Forum Culinar: Tarta sarata cu zucchine si morcov - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta sarata cu zucchine si morcov Zucchini bites

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 November 2011 - 11:43 PM

Reteta am luat-o de aici http://arabafelicein.../torte%20salate

Un aperitiv minunat bun atat cald cat si rece.

Ingrediente pentru o tava de 25 cm X 19 cm

5 oua intregi
120 gr de faina
110 gr ulei de floarea soarelui
1 lingurita si jumatate de praf de copt
120 gr parmigiano sau branza data la razatoare (cascaval, asiago, cheddar etc)
jumatate de ceapa (potrivita, nu drept mare)
3 zucchine mari (circa 500 de gr)
1 morcov mare (circa 150 gr)
sare
piper


Edit Eu azi am facut-o din 3 oua si binenteles am micsorat in functie de oua toate cantitatile, tava folosita la 3 oua e de 19 cm X 13 cm.


Intr-un castron amestecam ouale cu uleiul, faina si praful de copt.
Amestecam bine pana ce aluatul devin neted (fara cocolosi). Eu am cernut faina.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13207884728455.jpg

Adaugam la aceasta compozitie zucchinele (intai le-am curatat cu instrumentul acela de curatat cartofi, apoi date la razatoarea mare si stoarse), morcovul (dat la razatoarea mare), ceapa taiata marunt de tot si stoarsa si parmigiano (sau branza aleasa de voi data la razatoare).
Gustam sa vedem de cata sare e nevoie.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13207885059048.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13207885325643.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13207885471293.jpg

Am pus compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am dat la cuptor la 180 de grade pentru 45 de minute, pana ce deasupra s-a colorat frumos.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13207885911732.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13207886132534.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 November 2011 - 11:46 PM

Sectiuni delicioase :occasion14:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13207886688186.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13207886898247.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13207887050603.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13207887356587.jpg

V-o recomand cu placere, e buna tare de tot!

#3 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 November 2011 - 11:53 AM

any in primul rand arata super, si mor de pofta, chiar tot vroiam sa intreb pe Angel (Ca a tot postat-o la ce am gatit azi) cum a facut tarta si nu am apucat

am o intrebare, care in opinia multora e greu de deosebit, dar in a mea e esentiala: compozitia se coace bine (ca la chec), sau ramane usor cleioasa/umeda ca's legumele zemoase? nu suport coca cu faina asa umeda/cleioasa ... piticul meu ... :toothy9;

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 November 2011 - 11:56 AM

Vezi postareaDaniella, la 09 November 2011 - 11:53 AM, a spus:

any in primul rand arata super, si mor de pofta, chiar tot vroiam sa intreb pe Angel (Ca a tot postat-o la ce am gatit azi) cum a facut tarta si nu am apucat

am o intrebare, care in opinia multora e greu de deosebit, dar in a mea e esentiala: compozitia se coace bine (ca la chec), sau ramane usor cleioasa/umeda ca's legumele zemoase? nu suport coca cu faina asa umeda/cleioasa ... piticul meu ... :toothy9;



Compozitia ramane ca la chec dar nu chiar asa de uscata, insa nu e cleioasa deloc.
Tocmai de aceea eu am stor zucchinele si ceapa, lasa o gramada de apa <_< .
Incearca din 3 oua sa vezi cum e si iese mai micuta, eu am facut in tava de 19X13 cm.

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 November 2011 - 11:59 AM

Ingrediente pentru o tarta din 3 oua tava mica 19X13 cm


3 oua
72 gr faina
66 gr ulei de floarea soarelui
i lingurita rasa de praf de copt
72 gr parmigiano (sau branza data la razatoare)
un sfert de ceapa
300 gr zucchine
90 gr morcovi
sare
piper


#6 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 November 2011 - 12:15 PM

merci Any! :toothy9; Esti prea draguta <_<

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 November 2011 - 12:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 November 2011 - 12:15 PM, a spus:

merci Any! :toothy9; Esti prea draguta <_<



Cu placere Daniella!
Eu o s-o fac si pentru musafiri, ca aperitiv taiata asa cubulete, e perfecta pentru ca poate fi facuta cu o zi inainte si tinuta in frigider.
Sa vezi ce parfum iese din cuptor!!! E super.

#8 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 10 November 2011 - 02:55 PM

am facut-o azi iar, eu la LAura Adamache am gasit reteta. as manca in fiecare zi eu si vad ca si el (gluten free) si musafirii...singura care nu mananca e Ada

storc dovleceii eu. dubla am facut cantitatea, maine ii fac si poza, acum nu mai cobor, mi-e lene :love7:

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 November 2011 - 03:13 PM

Vezi postareaAngel, la 10 November 2011 - 02:55 PM, a spus:

am facut-o azi iar, eu la LAura Adamache am gasit reteta. as manca in fiecare zi eu si vad ca si el (gluten free) si musafirii...singura care nu mananca e Ada

storc dovleceii eu. dubla am facut cantitatea, maine ii fac si poza, acum nu mai cobor, mi-e lene :love7:



Eu clar m-am indragostit de reteta asta, la fel si eu as manca in fiecare zi :P .
Cu siguranta o s-o fac pentru musafiri, e buna pentru vegetarieni, e buna pentru cinele pe baza de peste ca aperitiv, etc :P .
Eu storc si dovleceii si ceapa.

#10 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,652
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 12 November 2011 - 01:13 AM

Am facut-o si eu aseara. Ieri numai am gustat-o, era prea tarziu sa mananc de-a binelea; mi-a placut, dar azi mi-a placut si mai mult, rece (adica la temperatura camerei). Si sotului i-a placut, si ma bucur ca am mai gasit o reteta buna cu dovlecei :biggrin: .

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 November 2011 - 01:31 AM

Vezi postareaadi_edi, la 12 November 2011 - 01:13 AM, a spus:

Am facut-o si eu aseara. Ieri numai am gustat-o, era prea tarziu sa mananc de-a binelea; mi-a placut, dar azi mi-a placut si mai mult, rece (adica la temperatura camerei). Si sotului i-a placut, si ma bucur ca am mai gasit o reteta buna cu dovlecei :-* .


Da, asa e, e buna tare si a doua zi :biggrin: .
Eu ma bucur si pt faptul ca am gasit o reteta numai buna de facut si pt musafiri ce poate fi pregatita in avans, mai ales in diferite ocazii cand avem mai multe de pregatit si timpul e limitat.
Asta pentru ca mie nu prea-mi place sa fac mancare de o zi pe alta, etc, si mai ales pentru musafiri prefer mancarea proaspata din ziua respectiva.
E perfecta tarta asta.

#12 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 12 November 2011 - 05:55 AM

uite si tarta promisa. e delicioasa si rece. o am la cuptor ca am musafiri diseara :biggrin:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-49-1321070107254.jpg

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 November 2011 - 12:28 PM

Vezi postareaAngel, la 12 November 2011 - 05:55 AM, a spus:

uite si tarta promisa. e delicioasa si rece. o am la cuptor ca am musafiri diseara :D



Super :) !
Eu ultimele bucatele le-am mancat pe nerasuflate :) .

#14 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 13 November 2011 - 09:48 PM

Multumesc pentru reteta :toothy6:
Am facut-o si eu,pentru ca vazand reteta, m-am gandit ca-mi va place.Si asa a si fost,asa ca,se va reface pentru ca e foarte buna.Nu cred ca des si nu in cantitati industriale,pentru ca la 3 Euro pentru 2 zucchini mici.....

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-1267-13212133919573.jpg

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 November 2011 - 10:32 PM

Vezi postareaEllani, la 13 November 2011 - 09:48 PM, a spus:

Multumesc pentru reteta :floare:
Am facut-o si eu,pentru ca vazand reteta, m-am gandit ca-mi va place.Si asa a si fost,asa ca,se va reface pentru ca e foarte buna.Nu cred ca des si nu in cantitati industriale,pentru ca la 3 Euro pentru 2 zucchini mici.....



Ma bucur Ellani, vad ca s-a rumenit frumos tare si-a ta :) !
Mama da ce scumpi sunt zucchinele la tine! Sunt de import sau de ce :toothy6: ?
Eu le iau la 1 euro kg.

#16 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 15 November 2011 - 10:47 PM

Cred ca faptul ca are destul de mult cascaval in ea o face asa lucioasa.Desi eu ma gandeam c-am compromis-o pentru ca a stat mai mult de-o ora in cuptor si tot imi iesea un pic umeda scobitoarea.Dar cred ca era de la legume si faptul ca nu are multa faina in ea.

Zucchini, vinetele,rosiile,toate-s de import si nici nu prea extraordinare la gust.Plus ca, n-am nici o sansa sa le iau mai ieftin de 4,5,6 Euro\kg.Doar la promotii cand sunt 2-3 Euro.Partea si mai si,ca nu doar astea au costuri cosmice.

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 November 2011 - 10:55 PM

Vezi postareaEllani, la 15 November 2011 - 10:47 PM, a spus:

Cred ca faptul ca are destul de mult cascaval in ea o face asa lucioasa.Desi eu ma gandeam c-am compromis-o pentru ca a stat mai mult de-o ora in cuptor si tot imi iesea un pic umeda scobitoarea.Dar cred ca era de la legume si faptul ca nu are multa faina in ea.

Zucchini, vinetele,rosiile,toate-s de import si nici nu prea extraordinare la gust.Plus ca, n-am nici o sansa sa le iau mai ieftin de 4,5,6 Euro\kg.Doar la promotii cand sunt 2-3 Euro.Partea si mai si,ca nu doar astea au costuri cosmice.


Pai ti-a iesit super asa lucioasa ;) !
Mie imi place ca nu are multa faina in ea, iar branza zic eu ca nu e exagerata cantitatea.
La "Tarta sarata fara blat" a mea, pun 200 de grame de branza si nici asa nu mi se pare mult ;) , adica e numai bun.
La partea cu legume, e nasol.

#18 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 16 November 2011 - 07:43 PM

De fapt m-am gandit ca secretul la cum arata se datoreaza cascavalului,dar exprimandu-ma aiurea,a reiesit c-ar fi dezavantaj ca-i rumenita frumos si lucioasa.Cred ca dormeam cu ochii deschisi :lol:
Si mie imi place ca intr-un fel e mai light,asa fara multa faina.De parca as face doar din alea light...

#19 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 November 2011 - 08:08 PM

Vezi postareaEllani, la 16 November 2011 - 07:43 PM, a spus:

De fapt m-am gandit ca secretul la cum arata se datoreaza cascavalului,dar exprimandu-ma aiurea,a reiesit c-ar fi dezavantaj ca-i rumenita frumos si lucioasa.Cred ca dormeam cu ochii deschisi :-*
Si mie imi place ca intr-un fel e mai light,asa fara multa faina.De parca as face doar din alea light...


Nu, nu, eu am inteles ce-ai vrut sa spui :lol: !
Vai ce-as lua o felie de aia de-a ta de pe platou :71: !!!!!

#20 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 16 November 2011 - 08:40 PM

No' bine ca ne-am inteles.Eu te-as servi cu mare placere :floare:

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi