Tarta sarata cu zucchine si morcov Zucchini bites
#1
Postat 08 November 2011 - 11:43 PM
Un aperitiv minunat bun atat cald cat si rece.
Ingrediente pentru o tava de 25 cm X 19 cm
5 oua intregi
120 gr de faina
110 gr ulei de floarea soarelui
1 lingurita si jumatate de praf de copt
120 gr parmigiano sau branza data la razatoare (cascaval, asiago, cheddar etc)
jumatate de ceapa (potrivita, nu drept mare)
3 zucchine mari (circa 500 de gr)
1 morcov mare (circa 150 gr)
sare
piper
Edit Eu azi am facut-o din 3 oua si binenteles am micsorat in functie de oua toate cantitatile, tava folosita la 3 oua e de 19 cm X 13 cm.
Intr-un castron amestecam ouale cu uleiul, faina si praful de copt.
Amestecam bine pana ce aluatul devin neted (fara cocolosi). Eu am cernut faina.
Adaugam la aceasta compozitie zucchinele (intai le-am curatat cu instrumentul acela de curatat cartofi, apoi date la razatoarea mare si stoarse), morcovul (dat la razatoarea mare), ceapa taiata marunt de tot si stoarsa si parmigiano (sau branza aleasa de voi data la razatoare).
Gustam sa vedem de cata sare e nevoie.
Am pus compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am dat la cuptor la 180 de grade pentru 45 de minute, pana ce deasupra s-a colorat frumos.
#2
Postat 08 November 2011 - 11:46 PM
V-o recomand cu placere, e buna tare de tot!
#3
Postat 09 November 2011 - 11:53 AM
am o intrebare, care in opinia multora e greu de deosebit, dar in a mea e esentiala: compozitia se coace bine (ca la chec), sau ramane usor cleioasa/umeda ca's legumele zemoase? nu suport coca cu faina asa umeda/cleioasa ... piticul meu ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#4
Postat 09 November 2011 - 11:56 AM
Daniella, la 09 November 2011 - 11:53 AM, a spus:
am o intrebare, care in opinia multora e greu de deosebit, dar in a mea e esentiala: compozitia se coace bine (ca la chec), sau ramane usor cleioasa/umeda ca's legumele zemoase? nu suport coca cu faina asa umeda/cleioasa ... piticul meu ...
Compozitia ramane ca la chec dar nu chiar asa de uscata, insa nu e cleioasa deloc.
Tocmai de aceea eu am stor zucchinele si ceapa, lasa o gramada de apa .
Incearca din 3 oua sa vezi cum e si iese mai micuta, eu am facut in tava de 19X13 cm.
#5
Postat 09 November 2011 - 11:59 AM
3 oua
72 gr faina
66 gr ulei de floarea soarelui
i lingurita rasa de praf de copt
72 gr parmigiano (sau branza data la razatoare)
un sfert de ceapa
300 gr zucchine
90 gr morcovi
sare
piper
#6
Postat 09 November 2011 - 12:15 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#8
Postat 10 November 2011 - 02:55 PM
storc dovleceii eu. dubla am facut cantitatea, maine ii fac si poza, acum nu mai cobor, mi-e lene
#9
Postat 10 November 2011 - 03:13 PM
Angel, la 10 November 2011 - 02:55 PM, a spus:
storc dovleceii eu. dubla am facut cantitatea, maine ii fac si poza, acum nu mai cobor, mi-e lene
Eu clar m-am indragostit de reteta asta, la fel si eu as manca in fiecare zi .
Cu siguranta o s-o fac pentru musafiri, e buna pentru vegetarieni, e buna pentru cinele pe baza de peste ca aperitiv, etc .
Eu storc si dovleceii si ceapa.
#10
Postat 12 November 2011 - 01:13 AM
#11
Postat 12 November 2011 - 01:31 AM
adi_edi, la 12 November 2011 - 01:13 AM, a spus:
Da, asa e, e buna tare si a doua zi .
Eu ma bucur si pt faptul ca am gasit o reteta numai buna de facut si pt musafiri ce poate fi pregatita in avans, mai ales in diferite ocazii cand avem mai multe de pregatit si timpul e limitat.
Asta pentru ca mie nu prea-mi place sa fac mancare de o zi pe alta, etc, si mai ales pentru musafiri prefer mancarea proaspata din ziua respectiva.
E perfecta tarta asta.
#12
Postat 12 November 2011 - 05:55 AM
#14
Postat 13 November 2011 - 09:48 PM
Am facut-o si eu,pentru ca vazand reteta, m-am gandit ca-mi va place.Si asa a si fost,asa ca,se va reface pentru ca e foarte buna.Nu cred ca des si nu in cantitati industriale,pentru ca la 3 Euro pentru 2 zucchini mici.....
#15
Postat 13 November 2011 - 10:32 PM
Ellani, la 13 November 2011 - 09:48 PM, a spus:
Am facut-o si eu,pentru ca vazand reteta, m-am gandit ca-mi va place.Si asa a si fost,asa ca,se va reface pentru ca e foarte buna.Nu cred ca des si nu in cantitati industriale,pentru ca la 3 Euro pentru 2 zucchini mici.....
Ma bucur Ellani, vad ca s-a rumenit frumos tare si-a ta !
Mama da ce scumpi sunt zucchinele la tine! Sunt de import sau de ce ?
Eu le iau la 1 euro kg.
#16
Postat 15 November 2011 - 10:47 PM
Zucchini, vinetele,rosiile,toate-s de import si nici nu prea extraordinare la gust.Plus ca, n-am nici o sansa sa le iau mai ieftin de 4,5,6 Euro\kg.Doar la promotii cand sunt 2-3 Euro.Partea si mai si,ca nu doar astea au costuri cosmice.
#17
Postat 15 November 2011 - 10:55 PM
Ellani, la 15 November 2011 - 10:47 PM, a spus:
Zucchini, vinetele,rosiile,toate-s de import si nici nu prea extraordinare la gust.Plus ca, n-am nici o sansa sa le iau mai ieftin de 4,5,6 Euro\kg.Doar la promotii cand sunt 2-3 Euro.Partea si mai si,ca nu doar astea au costuri cosmice.
Pai ti-a iesit super asa lucioasa !
Mie imi place ca nu are multa faina in ea, iar branza zic eu ca nu e exagerata cantitatea.
La "Tarta sarata fara blat" a mea, pun 200 de grame de branza si nici asa nu mi se pare mult , adica e numai bun.
La partea cu legume, e nasol.
#18
Postat 16 November 2011 - 07:43 PM
Si mie imi place ca intr-un fel e mai light,asa fara multa faina.De parca as face doar din alea light...
#19
Postat 16 November 2011 - 08:08 PM
Ellani, la 16 November 2011 - 07:43 PM, a spus:
Si mie imi place ca intr-un fel e mai light,asa fara multa faina.De parca as face doar din alea light...
Nu, nu, eu am inteles ce-ai vrut sa spui !
Vai ce-as lua o felie de aia de-a ta de pe platou !!!!!