Soacra-mea a avut un dovleac frumusel si mi-a trimis si mie jumatate.
Ieri am facut paste cu dovleac, iar azi cu ce mi-a ramas am facut supa crema.
Asta e dovleacul, considerati ca la supa am pus jumatate din jumatatea asta din poza.

Am luat o ceapa mica, am curatat-o si am taiat-o aiurea asa deci nici julienne, nici intr-un fel anume pentru ca si asa la urma se paseaza totul.
Am pus ceapa taiata in 2 linguri de ulei extravirgin de masline intr-o oala pe foc mediu.
Intre timp am curatat 2 cartofi mari, i-am taiat si i-am pus peste ceapa, am amestecat si am lasat in continuare pe foc.
Am curatat feliile de dovleac, am taiat nu drept cuburi mici, mai maricele asa si am pus in oala.
Am adaugat apa si un cub de delicat - eu am avut cu gust de ciuperci (asa s-a intamplat sa am azi, insa gustul e sublim).
Sambata mi-am adus de la gradina ierburi aromatice, asa ca am facut un buchetel cu 3 ramurele de rozmarin, cateva fire de patrunjel si salvie. Am legat cu ata din aia cu care leg carnea si am aruncat buchetelul in oala.
Am pus sare, piper si am asteptat sa fiarba

Cand cartofii si dovleacul au devenit suficient de moi, am dat oala de pe foc, am scos buchetelul de ierburi aromatice.
O parte din zeama am scurs-o si am lasat-o deoparte, o parte am lasat-o-n oala si am bagat in actiune mixerul vertical.
In functie de cat de groasa vrem crema, adaugam sau nu din zeama lasata deoparte.
Aveam exact o lingura de smantana in frigider, am pus-o (de obicei nu pun deloc smantana, vine destul de aromata si buna chiar si fara) si am amestecat iar cu mixerul.
A iesit asa

Intre timp am taiat cateva felii de paine cubulete, intr-o tigaie am pus putin unt peste care am presarat oregano, am pus pe foc impreuna cu painea si am lasat pana ce painea a devenit crocanta si a prins culoare.

In farfurie, super delicioasa, ierburile aromatice ii dau un gust si un parfum minunat!