Una bucata ratusca :)
#1
Postat 07 October 2011 - 07:26 PM
Nu vreau sa o fac cu portocale...as vrea sa ramana gustul de carne pur..adica la cuptor, dar nu alterat prea mult gustul de ratusca
Aveti vre-o indrumare ?
#3
Postat 07 October 2011 - 07:33 PM
Uma, la 07 October 2011 - 07:26 PM, a spus:
Nu vreau sa o fac cu portocale...as vrea sa ramana gustul de carne pur..adica la cuptor, dar nu alterat prea mult gustul de ratusca
Aveti vre-o indrumare ?
Bunica-mea o unge cu sare si ulei si o baga la cuptor cu cateva boabe de piper. la foc mic, pana se rumeneste pe toate partile. De obicei o pune pe varza, dar cred ca poti s-o pui si pe cartofi natur sau orez!
Ia-ti si colebil langa tine, ca ratza e destul de grea la digerat ... dar e buuuunnaaaaa!
#4
Postat 07 October 2011 - 07:42 PM
#5
Postat 07 October 2011 - 08:14 PM
ralesu, la 07 October 2011 - 07:33 PM, a spus:
Bunica-mea o unge cu sare si ulei si o baga la cuptor cu cateva boabe de piper. la foc mic, pana se rumeneste pe toate partile. De obicei o pune pe varza, dar cred ca poti s-o pui si pe cartofi natur sau orez!
Ia-ti si colebil langa tine, ca ratza e destul de grea la digerat ... dar e buuuunnaaaaa!
Suna bine de tot..si eu tot pe varza o puneam, dar acum vreau sa-i fac alaturi cartofi (poate noi..)
Dexter, la 07 October 2011 - 07:42 PM, a spus:
Ma coafeaza , ma coafeaza ) Chiar te rog, cu cat mai multe idei, cu atat mai bine! Mai ales ca am pus la loc una bucata de curcan sa iau pe madam ratusca
#7
Postat 08 October 2011 - 12:24 AM
înainte de a fi bagata in cuptor, raţa trebuie amenajata în felul urmator:
se desfac 2 linguri de miere cu 4 linguri de apa si se adauga la o cratiţă/oală/wok plină cu apă fiartă. se intromite raţa în recipient şi se acoperă cu apa respectiva, pe toate parţile şi în mod continuu, timp de cinci minute. pe părţile pe unde nu ajunge apa, se foloseşte un polonic, aparat de scufundare sau stropitoare. dacă vrei să mai adaugi şi alte condimente în apa aia, feel free.
dupa ce se scoate din apă, se condimentează şi se pune într-o tavă cu fundul cît mai gros, fără ulei, pentru că îşi va lăsa grasimea proprie foarte repede.
se bagă cu pieptul in sus si nu se mai atinge cam 40 de minute, timp în care va deveni aurie. din momentul cînd s-a colorat la nuanţa dorită, se mai lasă cam 50 de minute la foc mic, ca să se coacă in interior. nu se întoarce pe verso. e gata când are 180 F în interiorul pulpei.
în grăsimea (multă) din tavă, se poate adauga ficatul (dacă-l are şi nu l-ai mincat deja), plus piesa de rezistenţă, care-s afinele proaspete, se deglasează dacă e cazu şi se face un gravy fără făină, care se serveşte lîngă/peste/pe dedesupt/pe dreapta/pe stânga/etc. nu ai afine, merge şi cu zmeură, cu alte fructe nu am încercat (cranberries?)
la garnitură nu mă bag dar pe a mea o văd lângă cubulete de butternut squash pe care e posibil să pun unt şi chiar şi miere.
#8
Postat 08 October 2011 - 07:47 AM
eu una o fac precum puiul in teapa. sau la cuptor umpluta cu mere taiate cubuletze si presarate cu un amestec de piper, scortisoara si sare siaici oleac de unt..de jur imprejur pun mere intregi si in scobitura, unt si mirodeniile citate.
servita ori cu cartofi natur, ori cu un orez iranian ( cu migdale, coaja deportocale etc) si un pic de unt.
#9
Postat 08 October 2011 - 07:37 PM
Data viitoare incerc reteta ta.
#10
Postat 09 October 2011 - 02:03 AM
#12
Postat 09 October 2011 - 12:19 PM
Uma, la 09 October 2011 - 02:03 AM, a spus:
Uma, nu iese dulce. Miere are darul de a face crusta fumoasa si aurie. Dulceata nu intra in carne. Eu nu am desfacut mierea cu apa asa cum a facut Dexter, doar am uns-o direct cu o pensula. Apoi am turnat un picut peste ea vin. Oricum, noi nu mancam pielea. A iesti frageda si delicioasa. Se topea in gura .
Dar totusi daca tot ai retineri la miere, poti sa o lasi si fara, si ungi doar cu un pic de ulei de masline si apoi condimentezi.
#13
Postat 09 October 2011 - 04:39 PM
#14
Postat 09 October 2011 - 05:05 PM
O sa o ratulesc maine...sa vedem, poate gasesc totusi varza murata la sarbi sau la rusi..
#15
Postat 12 October 2011 - 02:24 PM
stella, la 08 October 2011 - 07:47 AM, a spus:
eu una o fac precum puiul in teapa. sau la cuptor umpluta cu mere taiate cubuletze si presarate cu un amestec de piper, scortisoara si sare siaici oleac de unt..de jur imprejur pun mere intregi si in scobitura, unt si mirodeniile citate.
servita ori cu cartofi natur, ori cu un orez iranian ( cu migdale, coaja deportocale etc) si un pic de unt.
Stella, te reog spune-mi cum pui merele intregi, scobite de cotor sau nu? vreau sa fiu sigura ca am inteles bine. si apoi merele le servesti langa orez, nu? am o jumate de rata si vreau sa o pregatesc deseara. poate te induri sa-mi dai si reteta de orez iranian
#17
Postat 12 October 2011 - 03:54 PM
ralesu, la 12 October 2011 - 03:35 PM, a spus:
N-ai vazut ca a batut vant de lene in Nord America ? E inca in tzipla, ca si varza...sper ca zilele astea sa o comit si sa o pozez pe madam
#18
Postat 12 October 2011 - 04:02 PM
Dupa ce s-a copt rata, filtrezi sosul, îl lasi sa scada de 1/3 si îl legi pe foc mic cu bucatele de unt rece, una cîte una, amestecînd energic cu telul.
Alaturi tagliatelle sau cartofi fierti natur.
#19
Postat 12 October 2011 - 05:12 PM
#20
Postat 12 October 2011 - 05:27 PM
MariaSan, la 12 October 2011 - 02:24 PM, a spus:
Stella, te reog spune-mi cum pui merele intregi, scobite de cotor sau nu? vreau sa fiu sigura ca am inteles bine. si apoi merele le servesti langa orez, nu? am o jumate de rata si vreau sa o pregatesc deseara. poate te induri sa-mi dai si reteta de orez iranian
http://artaculinara....dpost__p__70568
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges