Forum Culinar: Mancare si sanatate - Forum Culinar

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mancare si sanatate

#81 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 October 2011 - 01:22 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 October 2011 - 12:28 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 16 October 2011 - 11:21 AM, a spus:

Daca e sanatos sa bem atita apa imediat dupa ce facem ochi dis-de-morning, de ce n-o fi recomandat sa mincam un pepene baban (contine 92% apa) ? :scratch:

pentru ca fructele contin glucide si nu e recomandata un volum de fructe mai mare decat 2 pumni proprii pe zi, in caz ca nu esti in crestere sau la cura de ingrasare. Pepenele rosu este unul dintre fructele cu cel mai mare continut de glucide pe 100 grame. Sigur nu o sa ne hranim dupa grame si volume, dar consumul de apa si cel de pepene nu au acelasi rol in organism.

da-mi-as 2 pumni, ca n-am sa-l inteleg niciodata pe al' de-a emis asa o teorie !!! :fuckme:

pacat ca Monti a mierlit-o anul trecut (cam tinerel, la numai 66 ani, si plesnind de sanatate, as zice eu ! :scratch: ), ca l-as fi intrebat: citi hipopotami a vazut plimbindu-se la catwalk-ul din Milano ? :Demon: doar sint animale erbivore, zilnic maninca dietetic fara IG ridicat, si mititeii de ei, beau apa intr-o veselieeee inca de cum se trezesc, bashca, mai practica si sport de performanta - inotu' in quatro labe !!! (de hipopotami e vorba, nu de lianele de la Milano ! :D )

in concluzie, poti sa maninci si iarba, dar daca nu stii cind sa te opresti ... :scratch:

#82 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 October 2011 - 04:32 PM

Vezi postareauptown girl, la 16 October 2011 - 01:22 PM, a spus:

in concluzie, poti sa maninci si iarba, dar daca nu stii cind sa te opresti ... :scratch:

...ajungi cat hipopotamu' :scratch:

Dana, sa traiesti o mie de ani!

#83 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2011 - 08:06 PM

Vezi postareamoatza, la 16 October 2011 - 04:32 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 16 October 2011 - 01:22 PM, a spus:

...ajungi cat hipopotamu' :scratch:

Dana, sa traiesti o mie de ani!

merci asemeni, Moatzo ! :scratch:

#84 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 October 2011 - 09:43 PM

nici topicul si nici documentarul recomandat de Chef-A nu au nici cea mai vaga legatura cu Monti, caruia nu-i apartine catusi de putin teoria cu detoxifierea (si) cu ajutorul apei baute dimineata pe stomacul gol

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#85 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 17 October 2011 - 11:30 AM

Vezi postareaDaniella, la 16 October 2011 - 09:43 PM, a spus:

nici topicul si nici documentarul recomandat de Chef-A nu au nici cea mai vaga legatura cu Monti, caruia nu-i apartine catusi de putin teoria cu detoxifierea (si) cu ajutorul apei baute dimineata pe stomacul gol

ah, cum nu Monti era cel care sustinea ca pepenele e fructul-interzis-cîh-cîhhh-si-cu-IG-ridicat ? :lol:
noah, sa ma ierte ! :floare:

c'mon, cine iti bea 2 l apa pe nerasuflate dimineata ?! poate unul care s-a trezit prin Sahara sau cu hipotalamusul dereglat ! :cheers: in continuare sustin ca teoria detoxificarii cu 2 l de H2O dimineata pe stomacul gol, e apa de ploo. daca stomacul e presupus ca fiind gol (practic, imposibil ! =)) ), ce sa mai detoxifici la el ? :-*

#86 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 17 October 2011 - 11:31 AM

Imagine postata ... admirind barbia dubla si falcutele de toata frumusetea ale Regelui Soare :cheers:, stau si ma intreb: ce margarina, fructe si legume tratate cu pesticide se serveau la Versailles pe vremea aia ? :floare:

Imagine postata

#87 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481

Postat 17 October 2011 - 12:48 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 October 2011 - 12:28 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 16 October 2011 - 11:21 AM, a spus:

Daca e sanatos sa bem atita apa imediat dupa ce facem ochi dis-de-morning, de ce n-o fi recomandat sa mincam un pepene baban (contine 92% apa) ? :cheers:

pentru ca fructele contin glucide si nu e recomandata un volum de fructe mai mare decat 2 pumni proprii pe zi, in caz ca nu esti in crestere sau la cura de ingrasare. Pepenele rosu este unul dintre fructele cu cel mai mare continut de glucide pe 100 grame. Sigur nu o sa ne hranim dupa grame si volume, dar consumul de apa si cel de pepene nu au acelasi rol in organism.

Daniella, ce ne facem cu persoana mea? Eu cand scap la fructe.... greu ma opresc!
Daca degust un mar, sigur urmeaza cel putin al doilea.
Daca scap la pepene... o jumate de pepene mare isi gaseste sfarsitul in burta mea indiferent de ora din zi sau noapte :lol:
Daca scap la struguri... nu ma las pana cand ma ia cu lesin de la dulceata lor
Pepenele galben nu scapa decat o coaja subtirica din el...
La capsuni, cirese, visine, fragi, zmeura nu ma pot opri =))
Mai ieri am dovedit o jumatate de ananas urias, zemos si dulce - m-am oprit ca ma ustutura limba rau de tot :-*
lista poate continua...
=======================
greutatea mea e in scadere continua de cand am nascut, acum un an. intr-un an am dat jos ~10kg. nu tin dieta, doar incerc sa mananc cand mi-e foame ceea ce imi cere organismul... am ca atare fo 7 mese pe zi :floare:

#88 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 October 2011 - 01:06 PM

Vezi postareauptown girl, la 17 October 2011 - 11:30 AM, a spus:

ah, cum nu Monti era cel care sustinea ca pepenele e fructul-interzis-cîh-cîhhh-si-cu-IG-ridicat ? :)
noah, sa ma ierte ! :floare:

c'mon, cine iti bea 2 l apa pe nerasuflate dimineata ?! poate unul care s-a trezit prin Sahara sau cu hipotalamusul dereglat ! :D in continuare sustin ca teoria detoxificarii cu 2 l de H2O dimineata pe stomacul gol, e apa de ploo. daca stomacul e presupus ca fiind gol (practic, imposibil ! :-* ), ce sa mai detoxifici la el ? =))

Pepenele nu il vad cah deloc , ba-i chiar foarte bun, dar unul intreg de dimineata personal mi se pare cam mult, exact cum spuneai si tu conteaza si cantitatile, limitele si exagerarile. Ca poate de cateva ori pe an mananci si un pepene rosu intreg daca ai chef nu o fi ucigator, dar in fiecare zi cred ca nici bine nu e deloc. Eu zic ca a compara consumul de pepene rosu cu cel de apa nu merge, asa cum nu speli rufele cu suc de pepene pe principiul continutului sau in apa.

Teoria cu apa e de discutat, ca e buna sau e toxica fata de o stacana de cafea si 3 tigari dimineata pe stomacul gol, fiecare are un anumit mod de viata care i se potriveste, alimente care ii fac bine si care rau etc (mai ales de la o anumita varsta :lol: nu iti mai permiti sa fii asa generos in rasfaturi culinare) si priveste din acel punct de vedere. In documentar e vorba de nutritie ca mod de tratare a bolilor versus medicamente pt fiecare durere de cap/de stomac de orice. Strict vorbind de detoxifierea cu apa dimineata, nu sunt detalii in documentar, dar cred ca se bazeaza pe rolul esential al apei in organism, in putine cuvinte : unde nu exista apa, nu exista viata, unde nu exista pepene exista viata fara probleme.
Detoxifierea organismului nu presupune spalarea stomacului, apa trece si in sange curatandu-l, bazandu-se pe faptul ca unul din cele mai importante roluri ale apei este cel de biodegradare (dizolvare + difuzie) si evacuare a unor substante toxice sau nespecifice organismului uman, precum si rolul, de asemenea important, de dizolvarea si transportul unor substante necesare (minerale, saruri, ioni, compusi organici, etc.). Acum, nici eu nu am habar daca e o teorie buna sa consumi atata apa dimineata pe stomacul gol sau nu, mie mi se pare ok, doar ca nici nu e asa simplu de baut in asa cantitate (nu trebuie pe nerasuflate, ci doar inainte de a ingurgita orice alt aliment). Fiecare face si ingurgiteaza ce i se potriveste si-l face sa se simta bine/sanatos/activ, sau cat timp e perfect sanatos/tanar ce il face sa se simta pur si simplu satisfacut :) .

Regele Soare probabil nu prea cred ca a gustat chimicale, dar ma tem ca nu prea avea activitate fizica precum badea Ion de la coada vacii si de asemenea cred ca aici se verifica in foarte mare procent vorba ta: lua si niste cine copioase :cheers: fara tragere de inima de a-si pune vreo limita. Cu siguranta daca nu stii cand sa te opresti ajungi falcos!

#89 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 October 2011 - 04:35 PM

Scuzati, am dublat mesajul :)

Este cert ca nu tine sanatatea numai de cantatitati. Si aici era vorba despre sanatate. Conteaza si ce bagam sub nas, ba mai mult conteaza chiar si cand mancam!

#90 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 October 2011 - 04:41 PM

Vezi postareaMariaSan, la 17 October 2011 - 12:48 PM, a spus:

Daniella, ce ne facem cu persoana mea? Eu cand scap la fructe.... greu ma opresc!
Daca degust un mar, sigur urmeaza cel putin al doilea.
Daca scap la pepene... o jumate de pepene mare isi gaseste sfarsitul in burta mea indiferent de ora din zi sau noapte :)
Daca scap la struguri... nu ma las pana cand ma ia cu lesin de la dulceata lor
Pepenele galben nu scapa decat o coaja subtirica din el...
La capsuni, cirese, visine, fragi, zmeura nu ma pot opri :D
Mai ieri am dovedit o jumatate de ananas urias, zemos si dulce - m-am oprit ca ma ustutura limba rau de tot :D
lista poate continua...
=======================
greutatea mea e in scadere continua de cand am nascut, acum un an. intr-un an am dat jos ~10kg. nu tin dieta, doar incerc sa mananc cand mi-e foame ceea ce imi cere organismul... am ca atare fo 7 mese pe zi :)

Atata timp cat nu ai probleme cu greutatea nu ai de ce sa iti faci vreo problema ca mananci fructe. As aprecia ca o dieta cu minerale, vitamine si fibre binevenita pentru cresterea imunitatii organismului. Da-i inainte cat te simti bine asa! si daca esti mancatoare de fructe sunt sigura ca te simti foarte bine, tanara, vivace si activa.

Juma' de ananas nu e mai mare decat 2 pumni de-ai tai, ca doar nu ai mancat si coaja :D . Unele fructe nu au deloc sau aproape deloc zaharuri sinu comporta probleme decat pt diabetici si obezi, ca fructele de padure, ciresele, visinele, capsunile, pepenele galben, citricele, kiwi etc.
Eu daca mananc un fruct dupa masa, sau in timpul mesei mi se creeaza o bomba atomica in stomac, bila mea e si asa strangulata ... nu'sh ce face acolo dar e mare bai! Daca insa mananc dimineata pe stomacul gol fructele nu am nici cel mai mic discomfort si asta se explica simplu si e valabil pentru toata lumea, dar sunt afectati mai mult cei cu probleme de colecist, dar nu stiu cine are chef de explicatiile astea aici...

Tu cred ca ai arderi foarte bune draga mea! Bravo tie! Stii bine ca suntem entitati diferite, asa ca nu-s doi oameni la fel. Tu esti dintre cei fericiti. la fel si tati, poate manca fructe la orice ora, mananca patiserie, dulciuri de 3 ori pe zi si bea sucuri fara sa puna 1 gram. Dar el detesta mancarea ... in general, cu exceptia dulciurilor pe care le venereaza!

E foarte bine sa iti asculti instinctul si sa mananci ceea ce iti cere organismul ... asta e un simt pe care in genere noi l-am pierdut ... multi ani nu am avut de ales ...

#91 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 October 2011 - 06:04 PM

ah, cum nu Monti era cel care sustinea ca pepenele e fructul-interzis-cîh-cîhhh-si-cu-IG-ridicat ? :D
noah, sa ma ierte ! :)

Acu stiu de un' mi se trag kilele în plus! Mama ei de lubenita! :P

Maria, tu norocoasa subtirica care esti! Si eu ma tratez cu fructe ca :) 'n cucuruz, dar la mine se vad strugurii si lubenita :D

ce sa mai detoxifici la el ? :P

... mucoasa? (nazala :D )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#92 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 October 2011 - 09:15 PM

Vezi postareaDaniella, la 18 October 2011 - 04:41 PM, a spus:

Eu daca mananc un fruct dupa masa, sau in timpul mesei mi se creeaza o bomba atomica in stomac, bila mea e si asa strangulata ... nu'sh ce face acolo dar e mare bai! Daca insa mananc dimineata pe stomacul gol fructele nu am nici cel mai mic discomfort si asta se explica simplu si e valabil pentru toata lumea, dar sunt afectati mai mult cei cu probleme de colecist, dar nu stiu cine are chef de explicatiile astea aici...

Fructele stau foarte putin timp in stomac - in maxim 30 de minute sunt trimise catre intestine, unde are loc digestia lor. In momentul in care stomacul e gol, fructele trec rapid, fara probleme. Daaaaar, daca fructele sunt mancate in timpul mesei (intre felurile de mancare) sau imediat dupa masa, pilorul se inchide, nu mai trece nimic in intestine, pana nu se digera ce e in stomac. Totul ramane in stomac, inclusiv fructele, care incep sa fermenteze si sa intre in putrefactie. De aici senzatia de balonare, de gaze, de dureri, aciditate...... etc. Daca lasi macar 2 ore intre masa si rontaitul fructelor, nu mai apar astfel de probleme.

#93 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 18 October 2011 - 11:54 PM

Vad ca s-au starnit discutii serioase pe aici. Asa e Daniella, in documentar chestia cu apa este pentru detoxificare cu toate ca nu strica nimanui sa mai bea si apa din cand in cand. Eu personal pot sa beau cel putin 1 litru de apa dimineata fara probleme, dar mi-am facut antrenamentul inainte cu multa bere :-* (of course nu chiar pe stomacul gol la prima ora dar multa in general). :D
Apropo de detoxifiere si baut lichide nu stiu daca ati vazut documentarul ala facut anul trecut de un tip australian, Joe Cross si care se cheama "Fat, sick and nearly dead".
Din pacate nu cred ca se poate vedea for free pe internet. Eu am vazut filmul pe DVD si mi s-a parut interesant. Este vorba de un tip care, supraponderal fiind, bolnav si satul de luat medicamente cu pumnul se hotaraste sa faca o detoxifiere a organismului, fasting cum spun americanii. Timp de 60 zile sa hraneste doar cu sucuri naturale din legume si fructe, fara mancare solida. Foarte interesant documentarul, daca aveti ocazia sa-l vedeti vi-l recomand. Nu am spus ca sunt in totalitate de acord cu asemenea masuri drastice dar asa cum zice si Joe la sfarsit "it's up to us, each and every one of us!"

Aici e site-ul oficial al documentarului si iata si un trailer de pe you tube:

[url="http://www.youtube.com/watch?v=Gv3vEXy_EwU"]http://www.youtube.c...h?v=Gv3vEXy_EwU[/url]

#94 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,777
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 October 2011 - 02:17 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 27 September 2011 - 03:19 PM, a spus:

Pentru ca tot este vorba de mancare si sanatate vroiam sa va spun ca eu de la o vreme le dau la copii in fiecare dimineata, pe stmocaul gol, cate o lingurita de polen de albine granule. De fapt nu numai copiii, chiar si noi facem asta si ne simtim mult mai bine, avem parca mai multa energie. Se gaseste la orice plafar sau magazin cu produse naturiste. Polenul este unul dintre alimentele cele mai nutritive de pe pamant. Granulele de polen sunt ca niste pachete extrem de concentrate cu toate componentele nutritionale esentiale de care corpul uman are nevoie. Sunt benefice in prevenirea multor boli printre care cel mai important cancerul, Alzheimer, este recomandat in curele de slabire pentru ca regleaza metabolismul, depresii si cate si mai cate. Nu se administreaza la copii sub 3 ani si dupa o cura de o luna cu polen se face pauza de cate 3 saptamani. Va recomand sa cititi cat se poate de mult despre acest produs natural extraordinar si va veti convinge singuri. :D

Chef-A, cum ai reusit sa-i convingi pe copii sa ia polenul? Eu am incercat si nu le place, in schimb am luat eu doua zile si zici ca-s alt om, nu exagerez!
Am continuat si cu canepa, in cantitati mai mici, presarate pe ce am crezut ca merge (iaurt, omlete, chiar si in sandwich), imi place ca mi-a taiat pofta de dulciuri. Polenul, in schimb, mi-a taiat poftele in general, nu ma mai roade stomacul dupa 2-3 ore de la mesele principale, nu mai simt nevoia sa rontai "ceva" tot timpul, si am mai multa energie :D !

#95 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • LocationKitchen

Postat 19 October 2011 - 03:33 AM

Vezi postareaadi_edi, la 19 October 2011 - 02:17 AM, a spus:

Chef-A, cum ai reusit sa-i convingi pe copii sa ia polenul? Eu am incercat si nu le place, in schimb am luat eu doua zile si zici ca-s alt om, nu exagerez!
Am continuat si cu canepa, in cantitati mai mici, presarate pe ce am crezut ca merge (iaurt, omlete, chiar si in sandwich), imi place ca mi-a taiat pofta de dulciuri. Polenul, in schimb, mi-a taiat poftele in general, nu ma mai roade stomacul dupa 2-3 ore de la mesele principale, nu mai simt nevoia sa rontai "ceva" tot timpul, si am mai multa energie :D !

Wow, chiar ma bucur nespus de mult ca ai incercat si ca a dat roade. Si la mine s-a intamplat la fel, cumva cred ca mi s-a schimbat metabolismul si sigur am mult mai multa energie. De exemplu sambata am fost invitati la un botez si acolo mancare multa, o nebunie, tot ce vrei si ce nu vrei (botez romanesc) si nu am putut sa mananc nici macar un sfert din cat mancam inainte. Nu am putut. La copii insa stiu ca e mai complicat. Baietelul meu cel mare are 8 ani si intelege destul de bine cand ii explic ceva plus ca asa e firea lui, ii place sa studieze. Pe el de cand il stiu a mancat foarte sanatos, chiar mai sanatos decat mine ca adult, dar asa e el din fire. Cel mic e opusul lui, nu s-ar atinge ioc de legume si fructe, trebuie sa gasesc mereu solutii sa il pacalesc cumva. Asa ca le-am explicat la amandoi, le-am citit chiar cate ceva de pe internet legat de polen si la cel mare a fost ok ca a inteles ca e sanatos si ca il ajuta cu toate ca stramba din nas cam de fiecare data cand ii dau, in schimb nu stiu ce s-a intamplat cu cel mic ca de data asta nici nu a trebuit sa-l conving, pur si simplu lui ia placut gustul si cand vede borcanelul imi cere, zice ca seamana cu niste bomboane mici. :D
Poate daca le dai amestecate cu o lingurita de miere? Dar din cate am vazut sa nu le dizolvi in nici un caz in ceai fierbinte ca isi pierd calitatile. Daca nu ii convingi de buna voie ca mine, atunci poate gasesti o solutie sa-i pacalesti cumva, tu ii cunosti cel mai bine ce si cum funcioneaza la ai tai. Mai incearca, nu te da batuta ca ai vazut si tu ca merita. :D

#96 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,777
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 October 2011 - 04:41 AM

Sa stii ca la miere m-am gandit, o sa vad cum reusesc. Pe ideea cu "bombonicile" m-am bazat si eu, speram sa tina figura la fiica-mea, dar a luat un graunte si a strambat din nas. Nu vreau sa-i fortez ca am avut surprize nu tocmai placute, musai sa le combin cu ceva ce le place. In schimb i-au placut niste "bombonici" de Echinacea, cand taica-sau dormea (eu eram la serviciu) a luat un scaun, s-a urcat sa ajunga la raftul unde tineam borcanelul si le-a papat pe toate! Nu stiu cate or fi fost, dar n-a patit nimic.
Sper sa incep sa dau si eu jos din kilograme, atunci chiar ca am sa-ti fiu recunoscatoare toata viata :D !
Parca ziceai ca dupa o luna trebuie pauza? Poti sa-mi dai mai multe amanunte despre cantitati (minime, maxime, durata etc)? Pe eticheta nu scrie decat 1-3 linguri (nu lingurite) pe zi inainte de mese si ca se incepe in cantitati mai mici. Eu am luat o lingurita dimineata si una seara, deocamdata.

#97 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 October 2011 - 01:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 18 October 2011 - 04:41 PM, a spus:

Atata timp cat nu ai probleme cu greutatea nu ai de ce sa iti faci vreo problema ca mananci fructe. As aprecia ca o dieta cu minerale, vitamine si fibre binevenita pentru cresterea imunitatii organismului. Da-i inainte cat te simti bine asa! si daca esti mancatoare de fructe sunt sigura ca te simti foarte bine, tanara, vivace si activa.

Juma' de ananas nu e mai mare decat 2 pumni de-ai tai, ca doar nu ai mancat si coaja :floare: . Unele fructe nu au deloc sau aproape deloc zaharuri sinu comporta probleme decat pt diabetici si obezi, ca fructele de padure, ciresele, visinele, capsunile, pepenele galben, citricele, kiwi etc.

Tu cred ca ai arderi foarte bune draga mea! Bravo tie! Stii bine ca suntem entitati diferite, asa ca nu-s doi oameni la fel. Tu esti dintre cei fericiti. la fel si tati, poate manca fructe la orice ora, mananca patiserie, dulciuri de 3 ori pe zi si bea sucuri fara sa puna 1 gram. Dar el detesta mancarea ... in general, cu exceptia dulciurilor pe care le venereaza!

E foarte bine sa iti asculti instinctul si sa mananci ceea ce iti cere organismul ... asta e un simt pe care in genere noi l-am pierdut ... multi ani nu am avut de ales ...

crede-ma ca ananasul a fost imens, decojit si curatat cred ca a ramas undeva la un kg. singurul motiv pentru care m-am oprit e ca ma ustura prea tare limba, altfel l-as fi ras pe tot fara mila :wub:

asa zic si eu, ca trebuie sa ne ascultam instinctul si la randul nostru sa respectam instinctul alimentar al copiilor nostri...

#98 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 October 2011 - 01:28 PM

Vezi postareaMaya, la 18 October 2011 - 06:04 PM, a spus:

Maria, tu norocoasa subtirica care esti! Si eu ma tratez cu fructe ca :floare: 'n cucuruz, dar la mine se vad strugurii si lubenita :lol:

Maya, stai asa ca nu-s subtirica! :wub: mai am 10kg pana acolo, deci nici vorba de asa ceva... ce voiam eu sa subliniez este ca nu cred ca fructele ingrasa, sau nu cred ca fructele ingrasa asa ca regula generala. Poate sunt persoane care cresc in greutate din cauza fructelor, fiecare e diferit evident...

dar din ce am observat la mine, o singura lingurita de zahar intr-un ceai mie imi stagneaza scaderea in greutate, ceea ce nu se intampla cu un munte de fructe...

#99 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • LocationKitchen

Postat 24 October 2011 - 07:44 PM

Vezi postareaadi_edi, la 19 October 2011 - 04:41 AM, a spus:

Parca ziceai ca dupa o luna trebuie pauza? Poti sa-mi dai mai multe amanunte despre cantitati (minime, maxime, durata etc)? Pe eticheta nu scrie decat 1-3 linguri (nu lingurite) pe zi inainte de mese si ca se incepe in cantitati mai mici. Eu am luat o lingurita dimineata si una seara, deocamdata.

In primul si in primul rand vreau sa subliniez ca nu este recomandat copiilor sub 3 ani, gravidelor si femeilor care alapteaza. De asemenea nu este recomandat celor care au alergii la polen acesta fiind unul din motivele pentru care se recomanda sa se inceapa in doze mici. Eu le-am dat copiilor o lingurita dimineata timp de 1 luna de zile, dupa care, din cate am citit, se face o pauza de 3-4 saptamani si abia apoi se poate reincepe cura cu polen. Eu personal am luat o lingura dimineata pe stomacul gol si o lingura inaintea mesei principale a zile, in cazul meu in jurul pranzului. Deci 2 linguri pe zi timp de o luna urmata de o pauza de 3 saptamani.
La copii, poti sa incerci sa le amesteci cu un suc de fructe, smoothie, in iaurt, cereale sau cu miere cum am mai spus.

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi