uptown girl, la 17 October 2011 - 11:30 AM, a spus:
ah, cum nu Monti era cel care sustinea ca pepenele e fructul-interzis-cîh-cîhhh-si-cu-IG-ridicat ?
noah, sa ma ierte !
c'mon, cine iti bea 2 l apa pe nerasuflate dimineata ?! poate unul care s-a trezit prin Sahara sau cu hipotalamusul dereglat !

in continuare sustin ca teoria detoxificarii cu 2 l de H2O dimineata pe stomacul gol, e apa de
ploo. daca stomacul e presupus ca fiind gol (practic, imposibil !

), ce sa mai detoxifici la el ?

Pepenele nu il vad cah deloc , ba-i chiar foarte bun, dar unul intreg de dimineata personal mi se pare cam mult, exact cum spuneai si tu conteaza si cantitatile, limitele si exagerarile. Ca poate de cateva ori pe an mananci si un pepene rosu intreg daca ai chef nu o fi ucigator, dar in fiecare zi cred ca nici bine nu e deloc. Eu zic ca a compara consumul de pepene rosu cu cel de apa nu merge, asa cum nu speli rufele cu suc de pepene pe principiul continutului sau in apa.
Teoria cu apa e de discutat, ca e buna sau e toxica fata de o stacana de cafea si 3 tigari dimineata pe stomacul gol, fiecare are un anumit mod de viata care i se potriveste, alimente care ii fac bine si care rau etc (mai ales de la o anumita varsta

nu iti mai permiti sa fii asa generos in rasfaturi culinare) si priveste din acel punct de vedere. In documentar e vorba de nutritie ca mod de tratare a bolilor versus medicamente pt fiecare durere de cap/de stomac de orice. Strict vorbind de detoxifierea cu apa dimineata, nu sunt detalii in documentar, dar cred ca se bazeaza pe rolul esential al apei in organism, in putine cuvinte : unde nu exista apa, nu exista viata, unde nu exista pepene exista viata fara probleme.
Detoxifierea organismului nu presupune spalarea stomacului, apa trece si in sange curatandu-l, bazandu-se pe faptul ca unul din cele mai importante roluri ale apei este cel de biodegradare (dizolvare + difuzie) si evacuare a unor substante toxice sau nespecifice organismului uman, precum si rolul, de asemenea important, de dizolvarea si transportul unor substante necesare (minerale, saruri, ioni, compusi organici, etc.). Acum, nici eu nu am habar daca e o teorie buna sa consumi atata apa dimineata pe stomacul gol sau nu, mie mi se pare ok, doar ca nici nu e asa simplu de baut in asa cantitate (nu trebuie pe nerasuflate, ci doar inainte de a ingurgita orice alt aliment). Fiecare face si ingurgiteaza ce i se potriveste si-l face sa se simta bine/sanatos/activ, sau cat timp e perfect sanatos/tanar ce il face sa se simta pur si simplu satisfacut

.
Regele Soare probabil nu prea cred ca a gustat chimicale, dar ma tem ca nu prea avea activitate fizica precum badea Ion de la coada vacii si de asemenea cred ca aici se verifica in foarte mare procent vorba ta: lua si niste cine copioase

fara tragere de inima de a-si pune vreo limita. Cu siguranta daca nu stii cand sa te opresti ajungi falcos!