Forum Culinar: Tarta sarata cu zucchine si morcov - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta sarata cu zucchine si morcov Zucchini bites

#21 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 22 November 2011 - 07:38 PM

Ce bine arata.Mi-ai dat o idee, asta sau dovleceii invizibili ai lui Lili ar merge sa-i dau pachetel sotului.
Inca o reteta notata.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#22 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 November 2011 - 07:45 PM

Vezi postareaIoana, la 22 November 2011 - 07:38 PM, a spus:

Ce bine arata.Mi-ai dat o idee, asta sau dovleceii invizibili ai lui Lili ar merge sa-i dau pachetel sotului.
Inca o reteta notata.


E super buna.
Eu o s-o fac pentru seara de ajun, mai ales ca o pot face cu o zi inainte.
Deci e perfecta si pentru pachet la servici, a doua zi e la fel de buna sau poate chiar mai buna :rolleyes: .

#23 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,651
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 24 November 2011 - 02:11 AM

Nu-i buna de dus la serviciu!...Ca o halesc colegii!
No, exagerez un pic, mi-am dus la serviciu si am servit-o pe o colega (indianca), care a fost foarte placut surprinsa de gustul tartei. A venit mai tarziu pe la mine sa-i dau reteta, i-am scris-o din amintiri, am uitat de ceapa, poate totusi n-a facut-o in seara asta, sau chiar daca a facut-o cred ca tot buna o fi iesit.

#24 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2011 - 02:25 AM

Vezi postareaadi_edi, la 24 November 2011 - 02:11 AM, a spus:

Nu-i buna de dus la serviciu!...Ca o halesc colegii!
No, exagerez un pic, mi-am dus la serviciu si am servit-o pe o colega (indianca), care a fost foarte placut surprinsa de gustul tartei. A venit mai tarziu pe la mine sa-i dau reteta, i-am scris-o din amintiri, am uitat de ceapa, poate totusi n-a facut-o in seara asta, sau chiar daca a facut-o cred ca tot buna o fi iesit.


:lol:
Eu cand am simtit parfumul care iesea din cuptor :love7: , am zis c-am facut bingo cu reteta asta .
Apoi cand am gustat-o ma asteptam sa fie buna, dar nu asa de buna pe cat a iesit.

Si daca a fost buna si i-a placut colegei tale, asta e si meritul tau :)
I-a iesit bine si fara ceapa, cu siguranta.

#25 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 November 2011 - 08:32 PM

Anny, fii atenta ca te urmaresc... unde te duci tu, hop si eu...
Am o problema cu morcovelul. Eu pot sa-l consum doar crud, asa ca trebuie sa-l inlocuiesc (parca nu-mi vine sa-l elimin de tot).
Tot ce inseamna radacina trebuie consumat crud. Singura chestie care-mi trece acum prin cap ar fi gulia. Acum trebuie sa vad pe unde gasesc eu gulie.
Aveti voi o alta idee? Cu ce as putea sa inlocuiesc morcovul? Oare ardeiul gras ar merge?
Sorina

#26 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 November 2011 - 11:38 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 25 November 2011 - 08:32 PM, a spus:

Anny, fii atenta ca te urmaresc... unde te duci tu, hop si eu...
Am o problema cu morcovelul. Eu pot sa-l consum doar crud, asa ca trebuie sa-l inlocuiesc (parca nu-mi vine sa-l elimin de tot).
Tot ce inseamna radacina trebuie consumat crud. Singura chestie care-mi trece acum prin cap ar fi gulia. Acum trebuie sa vad pe unde gasesc eu gulie.
Aveti voi o alta idee? Cu ce as putea sa inlocuiesc morcovul? Oare ardeiul gras ar merge?



Sorina ma tem ca ardeiul gras se inmoaie prea tare. Nu stiu ce sa zic.
Oare daca o faci numai cu zucchine, cum ar fi :) ?

#27 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 December 2011 - 06:39 PM

am executat muşcăturile dovlecioase, am făcut porţie dublă cu jumate din cantitate ulei de floare şi jumate de măsline, juma' pecorino şi juma' parmigiano. am tăiat tava în bucăţele mici cât o îmbucătură şi mi-au ieşit peste 100.
le-am denumit "aperitive ca'n sicilia" şi le-am servit reci la mosafirii care acum vor să ştie din care parte a siciliei :notworthy:

Any, să-i dea Ăldesus sănătate, că buni mai ieşiră.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-1215-13236209247865.jpg

#28 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 December 2011 - 06:45 PM

Vezi postareaDexter, la 11 December 2011 - 06:39 PM, a spus:

am executat muşcăturile dovlecioase, am făcut porţie dublă cu jumate din cantitate ulei de floare şi jumate de măsline, juma' pecorino şi juma' parmigiano. am tăiat tava în bucăţele mici cât o îmbucătură şi mi-au ieşit peste 100.
le-am denumit "aperitive ca'n sicilia" şi le-am servit reci la mosafirii care acum vor să ştie din care parte a siciliei :wasted:

Any, să-i dea Ăldesus sănătate, că buni mai ieşiră.



Eu am luat reteta de pe blogul unei fete care daca nu ma-nsel sta in Emiratele Arabe, iar ea dupa cum am citit eu acolo are reteta de la prietena ei australianca.
Deci putem spune ca reteta asta a facut inconjurul lumii :scratch: !

Eu o ador, asa o sa fac si eu portie dubla la Craciun.
Ce cubulete frumoase ai acolo, ma bucur enorm ca ti-a placut :wasted: si tie si mosafirilor :notworthy: !

#29 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 07:07 PM

Facuta pentru seara de Ajun (am facut-o vineri) si s-a mancat si de Craciun ce-a mai ramas.
A placut tuturor.

Am facut din 6 oua, deci am dublat cantitatile la portia de 3 oua pe care am scris-o la pagina 1.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13250056244256.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13250055838106.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13250054574395.jpg

#30 Useril este offline   savanah 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationIasi, intre dealuri impadurite

Postat 01 January 2012 - 11:24 AM

La multi si frumosi ani!
In cautarea unui aperitiv pentru masa cea mare, am hotarat sa o fac pe asta. Minunata, desi la inceput m-am cam speriat din cauza tuchinilor (cam moi si cam aposi, i-am stors de le-au iesit ochii. A iesit miununat, s-a terminat minunat de repede...
Am facut-o intr-o tava un pic mai mare si a fost mai subtire. Buna oricun.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-407-13254096485454.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-407-13254098571878.jpg

Numai un om de valoare recunoaste calitatile celuilalt!

Blogul lui Ana.blogspot.com

#31 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 01 January 2012 - 04:27 PM

Super buna tarta asta. Am facut-o si eu pentru revelion, de dus in vizita.
Merci Any!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#32 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 January 2012 - 08:29 PM

şi eu am refăcut-o, dar cu feta in exclusivitate, a ieşit foarte bună

#33 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 January 2012 - 09:58 PM

imi place ideea cu feta. am sa o fac si eu asa.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#34 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 January 2012 - 10:27 PM

Vezi postareasavanah, la 01 January 2012 - 11:24 AM, a spus:

La multi si frumosi ani!
In cautarea unui aperitiv pentru masa cea mare, am hotarat sa o fac pe asta. Minunata, desi la inceput m-am cam speriat din cauza tuchinilor (cam moi si cam aposi, i-am stors de le-au iesit ochii. A iesit miununat, s-a terminat minunat de repede...
Am facut-o intr-o tava un pic mai mare si a fost mai subtire. Buna oricun.


La multi ani :violent1: !
Da, zucchinele sunt apoase, iar eu am stors si morcovul si ceapa.
Ma bucur tare mult ca v-a placut si ca a fost pe masa ta de revelion!

Vezi postareaaura, la 01 January 2012 - 04:27 PM, a spus:

Super buna tarta asta. Am facut-o si eu pentru revelion, de dus in vizita.
Merci Any!


Si eu sunt super bucuroasa ca ai ales s-o faci de revelion si mai ales ca a placut :rolleyes: !

Vezi postareaDexter, la 02 January 2012 - 08:29 PM, a spus:

şi eu am refăcut-o, dar cu feta in exclusivitate, a ieşit foarte bună


De incercat, mai ales ca am reusit si eu sa dau de feta aici in sat la mine :sm2: .

#35 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 January 2012 - 04:59 PM

Vezi postareaany_annette, la 08 November 2011 - 11:43 PM, a spus:

Reteta am luat-o de aici http://arabafelicein.../torte%20salate

Un aperitiv minunat bun atat cald cat si rece.

Ingrediente pentru o tava de 25 cm X 19 cm

5 oua intregi
120 gr de faina
110 gr ulei de floarea soarelui
1 lingurita si jumatate de praf de copt
120 gr parmigiano sau branza data la razatoare (cascaval, asiago, cheddar etc)
jumatate de ceapa (potrivita, nu drept mare)
3 zucchine mari (circa 500 de gr)
1 morcov mare (circa 150 gr)
sare
piper




Gata, am gasit cum sa o transfer la monti.
La faina stiti deja povestea: jumate integrala, jumatate tarate de ovaz.
Uleiul, praful de copt, branza, zucchinele normal.
Si pt ca nu pot beneficia de morcoveata, pt a o colora voi pune ceapa rosie. Si tot in loc de morcoveata am sa pun gulie (ca am gasit).
Sare si piper fara probleme.
Acum mai ramane sa o fac... trebuie sa cumpar zucchine.
Sorina

#36 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 January 2012 - 05:12 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 13 January 2012 - 04:59 PM, a spus:



Gata, am gasit cum sa o transfer la monti.
La faina stiti deja povestea: jumate integrala, jumatate tarate de ovaz.
Uleiul, praful de copt, branza, zucchinele normal.
Si pt ca nu pot beneficia de morcoveata, pt a o colora voi pune ceapa rosie. Si tot in loc de morcoveata am sa pun gulie (ca am gasit).
Sare si piper fara probleme.
Acum mai ramane sa o fac... trebuie sa cumpar zucchine.



Te admir sa stii, pentru vointa de care dai dovada de a duce mai departe proiectul pe care l-ai inceput. Sau e deja un stil de viata, poate?
Si sunt bucuroasa ca ai gasit cu ce sa inlocuiesti. Bravo :biggrin: !

#37 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 January 2012 - 05:53 PM

Lasa, bre, nu mai admira... si-o mai si merita omul, la cate am bagat in mine trebuia si sa zic stop la un moment dat.
Nu mai e dieta de mult... stil de viata a ajuns. Si mi-e al naibii de bine. Mi-a intrat in sange.
Trebuia sa gasesc ceva ca prea o laudati... Acum ramane de vazut cand voi trece la actiune.
Sorina

#38 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2012 - 06:41 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 26 January 2012 - 05:53 PM, a spus:

Lasa, bre, nu mai admira... si-o mai si merita omul, la cate am bagat in mine trebuia si sa zic stop la un moment dat.
Nu mai e dieta de mult... stil de viata a ajuns. Si mi-e al naibii de bine. Mi-a intrat in sange.
Trebuia sa gasesc ceva ca prea o laudati... Acum ramane de vazut cand voi trece la actiune.


:) :)
Stil de viata? Te admir si mai mult bre :) !

#39 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,651
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 January 2012 - 07:00 PM

Am zis ca nu strica sa mai dau si eu raportul, am facut-o si refacut-o de cateva ori. O data eram hotarata sa fac tarta dar nu aveam decat vreo doi dovlecei mici si la noi nu merge cu jumatati de portie :) , asa ca am adaugat 2 cartofi dati pe razatoarea mica, parca au mai tras si din apa dovleceilor. Cine a mancat-o n-a zis ca nu-i reteta originala :) .

#40 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2012 - 07:09 PM

Vezi postareaadi_edi, la 26 January 2012 - 07:00 PM, a spus:

Am zis ca nu strica sa mai dau si eu raportul, am facut-o si refacut-o de cateva ori. O data eram hotarata sa fac tarta dar nu aveam decat vreo doi dovlecei mici si la noi nu merge cu jumatati de portie :) , asa ca am adaugat 2 cartofi dati pe razatoarea mica, parca au mai tras si din apa dovleceilor. Cine a mancat-o n-a zis ca nu-i reteta originala :) .


Auzi Sorina ce zice Adi, poti pune cartof!

Ma bucur Adi ca-ti place si eu am mai facut-o , pun o poza pe care probabil ati mai vazut-o pe la alt topic.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13275977717355.jpg

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi