Forum Culinar: Supa crema de dovleac - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa crema de dovleac

#21 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 November 2012 - 09:12 PM

Vezi postareaCarmella, la 05 November 2012 - 04:11 PM, a spus:

Crutoane rotunde, cica soup pearls

Par bleu ce delicatese :)

#22 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 November 2012 - 09:18 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 November 2012 - 09:12 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 05 November 2012 - 04:11 PM, a spus:

Crutoane rotunde, cica soup pearls

Par bleu ce delicatese :)


Daca e si "delicatese" inseamna ca e de bine :105:

#23 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 09 November 2012 - 08:22 PM

Mi`ati facut pofta cu supa crema din dovleac&cartofi si azi am facut si eu , doar ca eu am folosit doar piper, chimion pudra, ceapa si vegeta ca si condimente, iar la sfarsit am tocat frunze de praz deasupra. A mea nu a iesit asa de portocalie ptr ca am avut dovleac din ala lung cu seminte in capat si nu era chiar asa de portocaliu.

Am calit putin dovleacul

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13524850668072.jpg

Am pregatit ptr pranz supa si am pozat portia sotului (am fugit repede pina la serviciu sa ii duc fierbinte la pranz) crutoanele nu le`am pus in supa ptr ca se muiau pina ajungeam.A picat foarte bine ptr pranz azi fiind si zi de post.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13524852532025.jpg

#24 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 November 2012 - 04:59 PM

Carmella, Cerra, sa va fie de bine!
Cerra, da' stiu ca ai taiat subtire dovleacul nu gluma! Merge si mai gros, ca sa nu te chinui, ca doar tot se paseaza :rolleyes::

#25 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 14 November 2012 - 09:59 PM

Vezi postareaany_annette, la 14 November 2012 - 04:59 PM, a spus:

Carmella, Cerra, sa va fie de bine!
Cerra, da' stiu ca ai taiat subtire dovleacul nu gluma! Merge si mai gros, ca sa nu te chinui, ca doar tot se paseaza :tongue3::


Multumesc!

Stiu, dar a mers repede ca am avut capatul ala fara seminte de ala lunguiet.

#26 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 15 November 2012 - 05:53 AM

am dovleac taiat curatat cubulete in congelatoe...scot o punga si mai fac o cremoasa pt seara dar o sa pun menta deasupra!!

#27 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 25 November 2012 - 05:53 PM

Vin si eu cu 2 modele
a mea
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1267-13538580435862.jpg

si a sotului

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1267-13538580974338.jpg

Adevarat ca mai deschise la culoare,caci asa gasesc dovlecii aici,care,noroc de Halloween,altfel nu i-ar aduce/pune in vanzare.
Am facut-o cu praz,cartofi,ceapa si dovleac,calite toate intr-un pic de unt si-apoi fiert in apa,actiunea- blender si adaugat smantana.Atat ca blenderul e din plastic,deci a trebuit s-astept sa se raceasca,pasez si-apoi incalzit din nou.Abia acum am realizat ca mai bine imi luam cu picior de metal,dar daca nu m-am gandit la asta cand l-am cumparat..... <_<

Oricum,revenind la supa,ne-a placut.A mers chiar si la sotul carnivor pentru incalzire(pe langa felul 2 din carne,altfel nu l-as fi vrajit B) ) si cred c-am s-o mai fac,chiar daca mai rar,caci nu prea le avem cu supele-crema.
Dar cred ca e o idee de viitor super pentru pici,in perioada de diversificare.Asa ca o voi avea in vedere,so grazie,Any :blink: .

#28 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 November 2012 - 01:10 AM

Ellani si blenderul meu e de plastic, il bag in supe crema, in suc de rosii, n-are nimic.
Ce modele frumoase ai facut! Cu ce le-ai pictat asa frumos?
Sa va fie de bine!....ceva noutati la orizont?

#29 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 November 2012 - 10:37 AM

Vezi postareaEllani, la 25 November 2012 - 05:53 PM, a spus:

Atat ca blenderul e din plastic,deci a trebuit s-astept sa se raceasca,pasez si-apoi incalzit din nou.Abia acum am realizat ca mai bine imi luam cu picior de metal,dar daca nu m-am gandit la asta cand l-am cumparat..... :-*


Ellani, si-al meu are piciorul tot din plastic (a fost bonus la un mixer, deci nu l-am cautat la dinti ) si eu il folosesc chiar si in vasele tinute pe foc. Nu s-a topit/deformat deloc. Nu-s facute dintr-un plastic ordinar, e ceva mai rezistent. Daca vrei ceva adrenalina, poti incerca!

In rest, f aspectuoase supele voastre, pe noi nu ne-ncanta aroma dovleacului nici macar in placinta.

edit: iote ca si Any :-* a raspuns la fel.

#30 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 November 2012 - 02:12 PM

Vezi postareaany_annette, la 26 November 2012 - 01:10 AM, a spus:

Ellani si blenderul meu e de plastic, il bag in supe crema, in suc de rosii, n-are nimic.
Ce modele frumoase ai facut! Cu ce le-ai pictat asa frumos?

Mersi,mersi :) ,trebuia sa-l ademenesc cumva pe carnivorul meu :) Le-am facut cu sos teryiaki si cu decopenul de la lekue.


Sa va fie de bine!....ceva noutati la orizont?

Aici tre' sa recunosc ca m-am incordat un pic sa-nteleg la ce te referi :) Insa nu,nu deocamdata.Dar nu strica sa ma informez din timp ca sa stiu ce sa fac la momentul potrivit B)






Vezi postareamoatza, la 26 November 2012 - 10:37 AM, a spus:


Ellani, si-al meu are piciorul tot din plastic (a fost bonus la un mixer, deci nu l-am cautat la dinti ) si eu il folosesc chiar si in vasele tinute pe foc. Nu s-a topit/deformat deloc. Nu-s facute dintr-un plastic ordinar, e ceva mai rezistent. Daca vrei ceva adrenalina, poti incerca!

Pai sa va raspund la ambele :) Mie nu de blender mi-e ca pateste ceva,ci de faptul ca multa lume zice ca nu-i bine de folosit plasticul in contact cu chestii fierbinti, in special, din cauza ca ar produce substante cancerigene.



In rest, f aspectuoase supele voastre, pe noi nu ne-ncanta aroma dovleacului nici macar in placinta.

Ohooo,al meu e topit dupa dovleac,dar necalit,ci doar scurs foarte bine si pus asa in placinta.Recunosc,si mie-mi place mai mult astfel.Insa mai e si chestia ca dovlecii de-aici sunt mult mai fazi atat la gust cat si la culoare.
Dar tot voi sunteti in avantaj,scapati de niste calorii in plus de la placinta cu dovleac ;)


edit: iote ca si Any :) a raspuns la fel.


#31 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 November 2012 - 03:06 PM

Vezi postareaEllani, la 26 November 2012 - 02:12 PM, a spus:

Mie nu de blender mi-e ca pateste ceva,ci de faptul ca multa lume zice ca nu-i bine de folosit plasticul in contact cu chestii fierbinti, in special, din cauza ca ar produce substante cancerigene.


poate n-or navali substantele alea tocmai in cele 30sec de folosire :)

#32 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 November 2012 - 08:51 PM

Vezi postareamoatza, la 26 November 2012 - 03:06 PM, a spus:

Vezi postareaEllani, la 26 November 2012 - 02:12 PM, a spus:

Mie nu de blender mi-e ca pateste ceva,ci de faptul ca multa lume zice ca nu-i bine de folosit plasticul in contact cu chestii fierbinti, in special, din cauza ca ar produce substante cancerigene.


poate n-or navali substantele alea tocmai in cele 30sec de folosire :D


:D

#33 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 November 2012 - 08:58 PM

Vezi postareamoatza, la 26 November 2012 - 03:06 PM, a spus:

Vezi postareaEllani, la 26 November 2012 - 02:12 PM, a spus:

Mie nu de blender mi-e ca pateste ceva,ci de faptul ca multa lume zice ca nu-i bine de folosit plasticul in contact cu chestii fierbinti, in special, din cauza ca ar produce substante cancerigene.


poate n-or navali substantele alea tocmai in cele 30sec de folosire :D

+1
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#34 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 December 2012 - 09:31 AM

Da' ce va chinuiti cu blenderul? Mixerul bat e mult mai practic. Parerea mea :lol:
Abia astept sa fac supa crema a lu' Gordy :mellow:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#35 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 December 2012 - 10:24 PM

Vezi postareaMaya, la 22 December 2012 - 09:31 AM, a spus:

Da' ce va chinuiti cu blenderul? Mixerul bat e mult mai practic. Parerea mea :P
Abia astept sa fac supa crema a lu' Gordy :D


Maya, sopteste-mi-o si mie, ca vreau s-o fac miine. :notworthy:

#36 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 24 December 2012 - 06:08 PM

OK.
La masa cinci avem o crema de dovleac (Principessa :tongue3: )
- Se poate cu Asian flavours?
- Pentru tine se poate orice!

dovleac, morcov, pastarnac, cartof, 1/4 chili, o ceapa mica rosie,apa, sare.
in infuzorul de ceai, de fapt in ambele, ghimbir tocat, fructe de coriandru, o pastaie de cardamon verde, doua "raze" :boohoo: de anason stelat , piper sechuan + o tulpina despicata de lemon grass.
Dupa ce am pasat cu mixerul stick am intors oala pe foc si am mai pus o conserva de lapte de cocos(al meu a fost solidificat).
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#37 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 30 December 2012 - 03:17 PM

Versiunea personala : dovleacul taiat bucati, tras la foc mic cu o ceapa, un morcov, un fir de praz, jumatate de catel de usturoi si un praf de sare într-o cratita cu doua linguri bune de untura de rata.
Cînd se înmoaie dovleacul adaug un pahar de vin, un paharel de cognac si un praf de nucsoara.
Dupa zece minute adaug zeama de pasare fierbinte si las sa fiarba la foc domol pret de o ora. Mixez. La nevoie mai adaug zeama ca sa obtin consistenta dorita.
Rectific asezonarea : sare, piper alb.
Separat, bat smîntîna lichida în frisca. Cu doua linguri formez galusti de frisca pe care le depun peste supa, în farfurie.

Toamna, cînd este sezonul, se întîmpla sa mai tai un hrib felii pe care le sotez iute cu un pic de untura de rata si le adaug peste supa, lînga smîntîna.
Alteori adaug pur si simplu cîte o frunza de salvie prajita.
La sarbatori, mi se întîmpla sa adaug trei patru sute de grame de mieji de castane fierti în zeama de pasare pîna încep sa se faca zob si pe care-i mixez o data cu dovleacul.
Tot de sarbatori am testat adaosul de foie gras în supa, înainte de mixare, idee care nu s-a dovedit rea de loc.

Crutoane, bineînteles.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#38 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 30 December 2012 - 11:46 PM

Mmmm apetisant tot ce a insirat Alexandru,fiecare ingredient nou il voi incerca multumesc pentru idei.

Am observat ca daca coc dovleacul intai in cuptor si fac supa cu pureul rezultat- deci nu fierb
dovleacul cubulete in supa- supa crema rezultata e mai fina mai cremoasa si imi place mai mult.
Imagine postata

#39 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 05 January 2013 - 07:17 PM

Una din variantele mele de supa de dovleac, in cazul de fata cu portocala


500 gr dovleac
1 ceapa
1 mar
4 linguri ulei de masline
700 ml supa de pui(sau legume)
100 ml lapte
100 ml smantana lichida
sucul si coaja de la o portocala(netratata)
curry(sau curcuma)
nucsoara
sare
piper
100ml Sherry(optional)
75 gr masline negre
coaja portocala(pentru ornat)

Ceapa tocata se dunstuieste in 3 linguri de ulei. In momentul cand a devenit aurie se adauga dovleacul .si se lasa la foc potrivit in jur de 3 minute.Se adauga curry(cam jumatate de lingurita)(eu am folosit curcuma) si nucsoara proaspat rasa .

Se mai lasa putin pe foc pana aroma mirodeniilor va v-a gadila olfactiv. Supa impreuna cu laptele, smantana , sucul si coaja de portocale se adauga acum peste dovleac si se lasa la foc mediu sa fiarba 20 de minute.


Cand dovleacul s-a inmuitat se adauga marul spalat si curatat de cotor(eu am lasat coaja ), l-am taiat cubulete si am adaugat peste supa,dar fara sa mai las sa fiarba.


Am pasat supa cu ajutorul mixerului vertical pana am obtinut cremozitatea dorita.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, iar daca dorit Sherry, acum este momentul sa-l adugati. Maslinele se taiate bucatele si se amesteca cu restul de ulei.Supa se serveste cu amestecul de masline si coaja de portocala.

Coaja de portocala se poate rade cu cateva ore inainte, sau chiar de seara, se usuca natural si ii da o savoare aparte, fiind si putin crocanta.


Imagine atasata: monthly_01_2013/post-479-13574062233156.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#40 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 November 2013 - 10:21 PM

Vezi postareaAlexandru, la 30 December 2012 - 03:17 PM, a spus:

Versiunea personala : dovleacul taiat bucati, tras la foc mic cu o ceapa, un morcov, un fir de praz, jumatate de catel de usturoi si un praf de sare într-o cratita cu doua linguri bune de untura de rata.
Cînd se înmoaie dovleacul adaug un pahar de vin, un paharel de cognac si un praf de nucsoara.
Dupa zece minute adaug zeama de pasare fierbinte si las sa fiarba la foc domol pret de o ora. Mixez. La nevoie mai adaug zeama ca sa obtin consistenta dorita.
Rectific asezonarea : sare, piper alb.
Separat, bat smîntîna lichida în frisca. Cu doua linguri formez galusti de frisca pe care le depun peste supa, în farfurie.


Crutoane, bineînteles.


am facut versiunea retetei tale din amintiri

ca drept dovada, frisca am mixat-o cu restul supei, iar crutoanele s-au transformat in mini-grisine cu gust de usturoi si patrunjel, dar a fost buna - multam ! :notworthy:

Imagine postata



Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi