Supa crema de dovleac
#1
Postat 31 October 2011 - 03:26 PM
Soacra-mea a avut un dovleac frumusel si mi-a trimis si mie jumatate.
Ieri am facut paste cu dovleac, iar azi cu ce mi-a ramas am facut supa crema.
Asta e dovleacul, considerati ca la supa am pus jumatate din jumatatea asta din poza.
Am luat o ceapa mica, am curatat-o si am taiat-o aiurea asa deci nici julienne, nici intr-un fel anume pentru ca si asa la urma se paseaza totul.
Am pus ceapa taiata in 2 linguri de ulei extravirgin de masline intr-o oala pe foc mediu.
Intre timp am curatat 2 cartofi mari, i-am taiat si i-am pus peste ceapa, am amestecat si am lasat in continuare pe foc.
Am curatat feliile de dovleac, am taiat nu drept cuburi mici, mai maricele asa si am pus in oala.
Am adaugat apa si un cub de delicat - eu am avut cu gust de ciuperci (asa s-a intamplat sa am azi, insa gustul e sublim).
Sambata mi-am adus de la gradina ierburi aromatice, asa ca am facut un buchetel cu 3 ramurele de rozmarin, cateva fire de patrunjel si salvie. Am legat cu ata din aia cu care leg carnea si am aruncat buchetelul in oala.
Am pus sare, piper si am asteptat sa fiarba
Cand cartofii si dovleacul au devenit suficient de moi, am dat oala de pe foc, am scos buchetelul de ierburi aromatice.
O parte din zeama am scurs-o si am lasat-o deoparte, o parte am lasat-o-n oala si am bagat in actiune mixerul vertical.
In functie de cat de groasa vrem crema, adaugam sau nu din zeama lasata deoparte.
Aveam exact o lingura de smantana in frigider, am pus-o (de obicei nu pun deloc smantana, vine destul de aromata si buna chiar si fara) si am amestecat iar cu mixerul.
A iesit asa
Intre timp am taiat cateva felii de paine cubulete, intr-o tigaie am pus putin unt peste care am presarat oregano, am pus pe foc impreuna cu painea si am lasat pana ce painea a devenit crocanta si a prins culoare.
In farfurie, super delicioasa, ierburile aromatice ii dau un gust si un parfum minunat!
#2
Postat 31 October 2011 - 03:47 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#3
Postat 31 October 2011 - 03:52 PM
Daniella, la 31 October 2011 - 03:47 PM, a spus:
Multumesc !
Da, Daniela, merge, pune numai cateva ramurele de rozmarin.
Rozmarinul se simte, ii da o aroma buna tare de tot .
#4
Postat 27 September 2012 - 09:05 AM
Supa crema de dovleac si fenel, pentru 4 persoane
- 700 gr de cuburele de dovleac
- 2 fenel de marime medie
– apa (sau supa daca aveti)
- o ceapa rosie
– o lingura de ulei
– sare, ierburi aromate
– crutoane de piine
Am topit ceapa in ulei, adaugat dovleacul si fenelul, acoperit cu apa si lasat la fiert, la sfirsit am adaugat sarea, mixat totul si servit cu crutoanele de piine
#5
Postat 28 September 2012 - 09:27 PM
#8
Postat 19 October 2012 - 02:00 PM
Supa crema de dovleac cu parfum de portocala, migdale si amaretti
Asta e maximul pentru mine in materie de supa de dovleac! Pana acum.
Am facut-o de ziua sotului meu si a placut enorm de mult la toata lumea.
E gustoasa, e parfumata, e o supa de dovleac mai deosebita.
Ingrediente pentru 8 portii:
2 kg de dovleac (cantarit deja curatat de coaja, samburi, etc)
3 cartofi potriviti
1 ceapa
supa de legume (sau apa)
3 linguri de ulei extravirgin de masline
2 ramurele de rozmarin
2 ramurele de salvie
cateva fire de patrunjel
sare
piper
coaja de la o portocala bio
Pentru mixul crocant:
60 gr de migdale
60 gr amaretti
1/2 lingurita de scortisoara
1 lingura de ulei extravirgin de masline
Pentru decor:
frunze micute de salvie
ulei extravirgin de masline
Se taie ceapa grosolan si se pune intr-o oala cu cele 3 linguri de ulei ev de masline timp de doua minute.
Se adauga cartofii taiati cuburi mari, dovleacul taiat cuburi mari si se amesteca.
Se adauga supa (sau apa) in asa fel incat sa acopere toate ingredientele.
Se face un buchetel cu salvia, rozmarinul si patrunjelul, se leaga cu ata de bucatarie si se pune in oala.
Sare si piper se adauga dupa gust, in functie de cat de sarata e supa.
Cand toate ingredientele au fiert, se scurg tinind deoparte supa in care au fiert, iar buchetelul cu ierburi aromatice se arunca.
Se adauga coaja rasa de portocala si cate putina supa si se mixeaza cu mixerul vertical pana vom obtine consistenta dorita, omogena.
Se amesteca migdalele macinate grob cu amaretti maruntiti grob si cu scortisoara.
Se pune totul intr-o tigaie cu o lingura de ulei ev de masline si se lasa pe foc invartind mereu pana ce se aureste, cu mare atentie sa nu se arda. Se lasa la racit.
Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei ev de masline, cand uleiul e cald se adauga frunzele de salvie si se frig pana ce devin crocante.
Frunzele de salvie se pot frige inainte si puse la scurs pe hartie de bucatarie.
Se pune supa crema in castronele, deasupra de pune mixul de migdale si amaretti si se orneaza cu frunze de salvie fripte.
#9 Guest_Gelutza_*
Postat 21 October 2012 - 02:55 PM
Pentru sapt. viitoare il insarcinez pe d-nul Gelu sa-mi aduca dovleac de la gradina de pe mal, stiti de ce, da?
#11
Postat 30 October 2012 - 10:09 PM
Edit: am si pasat-o... am diluat-o nitel ca era prea crema si i-am pus sare, sa se sareze, cred ca asa trebuie CRED...
#12
Postat 30 October 2012 - 10:28 PM
Carmella, la 30 October 2012 - 10:09 PM, a spus:
Edit: am si pasat-o... am diluat-o nitel ca era prea crema si i-am pus sare, sa se sareze, cred ca asa trebuie CRED...
Ai facut bine, eu pun si sare si piper .
#14
Postat 01 November 2012 - 12:55 PM
N-am avut amaretti, nici salvie, dar tot a fost buna!
#15
Postat 01 November 2012 - 03:40 PM
Carmella, la 30 October 2012 - 11:44 PM, a spus:
Am pus, da, a iesit buuuuna
Ma bucur mult !!
zerda, la 01 November 2012 - 12:55 PM, a spus:
N-am avut amaretti, nici salvie, dar tot a fost buna!
Arata MINUNAT ! Bravo!
#16
Postat 01 November 2012 - 04:42 PM
#17
Postat 04 November 2012 - 11:10 PM
zerda, la 01 November 2012 - 12:55 PM, a spus:
N-am avut amaretti, nici salvie, dar tot a fost buna!
Foarte frumoasa si poza si ideea de prezentare. Bravo
#19
Postat 05 November 2012 - 04:04 PM