Tarta sarata cu zucchine si morcov Zucchini bites
#21
Postat 22 November 2011 - 07:38 PM
Inca o reteta notata.
#22
Postat 22 November 2011 - 07:45 PM
Ioana, la 22 November 2011 - 07:38 PM, a spus:
Inca o reteta notata.
E super buna.
Eu o s-o fac pentru seara de ajun, mai ales ca o pot face cu o zi inainte.
Deci e perfecta si pentru pachet la servici, a doua zi e la fel de buna sau poate chiar mai buna .
#23
Postat 24 November 2011 - 02:11 AM
No, exagerez un pic, mi-am dus la serviciu si am servit-o pe o colega (indianca), care a fost foarte placut surprinsa de gustul tartei. A venit mai tarziu pe la mine sa-i dau reteta, i-am scris-o din amintiri, am uitat de ceapa, poate totusi n-a facut-o in seara asta, sau chiar daca a facut-o cred ca tot buna o fi iesit.
#24
Postat 24 November 2011 - 02:25 AM
adi_edi, la 24 November 2011 - 02:11 AM, a spus:
No, exagerez un pic, mi-am dus la serviciu si am servit-o pe o colega (indianca), care a fost foarte placut surprinsa de gustul tartei. A venit mai tarziu pe la mine sa-i dau reteta, i-am scris-o din amintiri, am uitat de ceapa, poate totusi n-a facut-o in seara asta, sau chiar daca a facut-o cred ca tot buna o fi iesit.
Eu cand am simtit parfumul care iesea din cuptor , am zis c-am facut bingo cu reteta asta .
Apoi cand am gustat-o ma asteptam sa fie buna, dar nu asa de buna pe cat a iesit.
Si daca a fost buna si i-a placut colegei tale, asta e si meritul tau
I-a iesit bine si fara ceapa, cu siguranta.
#25
Postat 25 November 2011 - 08:32 PM
Am o problema cu morcovelul. Eu pot sa-l consum doar crud, asa ca trebuie sa-l inlocuiesc (parca nu-mi vine sa-l elimin de tot).
Tot ce inseamna radacina trebuie consumat crud. Singura chestie care-mi trece acum prin cap ar fi gulia. Acum trebuie sa vad pe unde gasesc eu gulie.
Aveti voi o alta idee? Cu ce as putea sa inlocuiesc morcovul? Oare ardeiul gras ar merge?
#26
Postat 26 November 2011 - 11:38 PM
sorinadaniela, la 25 November 2011 - 08:32 PM, a spus:
Am o problema cu morcovelul. Eu pot sa-l consum doar crud, asa ca trebuie sa-l inlocuiesc (parca nu-mi vine sa-l elimin de tot).
Tot ce inseamna radacina trebuie consumat crud. Singura chestie care-mi trece acum prin cap ar fi gulia. Acum trebuie sa vad pe unde gasesc eu gulie.
Aveti voi o alta idee? Cu ce as putea sa inlocuiesc morcovul? Oare ardeiul gras ar merge?
Sorina ma tem ca ardeiul gras se inmoaie prea tare. Nu stiu ce sa zic.
Oare daca o faci numai cu zucchine, cum ar fi ?
#27
Postat 11 December 2011 - 06:39 PM
le-am denumit "aperitive ca'n sicilia" şi le-am servit reci la mosafirii care acum vor să ştie din care parte a siciliei
Any, să-i dea Ăldesus sănătate, că buni mai ieşiră.
#28
Postat 11 December 2011 - 06:45 PM
Dexter, la 11 December 2011 - 06:39 PM, a spus:
le-am denumit "aperitive ca'n sicilia" şi le-am servit reci la mosafirii care acum vor să ştie din care parte a siciliei
Any, să-i dea Ăldesus sănătate, că buni mai ieşiră.
Eu am luat reteta de pe blogul unei fete care daca nu ma-nsel sta in Emiratele Arabe, iar ea dupa cum am citit eu acolo are reteta de la prietena ei australianca.
Deci putem spune ca reteta asta a facut inconjurul lumii !
Eu o ador, asa o sa fac si eu portie dubla la Craciun.
Ce cubulete frumoase ai acolo, ma bucur enorm ca ti-a placut si tie si mosafirilor !
#29
Postat 27 December 2011 - 07:07 PM
A placut tuturor.
Am facut din 6 oua, deci am dublat cantitatile la portia de 3 oua pe care am scris-o la pagina 1.
#30
Postat 01 January 2012 - 11:24 AM
In cautarea unui aperitiv pentru masa cea mare, am hotarat sa o fac pe asta. Minunata, desi la inceput m-am cam speriat din cauza tuchinilor (cam moi si cam aposi, i-am stors de le-au iesit ochii. A iesit miununat, s-a terminat minunat de repede...
Am facut-o intr-o tava un pic mai mare si a fost mai subtire. Buna oricun.
Imagini atasate
#31
Postat 01 January 2012 - 04:27 PM
Merci Any!
#32
Postat 02 January 2012 - 08:29 PM
#33
Postat 02 January 2012 - 09:58 PM
#34
Postat 02 January 2012 - 10:27 PM
savanah, la 01 January 2012 - 11:24 AM, a spus:
In cautarea unui aperitiv pentru masa cea mare, am hotarat sa o fac pe asta. Minunata, desi la inceput m-am cam speriat din cauza tuchinilor (cam moi si cam aposi, i-am stors de le-au iesit ochii. A iesit miununat, s-a terminat minunat de repede...
Am facut-o intr-o tava un pic mai mare si a fost mai subtire. Buna oricun.
La multi ani !
Da, zucchinele sunt apoase, iar eu am stors si morcovul si ceapa.
Ma bucur tare mult ca v-a placut si ca a fost pe masa ta de revelion!
aura, la 01 January 2012 - 04:27 PM, a spus:
Merci Any!
Si eu sunt super bucuroasa ca ai ales s-o faci de revelion si mai ales ca a placut !
Dexter, la 02 January 2012 - 08:29 PM, a spus:
De incercat, mai ales ca am reusit si eu sa dau de feta aici in sat la mine .
#35
Postat 13 January 2012 - 04:59 PM
any_annette, la 08 November 2011 - 11:43 PM, a spus:
Un aperitiv minunat bun atat cald cat si rece.
Ingrediente pentru o tava de 25 cm X 19 cm
5 oua intregi
120 gr de faina
110 gr ulei de floarea soarelui
1 lingurita si jumatate de praf de copt
120 gr parmigiano sau branza data la razatoare (cascaval, asiago, cheddar etc)
jumatate de ceapa (potrivita, nu drept mare)
3 zucchine mari (circa 500 de gr)
1 morcov mare (circa 150 gr)
sare
piper
Gata, am gasit cum sa o transfer la monti.
La faina stiti deja povestea: jumate integrala, jumatate tarate de ovaz.
Uleiul, praful de copt, branza, zucchinele normal.
Si pt ca nu pot beneficia de morcoveata, pt a o colora voi pune ceapa rosie. Si tot in loc de morcoveata am sa pun gulie (ca am gasit).
Sare si piper fara probleme.
Acum mai ramane sa o fac... trebuie sa cumpar zucchine.
#36
Postat 13 January 2012 - 05:12 PM
sorinadaniela, la 13 January 2012 - 04:59 PM, a spus:
Gata, am gasit cum sa o transfer la monti.
La faina stiti deja povestea: jumate integrala, jumatate tarate de ovaz.
Uleiul, praful de copt, branza, zucchinele normal.
Si pt ca nu pot beneficia de morcoveata, pt a o colora voi pune ceapa rosie. Si tot in loc de morcoveata am sa pun gulie (ca am gasit).
Sare si piper fara probleme.
Acum mai ramane sa o fac... trebuie sa cumpar zucchine.
Te admir sa stii, pentru vointa de care dai dovada de a duce mai departe proiectul pe care l-ai inceput. Sau e deja un stil de viata, poate?
Si sunt bucuroasa ca ai gasit cu ce sa inlocuiesti. Bravo !
#37
Postat 26 January 2012 - 05:53 PM
Nu mai e dieta de mult... stil de viata a ajuns. Si mi-e al naibii de bine. Mi-a intrat in sange.
Trebuia sa gasesc ceva ca prea o laudati... Acum ramane de vazut cand voi trece la actiune.
#38
Postat 26 January 2012 - 06:41 PM
sorinadaniela, la 26 January 2012 - 05:53 PM, a spus:
Nu mai e dieta de mult... stil de viata a ajuns. Si mi-e al naibii de bine. Mi-a intrat in sange.
Trebuia sa gasesc ceva ca prea o laudati... Acum ramane de vazut cand voi trece la actiune.
Stil de viata? Te admir si mai mult bre !
#39
Postat 26 January 2012 - 07:00 PM
#40
Postat 26 January 2012 - 07:09 PM
adi_edi, la 26 January 2012 - 07:00 PM, a spus:
Auzi Sorina ce zice Adi, poti pune cartof!
Ma bucur Adi ca-ti place si eu am mai facut-o , pun o poza pe care probabil ati mai vazut-o pe la alt topic.