Forum Culinar: Supa crema de dovleac - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa crema de dovleac

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 October 2011 - 03:26 PM

O fac de multi ani, e rapida de tot, fara prea multe ingrediente.

Soacra-mea a avut un dovleac frumusel si mi-a trimis si mie jumatate.
Ieri am facut paste cu dovleac, iar azi cu ce mi-a ramas am facut supa crema.

Asta e dovleacul, considerati ca la supa am pus jumatate din jumatatea asta din poza.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-1320066641959.jpg

Am luat o ceapa mica, am curatat-o si am taiat-o aiurea asa deci nici julienne, nici intr-un fel anume pentru ca si asa la urma se paseaza totul.
Am pus ceapa taiata in 2 linguri de ulei extravirgin de masline intr-o oala pe foc mediu.
Intre timp am curatat 2 cartofi mari, i-am taiat si i-am pus peste ceapa, am amestecat si am lasat in continuare pe foc.
Am curatat feliile de dovleac, am taiat nu drept cuburi mici, mai maricele asa si am pus in oala.
Am adaugat apa si un cub de delicat - eu am avut cu gust de ciuperci (asa s-a intamplat sa am azi, insa gustul e sublim).
Sambata mi-am adus de la gradina ierburi aromatice, asa ca am facut un buchetel cu 3 ramurele de rozmarin, cateva fire de patrunjel si salvie. Am legat cu ata din aia cu care leg carnea si am aruncat buchetelul in oala.
Am pus sare, piper si am asteptat sa fiarba

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13200669906816.jpg

Cand cartofii si dovleacul au devenit suficient de moi, am dat oala de pe foc, am scos buchetelul de ierburi aromatice.
O parte din zeama am scurs-o si am lasat-o deoparte, o parte am lasat-o-n oala si am bagat in actiune mixerul vertical.
In functie de cat de groasa vrem crema, adaugam sau nu din zeama lasata deoparte.
Aveam exact o lingura de smantana in frigider, am pus-o (de obicei nu pun deloc smantana, vine destul de aromata si buna chiar si fara) si am amestecat iar cu mixerul.
A iesit asa

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13200671741524.jpg

Intre timp am taiat cateva felii de paine cubulete, intr-o tigaie am pus putin unt peste care am presarat oregano, am pus pe foc impreuna cu painea si am lasat pana ce painea a devenit crocanta si a prins culoare.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13200672996752.jpg

In farfurie, super delicioasa, ierburile aromatice ii dau un gust si un parfum minunat!

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13200675502878.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13200675612804.jpg

#2 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 October 2011 - 03:47 PM

Acu'am vazut-o! frumoasa prezentarea, frumoase poze! Ma inspira, doar verdeturile alea proaspete nu le am ca in rest are tot omul ingredientele astea prin casa, ca vorba tu sunt putine, la ora asta am chiar si dovleac! Am doar un ghiveci cu busuioc si unul cu rozmarin, merge si cu doar atat? Merci de reteta :71: , ca mult ma mai invart in jurul celor 2 dovleci bio pe care i-am capatat. Nu am mancat supa pana acum, doar dovleac copt.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 October 2011 - 03:52 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 October 2011 - 03:47 PM, a spus:

Acu'am vazut-o! frumoasa prezentarea, frumoase poze! Ma inspira, doar verdeturile alea proaspete nu le am ca in rest are tot omul ingredientele astea prin casa, ca vorba tu sunt putine, la ora asta am chiar si dovleac! Am doar un ghiveci cu busuioc si unul cu rozmarin, merge si cu doar atat? Merci de reteta :71: , ca mult ma mai invart in jurul celor 2 dovleci bio pe care i-am capatat. Nu am mancat supa pana acum, doar dovleac copt.


Multumesc :71: !
Da, Daniela, merge, pune numai cateva ramurele de rozmarin.
Rozmarinul se simte, ii da o aroma buna tare de tot B) .

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 September 2012 - 09:05 AM

Any po' sa ma lipesc de tine si sa dau startul supelor creme de dovleac pe anul asta? :rolleyes:

Supa crema de dovleac si fenel, pentru 4 persoane

- 700 gr de cuburele de dovleac
- 2 fenel de marime medie
– apa (sau supa daca aveti)
- o ceapa rosie
– o lingura de ulei
– sare, ierburi aromate
– crutoane de piine

Am topit ceapa in ulei, adaugat dovleacul si fenelul, acoperit cu apa si lasat la fiert, la sfirsit am adaugat sarea, mixat totul si servit cu crutoanele de piine
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-4-13487295173362.jpg

#5 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 28 September 2012 - 09:27 PM

Am facut-o si eu, cu dovleac,ceapa,cartofi.Te lingi pe mustati de buna ce e.Si deasupra am presarat parmigiano.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-162-13488603605358.jpg

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 September 2012 - 10:22 PM

am deschis sezonul cremelor din dovleac :)

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 September 2012 - 05:36 PM

Bravo fetelor, mi-ati facut pofta :tongue3: !

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 October 2012 - 02:00 PM

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13506479651416.jpg

Supa crema de dovleac cu parfum de portocala, migdale si amaretti

Asta e maximul pentru mine in materie de supa de dovleac! Pana acum.
Am facut-o de ziua sotului meu si a placut enorm de mult la toata lumea.
E gustoasa, e parfumata, e o supa de dovleac mai deosebita.

Ingrediente pentru 8 portii:
2 kg de dovleac (cantarit deja curatat de coaja, samburi, etc)
3 cartofi potriviti
1 ceapa
supa de legume (sau apa)
3 linguri de ulei extravirgin de masline
2 ramurele de rozmarin
2 ramurele de salvie
cateva fire de patrunjel
sare
piper
coaja de la o portocala bio

Pentru mixul crocant:
60 gr de migdale
60 gr amaretti
1/2 lingurita de scortisoara
1 lingura de ulei extravirgin de masline

Pentru decor:
frunze micute de salvie
ulei extravirgin de masline

Se taie ceapa grosolan si se pune intr-o oala cu cele 3 linguri de ulei ev de masline timp de doua minute.
Se adauga cartofii taiati cuburi mari, dovleacul taiat cuburi mari si se amesteca.
Se adauga supa (sau apa) in asa fel incat sa acopere toate ingredientele.
Se face un buchetel cu salvia, rozmarinul si patrunjelul, se leaga cu ata de bucatarie si se pune in oala.
Sare si piper se adauga dupa gust, in functie de cat de sarata e supa.
Cand toate ingredientele au fiert, se scurg tinind deoparte supa in care au fiert, iar buchetelul cu ierburi aromatice se arunca.
Se adauga coaja rasa de portocala si cate putina supa si se mixeaza cu mixerul vertical pana vom obtine consistenta dorita, omogena.

Se amesteca migdalele macinate grob cu amaretti maruntiti grob si cu scortisoara.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13506480309411.jpg

Se pune totul intr-o tigaie cu o lingura de ulei ev de masline si se lasa pe foc invartind mereu pana ce se aureste, cu mare atentie sa nu se arda. Se lasa la racit.

Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei ev de masline, cand uleiul e cald se adauga frunzele de salvie si se frig pana ce devin crocante.
Frunzele de salvie se pot frige inainte si puse la scurs pe hartie de bucatarie.

Se pune supa crema in castronele, deasupra de pune mixul de migdale si amaretti si se orneaza cu frunze de salvie fripte.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13506480441737.jpg

#9 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 21 October 2012 - 02:55 PM

Am salivat la fiecare farfurie de pe topicul asta minunat!
Pentru sapt. viitoare il insarcinez pe d-nul Gelu sa-mi aduca dovleac de la gradina de pe mal, stiti de ce, da?

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 October 2012 - 09:29 PM

Vezi postareaGelutza, la 21 October 2012 - 02:55 PM, a spus:

Am salivat la fiecare farfurie de pe topicul asta minunat!
Pentru sapt. viitoare il insarcinez pe d-nul Gelu sa-mi aduca dovleac de la gradina de pe mal, stiti de ce, da?


Da, da, stiu si abia astept :) !

#11 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 30 October 2012 - 10:09 PM

Intrebare urgenta (cit sper sa fiti pe receptie si sa-mi raspundeti!!! nici nu stiti!!!) sint cu supa pe foc si nu stiu cit s-o potrivesc de sare. E ca supa dulce sau ca supa sarata? :tongue3: Adica sa-i pun sare cit la o supa crema de alte legume, sau s-o las dulce, cum e dovleacul?

Edit: am si pasat-o... am diluat-o nitel ca era prea crema si i-am pus sare, sa se sareze, cred ca asa trebuie :tongue3: CRED...

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 October 2012 - 10:28 PM

Vezi postareaCarmella, la 30 October 2012 - 10:09 PM, a spus:

Intrebare urgenta (cit sper sa fiti pe receptie si sa-mi raspundeti!!! nici nu stiti!!!) sint cu supa pe foc si nu stiu cit s-o potrivesc de sare. E ca supa dulce sau ca supa sarata? :tongue3: Adica sa-i pun sare cit la o supa crema de alte legume, sau s-o las dulce, cum e dovleacul?

Edit: am si pasat-o... am diluat-o nitel ca era prea crema si i-am pus sare, sa se sareze, cred ca asa trebuie :tongue3: CRED...


Ai facut bine, eu pun si sare si piper :tongue3:.

#13 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 30 October 2012 - 11:44 PM

Vezi postareaany_annette, la 30 October 2012 - 10:28 PM, a spus:

Ai facut bine, eu pun si sare si piper :floare:.



Am pus, da, a iesit buuuuna :floare:

#14 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 November 2012 - 12:55 PM

Am facut si eu supa de dovleac am pus doar ceapa, cartof si dovleac, buchetel de ramurele de fenicul si patrunjel, si la sfarsit am adaugat nucsoara, scortisoara si un pic de ardei iute rasnit.

Imagine postata

N-am avut amaretti, nici salvie, dar tot a fost buna!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 November 2012 - 03:40 PM

Vezi postareaCarmella, la 30 October 2012 - 11:44 PM, a spus:


Am pus, da, a iesit buuuuna ;)


Ma bucur mult :D!!

Vezi postareazerda, la 01 November 2012 - 12:55 PM, a spus:

Am facut si eu supa de dovleac am pus doar ceapa, cartof si dovleac, buchetel de ramurele de fenicul si patrunjel, si la sfarsit am adaugat nucsoara, scortisoara si un pic de ardei iute rasnit.
N-am avut amaretti, nici salvie, dar tot a fost buna!


Arata MINUNAT :) ! Bravo!

#16 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 November 2012 - 04:42 PM

Pai e meritul tau ca ai ridicat mingea la plasa! Eu nu ma dau in vant sa pozez toate, dar daca a iesit frumos, de ce nu?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 November 2012 - 11:10 PM

Vezi postareazerda, la 01 November 2012 - 12:55 PM, a spus:

Am facut si eu supa de dovleac am pus doar ceapa, cartof si dovleac, buchetel de ramurele de fenicul si patrunjel, si la sfarsit am adaugat nucsoara, scortisoara si un pic de ardei iute rasnit.
N-am avut amaretti, nici salvie, dar tot a fost buna!

Foarte frumoasa si poza si ideea de prezentare. Bravo :scratch:

#18 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 November 2012 - 03:32 PM

In sfirsit si eu cu poza :lol:


Imagine atasata: monthly_11_2012/post-233-13521225769981.jpg

detaliu :lol:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-233-13521225934777.jpg

#19 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 November 2012 - 04:04 PM

Foarte aurie, cu salvie, dar ce sunt bobitele alea??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#20 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 November 2012 - 04:11 PM

Crutoane rotunde, cica soup pearls

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi