despre a reusi sa mananci corect nu e mereu lesne, ba ceva zahar pus la gogosari ori vreun sos, ba mancatul in oras, nu mai vorbesc de ingredientele prelucrate industrial ...
De ex mie si 51% minimum raw (fructe+legume+lactate nefierte/carpaccio) mi se pare greu, desi stomacul uman a fost conceput sa manance raw si digestia e muuult mai buna pt hrana raw decat pt gatita, totusi ultimele secole ne-au cam dat peste cap originile ...

Dexter asa e, unele sunt vari mode. De ex. acum vreo 3-4 ani am citit ca nici apa in exces nu e bine sa bei... Important sa luam din tot numai ceea ce e general valabil si ras-confirmat. E mult de citit ... si de filtrat.

#79 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 October 2011 - 11:21 AM

Eu chiar ma gandeam zilele astea cum naiba sa fac sa beau 1,5 - 2 l apa /dimneata inainte de orice, cum zice ala in documentar, ca mi se pare enorm.

Daniella, n-am urmarit documentarul, da' cre' ca ala a vrut sa zica sa bei un pahar de apa rece pe stomacul gol dimineata, iar cu restul pina la 2 l sa te speli pe fatza. Eu asa fac ! :angry:
Daca e sanatos sa bem atita apa imediat dupa ce facem ochi dis-de-morning, de ce n-o fi recomandat sa mincam un pepene baban (contine 92% apa) ? :icon_fessee:

#80 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2011 - 12:28 PM

Vezi postareauptown girl, la 16 October 2011 - 11:21 AM, a spus:

Daca e sanatos sa bem atita apa imediat dupa ce facem ochi dis-de-morning, de ce n-o fi recomandat sa mincam un pepene baban (contine 92% apa) ? :scratch:

pentru ca fructele contin glucide si nu e recomandata un volum de fructe mai mare decat 2 pumni proprii pe zi, in caz ca nu esti in crestere sau la cura de ingrasare. Pepenele rosu este unul dintre fructele cu cel mai mare continut de glucide pe 100 grame. Sigur nu o sa ne hranim dupa grame si volume, dar consumul de apa si cel de pepene nu au acelasi rol in organism.

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi