Antipasto calabrese
#1
Postat 30 September 2011 - 03:00 PM
Reteta o am de la Antonella, aceasi mamica din parc care mi-a dat reteta de chiftelute de urda
2 kg de ardei carnosi rosii si galbeni, spalati, curatati si taiati bucati
100 gr de patrunjel
100 gr de usturoi
100 gr de anshoa in sare( sau ulei)
200 gr de ton din ulei, bine scurs
1 pahar de ulei de masline extra
1 pahar de otet alb
1 lingura zahar
sare
Am calit in ulei patrunjelul si usturoiul.
Am adaugat anchoa si tonul.
Am amestecat pana s-au "topit".
Am adaugat otetul, zaharul si ardeii.
Am lasat 15 minute dupa ce au inceput sa fiarba si si-au lasat suficient lichid.
Am pus in borcane asa fierbinte, am sterilizat in cuptor.
Puteti sa va faceti si numai o portie din 2-3 ardei, asa dupa gust.
Mie mi-au iesit 8 borcane de 150, doua de 250 si o portie mare pentru diseara.
#2
Postat 30 September 2011 - 03:03 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#5
Postat 14 October 2011 - 08:59 AM
1. ardeii 2kg dupa ce i-ai curatat, sau inainte
2. explicam si mie cum e cu sterilizatul la cuptor.
Multumesc anticipat!
Ps... sunt telegrafica pt ca sunt la munca.
#6
Postat 14 October 2011 - 11:30 AM
#8
Postat 14 October 2011 - 03:37 PM
Sterilizatul la cuptor eu il fac asa: bun borcanele intr-o tava, in tava apa calda si ii bag 15-20 de minute la 180-190 de grade.Ii las acolo sa se raceasca pana a doua zi.
#9
Postat 14 October 2011 - 06:20 PM
Eataly, la 14 October 2011 - 03:37 PM, a spus:
Sterilizatul la cuptor eu il fac asa: bun borcanele intr-o tava, in tava apa calda si ii bag 15-20 de minute la 180-190 de grade.Ii las acolo sa se raceasca pana a doua zi.
Ok, multam frumos! Acum ma duc sa ma apuc de treaba.
#10
Postat 15 October 2011 - 09:01 AM
sorinadaniela, la 14 October 2011 - 06:20 PM, a spus:
Eataly, la 14 October 2011 - 03:37 PM, a spus:
Sterilizatul la cuptor eu il fac asa: bun borcanele intr-o tava, in tava apa calda si ii bag 15-20 de minute la 180-190 de grade.Ii las acolo sa se raceasca pana a doua zi.
Ok, multam frumos! Acum ma duc sa ma apuc de treaba.
Sper sa-ti placa!
#11
Postat 20 October 2011 - 02:20 PM
In poza ta apar cativa catei in oala, restul i-ai zdrobit?
Am tot, numai ca am vazut ca usturoi am doar 14 gr, deci tre' sa ies sa cumpar.
#12
Postat 20 October 2011 - 02:43 PM
any_annette, la 20 October 2011 - 02:20 PM, a spus:
In poza ta apar cativa catei in oala, restul i-ai zdrobit?
Am tot, numai ca am vazut ca usturoi am doar 14 gr, deci tre' sa ies sa cumpar.
Eu daca stiam puneam mai mult. Oricum isi pierde din tarie prin fierbere.14 gr nici nu se simte.Dar daca nu-ti place, poti sa excluzi usturoiul.Spor la treaba!
#13
Postat 20 October 2011 - 02:45 PM
Eataly, la 20 October 2011 - 02:43 PM, a spus:
any_annette, la 20 October 2011 - 02:20 PM, a spus:
In poza ta apar cativa catei in oala, restul i-ai zdrobit?
Am tot, numai ca am vazut ca usturoi am doar 14 gr, deci tre' sa ies sa cumpar.
Eu daca stiam puneam mai mult. Oricum isi pierde din tarie prin fierbere.14 gr nici nu se simte.Dar daca nu-ti place, poti sa excluzi usturoiul.Spor la treaba!
Ok, merci mult, deci ies sa cumpar si-apoi m-apuc de treaba .
#14
Postat 20 October 2011 - 03:07 PM
Mi-au iesit 4 borcane de 550g si mi-a mai ramas o portie pe care am impartit-o noi doi frateste.
Daca timpul imi permite am sa-mi mai fac cateva borcane.
A, eu nu am avut timp de sterilizat, am facut ca la dulceata. Am intors borcanele, le-am infofolit si la vidat cu ele.
Multam mult pt reteta!
#15
Postat 20 October 2011 - 03:34 PM
#17
Postat 20 October 2011 - 06:11 PM
Am pus 120 de gr de usturoi si intr-adevar nu se prea simte.
Patrunjel numa' vreo 60 de gr, era mare legatura, dar n-am ajuns la 100 de gr.
Anchoix (acciughe) am avut 80 de gr in borcanel ca era deja desfacut.
Otetul l-am pus tot, cum era in reteta, insa cand am gustat mi-am dat seama ca gustul e prea puternic pt papila mea, asa ca am mai adaugat o lingura buna de zahar ( sa nu ma bati!!).
Am fiert borcanele goale impreuna cu capacele, 15 minute.
Numai bine s-au uscat pana ce-am terminat eu de bucatarit, am pus ardeii, apoi le-am asezat in tava de la cuptor cu apa fierbinte, la 160 de grade si le las 20 de minute.
Apoi, cum ai zis tu, le las in cuptor pana maine, pana ce se racesc.
In concluzie imi place, sper sa-i placa si la al meu sot.
Multumesc de reteta .
Borcane atatea mi-au iesit cate sunt in poza, unul pleaca la soacra maine, unul il trimit la ai mei cand va fi vremea si prevad in cazul asta ca trebuie sa mai fac.
#18
Postat 21 October 2011 - 12:01 PM
Dexter, la 20 October 2011 - 03:40 PM, a spus:
Cu capac, inchise.
any_annette, la 20 October 2011 - 06:11 PM, a spus:
In concluzie imi place, sper sa-i placa si la al meu sot.
Multumesc de reteta .
Borcane atatea mi-au iesit cate sunt in poza, unul pleaca la soacra maine, unul il trimit la ai mei cand va fi vremea si prevad in cazul asta ca trebuie sa mai fac.
Am vazut de aseara dar n-am avut timp sa comentez.L-am trimis pe Mr Eataly sa aduca din beci 2 borcanele si le-am amestecat cu cartofi fierti si raciti.Am mancat pana ne-am umflat!
Any sper sa-i placa si sotului ca sa fie reusita 100 %.
#20
Postat 23 October 2011 - 09:52 PM
deocamdată le-am întors cu capu'n jos (nu-ş de ce, da' aşa văzui că faceţi voi cu borcanele ) şi aştept indicaţii de tip help!!!
ediai, c-am descăract pozele, turnu' babel calabrez
dacă tot editai, adaug şi un ps
PS eataly, e foaarte bun antipastu ăsta, nu cred că mai ajunge sterilizat, îi fac numa o circumscriere. pe pâine