Tort de ciocolata (fara oua) pentru micul dejun si nu numai
#21
Postat 25 November 2011 - 10:14 PM
#22
Postat 26 November 2011 - 11:51 AM
#23
Postat 26 November 2011 - 04:28 PM
#24
Postat 26 November 2011 - 06:08 PM
Cristinica, la 26 November 2011 - 04:28 PM, a spus:
Poti sa faci o crema foarte buna si usor de facut,cu o cutie de mascarpone si nutella.(poti sa pui 2 cutii mascarpone,depinde cat de mare il vei face)Am facut saptamana trecuta tortul asta deosebit cu aceasta crema. (multumim mult any_annette ,gustul e sublim,e ca si ciocolata de casa dar umed nu uscat deloc)
#25
Postat 27 November 2011 - 01:14 AM
Cristinica, la 25 November 2011 - 10:14 PM, a spus:
sorinadaniela, la 26 November 2011 - 11:51 AM, a spus:
Si eu urmatorul il fac cu lapte de soia !
#26
Postat 27 November 2011 - 01:15 AM
Cristinica, la 26 November 2011 - 04:28 PM, a spus:
Ori budinca, ori o crema de ciocolata (ganache).
cristina-simona, la 26 November 2011 - 06:08 PM, a spus:
Cristinica, la 26 November 2011 - 04:28 PM, a spus:
Poti sa faci o crema foarte buna si usor de facut,cu o cutie de mascarpone si nutella.(poti sa pui 2 cutii mascarpone,depinde cat de mare il vei face)Am facut saptamana trecuta tortul asta deosebit cu aceasta crema. (multumim mult any_annette ,gustul e sublim,e ca si ciocolata de casa dar umed nu uscat deloc)
Cu placere Cristina !
#27
Postat 29 November 2011 - 08:07 PM
Se coace in cuptorul ventilat?
Oricum, a placut si data viitoare o sa ma straduiesc sa-l fac mai bun! Multumesc!
#28
Postat 30 November 2011 - 04:03 AM
Cristinica, la 29 November 2011 - 08:07 PM, a spus:
Se coace in cuptorul ventilat?
Oricum, a placut si data viitoare o sa ma straduiesc sa-l fac mai bun! Multumesc!
Nu as sti de ce nu ti-a crescut Cristina .
O sa-l fac si eu cat de curand cu lapte de soia, o sa-ti zic cum mi-a iesit, chiar daca nu e laptele de vina daca a crescut sau nu.
Eu l-am copt in cuptor electric, dar nu ventilat.
Tava cat de mare e, ce diametru are?
Edit tava mea are 24 de cm
#29
Postat 30 November 2011 - 05:51 PM
Data viitoare o sa ma concentrez mai mult
#30
Postat 30 November 2011 - 06:09 PM
Cristinica, la 30 November 2011 - 05:51 PM, a spus:
Data viitoare o sa ma concentrez mai mult
Nu stiu daca chiar trebuie sa te concentrezi mult, ca e asa de simplu de facut e imposibil sa nu iasa !
In cazul asta tre' sa-l refaci .
#31
Postat 30 November 2011 - 06:23 PM
#32
Postat 30 November 2011 - 06:57 PM
sorinadaniela, la 30 November 2011 - 06:23 PM, a spus:
Multumesc Sorina, sunt bune precizarile astea, poate o sa mai aiba nevoie fetele .
#33
Postat 02 December 2011 - 03:29 PM
Cristinica, la 30 November 2011 - 05:51 PM, a spus:
Intr-adevar, si mie mi-a iesit un pic mai vartos, nu este aerat ca un pandispan. Si cred ca in reteta nu prevede, dar eu am pus si niste praf de copt. Mi s-a parut ca e necesar la un aluat asa de lichid. Cand l-am facut chiar ma gandeam ce substanta o sa-l salte un pic
En fin, Any, tb sa ma crezi ca sub crema este ciocolatosul tau. Deja am taiat o felie, dar am uitat s-o pozez. Blatul e suficient ca sa-l tai in doua, in 3 n-as fi reusit. In plus, crema mea e un caramel si are banane inauntru, m-a inspirat Maya cu tarta ei. Nu stiu daca e la fel crema. Eu am caramelizat 250gr zahar, apoi am adaugat 250ml frisca lichida. Cand s-a racit, i-am adaugat frisca facuta din 200ml smantana dulce, fara sa-i mai adaug zahar, si-a iesit perfect de dulce. Mie mi se pare ca la blatul asta, merge o crema mai teapana, gen budinca. A mea e aerata, poate daca-i puneam un pic de gelatina s-ar fi tinut mai bine de foile blatului. De asemenea, tot o observatie de-a mea: blatul e umed, adevarat, dar la mine se cere blat din care sa curga siropul. Ei, cu asta nu se poate asa ceva. Nu se preteaza la insiropat, pe de-o parte ca-i dens, pe de alta siropul l-ar face fainos, nu stiu cum sa zic, nu se absoarbe ci mai degraba il dezintegreaza.
Hai ca v-am facut capul calindar.
In concluzie, cred ca cel mai bine e pus in valoare asa, simplu cum este el, cel mult glazurat cu niste ciocolata (nu ma pot abtine, na!). Si cred ca asa il voi executa data aviatoare.
Sa traiesti, Any, ai de la mine cate felii vrei tu din tortul asta plin de arome. Treceti peste partea cu ornatul!
#34
Postat 02 December 2011 - 03:56 PM
E bine ca ai scris impresiile tale, orice precizare e binevenita .
Blatul asta nu e blat de pandispan, iese mai umed asa, e voita chestia asta. Eu o felie iau!
#37
Postat 02 December 2011 - 04:12 PM
#39
Postat 03 December 2011 - 08:09 PM
#40
Postat 04 December 2011 - 03:36 AM